Студопедия — Методи контролю
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методи контролю






· Комп’ютерне тестування (поточне та модульне).

· Усне опитування.

· Розв’язування ситуаційних задач.

Контроль знань студентів проводиться шляхом усних і письмових (тести) опитувань в процесі поточних та підсумкових занять, вирішення ситуаційних завдань, комп'ютерного тестування і мікроскопії мікропрепаратів, пояснення біопрепаратів. Тривалість кожного практичного заняття у студентів денної форми навчання в 3-4 семестрах 2,5 академічні години. Тривалість лекцій - 2 академічні години.

12. Розподіл балів, які отримують студенти

Форми контролю і система оцінювання здійснюються відповідно до вимог програми дисципліни та Інструкції про систему оцінювання навчальної діяльності студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу, затвердженої МОЗ України (2005).

Оцінка за модуль визначається як сума оцінок поточної навчальної діяльності (у балах) та оцінки підсумкового модульного контролю (у балах), яка виставляється при оцінюванні теоретичних знань та практичних навичок відповідно до переліків, визначних програмою дисципліни.

Максимальна кількість балів, яку студент може набрати при вивченні модуля становить 200, в тому числі за поточну навчальну діяльність – 120 балів. За результатами модульного підсумкового контролю – 80 балів.

Для оцінювання поточної навчальної діяльності встановлюється єдина шкала, яка визначає фіксовані значення для максимально можливої та мінімально необхідної кількості балів (110 балів, якщо поточні оцінки – «відмінно» та 60 балів, якщо поточні – «задовільно». До 110 максимальних балів можуть додаватись бали за індивідуальну роботу – не більше 10).

 

Бали за поточну успішність прив’язуються до середньої арифметичної оцінки за традиційною п’ятибальною системою незалежно від кількості занять в модулі. Конвертація проводиться перед підсумковим модульним контролем.

Інструкція з методики оцінювання успішності студентів в умовах КМСОНП. (Розглянуто і затверджено на спільному засіданні Вчених Рад медичних та міжнародних факультетів 28.04.2012р., протокол №8).

Підсумковий модульний контроль здійснюється по завершенню вивчення всіх тем модуля на останньому контрольному занятті з модуля.

До підсумкового контролю допускаються студенти, які виконали всі види робіт, передбачені навчальною програмою, та при вивчені модуля набрали кількість балів, не меншу за мінімальну.

Форми проведення підсумкового контролю мають бути стандартизованими і включати контроль теоретичної та практичної підготовки. Конкретні форми контролю визначаються у робочій навчальній програмі.

 

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент при складанні підсумкового модульного контролю, становить 80.

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше 50 балів.

Бали за поточну успішність прив’язуються до середньої арифметичної оцінки за традиційною п’ятибальною системою незалежно від кількості занять в модулі.

Остаточна конвертація середньої арифметичної

в кількість балів за КМСОНП проводиться

перед підсумковим модульним контролем відповідно наступної таблиці:

Середня арифметична оцінка за п’ятибальною шкалою Бали ECTS Середня арифметична оцінка за п’ятибальною шкалою Бали ECTS
4,97 - 5   3,97 – 4,0  
4,93 – 4,96   3,93 – 3,96  
4,89 – 4,92   3,89 – 3,92  
4,85 – 4,88   3,85 – 3,88  
4,81 – 4,84   3,81 – 3,84  
4,77 – 4,8   3,77 – 3,80  
4, 73 – 4,76   3,73 – 3,76  
4,69 – 4,72   3,69 – 3,72  
4,65 – 4,68   3,65 – 3,68  
4,61 – 4,64   3,61 – 3,64  
4,57 – 4,6   3,57 – 3,60  
4,53 – 4,56   3,53 – 3,56  
4,49 – 4,52   3,49 – 3,52  
4,45 – 4,48   3,45 – 3,48  
4,41 – 4,44   3,41 – 3,44  
4,37 – 4,4   3,37 – 3,40  
4,33 – 4,36   3,33 – 3,36  
4,29 – 4,32   3,29 – 3,32  
4,25 – 4,28   3,25 – 3,28  
4,21 – 4,24   3,21 – 3,24  
4,17 – 4,20   3,17 – 3,20  
4.13 – 4.16   3,13 – 3,16  
4,09 – 4,12   3,09 – 3,12  
4,05 – 4,08   3,05 – 3,08  
4,01 – 4,04   3,01 – 3,04  
3,0  

Поточний контроль здійснюється на кожному практичному занятті відповідно до конкретних цілей теми, під час індивідуальної роботи викладача зі студентом для тих тем, які студент опрацьовує самостійно та вони не входять до структури практичного заняття. застосовуються види об’єктивного (стандартизованого) контролю теоретичної та практичної підготовки студентів.

Оцінювання здійснюється відповідно до знань, умінь та навичок студента, які він демонструє на занятті та які він здобуває згідно з робочою програмою.

"5" – за повну та точну відповідь, яка демонструє глибинне розуміння програмного матеріалу, вичерпне, послідовне, грамотне та логічне його викладення; у своїй відповіді студент тісно пов'язує теорію з практикою, добре знайомий з літературою та методами розрахунку статистичних показників, пов'язує теоретичні аспекти предмету з завданнями практичної охорони здоров'я.

"4" – за повну, але не зовсім точну відповідь, яка демонструє розуміння програмного матеріалу; правильне застосування теоретичних положень при вирішенні практичних питань і завдань, володіння необхідними навичками, уміння вирішувати легкі та середньої складності ситуаційні завдання, володіє методами розрахунку статистичних показників.

"3" – за відповідь, що містить деякі помилки в усіх формах роботи, знання основного матеріалу, але без засвоєння окремих аспектів, недостатньо правильне формулювання, порушення послідовності у викладенні програмного матеріалу. Студент може вирішувати лише найбільш легкі завдання, недостатньо орієнтується у питаннях методології.

"2" – за відповідь, що містить багато помилок та не демонструє оволодіння студентом програмного матеріалу.

Оцінювання самостійної роботи:

Оцінювання самостійної роботи студентів, яка передбачена в темі поряд з аудиторною роботою, здійснюється під час поточного контролю теми на відповідному аудиторному занятті.

Оцінювання тем, які виносяться лише на самостійну роботу і не входять до тем аудиторних навчальних занять, контролюється і оцінюється при підсумковому модульному контролі. Максимальна кількість балів за самостійну роботу становить – 8 балів.

Оцінювання дисципліни.

Оцінка з дисципліни виставляється лише студентам, яким зараховані усі модулі з дисципліни. Кількість балів, яку студент набрав з дисципліни, складається з середньої арифметичної кількості балів з усіх модулів дисципліни (сума балів за усі модулі ділиться на кількість модулів дисципліни).

 

Оцінка з дисципліни виставляється як середня з оцінок за модулі на які структурована навчальна дисципліна.

Заохочувальні бали за рішенням Вченої Ради можуть додаватися до кількості балів з дисципліни студентам, які мають наукові публікації, або зайняли призові місця за участь у олімпіаді з дисципліни серед ВНЗ України та інше.

Об’єктивність оцінювання навчальної діяльності студентів має перевірятися статистичними методами (коефіцієнт кореляції між поточною успішністю та результатами підсумкового модульного контролю).

Конвертація кількості балів з дисципліни у оцінки за шкалами ЕСТS та 4-ри бальною (традиційною):

Кількість балів з дисципліни, яка нарахована студентам, конвертується у шкалу ЕСТS таким чином:

 

Оцінка ЕСТS Статистичний показник
А Найкращі 10% студентів
В Наступні 25% студентів
С Наступні 30% студентів
D Наступні 25% студентів
E Останні 10% студентів

 

Відсоток студентів визначається на виборці для студентів даного курсу в межах відповідної спеціальності.

Кількість балів з дисципліни, яка нарахована студентам, конвертується у 4-ри бальну шкалу таким чином:

Оцінка ЕСТS Оцінка за 4-ри бальною шкалою
А “5”
В, С “4”
D, E “3”
FX, F “2”

 

Оцінка з дисципліни FX, F (“2”) виставляється студентам, яким не зараховано хоча б один модуль з дисципліни після завершення її вивчення.

Оцінка FX (“2”) виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але не склали модульний підсумковий контроль. Вони мають право на повторне складання підсумкового модульного контролю не більше 2-ох (двох) разів під час канікул та впродовж 2-ох (додаткових) тижнів після закінчення семестру за графіком, затвердженим ректором.

Студенти, які одержали оцінку F по завершені вивчення дисципліни (не виконали навчальну програму хоча б з одного модуля, або не набрали за поточну навчальну діяльність з модуля мінімальну кількість балів) повинні пройти повторне навчання за індивідуальним навчальним планом.

Оцінка успішності студента з дисципліни є рейтинговою і виставляється за багатобальною шкалою як середня арифметична оцінка засвоєння відповідних модулів і має визначення за системою ЕСТS та традиційною шкалою, прийнятою в Україні.







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 469. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия