Студопедия — Заливка об’єктів.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Заливка об’єктів.






Тепер, коли ви знаєте, як у CorelDRAW задається той чи інший колір, можна переходити до вивчення методів розфарбовування зображень. Без оформлення кольором жодна композиція не ма­тиме належного вигляду, адже глядач хоче бачити не вузли та сегменти, а цілісне зображення, тобто внутрішні області об'єктів мають бути залиті кольором, а контури фігур — оформлені пев­ним чином.

Пропонована різноманітність типів заливок і можливості Corel­DRAW щодо настроювання зовнішнього вигляду створюваних ма­люнків вражають. У програмі застосовуються однорідні заливки з однаковим кольором, градієнтні (такі, що створюють плавні ко­лірні переходи), візерункові та текстурні заливки, зокрема такі, де текстуру описано мовою PostScript.

Для створення заливок використовують два інструменти: Интерактивная заливка (Інтерактивна заливка) та Заливка сетки (За­ливка сітки) if. Якщо задані за умовчанням параметри заливки вас не влаштовують, встановіть їх за допомогою панелі властиво­стей. Заливки можна створювати за допомогою інструмента За­ливка (Заливка) ф^, параметри якого також задаються на панелі властивостей.

Найзручніший спосіб створення заливок більшості типів ґрунтує­ться на застосуванні інструмента Интерактивная заливка (Інтерактив­на заливка). Після вибору інструмента ви побачите його панель властивостей. Перелік доступних типів заливок міститься у спи­ску Тип заливки.

  • Без заливки (Без заливки) — заливка до об'єкта не застосовується.
  • Однородная заливка (Однорідна заливка) — внутрішня область об'єкта зафарбовується одним кольором, який не змінюється у межах цього об'єкта.
  • Линейные (Лінійні) — внутрішня область об'єкта зафарбовуєть­ся із застосуванням плавного лінійного колірного переходу. Ви­гляд заливки визначається положенням керуючих точок, цен­тра переходу, а також орієнтацією керуючої лінії.
  • Радиальные (Радіальні) — у градієнтній радіальній заливці ко­лірний перехід здійснюється за концентричними колами у на­прямку від центра вздовж радіуса. Вигляд радіальної градієнт­ної заливки визначається положенням її центра.
  • Конические (Конічні) — конічна заливка є різновидом граді­єнтної, за використання якої внутрішня область фігури за­фарбовується двома чи більше кольорами. Колірний перехід розпочинається на одному з променів, які виходять із центра заливки, і завершується на протилежному промені, «проходя­чи» дугою у 180° у напрямку навколо центра. Ефект заливки віддзеркалюється відносно діаметра її півкола.
  • Прямые (Прямі) — заливка цього типу багато в чому нагадує радіальну, проте перехід кольорів здійснюється не за концен­тричними колами, а за квадратами.
  • Двухцветньїй узор (Двохкольоровий візерунок) — візерункові заливки утворюються в результаті багаторазового повторення рапорту — квадратного зображення, межі якого зливаються і утворюють візерунок. Змінюючи розміри рапорту і повер­таючи його в інтерактивному режимі, можна створювати нові зображення, не схожі на початковий візерунок.
  • Полноцветньїй узор (Повнокольоровий візерунок) — створюєть­ся заливка з повнокольорового візерунка.
  • Растровьій узор (Растровий візерунок) — заливкою є растровий візерунок.
  • Заливка текстурой (Заливка текстурою) — заливка особливим різновидом растрових зображень, які у процесі використання генеруються за певним алгоритмом (рис. 12.35). Ці заливки, як і розглянуті нами раніше, створюються в результаті багато­разового повторення плитки візерунка, проте малюнок плит­ки не зберігається у файлі на диску, а генерується динамічно.
  • Заливка PostScript (Заливка PostScript) — для створення моно­хромних і кольорових векторних візерунків використовується мова опису сторінок PostScript. Кожній такій заливці відпові­дають спеціальні змінні, від значення яких залежить вигляд візерунка майже так само, як у випадку текстурних заливок. Набір заливок PostScript досить великий — від візерунків, що імітують тріщини і бульбашки, до багаторазово повторюваних символів.

Виберіть тип заливки, після чого об'єкту автоматично буде призна­чено саме цю заливку із властивостями, що застосовуються за умов­чанням. Навколо виділеного об'єкта з'являться спеціальні марке­ри, призначені для настроювання параметрів заливки, а на панелі властивостей стануть доступними відповідні елементи керування.

До графічних об'єктів за умовчанням застосовано режим Без залив­ки (Без заливки), а для тексту — однорідний чорний колір запов­нення. Якщо змінити тип заливки та її властивості за відсутності виділених об'єктів, ці властивості буде застосовано за умовчанням до всіх нових об'єктів.

Вправа 5

У цій вправі ви намалюєте квітку, показану на рис.

  1. Запустіть CorelDRAW і відкрийте файл Квітка.ссіг, створений у вправі 12.2. Якщо ви не може знайти цей файл, виконайте цю вправу повторно.
  2. Інструментом Указатель (Вибір) виділіть усі пелюстки квітки та клацніть кнопку інструмента Однородная заливка (Однорідна заливка).
  3. Відкриється вікно Однородная заливка (Однорідна заливка), в якому потрібно вказати колір заливки. Оберіть, наприклад, зразок червоного кольору та клацніть кнопку ОК (рис. 12.37). Квітка набуде червоного кольору (рис. 12.38).
  4. Скасуйте заливку за допомогою команди Правка ► Отменить за­ливку (Правка ► Скасувати заливку), після чого виконайте ко­манду Упорядочить ► Обьединить (Впорядкувати ► Об'єднати).
  5. Знову застосуйте інструмент Однородная заливка (Однорідна за­ливка) та зафарбуйте квітку в червоний колір.
  6. Збережіть зображення у файлі Заливка.ссіг.

Обведення контурів

Контур — це лінія, яка утворює межу об'єкта. Контур має такі властивості, як товщина, стиль, завершувачі, кути, наконечники, колір тощо. Товщина контуру зазвичай вказується у пунктах, хоча може бути задана і в інших допустимих у Corel­DRAW одиницях. Колір контуру задається за допомогою палітри кольорів.

Повторювана комбінація штрихів і пробілів, що утворює контур, називається стилем. Програма пропонує велику кількість вбудо­ваних стилів контура і дає змогу створювати власні. Якщо контур незамкнений, то варіанти оформлення його кінців (завершувачі) можуть бути такими: зріз, скруглення, квадрат. Контур має та­кож властивість, від якої залежить вид кута в точках його зламу: загострений, скруглений чи зрізаний. Кінець незамкненого кон­туру може бути оформлений з використанням спеціального нако­нечника. Ви можете обрати стандартний наконечник чи створити його власноруч, так само як і стиль.

За умовчанням контур розташовується над заливкою об'єкта. Як­що товщина контуру сумірна з розмірами об'єкта, це може суттєво вплинути на його зовнішній вигляд, тому в багатьох випадках до­цільно помістити контур позаду заливки.

Використовуючи у своїй композиції різноманітно оформлені кон­тури, слід враховувати не лише їхнє розташування відносно залив­ки, а й ту обставину, що товщина контуру може бути фіксованою чи змінюватися в результаті перетворень об'єкта.

Обведення контуру вибраного об'єкта можна виконати за допомо­гою інструмента Перо абриса (Перо для контурів) ф і однойменно­го діалогового вікна, яке відкривається відразу після активізації цього інструмента. Задайте у ньому потрібні парамет­ри контуру, клацніть ОК, і контур буде обведено.

Вправа 6

У цій вправі ви створите пунктирний контур квітки, як показано на рис 12.43.

  1. Запустіть CorelDRAW і відкрийте файл Заливка.ссіг, який ви створили, виконуючи вправу 5. Якщо ви не може знайти цей файл, виконайте цю вправу ще раз.
  2. Виділіть інструментом Указатель (Вибір) усі пелюстки квітки. Активізуйте інструмент Перо абриса (Перо для контурів).
  3. Буде відкрито вікно Перо абриса (Перо для контурів). Перей­діть до списку Цвет (Колір) і виберіть у ньому зелений колір,у списку Толщина (Товщина) задайте ширину контуру, наприк­лад, 3 мм, а у списку Стиль (Стиль) вкажіть пунктир. Клац­ніть кнопку ОК.
  4. На рис. показано якою тепер має бути квітка. Змініть контур квітки так, щоб він набув вигляду суцільної лінії тем­но-червоного кольору.
  5. Заблокуйте зображення та збережіть його.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 446. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия