Студопедия — На 2012-2013 навчальний рік. І СЕМЕСТР № Назва теми 1. Тема: Система охорони з
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

На 2012-2013 навчальний рік. І СЕМЕСТР № Назва теми 1. Тема: Система охорони з






ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

Практичних занять 11кл.

на 2012-2013 навчальний рік

“СЕСТРИНСЬКА СПРАВА”

І СЕМЕСТР

Назва теми  
1. Тема: Система охорони здоров’я в Україні. Історія медсестринської справи. Охорона праці в галузі Практичні навички: Теорія і філософія медсестринської справи. Сформулювати основні принципи етики і деонтології. Проаналізувати моральні орієнтири професійної діяльності медичної сестри, виражені в Етичному кодексі медичних сестер. Ознайомитись зі структурою навчальної сестринської історії хвороби.    
2. Тема:Система охорони здоров’я в Україні. Історія медсестринської справи. Охорона праці в галузі Практичні навички: Проводити інтерв’ю з пацієнтом. Використовувати різні типи запитань під час бесіди Враховувати фактори, що сприяють і перешкоджають спілкуванню. Будувати комунікативні взаємостосунки з пацієнтом. Спілкуватися з пацієнтом не здатним до вербального спілкування. Спілкування з пацієнтом з метою допомогти адаптуватися до змін у житті у зв’язку із захворюванням;    
3. Тема:Система охорони здоров’я в Україні. Історія медсестринської справи. Охорона праці в галузі Практичні навички: Оцінити здатність пацієнта до навчання. Визначити мотивацію, зміст навчання та організувати навчання. Складати індивідуальний план навчання, реалізовувати його. Оцінити якість і ефективність навчання. Виявити фізіологічні проблеми пацієнта та задовольнити їх. Ведення карти спостереження за пацієнтом.      
4. Тема: Медсестринський процес. Етапи медсестринського процесу Практичні навички: Проведення опитування пацієнта та його родичів Аналіз отриманих даних Оцінювання даних фізичного обстеження пацієнта: зовнішній вигляд, положення в ліжку, забарвлення і вологість шкіри і слизових оболонок, притомність/непритомність Визначення набряків. Уміння навчити пацієнта і членів його сім’ї навичкам само- і взаємодогляду. 1..    
5. Тема: Медсестринський процес. Етапи медсестринського процесу Практичні навички: Реєстрації даних стану здоров’я пацієнта в навчальній медсестринській історії хвороби Формулювати медсестринський діагноз. Визначати першочерговість проблем пацієнта.    
6. Тема: Медсестринський процес. Етапи медсестринського процесу Практичні навички: Визначення цілей медсестринських втручань; Визначення об’єму медсестринських втручань; Складення індивідуальних планів медсестринського догляду та навчання пацієнтів; Використання стандартних планів догляду під час складання індивідуального плану медсестринських втручань; Погодження плану догляду з пацієнтом і членами його сім’ї;      
7. Тема: Медсестринський процес. Етапи медсестринського процесу Практичні навички: Визначення термінів досягнення цілей, оцінювання результату; Внесення корективів у цілі і (або) план догляду в разі потреби; Розписування етапів медсестринського процесу в навчальній медсестринській історії хвороби.    
8. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Визначати мету, завдання, засоби забезпечення СПЕР. Характеризувати способи передачі ВЛІ. Застосовувати заходи профілактики і контролю ВЛ  
9. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Обробити руки до і після виконання маніпуляцій. Обробити руки і слизові оболонки при контакті з біологічними рідинами. Використовувати захисні пристосування. Дотримання техніки безпеки при роботі з біологічними рідинами  
10. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Приготувати дез. р-ни потрібної концентрації. Провести дезінфекцію предметів догляду особистої гігієни хворого, посуду. Дезінфекція та утилізація використаного одноразового медичного інструментарію. Проведення вологого прибирання в лікувально-профілактичних закладах із застосуванням дезінфекційних розчинів; Проведення провітрювання і кварцування приміщень лікувально-профілактичних закладів; Проведення контролю санітарного стану палат, тумбочок, холодильників..  
11. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Проводити передстерилізаційну обробку інструментів. Контролювати якість передстерилізаційної очистки. Готувати інструменти та перев’язувальний матеріал для стерилізації.      
12. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Стерилізація медичних інструментів методом кип’ятіння (в домашніх умовах); Стерилізація медичних інструментів у повітряному стерилізаторі; Контроль якості стерилізації.    
13. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Миття рук (соціальний рівень); Вміння надягати стерильний халат, шапочку, маску та гумові рукавички; Вміння знімати використані рукавички, халат, маску; Вміння готувати до роботи маніпуляційний кабінет.    
14. Тема: Санітарно-протиепідемічний режим лікувально-профілактичних закладів Практичні навички: Дезінфікувати предмети догляду за пацієнтом. Проводити передстерелізаційну очистку. Готувати інструменти та перев’язувальний матеріал для стерилізації. Готувати до роботи маніпуляцій ний кабінет. Проводити сан. просвіт. роботу по профілактиці СНІДу та вірусного гепатиту.  
15. Тема:Прийом пацієнтів Практичні навички: Заповнювання паспортної частини медичної карти стаціонарного хворого, журналу прийому пацієнтів; Транспортування пацієнта до лікувального відділення; Здійснення повного або часткового санітарного оброблення пацієнта; Проводення огляду, вжиття відповідних заходів у разі виявлення педикульозу.      
16. Тема: Типи лікувально-профілактичних закладів. Безпечне лікарняне середовище Практичні навички: Переконання пацієнта в необхідності дотримання призначеного режиму фізичної активності; Збирання необхідної інформації про пацієнта, обговорення з пацієнтом і колегою плану спільних дій перед транспортуванням пацієнта; Застосування правил біомеханіки під час організації робочого місця і в процесі діяльності медичної сестри для запобігання травмам хребта. .    
17. Тема: Типи лікувально-профілактичних закладів. Безпечне лікарняне середовище Практичні навички: Уміння здійснювати безпечне переміщення пацієнта на візок, крісло-візок, ноші, ліжко; Допомога пацієнту при зміні положення тіла в ліжку.    
18. Тема: Особиста гігієна пацієнта Практичні навички: Забезпечення правильного положення пацієнта за допомогою функціонального ліжка та інших пристосувань. Приготування ліжка пацієнту; Зміна постільної та натільної білизни; Здійснення заходів з догляду за шкірою; Здійснення заходів з догляду за волоссям; Здійснення заходів з догляду за статевими органами, промежиною Здійснення заходів з догляду за слизовими оболонками.  
19. Тема: Особиста гігієна пацієнта Практичні навички: Визначення ступеня ризику розвитку пролежнів; Вжиття заходів з профілактики пролежнів; Оброблення шкіри за наявності пролежнів; Подання сечоприймача тяжкохворим; Подання металевого і гумового суден тяжкохворим. Здійснення заходів з догляду за статевими органами, промежиною.    
20. Тема: Харчування та годування пацієнтів Практичні навички: Проведення бесіди з пацієнтом і його родичами про сутність призначеної дієти; Складання порційної вимоги на харчування хворих; Складання приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою; Здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків, холодильника, асортиментом і терміном зберігання продуктів; Годування тяжкохворого з ложки і напувальниці  
21. Тема: Харчування та годування пацієнтів Практичні навички: Здійснення штучного харчування пацієнта (на фантомі); Участь у роздаванні їжі.    
22. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта Практичні навички: Вимірювання температури тіла; Реєстрація даних термометрії в температурному листі; Дезінфекція і зберігання термометрів; Надання допомоги пацієнту з гарячкою  
23. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта Практичні навички: Підрахування частоти дихальних рухів; Визначення життєвої ємності легень за допомогою спірометра; Допомога пацієнту під час кашлю, задишки, кровохаркання, легеневої кровотечі; Вміння подавати кисень з кисневої подушки. Централізоване подавання кисню через носові катетери.  
24. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта Практичні навички: Дослідження пульсу, характеристика його властивостей; Навчання пацієнта і членів його сім’ї елементам само догляду      
25. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта Практичні навички: Вимірювання артеріального тиску; Навчання пацієнта і членів його сім’ї елементам само догляду Визначення набряків  
26. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта Практичні навички: Надання допомоги під час блювання, аспірації блювотних мас; Застосування газовідвідної трубки; Застосування очисної клізми; Застосування послаблювальних клізм .  
27. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта План: 1. Види клізм: сифонна, лікувальна, живільна. Показання та протипоказання, підготовка пацієнта та оснащення.
  1. Техніка виконання клізм. Дезінфекція.
  2. Застосування суден та калоприймачів. Дезінфекція.
  3. Мед сестринські втручання в розв’язанні проблем, що виникли:
- біль; - закреп; - пронос; - метеоризм; - кишкова кровотеча.
 
28. Тема: Спостереження за пацієнтами. Оцінювання функціонального стану пацієнта План:
  1. Проблеми пацієнта при захворюванні сечовидільної системи.
  2. Заходи при затримці сечі.
  3. Катетеризація сечового міхура, показання і протипоказання, ускладнення. Види катетерів.
  4. Допомога пацієнту з приводу нетримання сечі. Застосування сечоприймачів.
  5. Промивання сечового міхура, показання і протипоказання. Дезінфекція.
  6. Визначення добового діурезу та водного балансу.
  7. Мед сестринські втручання з розв’язанням проблем, що виникли.
 

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 1033. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия