Студопедия — Список використаних джерел
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Список використаних джерел






 

1. Загальні положення………………………………………….. 3

2. Мета і завдання курсової роботи…………………………… 3

3. Порядок виконання та захисту роботи………………..……. 4

4. Структура і зміст курсової роботи ……………………….… 5

5. Основні вимоги до оформлення курсової роботи…………. 7

6. Якісні критерії оцінювання курсової роботи……………….. 9

7. Рекомендована тематика курсових робіт…………………… 13

8. Рекомендована література…………………………………… 17

9. Додатки………………………………………………………... 23

 

М А Р К Е Т И Н Г

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

ДЛЯ СДУДЕНТІВ НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ 6.030601 «Менеджмент»

 

ОДЕСА – 2012


Рецензенти:

Захарченко В.І. – доктор економічних наук, професор кафедри економіки та управління Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова

 

Бахчиванжи Л.А.– завідувач кафедри економічної теорії та аграрної економіки, кандидат економічних наук, доцент

 

 

 

Рекомендовано до друку методичною радою економічного факультету Одеського державного аграрного університету.

Протокол № від 2012 р.

 

Маркетинг: Методичні рекомендації з виконання курсової роботи для студентів напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» / Укладачі: доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту і маркетингу Сахацький М.П.; кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту і маркетингу Запша Г.М., асистент кафедри менеджменту і маркетингу Левіна Марія Олександрівна – Одеса: ОДАУ, 2012. – с.

 

 

ЗМІСТ

  Вступ....................................................................................................................   1. Порядок виконання та захисту курсової роботи.............................   2. Структура та вимоги до викладення тексту курсової роботи ………   3. Вимоги щодо оформлення курсової роботи ………………………….   4. Тематика та рекомендований зміст курсової роботи …………………… 4.1. Тематика курсових робіт …………………………………………….. 4.2. Рекомендований зміст тем ……………………………………………   5. Рекомендовані джерела інформації для виконання курсової роботи …..   Список використаних джерел ………………………………………………... Додатки ………………………………………………………………………      

 

ВСТУП

Навчальними планами підготовки бакалаврів з менеджменту передбачено виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетинг». Курсова робота - самостійна навчальна робота, що носить переважно дослідницький характер і виконується з основних загально-професійних і спеціальних дисциплін навчального плану.

Мета курсової роботи з маркетингу – навчання студентів самостійному застосуванню знань, отриманих у процесі вивчення навчальної дисципліни, для вирішення практичних завдань, проведення аналізу, узагальнення й систематизації матеріалів спеціальної літератури й статистичних даних, а також проведення досліджень теоретичних і практичних проблем.

Написання курсової роботи сприяє розвитку в студентів навичок самостійного творчого мислення, оволодінню методами сучасних наукових досліджень, поглибленому вивченню заданої теми, напрямку або розділу навчальної дисципліни (включаючи вивчення літератури й інших джерел). У ході написання курсової роботи студенти опрацьовують нові, актуальні ідеї, викладені в сучасній науковій літературі, вивчають нормативно-правові матеріали Уряду України, узагальнюють статистичні матеріали, вчаться викладати самостійне бачення досліджуваної проблеми, формулювати пропозиції й рекомендації з її вирішення.

 

 

1. ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ ТА ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

 

Процес виконання курсової роботи поділяється на декілька етапів, а саме:

1) вибір та затвердження теми курсової роботи;

2) вивчення нормативно-правової бази, статистичної інформації та критичний аналіз спеціальної літератури з проблем, що розглядаються;

3) складання плану роботи;

4) формування тексту курсової роботи;

5) оформлення роботи;

6) захист курсової роботи.

Вибираючи тему курсової роботи з тематики, запропонованої кафедрою, студент повинен зорієнтуватись у тому, щоб дослідження, здійснене в процесі розробки курсової роботи, можливо було продовжити в подальших наукових пошуках (дипломній роботі). При виборі теми дослідження доцільно керуватися різними мотивами: обізнаністю з проблемою та її актуальністю; своїм майбутнім фахом і рівнем підготовки; наявністю теоретичної бази; можливістю отримання при впровадженні ефективних соціальних, технологічних чи екологічних результатів; уподобаннями, науковими інтересами тощо.

Вибрана тема погоджуються з науковим керівником і затверджується на кафедрі. Подальше її змінення або коригування можливе лише з дозволу наукового керівника при достатньому обґрунтуванні змін студентом.

Виконана курсова робота у встановлений термін здається науковому керівнику для рецензування. У своїй рецензії викладач зазначає позитивні сторони й недоліки курсової роботи, оцінює ступінь самостійності формулювання основних положень та висновків, наявність елементів творчого пошуку й новизни, величину масиву опрацьованої інформації, дотримання вимог щодо змісту й оформлення роботи, а також робить висновок щодо допуску до захисту. У разі незадовільної оцінки робота повинна бути перероблена з урахуванням зауважень рецензента.

Процедура захисту передбачає стислий виклад студентом головних проблем дослідження та їх вирішення, відповіді на запитання членів комісії.

 

2. СТРУКТУРА ТА ВИМОГИ ДО ВИКЛАДЕННЯ ТЕКСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Структура курсової роботи

Курсова робота умовно поділяється на: вступну частину, основну частину, список використаних джерел, додатки.

Структурні елементи “титульний лист”, “завдання на виконання курсової роботи”, “зміст”, “вступ”, “текст розділів”, “висновки і пропозиції”, “список використаних джерел”, “додатки ” є обов’язковими.

Вступна частина повинна мати такі структурні елементи: титульний лист, зміст, завдання на виконання курсової роботи.

Титульний аркуш є першою сторінкою курсової роботи і є основним джерелом бібліографічної інформації, необхідної для оброблення та пошуку документа. Титульний аркуш повинен мати відомості, які подають у такій послідовності: назва міністерства і навчального закладу; гриф допущення до захисту; прізвище, повні ім’я і по батькові автора; повна назва документа; підписи відповідальних осіб, включаючи керівника роботи; рік виконання курсової роботи. Приклад оформлення титульного листа наведено у додатку А.

Зміст вміщує в собі перелік скорочень, умовних позначень, символів, одиниць і термінів (якщо вони є), вступ, заголовки розділів і підрозділів, висновки, список використаних джерел, додатки. Обов’язково вказуються номера сторінки, з якої починається розділ чи підрозділ. Приклад змісту наведено у додатку Б.

Основна частина містить такі структурні одиниці: вступ, текст курсової роботи (розділ 1, розділ 2, розділ 3), висновки і пропозиції.

У вступі має бути:

Актуальність проблеми, яка зумовила вибір теми дослідження, коротко викладена ступінь вивчення теми за хронологічним чи концептуальним принципом.

Об’єкт дослідження: …

Предмет дослідження: …

Мета дослідження: вивчити і науково обґрунтувати …

У відповідності до мети дослідження ставляться такі завдання:

1) …

2) …

Методи дослідження:

Практичне значення дослідження.

Логіка дослідження зумовила структуру курсової роботи, яка складається з вступу, …розділів, висновків, список використаних джерел із…найменувань, …додатків. Загальний обсяг…сторінок.

Вимоги до викладення тексту курсової роботи

Текст курсової роботи – це виклад відомостей про предмет (об’єкт) дослідження, які є необхідними й достатніми для розкриття сутності означеної роботи (опис теорії, методів роботи) та її результати.

Текст курсової роботи викладають, поділяючи матеріал на розділи.

Перший розділ повинен представляти собою критичний огляд літератури, присвяченої питанням маркетингової діяльності. Розділ включає в себе аналіз теоретико-методологічної бази маркетингу: сутність поняття маркетинг, процеси розвитку та становленню концепції маркетингу, світовий досвід маркетингової діяльності, основні підходи до управління маркетинговою діяльністю в підприємствах.

Критичний огляд існуючої літератури повинен бути підкріплений даними про джерело інформації. Посилання в тексті роботи на джерело літератури робляться в квадратних дужках. Наприклад: [1, с. 342; 4, c. 89]

Другий розділ характеризує сучасні тенденції в розвитку аграрного ринку України та Одеської області, відображає заходи державного регулювання в контексті обраного предмету дослідження, представляє організаційно-економічну характеристику та аналіз маркетингової діяльності окремого сільськогосподарського підприємства за останні 3 роки.

Третій розділ представляє собою пропозиції автора, щодо удосконалення існуючого стану виробництва і збуту в конкретному аграрному підприємстві, перспективи розвитку його маркетингової діяльності.

Висновки і пропозиції розміщуються безпосередньо після викладу тексту, починаючи з нової сторінки.

Висновки повинні містити в собі синтез “наскрізних” висновків за розділами, оцінку повноти вирішення поставлених завдань.

У курсовій роботі на основі одержаних висновків можуть наводитись пропозиції. Пропозиції вміщують після висновків, починаючи з нової сторінки. Текст рекомендації може поділятись на пункти.

Список використаних джерел

Перелік джерел, на які є посилання в основній частині курсової роботи, наводять у кінці тексту, починаючи з нової сторінки. Його розміщують в алфавітному порядку і складають відповідно до чинних стандартів (див. Додаток В).

У додатки включають матеріал, який:

- є необхідним для повноти курсової роботи, але включення його до основної частини наукової роботи може змінити впорядковане і логічне уявлення про дослідження.

- не може бути розміщений в основній частині курсової роботи через великий обсяг або способи його відтворення.

- форми фінансової звітності та установчі документи сільськогосподарського підприємства, що є об’єктом дослідження в курсовій роботі.

Кожен додаток повинен починатися з нового аркуша і мати заголовок, виконаний великими літерами. У правому верхньому кутку над заголовком великими літерами пишеться відповідно: ДОДАТОК А, ДОДАТОК Б тощо.

3. ВИМОГИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота (КР) складається у вигляді тексту, ілюстрацій, таблиць або їх сполучень. КР оформляють на аркушах формату А4 (210 х 297 мм).

КР виконують рукописним способом на одному боці аркуша білого паперу. Обсяг КР – 40-50 сторінок рукописного тексту; кількість джерел використаної літератури – не менше 40.

Текст КР слід виконувати, витримуючи параметри сторінок: верхній, нижній відступ – не менш 20 мм, лівий – 25, правий –15 мм. Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту і дорівнювати 1,25 см. Міжрядний інтервал - полуторний.

Під час виконання КР необхідно дотримуватися рівномірної щільності, контрастності й чіткості тексту.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Виправлене повинно бути такого ж кольору, як і основний текст.







Дата добавления: 2015-10-18; просмотров: 527. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия