Студопедия — Діагностики гельмінтозів.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Діагностики гельмінтозів.






 

1. У фекаліях хворого з розладами травлення виявлено нерухливі зрілі членики гельмінта, матка яких має по 7-12 бічних відгалужень із кожного боку. Який це вид гельмінту?

A. Ціп’як неозброєний

B. Ехінокок

C. Ціп’як карликовий

D. Стьожак широкий

E. Ціп’як озброєний

2. При дегельмінтизації в хворого виділилися довгі фрагменти гельмінта, що має членисту будову. Ширина члеників перевищує довжину, в центрі члеників розташовано утвір розеткоподібної форми. Який це вид гельмінту?

A. Альвеокок

B. Карликовий ціп’як

C. Стьожак широкий

D. Озброєний ціп’як

E. Неозброєний ціп’як

3. При мікроскопії мазка фекалій школяра виявлено яйця жовто-брунатного кольору, з горбкуватою оболонкою. Якому виду гельмінту належать ці яйця?

A. Аскарида

B. Гострик

C. Волосоголовець

D. Ціп’як карликовий

E. Стьожак широкий

4. Хвора звернулася до лікаря зі скаргами на з’явлення в фекаліях білих плоских рухливих утворів, які нагадують локшину. При лабораторному дослідженні виявлено членики з такими особливостями: довгі, вузькі, з розміщеним поздовжньо каналом матки, яка має по 17-35 бічних відгалужень із кожного боку. Який вид гельмінту паразитує в цієї жінки?

A. Taenia solium

B. Taeniarhynchus saginatus

C. Fasciola hepatica

D. Diphyllobothrium latum

E. Alveococcus multilocularis

5. При мікроскопії зіскрібку з періанальних складок виявлено безкольорові яйця, які мають форму несиметричних овалів, розміром 50х23 мкм. Про який вид гельмінта йдеться?

A. Гострик

B. Волосоголовець

C. Аскарида

D. Кривоголовка

E. Ціп’як карликовий

6. За результатами овоскопії лікар упевнився, що в хворого трихоцефальоз. Які характерні риси будови яєць цього паразита?

A. Два коркоподібні утвори на полюсах

B. Несиметричні, прозорі

C. Оболонка радіально посмугована

D. На одному з полюсів є кришечка

E. Зовнішня оболонка зморшкувата

7. При овоскопії слизу з періанальних складок виявлено безкольорові несиметричні яйця розміром приблизно 60х35 мкм, в яких видно рухливу живу личинку. Якому круглому черву належать ці яйця?

A. Аскарида

B. Гострик

C. Волосоголовець

D. Анкілостома

E. Некатор

8. При мікроскопічному дослідженні мазка фекалій школярки 12-ти років виявлено яйця гельмінтів коричневого кольору, розміром приблизно 70х40 мкм, вкриті декількома оболонками, причому зовнішня – горбкувата. Якій нематоді належать ці яйця?

A. Аскарида

B. Гострик

C. Волосоголовець

D. Анкілостома

E. Некатор

9. У чотирирічного хлопчика педіатр запідозрив ентеробіоз. Яке лабораторне дослідження він повинен призначити для діагностики цього захворювання в даному випадку?

A. Гельмінтоскопія фекалій

B. Лярвоскопія фекалій

C. Овоскопія фекалій

D. Овоскопія сечі

E. Овоскопія пері анального

слизу

10. На підставі опитування хворого лікар встановив попередній діагноз “Парагонімоз”. Яке лабораторне дослідження доцільно призначити в цьому випадку?

А. Лярвоскопія дуоденального

вмісту

B. Овоскопія пері анального

слизу

C. Гельмінтоскопія фекалій

D. Овоскопія сечі

E. Овоскопія харкотиння

11. При збиранні анамнезу (опитуванні) хворого лікар запідозрив дифілоботріоз. Дослідження якого біологічного матеріалу необхідно провести для лабораторного підтвердження цього діагнозу?

A. Сеча

B. Фекалії

C. Дуоденальний вміст

D. М’язи

E. Періанальний слиз

12. Лікар-інфекціоніст запідозрив у хворого трихінельоз. За допомогою якого найбільш ефективного методу можна підтвердити цей діагноз?

A. Імунологічний

B. Рентгенологічний

C. Гельмінтоскопія

D. Овоскопія

E. Лярвоскопія

13. У дитячому садку для діагностики гельмінтозів у дітей нерідко використовують метод липкої стрічки (“скотчу”, за Грехем). Який гельмінтоз найзручніше діагностувати таким способом?

A. Аскаридоз

B. Ентеробіоз

C. Теніоз

D. Гіменолепідоз

E. Опісторхоз

14. У мусульманки при мікроскопічному дослідженні періанального соскобу виявлено онкосфери теніїд. Вона часто пробує сирий яловичий фарш. Свинину ніколи в житті не вживала. Діагноз якого цестодозу поставить лікар-лаборант?

A. Ехінококоз

B. Гіменолепідоз

C. Теніаринхоз

D. Дифілоботріоз

E. Теніоз

 

Членистоногі. Павукоподібні.

Павуки, кліщі.

 

1. До лікаря звернувся юнак 16-ти років зі скаргами на свербіж між пальцями рук і на животі, яке посилювалося вночі. При огляді на шкірі виявлено тоненькі смужки сірого кольору та дрібненький висип. Який найбільш імовірний збудник цієї хвороби?

A. Dermacentor pictus

B. Ixodes persulcatus

C. Ixodes ricinus

D. Ornithodorus papillipes

E. Sarcoptes scabiei

2. До клініки звернуся чоловік 40 років, який проживає в глинобитному буднику. В щілинах помешкання він виявив членистоногих із овальним видовженим тілом і дещо загостреним переднім кінцем темно-синього кольору. Ротові органі розташовані в заглиблені на черевній поверхні тіла. Чотири пари ходильних кінцівок, на рівні першої пари розміщений статевий отвір. Який вид виявлених чоловіком членистоногих?

A. Dermacentor pictus

B. Ixodes persulcatus

C. Ixodes ricinus

D. Ornithodorus papillipes

E. Sarcoptes scabiei

3. При обстеженні хворого встановлено діагноз: «Кліщовий поворотний тиф». Через укус якого кліща міг заразитися цей хворий?

A. Селищного кліща

B. Кліща роду Sarcoptes

C. Тайгового кліща

D. Гамазового кліща

E. Собачого кліща

4. Відпочиваючи на дачі, хлопчик знайшов павука з такими морфологічними особливостями: довжина – 2 см, кругле черевце чорного кольору, на спинному боці видно червоні плямки в два ряди, чотири пари членистих кінцівок вкриті дрібними чорними волосками. Який це вид членистоногого?

A. Каракурт

B. Кліщ

C. Тарантул

D. Скорпіон

E. Фаланга

5. У хворого на обличчі виявлено вугри. При мікроскопії зіскрібків із уражених ділянок знайдено живих членистоногих розміром 0,2-0,5 мм, які мають витягнуту червоподібну форму, чотири пари коротких кінцівок, що розташовані в середній частині тіла. Який лабораторний діагноз установить лікар у цьому випадку?

A. Міаз

B. Демодекоз

C. Короста

D. Педикульоз

E. Фтиріоз

6. Під час експедиції до Середньої Азії студенти знайшли членистоногого завдовжки 7 см. Його тіло поділено на головогруди з чотирма парами ходильних ніжок і сегментоване черевце, на останньому сегменті якого є дві отруйні залози, що відкриваються отворами на кінці гачкоподібного жала. Встановлено, що ця тварина є нічним хижаком і отруйною для людини. Яку тварину виявили учасники цієї експедиції?

A. Скорпіона

B. Фалангу

C. Кліща

D. Павука

E. Блоху

7. При обстеженні пацієнта, який проживав на Уралі, встановлено діагноз «Тайговий енцефаліт». Через укус яких членистоногих збудники цього захворювання могли потрапити до організму хворого?

A. Phlebotomus papatasii

B. Stomoxys calcitrans

C. Ornithodorus papillipes

D. Ixodes ricinus

E. Ixodes persulcatus

8. До лікаря звернувся юнак 16-ти років зі скаргами на сильне нестерпне свербіння шкіри між пальцями рук і на животі, котре значно підсилювалося вночі. При огляді на його шкірі виявлено тоненькі смужки брудно-сірого кольору та дрібненький висип. Який збудник цього захворювання?

А. Ixodes ricinus

В. Sarcoptes scabiei s. Acarus siro

С. Ornithodorus papillipes

D. Dermacentor pictus

Е. Demodex folliculorum

9. На кам’янистому березі лиману в Саратському районі Одеської області відпочиваючого вкусив чорний павук невеликих розмірів. Одразу після цього він відчув сильний біль у правому стегні, який незабаром значно посилився, розповсюдився по всій нижній кінцівці та нижній правій половині живота, з’явилися нездужання, прискорене серцебиття, нудота, блювання тощо. Яке павукоподібне вкусило чоловіка?

А. Каракурт

В. Тарантул

С. Тайговий кліщ

D. Селищний кліщ

Е. Пташиний кліщ

10. До лікаря звернулася семикласниця зі скаргами на сверблячку між пальцями нижніх кінцівок і пахвових западин. Уражена шкіра розчухана, на ній виявлено вузькі звивисті білувато-брудного кольору смужки, що нагадують загоєні подряпини. Яке лабораторне дослідження необхідно провести для підтвердження діагнозу?

А. Мікроскопія мазка крові

В. Шкірно-алергічна проба

С. Серологічні реакції

D. Дослідження вмісту сальних

і волосяних фолікулів

Е. Вилучення кліща голкою

зі сліпого кінця його ходу







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 1271. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия