Студопедия — Создание виртуальной машины в VirtualBox
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Создание виртуальной машины в VirtualBox

· Глобальні, як і більшість локальних, трансформації являють собою непередбачений процес якісних зрушень структурних одиниць або системи в цілому. Системні трансформації пострадянського простору ще тривають. Український соціум трансформується досить повільно, постійно змінюючи внутрішні й зовнішні вектори процесу;

· першочерговим у трансформаційних процесах є означення моделі соціуму, на досягнення якої він спрямований, і стратегії, що інституціонально конституювала б багатомірний соціокультурний простір з його автономними площинами можливих зрушень, які є найбільш чутливі, необоротні й повільні (що було відсутнє в Україні);

· геополітичне становище держави має принципове значення задля ходу трансформаційних процесів (“зони традиційних демократій” підштовхують процес, а складність положення - гальмує). Уявляється неприпустимим калькування, а тим більш суто механічне перенесення тих засобів (у практичному й дослідницькому значенні), що відігравали вагому роль в інноваціях політичних систем інших країн, через те, що розвиток соціуму й дослідження його специфіки повинно носити індивідуальний характер;

· лінійні класичні схеми пояснення сучасних процесів у пострадянських суспільствах сьогодні вже не спрацьовують, як і не пояснює помилковість їх перетворень у 90-ті роки дарендорфська “дилема”; у реформаторській діяльності варто пам'ятати про те, що втрата доктринального, у даному випадку цивілізаційного бачення проблем, перехід винятково на мову політики, економіки або права обумовлює втрату перспектив модерністської активності взагалі.

Основні завдання сучасних трансформаційних процесів в Україні зводяться до означення чіткої модернізаційної моделі, до якої прямуємо. Заради її досягнення слід забезпечити взаємодію політичних та громадянських інститутів із однаковими політичною роллю та силою впливу на політичні процеси в суспільстві; вивести економіку з під контролю держави; забезпечити інформаційну та ідеологічну підтримку реформувань; знайти нові форми взаємовідносин в суспільстві, створивши якісно вищий рівень його політичної культури; створити ефективну систему місцевого самоврядування.

Політична трансформація не локалізується лише у політичній сфері, вона унікальна за своїм впливом на особистість у всіх її суспільних відносинах, тому процес політичної трансформації в Україні відбувається одночасно на різних рівнях:

n процес трансформації політичної системи українського суспільства (владних та інших політичних інститутів);

n процес трансформації громадянського суспільства (суспільних та соціокультурних інститутів);

n процес трансформації свідомості та політичної культури потенційних політичних агентів (цінностей, морально-правових норм, політичної ідеології, рівня духовності та міжособистих відносин особи, еліти, колективу, соціуму тощо).

Здобутками процесу трансформації на рівні інститутів політичної системи України, є:

- низька легітимність верховної влади періоду Л.Кучми; об’єднання та перемога опозиційних сил на президентських виборах 2004 р.; перегрупування сил у Верховній Раді та тенденція щодо реалізації конституційної реформи; нерідке протистояння гілок влади щодо курсу реформ в державі (проамериканська та проросійська лінії); зростання політичної ролі регіональних еліт;

- неефективність політичних інститутів через невизначеність мети модернізаційного курсу, тобто їх діяльності, та через те, що імперські інститути в своїй більшості, не змінивши своєї сутності (або обрання російського чи іншого вектору), перефарбовані на національно-український манер;

- безрезультатність ідеї про те, що багатопартійність стимулює демократизацію суспільства (велика кількість політичних партій і громадських організацій в Україні не становить конструктивну якість її політичної системи).

Аналіз трансформаційних змін на рівні громадянського суспільства довів, що:

- нерозвиненість політичної ролі громадських інститутів, дає підстави для невиправданого тиску державних, владних та фінансових структур на усі сфери суспільного життя.

Громадська думка та “індекс суспільної гармонії” - визначальний індикатор трансформаційних змін в суспільстві. Вивчення трансформації політичної культури доводить наявність кризової масової свідомості та кризи ідентичності. В основі будь-якої діяльності чи моделі поведінки людини лежить певна психокультура, тобто уявлення її про моральні норми, власні цінності, орієнтації, все те, заради чого людина існує, що визначає її ментальність та на що спрямовані інформаційні та етнокультурні психологічні (ментальні) війни, загроза яких постає в Україні. Діяльність західних структур, що займаються питаннями конкретного психологічного впливу, ефективніша та дешевша воєнних дій (у традиційному розумінні) в суспільствах, де не працює державна ідеологія та політичні процеси не забезпечені інформаційно.

Україна має достатній невичерпаний потенціал, але без чіткої власної стратегії модернізації; без реального орієнтування та залучення мас до участі у політичних процесах суспільства; без соціокультурної легітимації цей потенціал може залишитись потенціалом. Проглядаються три реальні моделі модернізації: інерційна модель (неорадянська республіка, створення якої стане можливим у випадку економічного союзу із Росією), що плавно трансформується у модель напівколоніального сировинного придатку (у разі фінансової залежності та несамостійності політичного курсу реформ від Росії чи західних держав-лідерів; демократична правова держава (продовження демократичних реформ, коли влада навмисно не гальмує їх та діє під конституційним контролем громадських інститутів).

 


* Ймовірність небажаних для політичної системи подій, що можуть стати наслідком дій, ініційованих державними політичними інститутами (вибори, реформа, прийняття закону).

** Ймовірність небажаних для політичної системи подій, що можуть стати наслідком дій, ініційованих недержавними зовнішніми чи внутрішніми політичними акторами (теракт, громадянська війна, повстання опозиції).

 

 

Создание виртуальной машины в VirtualBox

Автор: Lizard от 1 октября 2010, посмотрело: 16485 (http://www.ithowto.ru/402-sozdanie-virtualnoj-mashiny-v-virtualbox.html)

VirtualBox - удобная и функциональная программа для создания виртуальных машин. С помощью нее вы можете установить Linux в Windows или наоборот. Если вы хотите попробовать Linux, но до сих пор боитесь что-то сделаете не так, создайте виртуальную машину, в которую установите Linux!

Для создания виртуальной машины в VirtualBox вам необходимо выполнить следующие действия:

1. Выберем дистрибутив, который мы хотим установить в виртуальную машину. Я привел пример с Sabayon Linux. Вы можете установить в виртуальную машину любой дистрибутив.

2. Скачаем образ устанавливаемой системы в виде файла с расширением.iso.

3. Запустим VirtualBox и увидим на экране главное окно программы, в котором нам необходимо нажать на кнопку "Создать":

 

4. Запустится Мастер создания виртуальной машины. Нажмите "Вперед":

 

5. Укажите имя виртуальной машины (в моем случае это Sabayon Linux 5.4), тип операционной системы и нажмите "Вперед":

 

6. Задайте размер оперативной памяти для виртуальной машины. Я рекомендую вам указывать значение не менее 512 Мб, так как в требованиях всех современных операционных системах фигурирует минимум именно это значение. (Внимание! В процессе работы виртуальной машины будет использоваться физическая оперативная память вашего компьютера. Если установленная в вашем компьютере оперативная память меньше 1Гб, работа виртуальной машины не будет быстра). После указания значения, нажмите на кнопку "Вперед":

 

7. На данном этапе вы будете создавать виртуальный жесткий диск, на которой будет устанавливаться ваша виртуальная операционная система. Оставьте отметку на пункте "Создать новый жесткий диск" с включенным чекбоксом "Загрузочный жесткий диск" и нажмите "Вперед":

 

8. Запустится Мастер создания нового жесткого диска:

 

9. Выберите пункт "Образ фиксированного размера":

 

10. По умолчанию, VirtualBox сохраняет образы дисков в своем рабочем каталоге на диске C. Так как диск C нам пригодится для других, более интересных забот, сохраним образ виртуального жесткого диска на один из других жестких дисков, доступных в компьютере. Нажмем на значок папки:

 

Выберем диск и каталог, куда мы сохраним наш виртуальный жесткий диск:

 

Я сохранил его на диск H, а вы можете сохранить, к примеру, на диск D. Затем указываем размер создаваемого виртуального жесткого диска. Уверен, что 10 Гб вполне достаточно:

 

11. Завершаем создание виртуального жесткого диска, нажатием на кнопку "Финиш":

 

12. Появится окно создания виртуального жесткого диска. придется подождать пару минут:

 

13. Завершите создание виртуальной машины, нажатием на кнопку "Финиш":

 

14. Поздравляю вас с успешным созданием виртуальной машины в VirtaulBox!

 

15. Теперь настроим ее для дальнейшей установки операционной системы (в моем случае Sabayon Linux 5.4). Выделяем созданную нами виртуальную машину и нажимаем на кнопку "Свойства":

 

Откроется окно свойств виртуальной машины:

 

16. Увеличим размер видеопамяти:

 

17. Выбрав пункт "Носители", мы увидим, что, по умолчанию, виртуальный DVD-дисковод пуст:

 

18. Нажмем на папку:

 

19. В появившемся окне Менеджера виртуальных носителей, нажмем на кнопку "Добавить":

 

и выберем образ операционной системы, которую мы скачали и хотим установить в виртуальную машину:

 

20. Выбранный нами образ добавится в Менеджер виртуальных дисков. Осталось только выбрать его для использования в нашей виртуальной машине:

 

21. Как видим, все прошло успешно и "диск" доступен:

 

22. Проверим доступность и отметки на звуковых и сетевых устройствах и нажмем на "ОК":

 

 

23. Обратите внимание на установленный порядок загрузки виртуальной машины. Именно он позволит нам запуститься с подключенного нами виртуального DVD-диска:

 

24. Виртуальная машина в VirtualBox полностью настроена и можно ее запускать:

 

25. На несколько мгновений мелькнет окно, в котором можно выбрать порядок загрузки с различных устройств:

 

26. Как мы видим, виртуальная машина успешно запустилась и вы можете приступать к установке выбранной вами операционной системы:

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
СПЕЦИФИЧЕСКИ РОССИЙСКИЕ ТЕРМИНЫ | Обобщенная схема взаимодействия Web-навигатора с сервером.

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 424. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия