Студопедия — ЦІКАВИНКА
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЦІКАВИНКА






По складу вітаміну С плоди шипшини з успіхом конкурують з плодами багатьох дерев і кущів, а сукупність інших елементів (вітамінів В2, Е, К, Р та інших сполук) робить їх дію на людський організм унікальним. Авіценна лікував шипшиною печінку та шлунок, застарілі виразки і пухлини, головну біль. Тібетська і народна медицина використовувала його при виразковій хворобі шлунку, захворюваннях нирок та сечового міхура, білокрів’ї, пневмонії, раку шлунка, переломах, маточних кровотечах, гастриті з підвищеною кислотністю, для відновлення сили після затяжних тяжких хвороб. У відвари та настої по смаку можна додавати мед, цукром підсолоджувати небажано. Російські лікарі першими стали змазувати пастою із шипшини рани та довго незаживаючі виразки.

ОТРУТА В ЯСКРАВІЙ УПАКОВЦІ

 

Прилавки базарів, комерційних лотків і навіть продовольчих магазинів заполонили всілякі шоколадки, кекси та льодяники імпортного виробництва. І хоча перша хвиля ажіотажу навколо закордонної продукції потроху спала, люди часом таки спокушаються барвистою обгорткою. А от, до обгортки, перш ніж відкрити гаманець, варто придивитися уважніше.

Річ у тім, що на наш ринок потрапляє 80 % продукції харчування так званої третьої категорії, тобто призначеної для вивозу у країни, що розвиваються. Ці консерви, напої, кондитерські та кулінарні вироби заборонені для реалізації в країнах – членах Організації економічного співробітництва і розвитку, оскільки містять шкідливі для здоров’я людей емульгатори. Такі емульгатори, як правило, позначаються на упаковках певними знаками, за якими обізнані іноземці відрізняють їстівний продукт від “умовно їстівного”.

Таблицю цих знаків пропонуємо до уваги наших читачів і наполегливо радимо: якщо ви прочитаєте на упаковці придбаної шоколадки чи кексу літеру “Е” з числом – поверніть товар продавцеві. Якщо вказаних у списку знаків немає – можете пригостити дитину. Але найкраще все-таки довіряти продукції власної країни, бо українські підприємства складають цілком гідну конкуренцію багатьом закордонним фірмам.

І ще порада: не забувайте, що замість цукерки дитину краще пригостити яблуком, а замість імпортного напою – домашнім компотом.

 

Речовина Вид впливу на організм Речовина Вид впливу на організм
Е - 102 небезпечний Е - 103 заборонений
Е - 104 підозрілий Е - 105 заборонений
Е - 110 небезпечний Е - 111 заборонений
Е - 120 небезпечний Е - 121 заборонений
Е - 122 підозрілий Е - 123 дуже небезпечний
Е - 124 небезпечний Е - 125 заборонений
Е - 126 заборонений Е - 127 небезпечний
Е - 130 заборонений Е - 131 канцероген
Е - 140 підозрілий Е - 142 канцероген
Е - 150 підозрілий Е - 152 заборонений
Е - 171 підозрілий Е - 172 підозрілий
Е - 173 підозрілий Е - 180 підозрілий
Е - 210 канцероген Е - 211 канцероген
Е - 212 канцероген Е - 213 канцероген
Е - 214 канцероген Е - 215 канцероген
Е - 216 канцероген Е - 217 канцероген
Е - 221 розлад кишечника Е - 222 розлад кишечника
Е - 223 розлад кишечника Е - 224 розлад кишечника
Е - 226 розлад кишечника Е - 230 шкідливий для шкіри
Е - 231 шкідливий для шкіри Е - 232 шкідливий для шкіри
Е - 238 шкідливий для шкіри Е - 240 канцероген
Е - 241 підозрілий Е - 250 розлад тиску
Е - 251 розлад тиску Е - 311 висип
Е - 312 висип Е - 313 висип
Е - 320 холестерин Е - 321 холестерин
Е - 322 холестерин Е - 330 канцероген
Е - 338 розлад шлунка Е - 339 розлад шлунка
Е - 340 розлад шлунка Е - 341 розлад шлунка
Е - 407 розлад шлунка Е - 450 розлад шлунка
Е - 461 розлад шлунка Е - 462 розлад шлунка
Е - 463 розлад шлунка Е - 464 розлад шлунка
Е - 477 канцероген Е - 486 розлад шлунка
Е - 495 розлад шлунка    

Підготувала ст.медсестра Черпіта М.К.

ТАЄМНИЦЯ ІМЕНІ

РОМАН

У перекладі з латини означає “римлянин”.

Роман не терпить нудьги й монотонного життя. Тож не дивуйтеся, якщо він за півроку до захисту диплому покине навчання або звільниться з перспективної роботи заради кар’єри актора. Запалившись чимось сам, Роман і в інших людях пробуджує ентузіазм.

Як правило, Романи влюбливі, й часто без докорів сумління відмовляються від своєї обраниці, захопившись іншою жінкою. Це триватиме доти, поки Роман не знайде ту, котра для нього пожертвує будь-чим. Проте й це не зробить Романа ідеальним чоловіком. Його пристрасність і непослідовність спричиняють чимало ускладнень у стосунках із дружиною, особливо на початку сімейного життя.

Та після народження дітей Романи стають розважливими. Доглядають малят, водять їх у садочок, виховують. Романи зазвичай щедрі. Попри прагнення до лідерства у родині їм чужі впертість та диктат. Ніколи не відмовляться приготувати обід, піти до магазину тощо.

Романові найкраще одружитися з жінкою на ім’я Агнія, Ада, Любов, Валентина, Марія, Анна, або Софія. А шлюб із Венерою, Євгенією, Катериною, Оксаною, Риммою, Лідією, Діаною, Тамарою може розпастися.

 


МАМИНА ШКОЛА

Хорошими батьками не народжуються, ними стають після довгих випробувань, помилок і розчарувань. Характер дитини формується дуже рано. Звісно, велике значення в цьому процесі мають спадковість та індивідуальні особливості. Але й роль батьків применшувати не можна. То як же стають хорошими батьками?

· Якомога частіше спілкуйтеся з дитиною. Слухаючи її, розмовляючи з нею, як із дорослим, навчите правильно вести розмову. Не забувайте похвалити її. Важливо, щоб діти знали, - у вас є на це час. Будьте уважними й терплячими слухачами, аби дитина довіряла вам і в майбутньому.

· Будьте послідовними. Дітям подобається передбачуваність. Так, режим дня дає їм відчуття порядку й безпеки. Чіткі правила дозволяють уникати конфліктів і покарань. Пояснюйте дитині, чому треба поводитися саме так, а не інакше.

· Проявляйте свою любов. Емоційна відкритість у вихованні навіть важливіша за послідовність. Коли дитина знає, що батьки її люблять, їй не так страшно буде, якщо навіть розсердитеся. Намагайтеся частіше хвалити дитину.

· Заохочуйте інтереси дитини і не нав’язуйте власних. Дозволяйте робити те, що їй цікаво, так ви продемонструєте свою повагу до її здібностей і дасте зрозуміти, що сприймаєте дитину такою, яка вона є.

· Учіться знаходити правильні рішення. А для цього треба знати про можливості й здібності дитини в конкретному віці.

· Залиште собі право на перепочинок. Щоб знову відчути себе хорошим батьком чи матір’ю, необхідно лише трохи відпочити. Просто скажіть: ”Зараз я стомився і хочу лягти”. Будьте певні – дитина вас зрозуміє.


ПІВГОДИНИ ДЛЯ ДИТИНИ

Мама любить свою дитину – це закономірно. Але часто не вистачає часу, щоб приділити дитині увагу. Адже в мами завжди багато справ.

Давайте візьмемо за правило – хоча б півгодини протягом дня приділяти синові чи доньці. Вони чекають цього. Знайдіть такий час, коли ви будете спілкуватися тільки зі своєю крихіткою, не відволікаючись на домашні справи та телевізор.

Уявіть ситуацію: тільки ви й ваша дитина. Це може бути 30 хвилин мрій або загадок. Можливо, ви почитаєте казку, а потім разом придумаєте щасливий кінець.

А я хочу запропонувати провести півгодини з дитиною за бесідою на тему “Моя сім’я“.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 404. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия