Студопедия — Трафаретне фарбування
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Трафаретне фарбування






Більш молодіжний спосіб виділитися з сірого натовпу, оскільки передбачає яскраві малюнки, що нагадують аерографію на машинах. Виконання таких складних робіт ведеться тільки майстром, адже мало підібрати барвник, треба зробити трафарет, який підкреслить красу шевелюри, плюс виконати нанесення малюнка на волосся досить грамотно.

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     

Трафаретне фарбування підходить жінкам, у яких густе, рівне і абсолютно гладке волосся. Малюнок, нанесений під трафарет, тримає форму не більше місяця, після чого потрібна корекція: стрижка, додаткове підфарбовування.

Малюнки під трафарет можуть бути вертикальними, горизонтальними, у вигляді зигзагоподібних або хвилястих ліній, контрастні або в тон, але завжди передбачають яскраві і соковиті відтінки.

Блокове фарбування - цей один із способів складного колорування, коли кожна з волосяних зон забарвлюється в різні тони барвника. Робиться це за допомогою гребінця і пензля для нанесення фарб, причому волосся ділиться на пасма таким чином, щоб після фарбування створювався ефект, що підкреслює напрямок по стрижці.

Наприклад, боб-каре можна підкреслити блоковим фарбуванням, розділивши голову на скроневу, тім'яну і потиличну зони і пофарбувавши їх у шаховому порядку.

Не варто експериментувати із зовнішністю, якщо не маєте навичок. Будь-яке відхилення від технології фарбування принесе абсолютно протилежний результат, який зіпсує настрій і змусить перефарбовуватися ще раз.

 

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     

2.ОСОБЛИВОСТІ ВИКОНАННЯ ДИТЯЧОЇ СТРИЖКИ Дитячим зачіскам приділяється дедалі більше уваги. Прово­дяться конкурси, благодійні акції, «Дні дитинства». Створюються спеціалізовані дитячі перукарні, в яких усе — форма перукарів, за­хисний одяг для маленьких клієнтів, інтер'єр, меблі, використання іграшок, веселих картинок, ігротек сприяє якнайкращому обслуго­вуванню, перетворює звичайну процедуру стрижки у справжнє свя­то для дитини.У популярних дитячих виданнях, енциклопедіях для хлопчиків і дівчаток є спеціальні розділи, у яких розповідається, як правиль­но доглядати за волоссям і стригти дітей. Зачіски для дітей не повинні бути схожими на зачіски для дорослих. Зачіски для дітей мають бути різноманітними, витонченими, сучасними, модними, вдало приховувати недоліки обличчя та форми голови.

У виборі моделі стрижки слід пам'ятати, що діти не зможуть самостійно робити зачіску. Тому перевагу надають зручним, про­стим моделям, для яких досить просушування волосся і не потрібне укладання.

У догляді за волоссям дворічного малюка обмежуються під­стриганням неслухняних пасом, укороченням чілок. Дитина віком 2 роки може витримати процес стрижки в усій послідовності.

Кучері немовляти в перші місяці життя не створюють проблем, але, відростаючи, починають сплутуватись, потрапляти в очі. Коли настає час першої стрижки (приблизно наприкінці першого року життя), її виконують частіше в домашніх умовах. Адже вдома дити­на почуває себе спокійно, і батьки, майстер, якого запросили для стрижки, менше хвилюються.

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     

До цієї нової події батьки мають підготувати дитину і на випа­док, коли роблять стрижку самі, і тим більше, якщо стригти буде стороння людина. Порадьте батькам у доступній потішній формі пояснити дитині, що буде відбуватися, придумати казку про стрижку. Де б не підстригали малюка, вдома чи в перукарні, перетворюйте цей процес у гру, особливу і захоплюючу подію.

Перш ніж приступити до стрижки, перукарю необхідно викли­кати позитивну реакцію дитини, прихильність і довіру до себе, створити відчуття зацікавленості та приємності. Під час стрижки слід постійно підтримувати цікавість дитини до маніпуляцій майст­ра, підбадьорювати її, хвалити.

Якщо дитина не хоче сидіти, вередує, застосуйте такі прийоми:

— посадіть її на високий стілець і дайте в руки улюблену іграшку;

— попросіть дорослих підтримувати малюка під час стрижки;

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     

— посадіть дитину перед дзеркалом, зосередьте її увагу на спо­стереженні за вашими діями;

— приготуйтесь до постійних рухів дитини і рухайтесь разом із нею. Перед стрижкою важливо з'ясувати з батьками, як саме потрібно стригти дитину. Маленьким дітям 1-2 років роблять дуже прості стрижки машинкою та способом «на пальцях». Форму підкреслюють окантуванням. Оскільки волосся в цьому віці частіше рідке, несформоване, нерівномірної довжини, структури та росту, то не варто залишати довгі пасма волосся.

У дітей віком 2,5-3 роки волосся досягає однорідної структури, починає рівномірно рости, але все ще залишається тонким. Тому ре­комендуються короткі стрижки з тушуванням ножицями або ма­шинкою; філірування ще не застосовують.

Стригти дитину потрібно впевнено, із задоволенням. Ваш гар­ний настрій і доброзичливість позитивно вплинуть на поведінку дитини. Стрижку починайте з тих ділянок, які потребують втручан­ня в першу чергу. Якщо поведінка дитини зміниться і ви змушені будете перервати роботу, то основне буде вже зроблене. Будьте пе­редбачливі й обережні при стрижці, щоб не поранити дитину, засто­совуйте ножиці з тупими кінцями.

Закінчивши роботу, обов'язково похваліть малюка, скажіть, як красиво він (вона) тепер виглядає. Нехай батьки дитини також помилуються стрижкою. Діти люблять бути в центрі уваги, тож скористайтесь цим, щоб закріпити прихильність до себе і своєї роботи.

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     

 

Стрижки для дітей 3-5 років мають бути нескладними, зручни­ми, сучасними; виконуються на основі базових. Поряд із короткими дівчаткам пропонують стрижи «сессун», «паж»; хлопчикам — в ос­новному короткі стрижки «бокс», «їжак».

Дівчаткам з довгим волоссям підбирають різні варіанти кіс, не­складні зачіски з плетенням.

Дітям шкільного віку можна сміливо підбирати модельні стриж­ки, які практичні, зручні, не потребують спеціального укладання волосся.

Дівчатам середнього шкільного віку підійдуть стрижки «каре», «шапочка» та їхні різновиди, філірування волосся.Хлопцям пропонують класичні, спортивні, молодіжні стрижки, що не потребують укладання.

           
         
         
               
                 
         
       
       
                     






Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 564. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия