Студопедия — Облік переробки продукції
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Облік переробки продукції






Щоб здати сировину в переробку, необхідно в документі Списание ТМЦ встановити прапорець Акт переработки рівній одиниці. При цьому витратний рахунок устанвлюється 23.3 – переробка. Це бде означати, що всі ТМЦ задано на переробку як у власний переробний підрозділ, так і на сторону. Якщо переробка відбувається на іншому підприємстві, у довідник Подразделения необхідно ввести це підприємство, попередньо створивши групу Переработка. Факт передачі буде зафіксований на забалансовому рахунку П.

Облік послуг переробного підприємства

Для того, щоб урахувати послуги сторін організації з переробки власної сировини, необхідно в документі Услуги посторонних организаций встановити прапорець Акт переработки = 1. Це буде означати, що ми обліковуємо послуги пов’язані з переробкою ТМЦ. Дані ТМЦ необхідно заповнити в табличній частині (поля ТМЦ і підрозділи з’являються при увімкненому режимі Акт Переработки).

Повернення продукції з переробки

За допомогою документа Возврат с переработки відбувається оприбут кування на склад продукції, отриманої від переробки. У заголовкудокумента необхідно заповнити поле На склад, у цьому полі вказуємо склад, на який будемо оприбутковувати отриману після переробки продукцію.

Клавіша Подбор служить для полегшення роботи з програмою. При нати сканні з’явиться список підрозділів (організацій), у які була передана сирови на для переробки. З цього списку необхідно за допомогою миші вибрати пот рібний підрозділ (організацію). Наступна клавіша Подбор також служить для полегшення роботи. При натисканні з’являється список ТМЦ, переданих на переробку. Потрібно необхідно вибрати у полі Колличество переданного возвращвют – автоматично з’являється кількість продукції, що знаходиться на переробці. Якщо переробили не всю сировину, дану цифру необхідно змінити вручну. Після цього можна приступити до заповнення полів таблиці. У колонці Колличество сырья необхідно вказати витрачену кількість, з якої одержали повернутий нам ТМЦ. Причому загальна кількістьсировини (сума по стовпчику) повинна бути рівна кількості, зазначеній в полі Кол-во пере данного возвращают. Після цього для проведення документа необхідно натиснути клавішу ОК.

Беремо на переробку

Документи Приходная накладная, Списание ТМЦ, Оказание услуг.

Для того, щоб взяти товар на переробку, необхідно в документі Приход ная накладная установити прапорець Берем на переработку. У цьому випа дку всі ТМЦ, зазначені в табличній частині, будуть враховані на забалансо вому рахунку 022. щоб віддати перероблені ТМЦ, скористайтеся документом Списание с переработки = 1. Наші послуги з переробки оформлюються

документом Оказание услуг.

Взаєморозрахунки за переробку

У реальному житті часто виникає ситуація, коли за роботу розраховую ться частиною сировини, що брали для переробки. Щоб спростити взаємороз рахунки і зменшити кількість документів, що вводяться, служить цей доку мент. Основне призначення документа Взаиморасчеты за переработку – зробити взаєморозрахунок між двома організаціями. У заголовку документа необхідно вибрати контрагента з запропонованого довідника, а також запов нити вартість послуг. Обов’язковою умовою проведення документа є той факт, що вартість послуг повинна дорівнювати загальній сумі ТМЦ.

 

 

6. Особливості конфігурації „Сільське господарство"

Для початку роботи необхідно скористатися помічником заповнення констант. Особливу увагу слід приділити наступним константам: метод партионного учета повинно бути значення " по средневзвешенной", " вид взаиморассчётов" повинно бути по договорам, счета затрат - только 9 класе, виделять аванс - нет. Константа Размер одного пая й процент пая використовується для земельних і майнових паїв, а константи Колличество дней за счет предприятия й Количество дней для больничного - для розрахунку лікарняних. Константи Классность і Классность2 відображають відсоток доплати за класність водіям, а Классность трактористам - відсоток доплати за класність трактористам. Простой - годинна тарифна ставка для оплати простоїв.

Довідник Види деятельности

Усі фактично понесеш витрати з рослинництва слід збирати протягом року на 231 рахунку з кожної культури окремо. Для цих цілей призначений довідник Вид деятельности, у якому слід внести об'єкти обліку витрат у рослинництві.

 

Довідник Вид затрат з самого початку розділений на витрати з рослинництва, тваринництва й обслуговуючого виробництва. У кожній папці зібрані витрати, що відповідають статтям калькуляції. Якщо існує необхідність у деталізації понесених витрат, можна створити кілька статей витрат, об'єднаних однією статтею калькуляції.

Довідник ТМЦ

У довіднику ТМЦ до дані наступні види ТМЦ - Корма й продукция с.-х., які необхідні для сільського господарства. Також у картці стоїть реквізит Коефициент учёта кормоединиц для розрахунку кормоодиниць. Якщо в довіднику обраний вид ТМЦ - Продукция чи Продукция с.-х. на додатковій закладці стає доступною кнопка Состав, де необхідно заповнити планову собівартість продукції за статтями калькуляції.

Довідник Работ

Для обліку робіт, що може виконувати тракторна бригада, призначений цей довідник. У цьому довіднику необхідно заповнити поле Единица измерения (тобто гектари чи години, в яких вимірюється дана робота). Поля Расценка і Норма выработки служать для занесення потрібних даних для обліку виконання роботи.

Довідник Животные

У цей довідник додані поля Плановая цена і Счёт учёта. Планова ціна - це установлена розрахунковим шляхом планова собівартість одного кілограма живої маси тварин за якою оцінюється рух тварин протягом року.

Довідник Состав продукции для животных

Довідник Состав продукции для животных підпорядковий довіднику Животные. Для кожного елемента довідника, довідник Состав продукции для животных містить список витрат, за якими виконується калькулювання собівартості. Крім стандартного меню, довідник може бути відкрито за допомогою кнопки Плановая себестоимость при редагуванні довідника Животные. Реквізит Затрата може приймати значення з довідника Види затрат (для витрат, що відносяться на собівартість продукції - зарплата, оренда тощо). Реквізит Колличество дозволяє задати кількість. При натисканні кнопки Заполнить довідник автоматично заповнюється витратами з групи Прямые производственые затрати.

Довідник Необоротные активы, реквізит Животные

Якщо тварина знаходиться в основному стаді і відноситься до основних засобів (тобто картка заведена в довіднику Необоротний актив), то в картці встановлюється рахунок обліку 10.7, і на додатковій закладці в реквізиті Животное з відповідного довідника Животные необхідно вибрати потрібне значення.

Введення залишків. Документ Остатки животных

Для початкового введення і коректування залишків тварин на фермах служить документ Остатки животных.

 

Документ оперує залишками на одній фермі, що вибирається в реквізиті Место хранения. Для зміни залишків на декількох фермах потрібно внести кілька документів - за числом ферм.

У табличній частині документа вказується наступна інформація:

¨ найменування тварини;

¨ кількість тварин;

¨ вага тварин;

¨ планова ціна;

¨ сума.

Відзначимо, що бухгалтерські проводки формуються в кореспонденції з допоміжним рахунком ОО, тому документ не рекомендується використовувати для формування проводок інакше, як при початковому введенні залишків.

 

Довідник Подразделения

Дана конфігурація дозволяє вести облік витрат у розрізі декількох підрозділів. Усі підрозділи перелічуються у відповідному довіднику Подразделения.

Для роздільного обліку витрат у розрізі виробничих підрозділів на рахунку 23 „Виробництво" у конфігурації ведеться аналітичний облік по субконто Подразделения.

У більшості випадків підрозділ указується безпосередньо у формах тих документів, що формують проводки по доходам чи витратам. Відповідно наприкінці місяця фінансові результати будуть отримані незалежно в розрізі кожного підрозділу.

У деяких випадках підрозділ визначається для елементів довідників. Наприклад, для кожного працівника (у довіднику Сотрудники) повинен бути зазначений підрозділ, на який будуть відноситися витрати з нарахованої працівнику заробітної плати.

Кожен підрозділ у довіднику Подразделения характеризується унікальним кодом і найменуванням.

Якщо не потрібно вести облік у розрізі декількох підрозділів, залишіть у цьому довіднику тільки один елемент, наприклад, Основное нодразделение.

Для переробки зручно створити папку Переработка, у якій відкрити як власні переробні підрозділи, так і сторонні переробні підприємства.

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 657. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия