Студопедия — Рекомендації алкогольних напоїв до закусок і блюд, температура їхньої подачі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Рекомендації алкогольних напоїв до закусок і блюд, температура їхньої подачі






При прийомі замовлення офіціант повинний враховувати бажання клієнтів й у разі потреби рекомендувати алкогольні напої до закусок і блюд.

До всіх холодних закусок, особливо гострих і солоних, рекомендують горілки і гіркі настойки. Їх подають охолодженими до 8-10°С в горілочних чарках.

Якщо горілку подають «зі сльозою», то неї прохолоджують до 5-7°С.

До негострих закусок можна рекомендувати ординарні коньяки кімнатної температури в чарках-тюльпанах ємністю 50 см3 і херес, портвейн у чарках шері, порто ємністю 75 см3.

До легких закусок з риби і продуктів моря рекомендують білі столові сухі і напівсухі вина. Їх подають охолодженими до 10— 12°С в рейнвейних чарках ємністю 100 см3. Устриці добре сполучаться із сухим, напівсухим шампанським або брют, охолодженим до 5-7°С. Його наливають у келихи ємністю 150 см3.

До блюд з м'ясної гастрономії рекомендують червоні столові сухі і напівсухі вина кімнатної температури в лафітних чарках ємністю 125 см3.

До гарячих закусок з риби і продуктів моря (омари, лангусти) рекомендують білі столові сухі і напівсухі вина в рейнвейних чарках. Температура подачі 10-12°С. Раки і креветки варені добре сполучаться з пивом, охолодженим до 8-12°С. Стіл сервірують келихами для пива ємністю до 500 см3.

До гарячих закусок з м'яса, птаха і дичини можна рекомендувати червоні столові сухі і напівсухі вина кімнатної температури в лафітних чарках. До закусок з варених овочів і в соусі подають білі столові напівсухі вина, охолоджені до 12°С в рейнвейних чарках; до грибних - горілку. Температура подачі 10°С.

До перших блюд алкогольні напої не рекомендують.

До рибних гарячих блюд подають білі столові сухі і напівсухі вина, охолоджені до 10-12°С в рейнвейних чарках.

До м'ясних гарячих блюд - червоні столові сухі і напівсухі вина. Температура подачі 18-22°С, наливають у лафітні чарки.

До других блюд з домашнього птаха рекомендують білі столові напівсухі і напівсолодкі вина, охолоджені до 10-12°С в рейнвейних чарках.

До других блюд з дичини - червоні столові напівсухі і напівсолодкі вина кімнатної температури в лафітних чарках.

До блюд із птаха і дичини можна рекомендувати шампанські і гристі вина (сухі і напівсухі). Температура їхньої подачі 6-8°С; наливають у келихи для шампанського.

З овочевими блюдами - кольоровою капустою, квасолею, спаржею, артишоками, фаршированими овочами - добре сполучаться білі напівсолодкі вина. Їх подають охолодженими до 10-12°С в рейнвейних чарках.

До італійської пасти походить практично будь-яке столове вино (біле, червоне, рожеве).

Сир, як правило, їдять перед десертом. До кожного сорту сиру варто індивідуально підбирати вино. Це можуть бути столові білі, рожеві і червоні вина, а також кріплені (Сотерни, Портвейни).

До десертних блюд, кондитерських виробів, фруктів рекомендують шампанське, гристі вина (напівсолодкі і солодкі), десертні вина. Шампанське прохолоджують до 6— 8°С, десертні вина подають кімнатної температури.

До гарячих напоїв - до кави - марочний коньяк у коньячних чарках або сніфтерах, або лікери (кавовий, горіховий, шоколадний) кімнатної температури в лікерних чарках. До чаю - фруктово-ягідні лікери.

Обслуговування гостей починають з подачі прохолодних напоїв, охолоджених до 8-12°С. Прохолодні напої ставлять на стіл у скляних пляшках, соки й охолоджену воду подають у глечиках, конічних склянках. Лід подати окремо в кулері для льоду.

Пиво подають у келихах, склянках або кружках, охолодженим до 8-12°С. Жінкам пиво рекомендується подавати в келихах.

 

Література 3, 6, 7, 10, 12, 16, 17, 25, 30.

 

 

Лекція 6.







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 451. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия