Студопедия — Асортимент трикотажних товарів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Асортимент трикотажних товарів






 

Трикотажні товари в залежності від виконуваної функції поділяють на трикотажний одяг і штучне хутро.

Трикотажний одяг за призначенням ділять на групи: верхній трикотаж верхній одяг), білизна, панчішно-шкарпеткові вироби, рукавичні вироби, оловние убори і платочная-шарфовие вироби.

Внутригрупповую класифікацію проводять за видом сировини, способу виготовлення, виду переплетення, типу і класу в'язальної машини, обробці, статтю, віком, характером опори, розмірами, довжині, видам і різновидам (типами, фасонів).

По виду сировини трикотажні вироби ділять на вироби з бавовняної, перстяной, змішаної пряжі, з хімічних волокон, ниток і їх поєднань.

За способом виготовлення вироби підрозділяють на в'язані регулярні форму їм додають в процесі в'язання), полурегулярних (форму надають при в'язанні деталей одягу), кроение (виготовлені з трикотажних полотен) і комбіновані (з в'язаними кроенимі деталями).

Вид переплетення визначається розташуванням і порядком з'єднання петель. До поперечновязаним трикотажним переплетенням відносяться гладь, ластик, Інтерлок, платірованний, фанг, полуфанг та інші, до основов - ланцюжок, трико, сукно, атлас, шармі, філейне та ін

За типом трикотажні машини розрізняють поперечновязальние (МК, КТ, фанговие, ластічние тощо) і основовязальние (Вертелка, рашель і рашель-Вертелка). Клас машини визначає щільність трикотажу. На машинах високого класу отримують трикотаж з більш тонких ниток і пряжі.

За статтю і віком розрізняють трикотажні вироби чоловічі, жіночі та дитячі.

За характером опори верхню трикотажний одяг підрозділяють на плечові, поясні, панчішно-шкарпеткові, рукавичні вироби, головні убори. Розміри верхнього трикотажу і білизни вказують в сантиметрах, зростання - у сантиметрах або в умовних номерах довжин.

Розміри верхнього трикотажу встановлюють у парних одиницях з інтервалом в 4 см (для брюк чоловічих - 6 см) з наступних вимірах: для плечових виробів (жакети, джемпери та ін) - по обхвату грудей; для брюк чоловічих - по обхвату талії; для штанів, рейтузів жіночих - по обхвату стегон. Зростання виробів верхнього трикотажу встановлюють по зростанню типової фігури з інтервалом у 6 см.

Розмірні ознаки трикотажних виробів зазначені в табл. 1. У залежності від видів трикотажних виробів на товарних ярликах проводять три, два чи один розмірний ознака (табл. 2).

Таблиця 1 - Розмірні ознаки трикотажних виробів

Половікових групи Зріст, см     Обхват, см
    грудей талії стегон
Чоловіча 158, 164, 170, 172, 188 88, 92, 96, 100, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140 70, 76, 82, 88, 94, 100, 106, 112, 118, 124, 130, 136, 142, 148, 154   96, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, 144, 148
Жіноча 146, 152, 158, 164, 170, 176 88, 92, 96, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140    
Дитяча 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 48, 52, 56, 60, 64, 68, 72, 76, 80, 84,    
  116, 122, 128, 134, 140, 146, 152, 158, 164, 170, 176 88, 92, 96, 100, 104, 108    

Таблиця 2 - Класифікація трикотажного одягу по розмірних ознаками

Вигляд виробів

 

  Розмірні ознаки
Одяг для дорослих
Костюми, комбінезони, комбінації, піжами, сукні, сукні-пальто, сорочки Зріст - обхват грудей - обхват талії (стегон)
Жакети, джемпери, светри, жилети, куртки, фуфайки, майки Зріст - обхват грудей
Штани, кальсони, рейтузи, шорти, спідниці, штани видів I і IV Зріст - обхват талії (стегон)
Труси, труси-кальсони, плавки, панталони видів II і III Обхват талії (стегон)
Одяг для дітей
Жакети, светри, куртки, джемпери, шорти, костюми, жилети, майки, фуфайки, піжами, панталони довгі Зріст - обхват грудей
Костюми, брюки Зріст - обхват грудей
Панталони короткі, сорочечки, чепчики, фартушки, нагруднічкі Обхват грудей

Верхній трикотаж

Жакети - вироби з рукавами і з розрізом по всій довжині фронту. Жіночі жакети можуть бути з коміром і без нього, а чоловічі - тільки без коміра. Застібка переважно на гудзики.

Джемпери (пуловери) - вид трикотажних виробів із застібкою обмеженою довжини або без неї, з рукавами або без них, з різноманітним оформленням горловини.

Костюми можуть бути чоловічими, жіночими, дитячими та включати два, три 5 предмета. До їх складу можуть входити брюки, жакет або джемпер, років, спідниця. Може бути комплект з сукні і жилета, сарафана і блузи або джемпера.

Спортивні костюми можуть бути дво-, трьох-і багатопредметності.

Жилети - вироби без рукавів і з розрізом по всій довжині фронту.

Светри виготовляють без застібки, з високим коміром (не менше 5 см) - одинарним або подвійним і з довгими рукавами.

Пальто - однобортні або двобортні вироби різних фасонів, з трикотажного хутра або дубльованого трикотажного полотна.

Куртки спортивні можуть мати цілісну або на кокетці спинку, можуть бути з рукавами, із застібкою спереду до низу, з утеплювальній прокладкою, підкладкою або без них, з капюшоном або без нього.

Плаття відрізняються великою різноманітністю фасонів в залежності від силуету та оздоблення. По конструкції можуть бути відрізними по лінії талії та неотрезнимі, на кокетці, з кишенями, поясом або без них. Плаття виготовляють з коміром і без нього, з рукавами втачного, реглан, цільнокройні, довгими, короткими і без рукавів.

Блузи можуть бути розрізними або цілісними, із застібкою спереду або ззаду, з рукавами і коміром чи без них. Блузки заправляють у спідницю або носять поверх неї.

Спідниці по конструкції можуть бути цільними або розпашними, на застібці або без неї.

Штани шиють різних фасонів. Розріз у верхній частині чоловічих штанів і для хлопчиків оформлений потайною застібкою «блискавка» або на гудзиках, і для дівчаток брюки виготовляють з центральною застібкою «блискавкою» або з бічної на «блискавки», гудзиках.

Рейтузи - складаються з торсу і ніжок. У залежності від довжини ніжок вони можуть бути довгими і короткими. Ніжки рейтузів можуть закінчуватися штрипками або ластічним переплетенням з заробленим краєм.

Сорочки верхні (одяг для чоловіків та хлопчиків) випускають з довгими і, з короткими рукавами, для шкарпетки на випуск (з кишенею на грудях), може бути суцільною або на кокетці. Шиють їх з коміром із стійкою або без неї 2.

Трикотажне білизна

За споживчими властивостями і економічності трикотажна білизна значно перевершує білизна з тканин. Для виготовлення його застосовуються різні за структурою поперечновязание і основов полотна різного волокнистого складу (гладь, ластик, Інтерлок, фанг, полуфанг, вертелочние і рашельние полотна та ін.) До трикотажного білизні відносять переважно вироби побутового і спортивного призначення.

До побутового чоловічому білизні відносять фуфайки, кальсони, труси, гарнітури.

Фуфайки - натільні трикотажні вироби із застібкою обмеженою довжини або без неї, з довгими або короткими рукавами. Вони можуть бути денними і нічними (з цельновязаним або зшивним таборували). Виріз горловини обробляють бейкой, тасьмою або в підгин. Низ довгих рукавів закінчують гумкою або манжетами, коротких - у підгин.

Кальсони - вироби, що складаються з двох з'єднаних між собою довгих або коротких ніжок. Їх виготовляють довгими, укороченими, короткими і кальсони-труси. Вони можуть бути з застібкою на гудзики або без неї. Асортимент кальсонів по виду сировини і обробці аналогічний фуфайках.

Труси бувають довгими і короткими. Торс трусів роблять цельновязаним з одним або двома швами і з підсилювальною планкою.

Гарнітури - комплекти, що складаються з трикотажних виробів: фуфайки і кальсонів і майки, трусів та майки, трусів і фуфайки.

До побутового жіночої білизни відносять сорочки, комбінації, панталони, спідниці нижні, гарнітури, пеньюари.

Сорочки за призначенням виробляють денні та нічні. Кожен зазначений тип буває трьох видів: полупрілегающего силуету, розширеного або прямого до низу; розширеного від верху до низу прямого. Денні сорочки розрізняють також за конструкцією верху - з бретелями (пришивними або цільнокройні), з рукавами або без них. Нічні сорочки виробляють більш складної конструкції з довгим або коротким станом, з довгими і короткими рукавами або без них.

Комбінації - трикотажні вироби з глибокими вирізами горловини і пройми, короткими рукавами або без них. Їх випускають двох видів: полупрілегающего силуету, розширеного або прямого до низу; розширеного силуету від верху до низу. По конструкції верху комбінації бувають з короткими рукавами або бретелями й без них. Їх виробляють з вертелочних гладких і рісунчатих переплетень.

Панталони - вид трикотажних виробів з ніжками. У залежності від довжини ніжок вони бувають чотирьох видів: довгі, короткі, панталони-труси, подовжені. Торс панталонів роблять цельновязаним з одним або двома швами.

Спідниці нижні випускають двох видів: розширеного від верху до низу силуету, прямого силуету. По низу вироби можуть мати волани або оборки.

Гарнітури - комплекти, що складаються з комбінації чи сорочки і штанів.

Пеньюари - ошатні халати з шовкового трикотажу різних фасонів.

До побутового дитячому білизні відносять вироби тих же найменувань, що і для дорослих. Для дітей ясельного та дошкільного віку виготовляють кофтинки, сорочечки, пісочниці, повзунки, комбінезони, конверти, чепчики, гарнітури.

Кофтинки мають прямий або розширений до низу стан,. короткі або довгі рукави, які можуть бути втачного, реглан, кімоно, суцільнокроєними. Стан із застібкою спереду, ззаду, на плечі або без застібки. Кофтинки виготовляють з плюшевих, з начосом і гладких трикотажних полотен.

Льолі - вільні кофтинки з втачного рукавами, реглан або кімоно, з розрізом до кінця табору, із зав'язками з стрічки чи тасьми.

Пісочниці - труси на бретелях з грудкою або ліфом.

Комбінезони розрізняють відрізні по лінії талії та суцільнокроєні, з довгими, укороченими або короткими ніжками.

До спортивного білизни відносять майки, фуфайки спортивні, труси, купальні костюми.

Майки виготовляють без рукавів, виріз ворота спереду більше, ніж позаду.

Фуфайки спортивні - вироби без застібки, з круглим вирізом ворота, довгими і короткими рукавами, бувають двох типів - заправляються в штани або спідницю (з подовженим таборували) або навипуск (з укороченим і коротким таборували).

Панчішно-шкарпеткові вироби

Панчішно-шкарпеткові вироби є найбільш поширеними видами трикотажних виробів. Їх не можна замінити відповідними видами з тканин. До асортименту панчішно-шкарпеткових виробів для жінок і дівчаток входять панчохи, напівпанчохи, колготки, шкарпетки і підслідники; для чоловіків і хлопчиків - шкарпетки і напівпанчохи.

Панчохи за характером використання бувають повсякденними і ошатними. Панчохи розрізняють по висоті і формі п'яти.

Напівпанчохи на відміну від панчіх покривають тільки стопу та гомілку, мають більш короткий борт (2 см) з гумовою або латексної жилкою. За видами застосовуваного сировини (за винятком вовняних), по переплетенням і обробці не відрізняються від панчіх. Для дитячих получулок на відміну від жіночих і чоловічих нитка еластик не застосовують.

Колготки - жіночі та дитячі рейтузи зі слідом і бортом на гумці.

Шкарпетки чоловічі і для підлітків мають довгий паголенок і строкато-в'язаний різноманітний малюнок або однотонний колір, жіночі та дитячі - короткий паголенок, однотонні світлі тони або нескладний малюнок з пестровязаним бортом.

Підслідники - вироби, що покривають ступню ноги. Виробляють їх з еластичних ниток.

До спортивних виробів відносяться напівпанчохи спортивні, гетри, наколінники і гомілкостопи.

Головні убори та платочная-ШАРФОВИЕ ВИРОБИ

До асортименту цієї підгрупи входять берети, кепі-берети, шапочки, підшоломники, шарфи, хустки, гарнітури.

Шапочки - головні убори для дорослих і дітей з вилогами, козирком, полями. Вони можуть бути на підкладці і без неї, з начосом, обробкою тасьмою, шнурами, помпонами, китицями. Випускають їх у вигляді окремих виробів або у гарнітурі з рукавицями, рукавицями, шарфом.

Хустки по сезону шкарпетки розрізняють зимові і літні; за способом виготовлення - машинної і ручної в'язки (виготовляють в основному з пуху з бавовною й називають пуховими); по району виготовлення - оренбурзькі, пензенські; з оформлення краю - з бахромою, з облямівкою або без них; за розмірами; без урахування бахроми) - від 70 х 70 до 130 х 130 (розміри пухових хусток ручної в'язки можуть бути позначені по кількості петель від 300 до 600).

Шарфи бувають одинарними і подвійними. Одинарні за способом виготовлення бувають цельновязание і кроение. За оформленням краю розрізняють шарфи з бахромою, китицями, а по обробці - гладкофарбовані, пестровязание, начосом і ін Шарфи, що мають довжину 150-180 см і завширшки 50-70 см, називають палантином.

РУКАВИЧКИ і рукавички

Рукавички шиті по конструкції оивают двох типів: з прямокутним подоліком; з подоліком, розширеним до низу.

Рукавички в'язані також розрізняють двох типів: п'ятипалі і двопалі.

Рукавиці виготовляють двох типів: з втачного великим пальцем; з великим втальцем, що становить одне ціле з корпусом. За способом виробництва вони бувають шитими і в'язаними, а за конструкцією - одинарними і подвійними.

За половозрастному ознакою рукавички і рукавиці ділять на чоловічі, жеенскіе і дитячі.







Дата добавления: 2015-09-06; просмотров: 1308. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия