Студопедия — ПП 02. Загальна психологія
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПП 02. Загальна психологія






Джойстик — пристрій-держак для керування у відеоіграх: важіль на підставці, який можна відхиляти у двох площинах. На важелі можуть бути різного роду гашетки і перемикачі. Деякі сучасні джойстики мають вбудований вібратор. У відеоіграх при зіткненні з перешкодою він вібрує, таким чином інформація до людини доходить у вигляді вібрації.

3.3 Пристрої збереження даних

Вінчестери (жорсткі диски).
В особливому поданні не потребують. Випускаються практично з початку ери комп'ютерів. Принцип роботи - запис і зчитування даних магнітними головками на поверхні пакета магнітних дисків. Виконання - внутрішнє. Підключення - IDE або SCSI.
За швидкодією, безшумності, надійності, ємності, зручності роботи та універсальності інтерфейсу не мають рівних серед інших типів носіїв. Максимальна ємність носія продовжує стрімко зростати. Жорстка конкуренція в сфері виробництва вінчестерів і, як наслідок, неминучий подальше зростання продуктивності пристроїв і зниження цін роблять цей тип накопичувачів ще більш перспективним для користувачів. Єдиний недолік цього типу пристроїв - наслідок немобільності. Для перенесення вінчестера з комп'ютера на комп'ютер потрібно лізти всередину комп'ютера. Втім, цей недолік легко переборний за допомогою пристрою Mobile Rack.
Компакт-диск. («CD», «Shape CD», «CD-ROM», «КД ПЗУ») - оптичний носій інформації у вигляді диска з отвором у центрі, інформація з якого зчитується за допомогою лазера. Спочатку компакт-диск був створений для цифрового зберігання аудіо (т. н. Audio-CD), проте в даний час широко використовується як пристрій зберігання даних широкого призначення (т. зв. CD-ROM). Аудіо-компакт-диски за форматом відрізняються від компакт-дисків з даними, і CD-плеєри зазвичай можуть відтворювати лише їх (на комп'ютері, звичайно, можна прочитати обидва види дисків). Зустрічаються диски, що містять як аудіоінформацію, так і дані - їх можна і послухати на CD-плеєрі, і прочитати на комп'ютері. З розвитком mp3 виробники побутових CD-плеєрів і музичних центрів почали постачати їх можливістю читання mp3-файлів з CD-ROM'ов.

Абревіатура «CD-ROM» означає «Compact Disc Read Only Memory» що в перекладі означає компакт-диск з можливістю читання. «КД ПЗУ» означає «Компакт-диск, постійний запам'ятовуючий пристрій». CD-ROM'ом часто помилково називають CD-привід для читання компакт-дисків. Абревіатура «CD-ROM» означає «Compact Disc Read Only Memory» що в перекладі означає компакт-диск з можливістю читання. «КД ПЗУ» означає «Компакт-диск, постійний запам'ятовуючий пристрій». CD-ROM'ом часто помилково називають CD-привід для читання компакт-дисків.

DVD (ді-ві-ді, англ. Digital Versatile Disc - цифровий багатоцільовий диск) - носій інформації у вигляді диска, зовні схожий з компакт-диском, однак має можливість зберігати більше інформації за рахунок використання лазера з меншою довжиною хвилі, ніж для звичайних компакт-дисків.
Перші диски і програвачі DVD з'явилися в листопаді 1996 в Японії і в березні 1997 у США. На початку 1990-х років розроблялося два стандарти для оптичних інформаційних носіїв високої щільності. Один з них називався «Multimedia Compact Disc» (MMCD) і розроблявся компаніями Philips і Sony, другий - «Super Disc» - підтримували 8 великих корпорацій, у числі яких були Toshiba і Time Warner. Пізніше зусилля розробників стандартів були об'єднані під началом IBM, що не хотіла повторення кровопролитної війни форматів, як було зі стандартами касет VHS і Betacam у 1980-х. Офіційно DVD був анонсований у вересні 1995 року. Перша версія специфікацій DVD була опублікована в вересні 1996 року. Зміни і доповнення в специфікації вносить організація DVD Forum (раніше називалася DVD Consortium), членами якої є 10 компаній-засновників і більш як 220 приватних осіб. Перший привід, що підтримує запис DVD-R, випущений Pioneer у жовтні 1997 року. Вартість цього приводу, що підтримує специфікацію DVD-R версії 1.0, складала 17000 $. «Болванки» обсягом 3.95 Гб коштували по 50 $ кожна. Спочатку «DVD» розшифровувався як «Digital Video Disc» (цифровий відеодиск), оскільки даний формат початково розроблявся як заміна відеокасет. Пізніше, коли стало ясно, що носій підходить і для зберігання довільної інформації, багато хто став розшифровувати DVD як Digital Versatile Disc (цифровий багатоцільовий диск). Toshiba, завідувачка офіційним сайтом DVD Forum'а, використовує «Digital Versatile Disc». До консенсусу не прийшли і дотепер, тому сьогодні «DVD» офіційно взагалі ніяк не розшифровується.

Головна характеристика пристрої зберігання – ємність (capacity), яка вимірюється в кілобайтах, мегабайтах, гігабайтах і терабайта (Кбайт, Мбайт, Гбайт, Тбайт, або в англійській транскрипції KB, MB, GB, ТБ, або, ще коротше – К, М, G, Т). Тут, як правило, приставки кіло-, мега-, гіга-, тера-мають десяткові значення – 103, 106, 109 і 1012 відповідно. Ємність пристрою в першу чергу визначається його носієм, проте вона може обмежуватися і межею можливості адресації блоків, властивим тому чи іншому інтерфейсу підключення.

Пристрої зовнішньої пам’яті можуть мати змінні АБО фіксовані носії інформації. Застосування змінних носіїв (removable media) дозволяє зберігати необмежений обсяг інформації, а якщо носій і формат запису стандартизовані, то вони дозволяють ще й обмінюватися інформацією між комп’ютерами. Існують пристрої з автоматичною зміною носія – стрічкові каруселі, дискові пристрої JukeBox. Ці досить дорогі пристрої застосовують у великих сховищах даних. Для настільних машин є накопичувачі CD-ROM з кількома дисками (CD-changer), змінюваними автоматично. Змінним може бути і ціле пристрій зберігання. Пристрої зовнішньої пам’яті можуть мати змінні АБО фіксовані носії інформації. Застосування змінних носіїв (removable media) дозволяє зберігати необмежений обсяг інформації, а якщо носій і формат запису стандартизовані, то вони дозволяють ще й обмінюватися інформацією між комп’ютерами. Існують пристрої з автоматичною зміною носія – стрічкові каруселі, дискові пристрої JukeBox. Ці досить дорогі пристрої застосовують у великих сховищах даних. Для настільних машин є накопичувачі CD-ROM з кількома дисками (CD-changer), змінюваними автоматично. Змінним може бути і ціле пристрій зберігання.

Найважливішими загальними параметрами пристроїв є час доступу, швидкість передачі даних і питома вартість зберігання інформації.

 

 

Висновок: В даній практичній роботі я ознайомилася з апаратним забезпеченням персонального комп’юра,будовою ПК та багато чого дізналася цікавого.

В даний час велике місце в нашому житті відведено різних пристроїв призначеним для створення комфорту в побуті, полегшення виконання роботи і т.д. Одним з таких пристроїв є комп'ютер.

Слово "комп'ютер" означає "обчислювач", тобто пристрій для обчислень. Це пов'язано з тим, що перші комп'ютери створювалися як пристрої для обчислень, грубо кажучи, як удосконалені,автоматичні арифмометри. Принципова відмінність комп'ютерів від арифмометрів та інших лічильних пристроїв полягало в тому, що арифмометри могли виконувати лише окремі обчислювальні операції (додавання, віднімання, ділення, множення), а комп'ютери дозволяють проводити без участі людини складні послідовності обчислювальних операцій за заздалегідь заданої інструкції - програмі. Крім того, для зберігання даних, проміжних і підсумкових результатів обчислень комп'ютери містять пам'ять.

Хоча комп'ютери створювалися для чисельних розрахунків,скоро виявилося, що вони можуть обробляти та інші види інформації. Для обробки різної інформації на комп'ютері треба мати кошти для перетворення потрібного виду інформації в числову форму і навпаки. Зараз за допомогою комп'ютерів не тільки проводяться числові розрахунки,але й готуються до друку книги,створюються малюнки, кінофільми, музика, здійснюється управління заводами і космічними кораблями і т.д. Комп'ютери перетворилися в універсальні засоби обробки інформації.

Надалі швидше за все комп'ютеру буде приділятися все більше і більше місця в нашому житті. Я б хотіла зазначити, що навчання роботі з комп'ютером дуже велике завдання, особливо в наш час у нашій країні. У Казахстані цьому приділяють велику увагу. Нещодавно міська влада запропонувала провести програму з комп'ютеризації середніх шкіл та вищих навчальних закладів, але, хоча вона знайшла великий відгук серед населення, при таких темпах введення цієї програми і такому фінансуванні її реалізація загрожує затягнутися на великий термін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПП 02. Загальна психологія

 

напрям підготовки 6.030102 Психологія

 

факультет психолого-педагогічний

 

 

Укладач: Мирошник О.Г.

 

 

Полтава – 2015 рік

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 413. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия