Студопедия — ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ






Основным направлением деятельности филиалов на рынке тепловой энергии,

является поставка тепловой энергии промышленным предприятиям и структурам ЖКХ.

Тепловая энергия реализуется филиалами по трем типам договоров:

- договор теплоснабжения тепловой энергией в горячей воде для закрытой системы горячего водоснабжения;

- договор теплоснабжения тепловой энергией в горячей воде для открытой системы горячего водоснабжения;

- поставка тепловой энергии в паре для технологических нужд предприятий.

Сургутская ГРЭС-1 осуществляет поставку тепловой энергии в горячей воде и паре. Основным потребителем является ООО «Сургутские городские электрические сети». Данный контрагент потребляет 97% от всего объема отпускаемой филиалом тепловой энергии. Также одним из крупных потребителей является ОАО «Завод железобетонных изделий».

Таблица 2.11. Тарифы на тепловую энергию 2013-2014 гг., руб./Гкал (без НДС)

Филиал     (2014/2013),%
Сургутская ГРЭС-1 365,8 387,9 136 185

Таблица 2.11. Объем выручки от продажи тепла за 2013-2014 гг., млн. руб, (без НДС)

Филиал     (2014/2013),%
Сургутская ГРЭС-1 581,5 636,0 9,4

 

 


 

МІНІСТЕРСТВО НАУКИ ТА ОСВІТИ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО - ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут біотехнології та здоров’я тварин

ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

Напрям підготовки 8.110101 – «Ветеринарна медицина»

 

ДОПУСКАЄТЬСЯ ДО ЗАХИСТУ

зав. кафедри клінічної діагностики

та внутрішніх хвороб тварин

канд.вет.наук, доцент_______ Н.І. Суслова

«______»____________ 2015 р.

 

ДИПЛОМНА РОБОТА

Ефективність інфузійної терапії при дегідратації у собак в умовах приватної ветеринарної клініки

«Доктор - Вет» м. Дніпропетровська»

ДР. 1294 15 06 09. 001. ПЗ

 

Студентка-дипломниця ________________А.А. Алексєєва

Керівники дипломної роботи:

К. с. – г. наук, доц. ___________________Н.І. Суслова

асист. ____________________О.О. Кохан

Консультанти:

з охорони праці

канд. с.-г. наук, доц. ___________________ В. О. Сапронова

 

з економічних питань

канд. вет. наук, доц. ___________________ В. В. Зажарський

 

Дніпропетровськ - 2015

 

ЗМІСТ

РЕФЕРАТ……………………………………………………………….. 3
ВСТУП………………………………………………………………….. 4
1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ………………………………………………6
2. ВЛАСНІ ДОСЛІДЖЕННЯ…………………………………………30
2.1. Матеріали і методи досліджень…………………………………. 30
2.2. Характеристика приватної клініки ветеринарної медицини «Доктор-Вет» міста Дніпропетровська…………………………….. 35
2.3. Результати власних досліджень та їх аналіз…………………...38
2.4. Розрахунок економічної ефективності…………………………. 41
3. ОХОРОНА ПРАЦІ У ВЕТЕРИНАРНІЙ МЕДИЦИНІ………… 44
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ…………………... 50
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ………………………. 52
ДОДАТКИ……………………………………………………………….56

 

РЕФЕРАТ

Дипломна робота на тему «Ефективність інфузійної терапії при дегідратації у собак в умовах приватної ветеринарної клініки «Доктор-Вет» міста Дніпропетровська» виконана на 55 сторінках друкованого тексту, включає 11 таблиць, 13 малюнків, 47 джерел, додатки.

Нині методичні підходи до лікування дегідратації у собак є досить різнобічними і не дають конкретного вирішення проблеми. Тому, постає необхідність щодо розробки нових патогенетичних схем лікування дегідратації, які були б спрямовані не тільки на відновлення загального стану організму, а й на попередження виникнення вторинної патології з боку інших органів і систем. Враховуючи актуальність теми, метою наших досліджень було визначення морфологічних показників крові собак, параметрів перфузії та загального стану тварин.

В залежності від ступеня дегідратації ми запропонували дві схеми проведення інфуійної терапії у собак.

Тваринам першої дослідної групи була призначена інфузійна терапія, яка ґрунтувалася на внутрішньовенному введені розчинів Рінгера, глюкози 5% та натрію хлориду 0,9%.

У тварин другої дослідної групи інфузійна терапія ґрунтувалася на внутрішньовенному введені розчинів Рінгера, глюкози 5% та реамберину.

Ефективність лікування визначали шляхом моніторингу загального стану тварин, параметрів перфузії та змінами морфологічного складу крові.

ВСТУП

Вода є основним компонентом будь-якого організму. Важлива роль води в біологічних системах зумовлена здатністю її молекул утворювати водневі зв’язки. Цим пояснюються особливі фізичні та хімічні властивості (точка кипіння та замерзання, висока діелектрична проникність, висока критична температура, універсальність як розчинника, здатність утворювати H+ і OH- іони та приймати участь в якості структурного компонента макромолекул).

В живих системах вода є основним компонентом внутрішнього середовища, приймає участь в процесах транспорту та утворення структур, виконує функцію ізолятора.

Дегідратація – патологічний стан організму, що характеризується втратою води нижче фізіологічної норми та супроводжується порушенням гомеостазу і метаболізму. Аналіз статистичних даних, представлених лікарями клінік ветеринарної медицини свідчить, що дегідратація відмічається при багатьох інфекційних, паразитарних, хірургічних, незаразних захворюваннях та значно впливає на процес одужання.

Інфузійна терапія направлена на поновлення рівня води та підтримку її на певному рівні, оскільки вода є головним компонентом розчинів для інфузійної терапії.

Інфузійна терапія має величезну роль, а в деяких випадках є незамінною при лікуванні тварин і підтримці їх життєдіяльності. Правильно призначені розчини і швидкість їх введення досить швидко надають позитивну динаміку на самопочуття тварини.

Важливим так само є та обставина, що крапельниці не доставляють значного дискомфорту тваринам, і при правильному підході до спілкування з хворими тваринами, як правило, процедура проходить спокійно і без протестів з бокутварин.

 

 

Мета і завдання роботи:

Мета роботи – розробити інформативні методи діагностики та інфузійної терапії за дегідратації у собак в умовах приватної клініки ветеринарної медицини «Доктор- Вет» міста Дніпропетровська.

Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити наступні завдання:

- встановити причини виникнення дегідратації і особливості її перебігу;

- дослідити клінічний статус та визначити найбільш інформативні морфологічні показники крові собак за дегідратації;

- експериментально обґрунтувати ефективні схеми використання комбінованої інфузійної терапії у собак за дегідратації;

- порівняти економічну ефективність схем лікування за дегідратації у собак в умовах приватної клініки ветеринарної медицини «Доктор- Вет» міста Дніпропетровська.

Об’єкт дослідження – рівеньдегідратації організму.

Предмет дослідження – діагностика і лікування собак за дегідратації.

Методи досліджень – клінічні, з застосуванням огляду та пальпації, пульсоксиметрії, морфологічні дослідження крові (еритроцити, гематокрит), біохімічне дослідження крові.

 

 

ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ

Інфузійна терапія - метод лікування, заснований на введенні в кровоносне русло різних розчинів певного об’єму та концентрації, з метою корекції патологічних втрат організму або їх попередження [37].

Інфузійна терапія поновлює об’єм та склад позаклітинної та внутрішньоклітинної рідин за допомогою парентерального введення лікарських розчинів.

Мета та задачі інфузійної терапії: волюмокорекція, гемокорекція, інфузійна регідратація, нормалізація електролітного балансу та кислотно-лужної рівноваги, активна інфузійна дезінтоксикація [8, 18].

Перш ніж приступати до розробки інфузійної терапії, необхідно згадати скільки води міститься в організмі тварини (додаток №1): загальна кількість води – 60% від маси тварини, внутрішньоклітинна рідина – 40% від маси тварини, позаклітинна рідина – 20% від маси тварини, інтерстиціальна рідина – 15% від маси тварини, внутрішньосудинна рідина – 5% від маси тіла [24].

Розподіл води в організмі регулюється гідростатичним тиском і осмотичним тиском.

Рідина, що знаходиться у міжклітинній речовині та судинах, розділена стінками цих судин. Розподіл рідини регулюється концентрацією та розміром осмотично активних молекул, а також проникністю розділяючи їх мембран. Стінка судин повністю проникна для води та малих молекул (таких як іони натрію та калію), які вільно переміщуються між міжклітинною речовиною і вмістимим судин. Плазмолема клітин повністю проникна для води і напівпроникна для іонів. В нормі ні плазмолема, ні стінка судин не проникна для великих молекул, таких як молекули білків. Тому в нормі концентрація білка в плазмі крові вища за концентрацію білка в міжклітинній речовині. Це робить білки одними з основних учасників регуляції онкотичного тиску плазми крові [47].







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 196. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия