Студопедия — Завдання 3.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання 3.






До яких видів латентності відносяться такі випадки:

1) У відділення міліції прийшла заява від виховательки дитячого садку про те, що у неї зі службового приміщення хтось вкрав норкову шубу. В порушенні кримінальної справи було відмовлено посилаючись на те, що, по-перше, заявителька сама винна в неналежному зберіганні шуби, а по-друге, у неї не могло бути дорогої шуби з огляду на невелику заробітну платню потерпілої.

2) Троє друзів на підпитку зустріли в безлюдному місці незнайому жінку і двоє з них, А. і Б. вчинили напад на потерпілу, силоміць завели в кущі і зґвалтували. Третій В. у злочині участі не брав, але й не сповістив правоохоронні органи про злочин. Потерпіла також не звернулась до міліції з заявою.

3) Пасажир К. програв сусідам по купе велику суму грошей. І хоча він і мав підозру, що його обібрали шулери, але нікого про це не сповістив. Згодом цих людей було притягнено до відповідальності за професійне шахрайство. Під час слідства вони зізнались поряд з іншими також і у цьому епізоді своєї злочинної діяльності.

4) Працівник будівельного підприємства Р. викрав і продав приватним особам будівельні матеріали на більш як 40 тис. грн. Ці матеріали шляхом підробки документів були списані на будівництві. Розкрадання не було виявлено аж поки він сам про це не заявив.

Завдання 4.

В районі Б. за рік вчинено 25 тис. злочинів. З них: 2,5 тис. – насильницьких. Населення району складає 120 тис. осіб, з яких 35 тис. – особи неповнолітнього віку, які в свою чергу вчинили 7 тис. злочинів в тому числі 4 тис. - насильницького характеру.

Завдання: Визначте загальний та спеціальний коефіцієнт злочинності з розрахунку на 10 тис. населення.

Завдання 5.

У районі протягом останніх 10 років було зареєстровано наступну кількість злочинів:

                   
                   

 

Визначте абсолютну величину приросту злочинності по роках.

Теми рефератів, доповідей

1. Сучасний стан злочинності в Україні та зарубіжних країнах (порівняльний аналіз).

2. Фактори, що обумовлюють злочинність в Україні.

 

Література:

1. Акимжанов Т. Организованная преступность как объект криминологического исследования// Российский следователь.- 2006.- №3.- С.27-29.

2. Волков К.А. Противодействие торговле людьми как направление современной уголовной политики// Российский следователь.- 2006.- №2.- С.34-36.

3. Голіна В.В. Запобігання злочинності в Україні: Навч. посібник. – Х.: Нац. юрид. акад., 2007. – 107 с.

4. Джужа О., Кирилюк А. Кримінологічна експертиза як один з напрямів кримінологічної інформації // Право України. - № 10. – 2003. – С. 95-100.

5. Джужа О.М., Кирилюк А.В. Сучасний погляд на розвиток кримінології // Право України. - № 2. – 2003. – С. 97-101.

6. Загальносоціальна і спеціальна профілактика наркоманії та ВІЛ/СНІДу: Навчально-методичний посібник/ О.М. Джужа, О.Ф. Гіда, Г.І. Піщенко, С.М. Корецький; За заг. ред. О.М. Джужі. – К.: НАВСУ, 2004. – 80 с.

7. Коноваленко О.О. Корисливо-насильницькі злочини проти власності: їх кількісно-якісний аналіз. //Право України. - 2006. - № 2. - С. 70-73.

8. Кримінологія: Навч. Посіб. / О.М. Джужа, В.В. Василевич, Ю.Ф. Іванов, П.М. Опансенко, В.Г. Пшеничний, В.Г. Сюравчик; За заг. ред. О.М. Джужі.-К.: Прецедент, 2004.-208 с.

9. Кримінологія: Навчально-методичний посібник / Джужа О.М., Моісеєв Є.М., Василевич В.В. та ін.; За заг. ред. О.М. Джужи. – К.: Атіка, 2003. – 400 с.

10. Поклад В.І. Методологія і методика вивчення латентної злочинності: Навч. посібник. – Луганськ: Луган. держ. ун-т внутр. справ, 2007. – 47 с.

11. Правова статистика: Підручник / Моісеєв Є.М., Джужа О.М., Василевич В.В. та ін; За заг. ред.. професора О.М. Джужи.-К.: Атіка, 2008.

12. Питання боротьби зі злочинністю. Збірник наук. праць Випуск 14 / Ред. кол.: Ю.В. Баулін та ін.-Х.: вид-во «Кроссроуд», 2007.-284 с.

13. Чорноус Ю. Міжнародно-правова допомога у розслідуванні злочинів:сучасний стан та перспективи розвитку // Право України. – 2007 – № 6. – С.141–146.

14. Раєцька Л.В.Проблеми боротьби зі злочинністю молоді та неповнолітніх. // Правове видання «Юридичний журнал».- 2012.- С.70-74.

Професор кафедри

кримінально-правових дисциплін

кандидат юридичних наук, доцент Л.В. Раєцька

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ПРАВА ТА ПСИХОЛОГІЇ

КАФЕДРА КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін ННІПП НАВС

доктор юридичних наук, професор

 

_______________ В.Я. Горбачевський

 

______ __________ 201__ року

 

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 260. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия