Студопедия — Ремонт центрифуги ФПН-1250
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Ремонт центрифуги ФПН-1250






Основний обсяг і зміст робіт з ремонту окремих вузлів центрифуги ФПН-1250 майже повністю відповідають ремонту таких же вузлів центрифуг.ПС-1200, ПН-1000, БМА; це ставиться в першу чергу до ремонту ротора, приводної головки, гальмового пристрою й інших деталей.

При ремонті центрифуги АПН-1250 знімають пристрою для підведення пари, води, механічного зрізу, рухливу кришку кожуха барабана, електродвигун, напівмуфти й еластичну прокладку, знімають гальмо, розбирають головку привода, кольцевюй живильний клапан, від'єднують верхню частину кожуха від нижньої. Барабан разом з розподільною тарілкою й верхньою частиною кожуха барабана піднімають і укладають на площадці. Знімають верхню частину кожуха барабана, розподільну тарілку з вала. Барабан у зборі з валом укладають на стенд. Розбирають пристрою зрізу, кільцевий живильний клапан і інші вузли. Очищають всі деталі від бруду й масла, установлюють дефекти. Перевіряють стан опорних конструкцій і їхні фундаменти.

Демонтаж гальмового шківа з вала роблять за допомогою спеціального знімача з упором у торець вала, шарикопідшипників - за допомогою спеціального знімача, накладаючи його лабети на внутрішні кільця підшипників і впираючи в торець вала.

При розбиранні й дефектації головки центрифуги перевіряють стан підшипників, гумового амортизатора, корпуса, приставок і інших деталей. Дефектні деталі заміняють новими. Складання й посадка підшипників виконується по кресленню. Підшипники насаджуються на вал після попереднього підігріву до температури 80—100° С у ванні з індустріальним маслом. При підігріві підшипники підвішують, щоб вони не стосувалися стінок і дна ванни. При напресуванні підшипника на вал зусилля напресування повинне передаватися через монтажну трубку тільки на внутрішнє кільце.

Розміри труби підбирають так, щоб внутрішній діаметр її був трохи більше внутрішнього діаметра монтируемого підшипника, а зовнішній діаметр небагато менше зовнішнього діаметра внутрішнього кільця підшипника.

Підшипники, підігріті до посадки на вал, варто прохолоджувати до температури навколишнього повітря.

Після запресовування роликового підшипника перевіряють точність його розташування. Насамперед перевіряють, чи притиснутий підшипник до відмови до заплічка опорного кільця. Перевірку роблять за допомогою щупа товщиною до 0,05 мм. При правильному запресовуванні щуп не повинен проходити між площиною підшипника й заплічком опорного кільця.

У процесі складання може виникнути необхідність зняття підшипника з вала або выпрессовки його з корпуса. Щоб уникнути ушкодження підшипника застосовуються спеціальні гвинтові знімачі. Зібрану головку перевіряють шляхом прокручування барабана вручну. Правильно зібрана головка обертається легко, без заїдання. При гарячій пробі робота підшипників головки прослуховується за допомогою стетоскопа спрощеної конструкції. Наявність шумів указує на дефекти монтажу головки.

Вузол з'єднання електродвигуна з валом ротора за допомогою двох шлицевых напівмуфт і гумової еластичної муфти виходить із ладу через руйнування еластичної муфти. Гальмовий шків, що має биття більше 0,02 мм, проточують і балансують, зношену сталеву стрічку заміняють нової. До сталевої стрічки гальма кріплять лепту феррадо. Кріплення стрічки феррадо здійснюється мідними заклепками. Стрічку феррадо на гальмах міняють у міру зношування, що звичайно наступає через 30-40 доби роботи.

Гальмовий пристрій повинне забезпечити зупинку центрифуги за 25—30 с. Можливі випадки розриву гальмових шківів, виготовлених із чавуну марки СЧ 21-40; рекомендуються гальмові шківи виготовляти зі сталі ст. ЛП. У ремонтний період шківи центрифуг піддають самої ретельної дефектации з метою виявлення тріщин або інших ушкоджень. На три центрифуги потрібно мати один запасний шків.

Вал центрифуги перевіряють на токарному верстаті, конус вала притирають до розетки барабана алмазною пастою, внаслідок чого досягається щільна посадка барабана на конусі вала, що забезпечує надійну роботу центрифуги.

Неприпустиме щорічне розбирання ротора й вала центрифуги. Після кожного розбирання варто робити динамічне балансування. На валу центрифуг не повинне бути надрізів, рисок; перехід від товстої частини до хвостовика вала повинен бути плавним.

Щорічно перевіряється діаметр отворів перфорації барабана, товщина його стінки, виявляються тріщини у зварених швах і околошовиых зонах і інші дефекти.

Перевірку ротора проводять у наступному порядку:

а) розбирають центрифугу й звільняють ротор від сит;

б) промивають ротор гарячою водою. Зварені шви й околошов- пые зони зачищають мелкозерни стій шліфувальною шкуркою, промивають зачищені місця бензином, а потім протруюють 15%-ний соляною кислотою, після чого промивають водою місця травлення, нейтралізують кальци нированной содою й знову промывают водою;

в) оглядають за допомогою лупи (5—7- кратного збільшення) шви й навколошовні зони;

г) замірять товщину стінки ротора; замірять діаметри отворів перфорації ротора.

Результати обстеження оформляються актом і приймаються відповідні рішення. Ротори, що вийшли за межі паспортних допусків, повинні замінятися новими. Зношені сита заміняють новими. Приводимо схему розмітки замка для з'єднання вертикальних стінок сита в барабані центрифуги Таке з'єднання, якщо воно виконано акуратно й точно, працює надійно. Розмітку роблять по заздалегідь заготовленому шаблоні. При заміні фільтруючих і підкладкового сит необхідно стежити за тим, щоб вертикальний стик їх перебував проти мітки на кришці ротора.

Виконується ремонт і заміна деталей механізму зрізу. При складанні й регулюванні зазору між ситами й ножем (крайкою) не вдасться одержати потрібної величини (3-4 мм), тому що при повороті корпуса ножа на один зуб зубчастого хвостовика кріплення крайка ножа наближається або віддаляється від сита на велику відстань. У цьому випадку хвостовик штока пневматичного циліндра для повороту ножа укорочують на 10 мм. Відповідно переміщають упори на корпусі механізму зрізу, у результаті досягається наближення крайки ножа до сита на необхідну величину.

Ремонтують і заміняють деталі кільцевого живильного клапана. Через недоліки конструкції натискного пристрою кінцевого вимикача на кільцевому живильному клапані час змиву утфеля при закритті живильного клапана мало. Практично промивання живильного клапана починається після його закриття. Необхідно встановити автоматичну затримку клапана в нижньому, злегка відкритому положенні. За цей час живильник повинен бути промитий.

Роблять ремонт дозуючих пристроїв для води й пари, парова комунікація піддається пресуванню водою. У пристрої для дозування води є недостатня кількість форсунок, внаслідок чого в нижній частині барабана цукор погано промивається; для усунення цього дефекту подовжують водяну трубку й додають форсунку. З метою кращого регулювання положення промивної труби встановлюють додатковий кронштейн, щоб запобігти самовідгвинчуванню розпилювача в головці форсунки, прорізають отвір і ставлять упорний гвинт. Головка розпилювача збільшується з 4 до 8 мм.

Внаслідок конструктивних недоліків піддона на напрямній косинці накопичується цукор і не дозволяє піддону відкриватися. Для поліпшення роботи рекомендується перевернути напрямний косинець піддона на ребро, у ролику проточити канавку, напрямну кочення. З метою амортизації при русі ролика в упор ставлять пружини. На повітряній комунікації до пневмоцилиндру повороту ролика встановлюють дросель із отвором діаметром 2 мм для зменшення ударів. Вал повороту піддона дооснащают упорним підшипником. Ремонтують пристрою для поділу паток. Кожух центрифуги повинен бути цілим, міцним і щільно прилягати: верхня й нижня частини - між собою й верхньою частиною - до кришки. На холостому ходу центрифуги не повинне бути вібрації вала й корпуса.

 







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 594. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия