Студопедия — Порядок здачі закінчених відновленням об'єктів.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Порядок здачі закінчених відновленням об'єктів.






Приймальний контроль ‑ це приймання завершеного будівництвом об’єкта чи споруди або комплексу. Проводиться відповідно до ДБН А.3.І - 3-94. «Приймання в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Основні положення».

Спочатку об'єкт приймає робоча комісія, яка перевіряє наявність всієї документації на виконнаня робіт і робочих журналів, сертифікатів на матеріали та вироби, актів приймання окремих конструктивів та на роботи, які закривалися наступними конструктивами, виконавчi схеми та креслення, актiв випробовувань обладнання та інших виконавчих документів і відповідності виконаних будівельних робіт та закінчених комплексів робочим кресленням та діючим нормативним документам. Після виконання всіх зауважень робочої комісії об’єкт в експлуатацію приймає державна комісія, до складу якої включаються представники всіх органів, контролюючих якість будівництва:

- підрядної організації;

- замовника;

- проектної організації;

- Державного архітектурного будівельного нагляду;

- Державного санітарного нагляду;

- Державного пожежного нагляду та ін.

Підрядна організація у відповіності до ДБН А.3.1-4-95 «Положення про гарантійний паспорт-сертифікат на об’єкт, що вводиться в експлуатацію» повинна гарантувати якість об’єкта, готового до експлуатації (його відповідність вимогам норм і проекту) та усувати приховані дефекти, які виявляються в процесі експлуатації. Паспорт установленої форми видається підрядною організацією замовнику. В паспорті указуються гарантійні строки експлуатації на окремі види робіт, у продовж яких підрядна організація без додаткової оплати усуває виявлені дефекти будівельних робіт.

У разі систематичного допущення браку, відхилень від проекту та порушень діючих нормативів на виконання робіт замовник має право вимагати заміну виконавців (інженерно-технічних чи робочих), розірвати контракт в односторонньому порядку. Державні органи контролю мають право накладати штрафні санкції та позбавляти ліцензії на право виконання робіт. Якщо порущення нормативів та проекту призводять до матеріальних збитків або (і) людських жертв ‑ винні несуть кримінальну відповідальність.

 

Виконавча документація будівництва. (ПРИЙНЯТТЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЗАКІНЧЕНИХ БУДІВНИЦТВОМ ОБ’ЄКТІВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ) ВБН А. 3.1- -2007

Щодо всіх об'єктів будівництва

Перелік організацій, які брали участь у виконанні будівельно-монтажних та інших спеціальних робіт, із зазначенням видів виконаних ними робіт і прізвищ інженерно-технічних працівників, безпосередньо відповідальних за виконання цих робіт. Комплект робочих креслень на будівництво об'єкта, розроблених, узгоджених та затверджених у відповідності до вимог ДБН А.2.2-3-2004, та іншої технічної документації на спеціальні види робіт з написами про відповідність виконаних у натурі робіт кресленням або внесеним у них змінам, зробленими особами, відповідальними за виконання будівельно-монтажних та спеціальних видів робіт. Зазначений комплект робочих креслень є виконавчою документацією. Загальний журнал виконання робіт за формою додатку 1 ДБН А.3.1-5-96, заповнений у відповідності до вимог цього додатку, у тому числі контролюючими організаціями, журнал авторського нагляду за формою додатку В ДБН А.2.2-4-2003, заповнений у відповідності до вимог розділу 3 ДБН А.2.2-4-2003 та спеціальні журнали за формою додатку 2 ДБН А.3.1-5-96 на всі види виконуваних на об'єкті спеціальних робіт, перелічених в цьому додатку, матеріали обстежень і перевірок органами державного та відомчого нагляду та інспекційного контролю, виконаного у відповідності до вимог пункту 8.10 ДБН А.3.1-5-96 і документів, які підтверджують усунення виявлених недоліків у відповідності до вимог пункту 8.11 ДБН А.3.1-5-96. Геодезична розбивочна основа для будівництва.

Щодо штучних споруд (мости і водопропускні труби):

Зведена відомість штучних споруд.

Виконавча документація щодо штучних споруд і укріплень.

Акти огляду прихованих робіт, зокрема, обов'язково на нижче приведені роботи і конструктиви:

- котлованів, підвалин і фундаментів;

- дренажів до засипки ґрунтів;

- монтажу арматури залізобетонних конструкцій;

- стиків збірних залізобетонних елементів ‑ до їх омонолічування;

- гідроізоляцій прогонових споруд, опор і водопропускних труб, а також стиків ланок труб і температурних швів;

- засипка опор, водопропускних труб.

Виробничі журнали з урахуванням специфіки штучних споруд: загальний, бетонних і кам'яних робіт, монтажу збірних бетонних і залізобетонних конструкцій, забивання паль під опори; опускання, буріння та заповнення оболонок і фундаментів опор; опускання колодязів і інші журнали фактичних способів і послідовності монтажу прогонових споруд і обладнання опор.

Генеральний план споруд із нанесенням результатів контрольного геодезичного знімання.

Сертифікати, акти й журнали лабораторних випробувань зразків і документи, які характеризують якість застосованих матеріалів і робіт, зокрема обов'язково у тому числі:

- бетону, розчину, цементу, води, заповнювачів і добавок для бетону і розчину;

- каміння для бутової кладки і облицювання;

- сталі для арматури, та конструкцій мостів;

- електродів;

- лісоматеріалів для дерев'яних мостів;

- бітумів, тканин і інших матеріалів для ізоляцій і водовідводів;

- оліфи і фарб для фарбування;

- випробування ґрунту і паль;

- випробування зварювальних стиків арматури;

- сертифікати або паспорти, які характеризують збірні, бетонні й залізобетонні елементи та результати огляду після транспортування їх на місце збирання або до їх занурення (паль, паль оболонок, оболонок);

- акти технічного прийняття металевих і залізобетонних конструкцій штучних споруд заводською інспекцією Головмостобуду;

- акти про прийняття, збирання сталевих прогонових споруд;

- акти огляду бетонної і кам'яної кладки, опорних частин, пофарбування сталевих мостових конструкцій, колій на мосту і оглядових пристроїв;

- графік середньодобових температур;

- результати лабораторної перевірки агресивності ґрунтових і поверхневих вод.

Виконавчі геологічні розрізи по підвалинах споруд.

Акти випробування споруд.

Акти про розчищення русла річок, укріплення конусів, дна водотоку і регуляційних споруд, графіки проміру русла.

Матеріали спостереження за режимом річок біля великих і середніх мостів за час їх будівництва.

Результати зйомок профілю і плану прогонових споруд і колії на мостах.

Документація щодо експлуатаційного облаштування на великих мостах (компресорні, приміщення мостового майстра і ін. Гофровані водопропускні труби

Акти огляду прихованих робіт (підвалин, монтаж конструкцій, улаштування додаткового захисного покриття лотків, ґрунтове обсипання труб).

Акт огляду труби в цілому.

Прогонові споруди мостів із з'єднаннями на високоміцних болтах

Сертифікат, який засвідчує якість високоміцних болтів.

Журнали якості підготовки контактних поверхонь елементів, постановки болтів і контролю натягання.

Акт огляду і прийняття натягнутих високоміцних болтів.

Безбаластне мостове полотно на залізобетонних плитах

Поздовжній профіль колії на мосту.

Паспорти на залізобетонні плити.

Акт про огляд верхніх поясів балок (ферм), який дозволяє укладання залізобетонних плит.

Акт про установку й огляд високоміцних шпильок.

Акт про підливання цементно-піщаного розчину між плитами і верхніми поясами балок, а також Акт про роботи з обладнання гідроізоляції бічних поверхонь армоцементних прокладок, верхніх поверхонь цементно-піщаного розчину в овальних отворах плит і поперечних швах між плитами.

Акт про випробування цементно-піщаного розчину.

Акт про кінцеве підтягнення шпильок.

Акт про кінцеве підтягнення шпильок після підливання розчину.

Мостові стовпчаті опори

Журнал буріння свердловин.

Акт огляду пробурених свердловин (відмітка верху і дна свердловин, ущільнення дна, глибина забурення у скельні ґрунти, планове положення свердловини і ін.) під установлення стовпів і фундаментних опор.

Журнал установлення стовпів у свердловину. Акт огляду і прийняття установлених стовпів із зазначенням класу бетону стовпчатих опор і відмітки верху стовпів.

Акт огляду заповнення свердловин цементно-піщаним розчином.

Акт огляду гідроізоляції засипаних поверхонь.

Сталебетонні прогонові споруди мостів

Акт огляду й прийняття установленої опалубки (при залізобетонній проїжджій частині з монолітного бетону).

Акт огляду й прийняття установленої арматури, сертифікати арматурної сталі й акти випробування контрольних бетонних зразків (при залізобетонній частині з монолітного бетону) і стиків омонолічування.

Акт огляду й прийняття змонтованих збірних залізобетонних блоків (при збірній проїжджій частині).

Акт про очищення стічних поверхонь металу верхніх поясів і листів-упорів.

Журнали спеціальних робіт і акти про встановлення високоміцних болтів у монтажних з'єднаннях залізобетонного корита проїжджої частини з верхніми посадами прогонової споруди і контролю омонолічування..

Акт огляду і прийняття гідроізоляцій залізобетонного корита проїжджої частини.

Тунелі

Виконавча схема основної підземної полігонометрії і її примикань до пунктів наземної геодезичної розбивної основи в районі порталів, постійних стволів, а також каталоги координат, дирекційних кутів і відміток основної підземної полігонометрії; виконавчий інженерно-геологічний горизонтальний профіль у масштабі 1:500 і вертикальний ‑ 1:100, які включають у нижній частині тунелю такі дані:

- пікетаж початку й кінця тунелю;

- довжину кілець, тип обробки кільця;

- інженерно-геологічну характеристику порід, включаючи коефіцієнт міцності порід і кут внутрішнього тертя;

- гідрогеологічну характеристику порід;

- тріщин і площин ковзання;

- місця тектонічних порушень;

- пікетаж місць виходу води і її дебет;

- фізико-механічні властивості ґрунту, результати основних випробувань зразків з кожного шару забою через 100 м тунелю.

Виконавчу документацію порталів, з обов'язковим представленням:

- фасад, план і розріз;

- водовідвідне обладнання над порталами і перед порталами;

- кріплення бокових укосів виїмки перед порталом і лобового укосу виїмки перед порталом;

- план, профіль і абсолютна відмітка геодезичного репера на фасадній стінці порталу;

- конструкція підпірних стінок у передпортальних виїмках.

Виконавчу документацію тунелів з обов'язковим представленням:

- конструкція застосованих типів обробок і розташування їх за кільцями;

- поздовжній розріз тунелю з розбивкою на кільця, а при монолітній обробці з температурними швами;

- поперечний розріз тунелю з зображенням конструкцій водовідвідного лотка і дренажного обладнання;

- горизонтальний розріз тунелю на рівні головок рейок з зображенням розташування ніш і камер;

- поздовжній профіль лотків і дренажів;

- поперечні розрізи внутрішнього окреслення обшивки тунелю, виміряні від осі проектного положення колії з урахуванням поширення в залежності від радіуса кривої і підвищення рейки;

- дані перевірки габариту тунелю пропуском габаритної рами або оптичним приладом.

Акти огляду прихованих робіт основи фундаменту, його розміри, а також товщина стін, п'ят, замка склепінь, акти про прийняття прихованих робіт з укладання арматури кожного кільця обробки, акти про прийняття прихованих робіт з обклеювальної гідроізоляції.

Документи, які характеризують якість застосованих матеріалів, відповідність їх проекту і технічним умовам:

- марка цементу;

- модуль крупності піску, щебеню із зазначенням кар'єру;

- результати випробування розчину для кладки стін, склепіння і зворотного склепіння;

- результати хімічного аналізу води;

-журнали виконання гірських, чеканних робіт, з обладнання обклеювальної гідроізоляції, бетонування, нагнітання розчину за обробку;

- графік обводненості тунелю за кожним кільцем.

Пояснювальні записки і виконавчу документацію оповіщувальної і загороджувальної сигналізації, вентиляції і освітлення тунелю, акти результатів перевірки роботи всього обладнання.

Режим експлуатації вентиляції, складений проектною організацією за погодженням з відповідними органами санепіднагляду; результати випробувань і перевірки фактичного забруднення тунелю, виконані дорожньою санітарно-епідеміологічною станцією.

Журнали нівелювання (IV розряду) колії в тунелі і на підходах колійних реперів у тунелі прямим і зворотним ходами, відомість відмітки реперів на порталах і в стінах тунелю.







Дата добавления: 2015-08-10; просмотров: 451. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия