Студопедия — Ключ до тесту
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Ключ до тесту






Підрахуйте суму балів, яку Ви набрали:

за відповідь " а" - 3 бали; за відповідь " б" - 1 бал; за відповідь " в" - 2 бали.

Межа Вашої допитливості визначається питаннями 1, 6, 7, 8;

віра в себе - 2, 3, 4, 5;

твердість - 9, 15;

амбіційність - 10;

слухова пам'ять - 12, 13;

зорова пам'ять - 11;

прагнення бути незалежним - 14;

здатність абстрагуватися - 16, 17;

міра зосередженості -18.

Ці здатності і становлять основні якості творчого потенціалу. Загальна сума набраних балів покаже рівень Вашого творчого потенціалу.

49 і більше. У Вас значний творчий потенціал, який надає Вам багатий вибір творчих можливостей. Якщо Ви на ділі зможете застосувати Ваші здібності, то Вам по силі найрізноманітніші форми творчості.

Від 24 до 48. У Вас цілком нормальний творчий потенціал. Ви наділені тими якостями, які дозволяють Вам творити, але й у Вас є проблеми, які стримують процес творчості. У всякому разі, Ваш потенціал дозволяє Вам творчо виявити себе, якщо Ви, звичайно, цього побажаєте.

20 і менше. Ваш творчий потенціал, на жаль, невеликий. Але, можливо, Ви просто недооцінили себе, свої здібності. Відсутність віри у свої сили може привести Вас до думки, що Ви взагалі не здатні до творчості. Позбудьтеся цього комплексу і таким чином зможете вирішити проблему.

 

ІV. D Розв’яжіть задачі [20 (c. 14)]:

1. На скільки відсотків 25 менше, ніж 50? На скільки відсотків 50 більше, ніж 25?

2. У результаті зношування товару його ціна знизилася на скільки ж гривень, скільки й відсотків. Скільки спочатку коштував товар.

3. Ціни на товари зросли у 150 разів, а зарплата збільшилася у 100 разів. На скільки відсотків зменшилася реальна зарплата?

4. У результаті вмілої організації праці 80% працівників підприємства стали працювати на 25% продуктивніше. На скільки відсотків зросла продуктивність праці на підприємстві в цілому?

5. Капітал виріс у п’ять разів на скільки відсотків він зріс?

6. Капітал зменшився на 50%. У скільки разів він зменшився?

V. D Подайте у вигляді схеми життєвий цикл організації, який включає сім етапів, першим із яких є “народження”, а останнім - “відродження”. На якій стадії житттєвого циклу, на Вашу думку, знаходиться наш університет? Чому? Встановіть зв’язок між змінами внутрішнього і зовнішнього середовища нашого університету та тими вимогами, які пред’явлюють ці зміни до роботи його менеджерів.

 

VІ.■ Прочитайте та виконайте завдання:

А.С. Соснін та Л. В. Мельниченко в книзі “Основи теорії та практики менеджменту” пишуть, що “ні одна з … змінних та структур не може існувати без взаємодії з людиною, без її безпосередньої участі. Те, як конкретні люди будуть себе поводити у суспільстві та на роботі, є наслідком складного поєднання індивідуальних характеристик особистості та зовнішнього середовища.

Тому, для того, щоб створити на фірмі колектив, менеджер повинен дуже уважно та серйозно працювати з персоналом, оскільки персонал… є найголовнішим і найважливішим ресурсом фірми, який забезпечує її успіх, процвітання або банкрутство. Добір та робота з персоналом включає в себе наступні напрямки діяльності: робота з керівним складом – вищої, середньої та низової ланки; робота із спеціалістами; з професіоналами; з лідерами – формальними та неформальними; з колективом і соціальними групами (із знаком “+” та знаком “-“); з окремою особистістю”.

Завдання:

Запам’ятайте вказані напрямки діяльності менеджера.

 

VІІ. D Визначте, на якій стадії розвитку знаходиться описана організація:

Організація ще не з’явилася на світ, але існує як ідея. Цей етап досить важливий, адже від того на скільки засновник переконає себе й оточуючих у її правильності залежить майбутнє організації. Також на цьому етапі майбутній керівник має заручитися підтримкою інших, що він намагається зробити, роздаючи безліч обіцянок. Це pnahr|q досить легко, адже ще немає конкретних результатів і відповідно немає причин для жадібності. На цьому етапі засновник мало переймається маркетинговими проблемами. Якщо його організація буде виробничою, то його більше турбуватиме безпосередньо сам товар, його необхідність, тощо.

Проблеми цієї стадії мають дещо абстрактний характер і виявляються в першу чергу як недоліки самої ідеї. До них можна віднести: неузгодженість реальності з думками засновника; відданість до ідеї, яку важко порівняти з очікуваним ризиком; орієнтація виключно на прибуток. Усе це може призвести до народження нежиттєздатної організації.

 

VІІІ.■ Вивчіть схему “Діяльність менеджера та його рольові функції” [5 (с. 29)] та дайте відповіді на запитання:

 

Менеджер







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 543. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия