Студопедия — Верхній одяг
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Верхній одяг






Пальтові вироби. Основними видами їх є пальто, півпальто, плащі, накидки, піджаки, жакети, жилети.

Пальто - вид орної одягу із застібкою спереду, з довгими ми і коміром. Окремі моделі жіночих літніх пальто можуть бути без коміра, застібки і з укороченими рукавами. Комір пальта може замінюватися шарфом або капюшоном. Пальто можуть бути прилеглого, полупрілегающего, прямого і вільного силуетів, а за формою - спортивні, строгі, фантази. Пальто виготовляють однобортними і двобортними, з зовнішньої і внутрішньої застібкою. Різноманітність фасонів пальто досягається зміною силуету, покрою, обробки.

Зимові пальта виготовляють із чистошерстяних і напіввовняних тканин, дубльованих матеріалів, як правило, з хутряним коміром. Підкладка може бути навісний (пришитою), відлітна і пристібається разом з ватином.

Демісезонні пальта по конструкції аналогічні зимовим. Їх виготовляють з легших тканин, натуральних і штучних шкір. Підкладка може бути до талії або до низу виробу.

Позасезонні пальто - об'ємні стьобані вироби з тканин з водонепроникного просоченням, на синтетичному утеплювачі.

Літні пальто шиють з легких тканин, як правило, однобортні, з підкладкою або без неї. Окремі моделі виготовляють двосторонніми, без підкладок.

Напівпальто на відміну від пальта випускають меншої довжини (вкорочене). Асортимент їх аналогічний пальто.

Куртки від пальта і півпальто, відрізняються довжиною і спортивним стилем. Їх шиють прямого або полупрілегающего силуетів. Низ курток оформляють прітачних поясом, еластичною тасьмою або просмикнута шнуром. Застібка може бути на гудзиках, кнопках і «блискавки». Їх шиють з бавовняних, напіввовняних, синтетичних тканин, штучних і натуральних шкір.

Плащі мають таку ж конструкцію, як і пальто. Їх шиють з тканин з водонепроникного просоченням і плівкових матеріалів.

Дитячі плащі відрізняються від дорослих в основному розмірами.

Накидки є різновидом плаща, але вони не мають рукавів.

Костюмно-платьевиє вироби. До них відносять костюми, піджаки, жакети, куртки, блузи, жилети, плаття, сарафани, халати, блузки, сорочки верхні, спідниці, штани, комбінезони, напівкомбінезони.

Костюми - комплектна одяг, що складається з двох (костюм-двійка), трьох (костюм-трійка) і більше предметів. Костюми-двійки чоловічі складаються з піджака і штанів; жіночі - з жакета, спідниці або штанів; костюми-трійки доповнені жилетом - одягом без рукавів і коміра, із застібкою спереду. У костюмах для підлітків та дитячих піджак або жакет може бути замінений курткою або блузою. Костюми спортивні складаються, як правило, з куртки або блузи і штанів з низками на застібках.

Піджаки - чоловіча і хлопчача - одяг, з довгими рукавами, розрізом від верху до низу, із застібкою. Розрізняють піджаки однобортні і двобортні, прилеглого і полупрілегающего силуетів. Різновидами піджака є блейзер, фрак, кітель, смокінг.

Жакети по конструкції нагадують чоловічі піджаки. За половозрастному призначенням вони можуть бути жіночими та дитячими. Різновидом піджака є кардиган (прямий подовжений жакет без коміра).

Блузи - одяг вільного силуету, що надівається навипуск, з рукавами і розрізом до кінця табору або до лінії грудей.

Плаття - вид одягу жінок і дівчаток, що об'єднує в одне ціле плечове (ліф) і поясний (спідницю) вироби. По крою вони бувають суцільнокроєними і відрізними по лінії талії, за силуетом прилеглими, полуприлегающим, прямими і вільними. Їх шиють з рукавами, комірами або без них. Деякі моделі суконь замість рукавів можуть мати волани або крильця. Розрізняють сукні повсякденні (ділові), домашні (нескладних фасонів) і ошатні (різноманітних фасонів). Різновиди суконь: плаття-костюм, сукня-пальто, плаття-халат, сукня-сорочка, сарафан.

Дитячі плаття бувають більш простих і зручних фасонів, що залежать від віку дітей.

Халати - домашні плаття з розрізом спереду до низу, з застібкою або без неї. Ошатні халати вільного силуету для ранкового та вечірнього туалету називають пеньюаром.

Блузки - плечові вироби, за характером оформлення схожі на ліф відрізного сукні. Аналогічно суконь їх шиють різноманітних фасонів: з коміром, рукавами, кишенями або без них, спинка і перед можуть мати кокетку, складки, защипи, обробляють вишивкою, мереживом, жабо, тасьмою. Коміри блуз бувають виложистими, на стійці, шалевим, фігурними.

Спідниці - поясні вироби, що складаються з одного або кількох полотнищ. Їх ділять на жіночі і для дівчаток, можуть бути з розрізом до низу або без нього. За силуетом спідниці ділять на прямі і конічні. Різновидом спідниць є спідниці-штани.

Штани відносять до поясним виробам. Вони бувають чоловічими, жіночими, дитячими, а по сезонності - літніми та зимовими. Низ брюк в залежності від моди може бути з манжетами або без них. У залежності від моди змінюється ширина низу штанів і ступінь їх облягання. До різновидів штанів відносять шорти, шаровари, штани-гольф, галіфе, бриджі.

Комбінезон - куртка і брюки, об'єднані в одне ціле. Може бути з з капюшоном або без нього.







Дата добавления: 2015-09-06; просмотров: 563. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия