Студопедия — Лекция №1. Про призначений день судового засідання по розгляду справи суд зобов'язаний своєчасно повідомити осіб
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лекция №1. Про призначений день судового засідання по розгляду справи суд зобов'язаний своєчасно повідомити осіб






Про призначений день судового засідання по розгляду справи суд зобов'язаний своєчасно повідомити осіб, які беруть участь у ній, інших учасників процесу, щоб надати їм можливість належно підготуватися і взяти участь у справі. Для цього використовуються судові виклики і повідомлення, які провадяться повістками, що надсилаються всім учасникам процесу.

Повістки про виклик до суду надсилаються особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, пере­кладачам, участь яких у судовому засіданні або вчиненні певних процесуальних дій є обов'язковою. Повістки-повідомлення надсилаються судом особам, які беруть участь у справі, з приводу вчинення процесуальних дій, в яких участь цих осіб не є обов'язковою. Всі учасники процесу: особи, які беруть участь у справі, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, можуть бути повідомлені або викликані в суд телеграмою, факсом чи за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику. Якщо позивачеві не відомі місце проживання чи місцезнаходження відповідача, навіть після його звернення до адресного бюро і органів внутрішніх справ, то він викликається у суд через оголошення у пресі, у друкованому органі, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Судова повістка про виклик повинна відповідати вимогам ст. 75 ЦПК України та містити: 1) ім'я фізичної особи чи найменування юридичної особи, якій адресується повістка; 2) найменування та адресу суду; 3) зазначення місця, дня і часу явки за викликом; 4) назву справи, за якою робиться виклик; 5) зазначення, у якості кого викликається особа (як позивач, відповідач, третя особа, експерт, свідок, спеціаліст, перекладач); 6) у разі необхідності — пропозиція особи, яка бере участь у справі, подати всі раніше неподані докази; 7) зазначення обов'язку особи, яка одержала повістку у зв'язку з відсутністю адресата, за першої можливості вручити її адресату; 8) роз'яснення про наслідки неявки залежно від процесуального статусу особи, яка викликається (примусовий привід, розгляд справи за відсутності, залишення заяви без розгляду), і про обов'язок повідомити суд про причини неявки. Оголошення у пресі про виклик відповідача повинно містити усі реквізити повістки про виклик до суду за винятком положення, встановленого п. 8 ч. 1 ст. 75 ЦПК України.

Відповідно до ч. З ст. 75 ЦПК України судова повістка-повідомлення повинна містити найменування та адресу суду, назву справи, вказівку про те, яку дію буде вчинено, місце, день і час її вчинення, а також про те, що участь у її вчиненні для цієї особи не є обов'язковою. Оскільки разом з повісткою можуть надсилатися копії документів, про них має бути зазначено у повістці з роз'ясненням про право особи, якій вони надсилаються, подати заперечення і докази на їх підтвердження.

Судова повістка про виклик надсилається з таким розрахунком, щоб особа, яка викликається, мала після її вручення достатньо часу для підготовки до участі у судовому засіданні по справі, але не пізніше ніж за сім днів до судового засідання. Завчасно має бути вручена і повістка-повідомлення (ч. 4 ст. 74 ЦПК України).1

Повістка разом з розпискою надсилається поштою рекомендованим листом із повідомленням або через кур'єрів. Повістку можна видати на руки стороні або її представникові за їх згоди для вручення відповідним особам, а також вручити безпосередньо у суді. При відкладенні справи розглядом про час і місце наступного судового засідання може бути повідомлено під розписку.

Повістка надсилається за адресою, зазначеною стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі. Особі, яка не проживає за такою адресою, повістка може бути надіслана за місцем її роботи. Юридичній особі повістка надсилається за її місцезнаходженням або за місцезнаходженням її представництва, філії, якщо позов виник у зв'язку з їх діяльністю. Повістка фізичним особам вручається під розписку, а юридичним — під розписку службовій особі. У випадках, коли фізичну особу, яка викликається, не виявлено за місцем проживання, повістку під розписку вручають будь-кому з повнолітніх членів сім'ї, які проживають разом з нею, а за їх відсутності повістка вручається ЖЕО або виконавчому органу місцевого самоврядування. Особам, які беруть участь у справі та перебувають під вартою або відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі, позбавлення волі на певний строк, тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців, обмеження волі, арешту, повістка та інші судові документи вручаються під розписку адміністрацією місця утримання особи, яка негайно надсилає розписку та письмові пояснення цієї особи до суду. Судові повістки вручаються особам, які проживають за межами України, у порядку, визначеному міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а у разі відсутності таких — через дипломатичні представництва та консульські установи України за місцем проживання цих осіб.

Особа, яка одержала судову повістку у зв'язку з відсутністю адресата, зобов'язана за першої можливості вручити її адресату. Якщо адресат відмовився отримати судову повістку, особа, яка її доставляє, робить відповідну помітку у повістці і повертає її до суду, а адресат вважається повідомленим про виклик до суду. Розписка адресата про одержання судової повістки з поміткою про дату вручення в той самий день повертається до суду особами, які її вручили.

Повістки надсилаються судом за адресою, зазначеною стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі. Відповідно до ч. 1 ст. 77 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, місцезнаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. При відсутності заяви про зміну місця проживання або місця знаходження судова повістка надсилається на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо особа за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Для встановлення місця фактичного перебування відповідача у справах за позовами про стягнення аліментів, про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи суд оголошує його розшук, про що постановляє ухвалу. Розшук відповідача покладається на органи внутрішніх справ. Витрати на проведення розшуку стягуються за рішенням суду з відповідача у дохід держави (ст. 78 ЦПК України). У інших справах, якщо місце перебування відповідача невідоме, суд розглядає справу після надходження до нього відомостей, які підтверджують його виклик до суду у встановленому ЦПК України порядку (ч. 9 ст. 76). При врученні судової повістки представникові особи, яка бере участь у справі, вважається, що повістка вручена і такій особі.

Лекция №1

 

Туристские формальности – это введенное законодательством той или иной страны или группой государств одновременно, строго обязательные нормы, которые должны выполняться туристом, туристской фирмой и всеми другими организациями, имеющими отношение к подготовке проведения туристской поездки.

 

Туристские формальности можно разделить на несколько видов:

- полицейские или паспортно-визовые (процедура, связанная с проверкой соблюдения лицами, пересекающими государственную границу, установленного паспортно-визового режима);

- санитарные или медицинские формальности (процедура связана с проверкой соблюдения лицами, пересекающими государственную границу, их животных, проверка вакцинации, прививок);

- таможенные формальности (процедура связана с проверкой соблюдения лицами, пересекающими государственную границу, правил и условий ввоза и вывоза вещей, товаров и валютных средств).

 

Первый паспорт появился в 17 веке, в Германии, с целью пересечения порта.

 

Виды паспортов:

 

- Почетного консула. Выдается правительствами ряда государств, например, Монако, Исландия, Сан-Марино, Турция, Австрия, Мальта и некоторые страны Латинской Америки. Выдается «друзьям» своей страны - политические и общественные деятели, бизнесмены, оказавшие существенную помощь или спонсирующие крупные мероприятия.

- Билийский. Страна предлагает богатым инвесторам получить гражданство и паспорт.

- Ватикана. Действует во всех странах мира, является официально признанным дипломатическим паспортом и выдается официальным католическим лицам в ранге не ниже кардинала.

- Римского католического ордена, рыцарей Мальты. Выдается миссионерам и врачам, следующим к месту благотворительных акций и оказания помощи.

- Камуфляжный/паспорт исчезнувшей страны (страны, сменившей свое название). Французская Гайана, Британский Гондурас, Датская Гайана, Бирма, Новая Каледония, Родезия, Британская Вест Индия, Занзибар, Нидерландская Эст Индия, Цейлон, Верхняя Гольта, Новые Гибриды.

 







Дата добавления: 2015-08-29; просмотров: 310. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия