Студопедия — Фнансування фізкультури та спорту.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Фнансування фізкультури та спорту.






 

Заходи з фізичної культури і спорту Фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, коштів профсоюзів, добровільних спортивних товариств, благодійних внесків і пожертвувань..

Згідно з бюджетною класифікаціею до видатків на фізкультуру і спорт належать; 1.фінансування заходів з фізкультури і спорту:

а) видатки на утримання національних збірних команд України;

б) видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і спортивних змагань:

в)видатки на підготовку і участь національних збірних в Олімпійських і Параолімпійських іграх:

г) видатки на утримання інвалідних центрів;

д) видатки на утримання навчально-тренувальних зборів і спортивних змагань серед інвалідів;

є) видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і спортивних змагань з нетрадиційних видів спорту;

ж) видатки на навчально-тренувальну роботу спортивних шкіл;

з)видатки на утримання апарату управління спортивних організацій;

і) видатки на здійснення капітального ремонту, придбання устаткування та інвентарю для. баз олімпійської підготовки;

к) видатки на фінансову підтримку спортивних споруд;

л) інші видатки, в тому числі на: перепідготовку тренерських кадрів; міжнародне співробітництво; фінансову підтримку клубних команд та; підліткових клубів; придбання устаткування для прес-центру та медичного устаткування, придбання матеріальних активів.

2,Фінансова підтримка громадських організацій:

а) видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і спортивних змагань;

б) видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і спортивних змагань з

в) видатки-.нанавчально-тренувальну роботу.спортивних шкіл;

г) видатки на утримання апарату управління спортивних організацій;

д) видатки на фінансову підтримку.спортивних споруд

е) інші видатки.

7.10.2.Планування видатків бюджетів на фізкультуру і спорт. Планування видатків на фізкультуру і спорт здійснюється на основі формальних розрахунків.

Розрахунковий показник обсягу видатків на фізкультуру і спорт визначається з урахуванням чисельності наявного населення адміністративно-територіальної одиниці та питомої ваги зазначених видатків бюджету АРК та обласних бюджетів (50 відсотків), бюджетів-міст республіканського АРК та обласного значення, районів (50 відсотків) у загальній сумі видатків на фізкультуру на спорт бюджетів адміністративно територіальних одиниць за даними з ведення місцевих бюджетів, затверджених місцевими радами на бюджетний період, що передує плановому.

 

Планування видатків на спорт і фізкультуру за рахунок державного, бюджету здійснюється на основі програмно-цільового методу. Обчислення та розподіл видатків на здійсненні бюджетних програм у щй галузі здійснюється на підставі штатної чисельності спортсменів та тренерів штатних збірних команд, центральних, спортивних шкіл, затверджених чинним законодавством норм витрат, прогнозних календарних планів навчально-тренувальних зборів та змагань, затверджених умов оплати праці, кількості стипендиатів спортсменів та тренерів і затверджених розмірів стипендії, переліку баз олімпійської та параолімпійської підготовки затвердженого КМУ, :

Видатки плануються за такими програмами:

1.«Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань»

10..«Організаційне та фінансове забезпечення спорту вищих досягнень»

11...«Розвиток матеріально-технічної бази спорту вищих досягнень»

4. «Забезпечення підготовки спортсменів вищих категорій».

Із державного бюджету фінансуються також програми, пов'язані, зі спортом інвалідів, а також програми фізкультурно-спортивної підтримки дітей та молоді.

7.11.Фінансування правоохоронної діяльності. До складу видатків на правоохоронну діяльність входять виртш на утримання:

1. органів внутрішніх справ

2.Внузрішніх військ України

3. органів прокуратури

1. -закладів утримання ув'язнених

1. Прикордонних військ

1. Служби безпеки України

2. Пожежної охорони

8. інших закладів

Згідно із законодавством та положеннями про діяльність - установ відповідного напряму здійснюється, бюджетне фінансування. Оскільки бюджетні асигнування в повному обсязі задовольнити потреби не можуть, з урахуванням специфіки установ вони вишукують, додаткові кошти на своє утримання. Так, наприклад, заклади утримання ув'язнених можуть займатись господарською діяльністю.

В основі фінансування лежить штатний розпис. Чисельність персоналу та ставки, зарплата встановлюються відповідними керівними, структурами.

7.12.Фінансування охорони здоров'я Кошторисне фінансування медичних закладів ґрунтується на таких показниках:

1. по стаціонару-кількості ліжок і ліжко-днів

2. 'по поліклініках - кількість лікарських відвідувань.

Кількість ліжок характеризує лікарняні місця. Розрізняють нормативну потребу і фактичну їх наявність.

Нормативна потреба визначається, виходячи з чисельності жителів і показника госпіталізації в розрахунку на рік.

 

Фактична наявність характеризує кількість встановлених в медичному закладі ліжок.

Кількість ліжко днів - добуток від множення кількості ліжок на кількість днів функціонування одного ліжка на рік.

Кількість лікарських відвідувань визначається шляхом множення. чисельності жителів у районі обслуговування, на середню кількість відвідувань лікарні на рік (приблизно ЗО разів). Загальна кількість відвідувань розподіляється за окремими спеціалістами хірурги, терапевти і т.п.

Система зарплати, медичних працівників встановлюється в розмірі категорій: лікарі, середній та молодший персонал адміністративно управлінський та обслуговуючий персонал.

У лікарів система зарплати ґрунтується на встановленні ставки зарплати та системи підвищень і надбавок. Ставка зарплати залежить від посади (лікар хірург, лікар інтерн чи лікарі інших спеціальностей) та класифікаційної -категорії.. Крім того, ставка в частині надбавки може - залежати від місцезнаходження лікарні місто чи сільська - місцевість. Надбавки до зарплати також встановлюються за шкідливі і небезпечні умови праці (інфекційні лікарні та рентгенкабінети), за роботу у вихідні і святкові дні та нічний час,

Ставки зарплати середнього медичного персоналу залежать від посади (медична сестра, акушерка, фельдшер, зубний лікар), категорії і стажу роботи.

Для молодшого медичного персоналу ставки встановлені залежно від посади (сестра операційна, сестра господиня,- сестра ванниця).

На середній і молодший медперсонал поширюються надбавки за шкідливі умови праці та роботу у вихідні і святкові дні та нічний-час.

Для медичних працівників зарплата розраховується, виходячи з обсягів робота 0,25; 0,5; 1,0; 1,25; 1,-5 ставки. Дозволяється суміщати обов'язки медичної сестри та санітарки.

Для адміністративно управлінського та обслуговуючого персоналу встановлені тверді ставки зарплати.

Фонд зарплати розраховується шляхом множенні кількості посад на середню ставку зарплати. '

Середня ставка, зарплата медперсоналу встановлюється на підставі тарифікаційного списку.

Кількість посад лікарів визначається в розмірі стаціонару і поліклініки:

І) по стаціонару виходячи з нормативу кількості ліжок-на одного лікаря (15-30 ліжок), який диференційовано в розмірі відділень (хірургічне, терапевтичне і т.д.). Враховуються також посади завідувачів відділеннями.

• 2) У- поліклініці на основі кількості, лікарських відвідувань у розрізі спеціалістів і встановлених нормативів прийому на одного лікаря,. В поліклініці також передбачаються посади завідувачів відділеннями (за. наявності певної кількості лікарів даного профілю). Кількість посад середнього медперсоналу визначається по стаціонару, виходячи з кількості цілодобових постів.

Кількість поетів, у свою чергу встановлюється відповідно до нормативів кількості на один пост які диференціюються в розрізі

 

відділень і встановлюютъся окремо для денних і нічних годин. Кількість посад на один пост визначається шляхом ділення вісного балансу часу в годинах(365*24) на кількість годин роботи однієї медсестри нарік. Крім того, враховується посади старшої медсестри, медсестри для організації індивідуального догляду: за тяжкохворими та медсестру лікувально-діагностичних - кабінетах. У поліклініці кількість посад медсестер встановлюється за нормативом відповідно до кількості посад лікарів(як правило, 1:1 і більше).

.Кількість посад молодшого медперсоналу визначається аналогічно середнього медперсоналу. Відмінність полягає в тому, що норматив кількості ліжок на один пост дещо більший.

Кількість посад обслуговуючого персоналу встановлюється за типовими штатними розписами.

Крім бюджетних асигнувань, джерелом фінансування медичних закладів можуть бути доходи, які надходять від підприємств, організацій та установ за укладеними угодами на проведення медичного обслуговування їх працівників доходи від надання платних послуг (видача довідок та ін.) надходження від спонсорськихіблагодійних внесків.

У страховій медицині об'єктом медичного страхування виступає здоров'я громадян. На відміну від особистого страхування, де також об'єктом може бути здоров'я громадян, страхова сума виплачується не безпосередньо застрахованому, а у вигляді плати за лікування в медичному заклад і.

Існують дві форми медичного страхування: обов'язкове та добровільне. Як правило, мінімум медичних послуг забезпечується обов'язковим страхуванням, а додаткові добровільним..

Страховиком може бути, як держава (обов'язкове страхування), так і недержавні страхові компанії.

Страховиком може бути:

1.держава за рахунок бюджету при бюджетно-страховій медицині

2.роботодавці

3.громадяни.

Планування видатків на охорону здоров'я по місцевих бюджетах здійснюється на основі формульних розрахунків.

Розрахунковий показник обсягу видатків на охорону здоров'я, визнчається від чисельності населення, адміністративно - територіальної одиниці та співвідношень між бюджетом АРК, обласними бюджетами, бюджетами міст республіканського АРК та обласного значення, бюджетами районів з урахуванням коригувальних коефіцієнтів та специфічних видатків.

Планування видатків державного бюджету на охорону здоров'я здійснюється за програмно-цільовим методом.

Звичну частину асигнувань на охорону здоров'я планується спрямувати на фінансування національних та державних програм з охорони здоров'я та здійснення централізованих заходів із забезпечення державній та комунальних лікувально - профілактичних закладів імунобіолоїічними препаратами, імплантантами серця, европротезами, окремими видами лікарських засобів, діагностикумів для контролю

 

 

безпеки донорської крові та високо вартісного медичного устаткування. На ці цілі плануються кошти за 9бюджетними програмами.

За бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру.планується реалізація 11 державних програм.

За відповідними програмами передбачається також видатки на підготовку і підвищення кваліфікації медичних кадрів та функціонування Державної наукової медичної бібліотеки.

 

Контрольні питання

1.Охарактеризуйте призначення і витрати на охорону здоров'я.

2.Яка структура витрат на охорону здоров'я?

3.Як здійснюється планування витрат установ охорони здоров'я?

4.Який порядок планування витрат бюджетів на охорону здоров'я?

5.На яких показниках ґрунтується кошторисне фінансування медичних закладів?

6.Як встановлюється система заплати медичних працівників?

7.Охарактеризуйте страхову медицину.

8.Назвіть структуру видатків на-правоохоронну діяльність.

9.Охарактеризуйте фінансування правоохоронної діяльності

10.Який склад витрат на фізкультуру і спорт?

11.Охарактеризуйте порядок планування видатків бюджетів на фізкультуру і спорт.

12.За якими програмами плануються видатки на фізкультуру і спорт

13. Охарактеризуйте фінансування культури та мистецтва

14.Охарактеризуйте фінансування соціального захисту і соцзабезпечення.

15.Охарашгершуйте фінансуванні освіти.

16.Який склад витрат місцевих бюджетів?

17Охарактеризуйте сутність і специфічність витрат місцевих бюджетів.

18.Охарактеризуйте сутність та джерела доходів місцевих бюджетів? 19.Що включають надходження і витрати бюджету розвитку місцевих бюджетів?

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 516. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия