Студопедия — РОЗДІЛ III
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

РОЗДІЛ III






ПАТРУЛЬНІ ДІЇ

ВВЕДЕННЯ

1. Загальні положення. Єдиним способом пересування групи в районі дій є патрулювання. Воно дозволяє здійснювати пересування, використовуючи найбільш відповідний похідний порядок, бути в готовності до негайного віддзеркалення нападу супротивника, вести постійне кругове спостереження і перебудовуватися в бойовий порядок з виділенням групи підтримки. Це найбільш безпечний спосіб пересування, що дозволяє постійно "мати одну ногу на землі".

2. Завдання патрулювання. Патрулі призначаються для виконання наступних завдань:

а). Добування інформації. Для точного планування операцій дуже важливо мати достовірну тактичну інформацію. Одним із способів добування такої інформації є ведення розвідки патрулями. Зазвичай для цього використовуються невеликі за чисельністю групи. Інформація включає відомості про місцевість, рослинність, гідрографію, супротивника, місцеве населення і т.д.

б). Знищення супротивника. Метою будь-якої військової операції є знищення супротивника. Іноді патрулі виділяються для пошуку і знищення супротивника. Ці дії включають висунення на позиції для засідки, зачистку населених пунктів, рух слідами супротивника, нальоти на його тимчасові бази і т.д.

в). Бойова охорона. Основним завданням бойової охорони є контроль нейтральної смуги, тобто ділянки місцевості між позиціями своїх військ і військами супротивника. Це дає перевагу своїм військам в часі і просторі для маневру, а також полегшує отримання інформації про супротивника. В той же час супротивникові значно важче здобувати інформацію про наші війська. Стики між підрозділами також можуть прикриватися патрулями для запобігання просочуванню супротивника.

г). Проникнення або вихід з району ведення бойових дій. Незалежно від того, висувається група в район дій або в район евакуації після виконання завдання, вона виконує пересування способом патрулювання. Пам'ятайте, що це єдиний відносно безпечний спосіб пересування в районі бойових дій.

д). Робота по впливу на місцеве населення. Основною метою терористів на першому етапі партизанської війни є дія на місцеве населення з метою вироблення у нього недовір'я до існуючого уряду. При цьому населенню нав’язується думка, що уряд не в змозі контролювати ситуацію і захистити їх. Єдиним способом протидії терористам в цій ситуації є збереження присутності в районі шляхом патрулювання, ведення позитивної пропаганди на підтримку уряду і витіснення терористів з району.

е). Запобігання проникненню терористів. Патруліможуть застосовуватися для пошуку можливих маршрутів проникнення терористів, слідів їх перебування, а також для отримання інформації від місцевого населення про можливе проникнення терористів або їх присутність в районі. При цьому одна група висувається слідами терористів, інші патрулюють район попереду по ходу руху з метою їх перехоплення і знищення.

3. Патрулі діють вдень або вночі, залежно від обстановки і завдання. Успіх патруля досягається:

а). Високим рівнем підготовки.

б). Узгодженістю дій.

в). Ініціативними і рішучими діями кожного, особливо командира групи.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

4. Чисельність і склад патруля. Рейдовий патруль в більшості випадків призначається у складі штатної групи (10 чоловік) і очолюється офіцером або сержантом. Розвідувальний патруль може складатися з командира і 1- 4 солдатів. Чисельність патруля визначається:

а). Завданням.

б). Обстановкою (наявність і характер дій супротивника).

5. Типи патрулів. Існує два типу патрулів:

а). Розвідувальний патруль. Виконує завдання по веденню розвідки супротивника і уникає зустрічі з ним. Маскування слідів і скритність дій є найбільш важливими умовами успішних дій.

б). Рейдовий патруль. Виконує завдання по пошуку і знищенню супротивника.

6. Розвідувальний патруль. Чисельність патруля повинна бути мінімальною, оскільки основними його завданнями є:

а). Збір топографічної інформації.

б). Збір інформації про позиції супротивника і мінні поля.

в). Вивчення маршрутів і особливостей дій патрулів супротивника.

г). Ведення розвідки спостереженням і підслуховуванням на шляхах руху супротивника і поблизу його баз.

д). Розвідка маршрутів для своїх військ.

е). Ведення обмежених рейдових дій, таких як акти саботажу або дії на залізницях.

7. Рейдовий патруль. Виконує спеціальні завдання і має чисельність, достатню для ведення бою. Основними завданнями є:

а). Знищення патрулів супротивника.

б). Ведення дій, що турбують шляхом нападу на супротивника.

в). Введення супротивника в оману щодо дійсних намірів командування.

г). Проведення нальотів на позиції і об'єкти супротивника.

д). Захоплення полонених.

е). "Охота" за танками.

ж). Організація засідок на патрулі супротивника.

з). Робота по впливу на місцеве населення.

і). Організація баз для тривалих дій в тилу супротивника.

й). Пошук і знищення баз супротивника.

8. Способи патрулювання.

Існують 4 основних способу патрулювання:

  • "Від себе до себе" або "вентилятор".
  • Лінійне прочісування.
  • Патрулювання уздовж річки.
  • Пошук в районі.

Спосіб "Вентилятор". Цей спосіб дуже зручний у разі, коли ви шукаєте специфічні ознаки перебування в районі супротивника або, коли пошукові дії ведуться на місцевості, яка заросла щільними чагарниками.

Лінійне прочісування. При використанні цього способу патруль починає діяти від дороги, річки або іншого лінійного місцевого предмету. Він дозволяє виявити рух супротивника або стежки, використовувані ним для пересування.

Патрулювання уздовж річки. При використанні цього способу патруль рухається уздовж річки або струмка. При залишенні бази патруль рухається по одному берегу, при поверненні на базу - по іншому. Таким чином можна виявити місця, де супротивник бере воду. Після цього, рухаючись по слідах, можна виявити район розташування супротивника.

Пошук в районі. Цей спосіб патрулювання найчастіше використовується групами СП при веденні дій. Група має певний район дій, який повинен бути добре вивчений як командиром, так і всіма бійцями. В межах цього району визначаються зони або ділянки особливої уваги, в яких найймовірніше розташування супротивника. Отже, командир групи повинен планувати маршрут руху так, щоб він проходив через ці зони або ділянки. В ході планування необхідно брати до уваги наступні моменти:

  • Укриття супротивника.
  • Маршрути руху супротивника.
  • Джерела води.
  • Відношення місцевого населення.
  • Можливі місця засідок супротивника і т.д.

Строге проходження по вибраному маршруту не є необхідним і, при отриманні нової інформації, маршрут групи може змінюватися. Секрет успіху полягає у використанні місцевості в своїх інтересах; уникаючи надмірного стомлення особового складу, необхідно прагнути до огляду всього району.

9. Підготовка. Підготовка групи до дій проводиться відповідно до вимог керівних документів. Особливу увагу необхідно приділяти репетиціям і огляду готовності групи.

а). Репетиції. Всі дії, які планується виконувати в ході патрулювання, повинні відпрацьовуватись наперед. Дуже важливим моментом є участь в репетиціях всіх до єдиного членів підрозділу, тому що кожен повинен знати, що він має робити на кожному етапі виходу. Якщо дії планується здійснювати в нічний час, репетиції також повинні проводитися вночі. Необхідно обов'язково відпрацьовувати наступні питання:

  • Бойові порядки. Кожен боєць повинен знати своє місце в кожному бойовому порядку, разом з місцями інших бійців навколо нього.
  • Способи переходу з одного бойового порядку в інший.
  • Порядок долання перешкод.
  • Порядок руху по відкритій і закритій місцевості. При русі вночі дуже важливо не втратити когось з групи.
  • Дії при зустрічі з супротивником.
  • Дії на об'єкті.
  • Сигнали управління.
  • Дії при розташуванні на місці (на привалах). Кожен повинен знати своє місце під час зупинок (привалів).
  • Дії при освітленні ракетами і виявленні мін - пасток.
  • Дії при висуванні і при евакуації, наприклад, тренування з використанням гелікоптерів, катерів або автомобілів.
  • Поводження з полоненими.
  • Дії після виходу в пункт збору.
  • Дії у разі небезпеки.

Огляд готовності групи. Цей момент є дуже важливим. Саме в ході огляду командир групи переконується в тому, що кожен має майно, необхідне для виконання завдання. Командир вказує час і місце для проведення огляду. Всі рюкзаки розпаковуються і майно викладається в певному порядку. В ході огляду командир, використовуючи список закріплення зброї і матеріальних засобів, перевіряє наявність всіх необхідних предметів екіпіровки. Після закінчення огляду все майно наново укладається в рюкзаки. Рюкзаки після цього не чіпають до моменту виходу.

ТАКТИКА ДІЙ ПАТРУЛІВ

10. Основні принципи пересування.

а). Настороженість.

б). Планування всіх дій.

в). Взаємна підтримка і захист.

г). Орієнтування.

д). Дотримання дисципліни пересування.

е). Управління.

11. Настороженість.

а). Постійно май свою зброю готовим до застосування (приклад прилучився, патрон в патроннику, зброя на запобіжнику).

б). Зброя повинна переноситися в положенні, що забезпечує її швидке застосування.

в). Безпека патруля - турбота кожного. Дозорні не завжди виявляють супротивника першими. Це може бути будь-хто з бійців.

г). Виявляй і нападай на супротивника до того, як він виявить вас, бо ваше життя поставлене на карту.

д). Останній боєць повинен вести спостереження за тилом і при занятті патрулем положення для віддзеркаленого нападу або на зупинці він також прикриває тил.

е). Кожен боєць повинен постійно "крутити" головою на 360 градусів. Це дозволяє бачити командира, інших бійців і виявити можливі позиції супротивника.

ж). Будь впевнений в тому, що ти правильно зрозумів і передав одержаний сигнал.

12. Планування. Кожен повинен:

а). Намічати свій маршрут і оглядати місцевість з метою визначення найкращих укриттів. Дуже важливо постійно знаходитися на своєму місці в бойовому порядку і використовувати маскування слідів.

б). Завжди прагни використовувати кращі укриття від вогню і спостереження супротивника.

в). Перевіряй можливі місця розташування супротивника і його засідок.

г). Під час руху в думках програвай свої дії у разі виникнення небезпеки.

13. Взаємна підтримка і захист.

а). Є обов'язком кожного члена групи.

б). Кожен повинен знати порядок дій в критичних ситуаціях і цей порядок повинен бути відпрацьований.

в). Постійно спостерігай за іншими і за командиром. Роби те, що вимагає від тебе командир.

14. Орієнтування. Дуже важливо для кожного вміти самостійно орієнтуватися на місцевості. Це дозволяє визначати своє місцезнаходження у разі відходу групи "врозтіч" або у разі відставання від групи.

а). Кожен повинен мати наступне майно для орієнтування:

  • Компас.
  • Транспортир.
  • Олівець.
  • Записник.
  • Мапу.
  • План відходу і ухилення від зустрічі з супротивником.
  • Годинник.

б). Не будьте пасивним. Прагніть постійно визначити:

  • Своє положення на місцевості.
  • Напрям руху.
  • Напрям на супротивника(якщо відомо).
  • Напрям на пункти збору.

в). Мапа. Під час привалів кожен повинен провести орієнтування. Командир групи повинен бути впевнений, що особовий склад знає:

  • Поточне місце положення на місцевості.
  • Точку, в яку належить вийти.
  • Напрям на супротивника.
  • Основні і запасні пункти збору.

г). Витримка напряму руху. Пам'ятай про те, що людині властиво відхилятися від вибраного напряму при русі по закритій місцевості. Для витримки напряму руху застосовуються наступні способи:

  • Використовуйте компас і вірте йому. В умовах сильної хмарності компас повинен використовуватися частіше, оскільки в таких умовах не кожен може витримувати необхідний напрям.
  • Дозорні повинні стежити за сигналами командира, який контролює напрям їх руху і, при необхідності коректує його.
  • Використовуй сонце(положення тіні) для витримки напряму руху. При цьому перевіряй положення сонця через кожні 20 хвилин.
  • Також використовуй Місяць і зірки. Якщо зірка або сузір'я не вказують точний постійний напрям, перевіряй його через кожні 20 хвилин.

· Необхідно повністю концентрувати свою увагу при орієнтуванні. Цим досягається точність. Тренування в орієнтуванні на місцевості повинні проводитися постійно. При використанні всіх способів орієнтування і здорового глузду кожен може орієнтуватися на місцевості з достатньою точністю.

Якщо ви не в змозі орієнтуватися на місцевості, значить, ви ніколи не зможете стати повноцінним солдатом військ спеціального призначення.

Орієнтування на місцевості є одним з найбільш важливих навиків, необхідних для успішних дій.

д). Картка руху по азимутах. Нижче приведений приклад такої картки.

Коліно маршруту Азимут Відстань (по карті) Загальні відомості
  315° 260° 320° 2,5 км. 6 км. 3 км. Дорога після 1км; Густі кущі 2-2,5 км.; Горб зліва-на 2-м км.; Сухе русло річки-5 км.; ферма на 2-му км.; Дорога 3 км.
           

е). Відстань. Кожен повинен визначити довжину свого кроку при русі з різним навантаженням, оскільки вона залежить від ваги. Потім необхідно порахувати кількість кроків за певний час. З часом, за наявності практики, кожен може з достатньою точністю визначати довжину пройденого шляху, зважаючи на ходу, щільність ґрунту, кут нахилу місцевості, навантаження і час. Ці дані необхідно звіряти з даними лічильника кроків групи.

 

 







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 486. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия