Студопедия — Етапи виконання роботи. 1. Студенти ознайомлюються із особливостями функціонування ТзОВ НВП «Електроприлад» та формують структуру основних фондів досліджуваного підприємства у
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Етапи виконання роботи. 1. Студенти ознайомлюються із особливостями функціонування ТзОВ НВП «Електроприлад» та формують структуру основних фондів досліджуваного підприємства у






1. Студенти ознайомлюються із особливостями функціонування ТзОВ НВП «Електроприлад» та формують структуру основних фондів досліджуваного підприємства у відповідності до отриманого варіанту.

2. На основі сформованого інформаційного масиву відбувається розподіл наведеного переліку елементів основних фондів за ключовими групами у відповідності до вимог Податкового кодексу України (таблиця 3.2) [3].

 

Таблиця 3.2

Класифікація груп основних засобів та мінімально допустимі строки їх

амортизації

Групи Мінімально допустимі строки корисного використання, років
Група 1 Земельні ділянки -
Група 2 Капітальні витрати на поліпшення земель, не пов’язані з будівництвом  
Група 3 Будівлі  
Споруди  
Передавальні пристрої  
Група 4 Машини та обладнання,  
з них:
Електронно-обчислювальні машини, інші машини для автоматичного оброблення інформації, пов’язані із ними засоби зчитування або друку інформації, пов’язані із ними комп’ютерні програми (крім програм, витрати на придбання яких визнаються роялті, та/або програм, які визнаються нематеріальним активом), інші інформаційні системи, комутатори, маршрутизатори, модулі, модеми, джерела безперебійного живлення та засоби їх підключення до телекомунікаційних мереж, телефони (в тому числі стільникові), мікрофони і рації, вартість яких перевищує 2500 гривень  
Група 5 Транспортні засоби  
Група 6 Інструменти, прилади, інвентар (меблі)  
Група 7 Тварини  
Група 8 Багаторічні насадження  
Група 9 Інші основні засоби  
Група 10 Бібліотечні фонди -
Група 11 Малоцінні необоротні матеріальні активи -
Група 12 Тимчасові (нетитульні) споруди  
Група 13 Природні ресурси -
Група 14 Інвентарна тара  
Група 15 Предмети прокату  
Група 16 Довгострокові біологічні активи  

3. Залежно від групи, до якої віднесено основний засіб, керуючись вимогами Податкового кодексу України, студенти обирають відповідний метод та здійснюють розрахунок суми амортизаційних відрахувань за результатами річної роботи ТзОВ НВП «Електроприлад». Усі необхідні формули для розрахунку наведені у таблиці 3.3.

Таблиця 3.3

Формули для розрахунку основних показників амортизації

за різними методами нарахування [1]

Методи нарахування амортизації Норми амортизації (На) Річні амортизаційні відрахування у році t, t= 1, 2, …, Тсл, t)

1. Прямолінійний 100 % / Тсл(1) * (Фперв - Фл) (2)
2. Виробничий   На *Qt (3)
3. Кумулятивний або , де t = 1, 2, …, На *перв - Фл)
4. Прискореного зменшення залишкової вартості 2* (100 % / Тсл) для t=1, 2, …, (Тсл - 1); Фзал (t-1) - Фл для t = Тсл
5. Зменшення залишкової вартості (1- ) * 100 % для t=1, 2, …, (Тсл - 1); (Фзал (t-1) - Фл) для t = Тсл

 

4. Усі отримані результати із проміжними розрахунками відображаються у формі таблиці 3.4 та наводяться висновки щодо особливостей формування амортизаційних відрахувань залежно від встановленої групи основних засобів для конкретного об’єкта та, відповідно, обраного методу розрахунку.

3.4. Форма для відображення результатів роботи

Таблиця 3.4

Основні засоби за і-ою групою

Перелік об’єктів основних засобів і-ої групи Балансова вартість об’єктів, тис. грн. Розрахунок основних показників амортизації за обраним щодо об’єктів групи методом Підсумкова величина річних амортизаційних відрахувань за об’єктом
       

Контрольні запитання

1) Дайте визначення поняття «основні фонди» та назвіть їх основні групи, які формуються на підприємстві, відповідно до чинного законодавства України.

2) Що таке первісна та залишкова вартість основних фондів.

3) Розкрийте сутність ліквідаційної вартості основного засобу та наведіть способи її визначення, що практикуються у сучасних умовах.

4) Поясніть, як, відповідно до чинного законодавства, формується строк корисного використання основних фондів на підприємстві та обґрунтуйте доцільність його розрахунку в умовах нарахування амортизації.

5) Розшифруйте поняття «амортизація» та наведіть відомі Вам методи її нарахування та сфери їх застосування.

 

Рекомендована література

1. Круш П.В. Капітал та основні засоби підприємства: навч. посібник / П.В. Круш, В.І. Подвігіна, О.В. Клименко. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 168 с.

2. Кузьмін О.Є. Бюджетування зовнішньоекономічної діяльності організацій: навч. посібник / О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник, О.В. Мукан. – Львів: Видавництво «Растр-7», 2011. – 338 с.

3. Кундеус О.М. Нарахування амортизації згідно нового Податкового кодексу України / О.М. Кундеус // Інноваційна економіка. - 2011. - №7. - С. 120-127.

4. Податковий кодекс України №2755-VII від 02.12.2010 р.

5. ПСБО № 7 «Основні засоби», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 27.04.2000 р. № 92.


Лабораторна робота №4

«ФОРМУВАННЯ БЮДЖЕТУ ДОХОДІВ ТА

ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЗДІЙСНЕННЯ ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ»

Мета роботи: засвоєння студентами практичних аспектів управлінського обліку витрат на підприємстві шляхом розроблення планів-графіків, кошторисів та інших планових документів для структуризації усіх видів витрат та формування на їх основі бюджету доходів та витрат підприємства з метою виявлення його реального фінансового становища в умовах здійснення імпортних операцій.

Технічні засоби: програмне забезпечення MS Word та MS Excel, форми для заповнення, мережа Інтернет.

Ключові терміни

Фактурна ціна (фактурна вартість) – це вартість продукції, зазначена в рахунку-фактурі та зовнішньоекономічному договорі згідно з умовами поставки відповідно до термінів Інкотермс-2010.

Митна вартість – ціна, що фактично сплачена або підлягає сплаті за товари та інші предмети, які підлягають митному оформленню, на момент перетину митного кордону України. При визначенні митної вартості до неї включаються фактурна ціна товару, а також інші фактичні витрати, понесені до кордону України (зокрема, витрати на транспортування, навантаження, розвантаження, перевантаження та страхування до пункту перетину митного кордону України; комісійні та брокерські; плата за використання об'єктів інтелектуальної власності, що належить до даних товарів та інших предметів і яка повинна бути оплачена імпортером (експортером) прямо чи побічно як умова їх ввезення (вивезення).

Мито - це непрямий податок, який стягується з товарів (інших предметів), які переміщуються через митний кордон України, тобто ввозяться, вивозяться чи прямують транзитом.

Податкове зобов'язання – загальна сума податку, одержана (нарахована) платником податку в звітному (податковому) періоді.

Податковий кредит – сума, на яку платник податку має право зменшити податкове зобов'язання звітного періоду [3]; - це одна з податкових пільг, що полягає у відтермінуванні стягнення податку [2]. Ця пільга є дещо умовною, оскільки передбачає лише відтермінування виконання податкового зобов'язання, а не його відміну чи зменшення.

Бюджет доходів та витрат – це плановий документ, що передбачає узагальнення дохідної та витратної частини діяльності підприємства з метою визначення цільового показника – чистого прибутку, який обумовлює особливості оптимізації інших статей бюджету, та його розподілу. У витратах відображається собівартість реалізованої продукції, що охоплює всі витрати на виробництво та збут продукції, яку планується реалізувати, та інші витрати, що виникають в процесі інвестиційної, фінансової та надзвичайної діяльності підприємства.

Чистий прибуток – це виражений у негрошовій формі приріст добробуту підприємства.

4.1. Зміст роботи

1) Ознайомлення із особливостями діяльності концерну «SKODA» та його представництва в Україні (ТзОВ «ЄВРОКАР») у 20__ звітному році.

2) Розрахунок мита, митних зборів, податку на додану вартість та акцизного збору, які необхідно сплатити (нарахувати) при перетині митного кордону України.

3) Визначення середньої ціни продаж одного автомобіля на ринку України у м. Львові.

4) Формування бюджету доходів та витрат дочірнього підприємства за березень 200_р.

4.2. Вхідні дані для виконання роботи

В Україні офіційним дилером концерну «SKODA» є ТзОВ «Єврокар», яке працює на ринку з 1993 року та сформувало дочірні підприємства різного профілю (торгівельно-посередницькі, сервісні, транспортні) у 20 регіонах країни. Щороку 60% автомобілів торговельно-посередницькі дочірні підприємства імпортують з Чехії, а 40% купують у офіційного Закарпатського товаровиробника. Продукція останнього характеризується гіршою якістю та меншою надійністю, але співпраця з ним є вигідною за рахунок більш дешевшої вартості автомобілів, відсутності процедур митного оформлення, що значно економить час на проведення закупівельних операцій. Дочірнє підприємство у м. Львів усю продукцію повністю імпортує з Чехії. У березні 20__ р. підприємство імпортувало 22 + N автомобілів. Середня вартість автомобіля-стандарт на умовах EXW зі складу чеського товаровиробника становить 12000 – 10*N євро (курс євро щодо гривні - за офіційним курсом НБУ). Витрати на транспортування, страхування, розвантажувально-навантажувальні роботи до митного кордону України становлять 15% від вартості товаровиробника. Мито складає 0, 7+0, 01*N євро за 1 см. куб. об’єму двигуна (доцільно враховувати, що автомобілі купуються лише нові). При цьому середній об’єм двигуна становить 2000 см. куб. Як правило, автомобілі перебувають під митним контролем до двох тижнів. Акцизний збір становить 0, 5+0, 03*N євро за 1 см. куб. об’єму двигуна.

Витрати на транспортування, розвантаження, навантаження та страхування після Митного кордону України до складу львівського підприємства складають 3+0, 1*N % від митної вартості. Витрати, пов’язані із передпродажною підготовкою кожного автомобіля, становлять 400+N євро. Крім цього, 25% автомобілів, як правило, продаються з додатковими послугами (встановлення кондиціонерів, шкіряних сидінь, додаткових елементів захисту), що в середньому збільшує вартість автомобіля на 2500-N євро. Рентабельність реалізації становить в середньому 7%.

На дочірньому підприємстві у м. Львів працює 24 особи: директор, комерційний директор, юрист, 2 бухгалтери, 6 менеджерів з продажу, 13 робітників. Розташовується підприємство у орендованому приміщенні (офісна споруда – 100 м2, виробниче приміщення – 400 м2) і сплачує щомісяця 10000 + 15*N грн. орендних платежів. Фонд заробітної плати становить у середньому за місяць – 31600 грн. Інші витрати, пов’язані із забезпеченням функціонування підприємства (зв’язок, комунальні послуги, амортизація, канцелярське приладдя), в середньому у місяць складають 10 780 + 2*N грн.

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 580. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия