Студопедия — Порядок випуску цінних паперів ІСІ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Порядок випуску цінних паперів ІСІ






Інвестиційні фонди можуть випускати інвестиційні сертифікати та акції. Відповідно до чинного законодавства акції випускають КІФ, інвестиційні сертифікати ПІФ.

КІФ. Акції корпоративного інвестиційного фонду повинні бути тільки простими іменними. Відкрита підписка на акції провадиться після реєстрації фонду в реєстрі ІСІ. КІФ інтервального або відкритого типу після реєстрації в реєстрі ІСІ розміщують свої акції за ціною, що становить вартість чистих активів у розрахунку на одну акцію.

Кожна розміщена акція КІФ надає її власникові однаковий обсяг прав. Акції КІФ, що розміщуються, можуть придбаватися лише за грошові кошти. Неповна сплата розміщених акцій не дозволяється. Строк відкритої підписки на акції корпоративного інвестиційного фонду відкритого або інтервального типу не обмежується.

Після прийняття рішення про скликання загальних зборів акціонерів КІФ викуп та розміщення акцій фонду припиняються за 30 днів до проголошеної дати проведення загальних зборів акціонерів з поновленням розміщення та викупу на наступний день після закінчення загальних зборів акціонерів.

ПІФ. Емітентом інвестиційних сертифікатів ПІФ виступає компанія з управління активами цього фонду. Інвестиційний сертифікат надає кожному його власникові однакові права. Інвестиційні сертифікати можуть розміщуватися шляхом відкритого продажу або приватного розміщення. Випуск КУА похідних цінних паперів на основі інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду, активами якого ця компанія управляє, не допускається.

Дивіденди за інвестиційними сертифікатами відкритого та інтервального пайового інвестиційного фонду не нараховуються і не сплачуються. Кількість проголошених інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду зазначається у проспекті емісії.

Додатково слід пам’ятати, що оперативне регулювання процедури випуску акцій для фондів визначається Положенням ДКЦПФР „Про порядок реєстрації випуску акцій КІФ з метою здійснення спільного інвестування при їх розміщенні шляхом прилюдної пропозиції”, що затверджено рішенням ДКЦПФР № 7 від 08.01.2002 г.

Тема 5 „Основи аналізу на ринку пайових цінних паперів”

План

  1. Концептуальні основи оцінки акцій та цінних паперів інвестиційних фондів
  2. Класична модель
  3. Дисконтні моделі
  4. Модель оцінки капітальних активів, та особливості її застосування
  5. Модель Арбітражного ціноутворення

 

  1. Концептуальні основи оцінки акцій та цінних паперів інвестиційних фондів

Необхідно дещо знати про те, як підрахувати ефективність від вкладень в акції і з чим її порівняти. Рекомендуємо ознайомитися з декількома показниками:

Дивідендна ефективність вкладень розраховується як співвідношення між виплаченими дивідендами і вартістю акцій на момент покупки. Рекомендовано переводити даний показник у річне вирахування і порівнювати, скажемо, зі ставками по банківських депозитах.

Капітальна (поточна) ефективність вкладень визначається як відношення різниці між можливим курсом продажу (поточним курсом на ринку) і вартістю акцій у момент покупки до вартості акцій у момент її покупки.

Загальна ефективність вкладень розраховується як сума дивідендної і капітальної ефективності або як відношення суми виплачених дивідендів і капітального доходу до вартості акцій у момент покупки.. У загальному виді це буде виглядати так:

де D – дивіденд

КО1 – поточний курс акції на ринку

КО0 – курс покупки акції

n – кількість днів володіння

Рекомендовано порівнювати даний показник з темпами інфляції в національній валюті, з темпами знецінення національної валюти стосовно ВКВ. І необхідно пам’ятати, що вкладення в долари або євро також несуть у собі певний рівень інфляції усередині наших ринків. Якщо показник Е відповідає уявленням про ринкову норму прибутковості, значить акція підходить інвестору. Але потрібно звертати увагу, що якщо аналіз заснований на минулих подіях, тобто це не означає, що в майбутньому ситуація повториться й ефективність акції буде тією ж.

Співвідношення ціна / дохід покаже вам зв'язок між ринковою ціною і прибутком. Дуже рекомендуємо простежити співвідношення між ринковою вартістю акції і чистим прибутком на акцію (Р/Е). Чим менше цей показник, тим більше інвестиційно привабливою є компанія. На обмежених ринках цей показник ледве не єдиний, котрий можна підрахувати, зв'язавши показники діяльності підприємства і ринкову ціну його акцій.

Але на ринках, що розвиваються, не слід занадто покладатися на такий показник, оскільки Р/Е - це усього лише демонстрація реакції інвесторів на прибуток компанії. Великий або маленький розмір Р/Е не означає, що компанія заплатить вам великі або маленькі дивіденди, а показує лише максимально можливу дивідендну прибутковість і реакцію інвесторів на цю прибутковість. Чистий прибуток на акцію компанії, як правило, коректується на коефіцієнт дивідендних виплат, що і є складовою частиною дивідендної політики компанії.

Маржа маркет-мейкеру або провайдера ліквідності. Цей показник дуже важливий із практичної точки зору. Маркет-мейкери на ринку акцій - це ті компанії, що підтримують ринок акцій певного емітента, постійно виставляючи котирування і на покупку і на продаж, (провайдери ліквідності займаються тим же). Зверніть увагу, що чим більше різниця між котируваннями (цінами) покупки і продажу акцій, тим менш вигідною може виявитися операція по покупці акцій. Розмір маржі - питання скоріше етичне, при нормальному стані граничне значення різниці між котируванням покупки і продажу оцінюється в 5%. Розмір маржі маркет-мейкера або торговця не дає можливість одержання прибутку шляхом купівлі і продажу акцій при незначному їхньому росту. Говорячи простіше, при високій маржі часовий обрій інвестицій у середньому підвищується, а на ринках з нестабільним співвідношенням попиту та пропозиції це може бути дуже небезпечно.

Співвідношення попиту та пропозиції. По теорії саме співвідношення попиту та пропозиції на ринку визначає ціну. Але це тільки в теорії, що іноді нічого загального не має з практикою, оскільки між ціною попиту і ціною пропозиції виникає велика різниця і тоді ринок зупиняється. Перед покупкою цінного папера рекомендовано розглянути співвідношення попиту та пропозиції по біржовій сесії, де продається акція - ваша обраниця, за останні 90-180 днів.

Папери ІСІ не мають власних методик оцінки, оцінка їх ефективності є аналогічною процедурам оцінки ефективності акцій, за тією різницею, що по паперам ІСІ не нараховуються дивіденди. Оцінка вартості паперів ІСІ відбувається за спрощеною процедурою – як вартість чистих активів на акцію (для КІФ), чи на ІС (для ПІФ).

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 619. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия