Студопедия — КРЕДИТНИЙ ДОГОВІР №_____
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

КРЕДИТНИЙ ДОГОВІР №_____






 

м. Київ

 

 

Український акціонерний комерційний банк,далі «Банк», який є юридичною особою за законодавством України, в особі Начальника Го­ловного операційного управління банку_________, який діє на підставі довіреності, засвідченої приватним нотаріусом Київського міського округу ___________року та зареєстрованої за №_________________, з одного боку, та____________________________________________________, далі «Позичальник», який є юридичною особою за законодавством ___________, в особі ______________________, який діє на підставі _____________, з другого боку, уклали цей Договір про таке:

  1. Терміни, що застосовуються в Договорі

 

1.1. Банк — Український акціонерний комерційний банк, суб'єкт кредитних відносин, який надає Позичальнику кредит відповідно до умов цього Договору.

1.2. Позичальник —_______________________________— суб'єкт кредитних відносин, який відповідно до умов цього Договору отримав кредит на умовах забезпеченості, повернення, платності, строковості та цільового характеру використання.

1.3. Кредит — позичковий капітал у грошовій формі, що передаєть­ся на умовах забезпеченості, повернення, платності, строковості та ці­льового характеру використання.

1.4. Відсотки за користування кредитом — плата, яка встановлюєть­ся Банком за користування кредитом, та сплачується Позичальником у розмірі та у строки, передбачені цим Договором.

1.5. Відсотки за неправомірне користування кредитом — плата, яка встановлюється Банком за користування кредитом після настання строку його погашення, та сплачується Позичальником у розмірі та у строки, передбачені цим Договором. При сплаті відсотків за неправо­мірне користування кредитом відсотки за користування кредитом не сплачуються.

1.6. Цільове використання кредиту — підтверджене відповідними документами використання кредиту на цілі, передбачені цим Дого­вором.

1.7. Забезпечення кредиту — спосіб страхування Банку від ризи­ку неповернення Позичальником кредиту та відсотків за користу­вання ним.

 

  1. Предмет Договору

 

2.1. Банк надає Позичальнику кредит шляхом відкриття кредит­ної лінії у сумі, яка не може перевищувати ______________

(_____________________) гривень на умовах, передбачених цим Дого­вором.

2.2. Дата повернення кредиту —_______ року.

2.3. Кредит надається із таким цільовим призначенням___________________________

__________________________________________________________________________

  1. Умови кредитування

 

3.1. Плата за кредит встановлюється у розмірі ______________(________________) відсотків річних.

3.2. Кредит надається Банком Позичальнику шляхом оплати про­тягом дії цього Договору розрахункових документів (платіжних до­ручень) Позичальника безпосередньо з позичкового рахунку, відкри­того Банком, на рахунки контрагентів Позичальника у суворій від­повідності із цільовим призначенням кредиту. Після оплати Банком документів на суму, що вказана у п. 2.1 цього Договору, подальше кредитування в межах строку дії цього Договору може здійснюва­тися лише після погашення Позичальником частини та/або всієї су­ми наданого кредиту в обсязі, що не перевищує попередньо погаше­них сум.

3.3. Нарахування Банком відсотків починається з дати першої опла­ти розрахункових документів Позичальника з позичкового рахунку до дня повного погашення кредиту на суму щоденного залишку заборго­ваності за кредитом.

3.4. Відсотки за користування кредитом нараховуються Банком за період з останнього робочого дня попереднього місяця до пере­достаннього дня поточного місяця 01 числа наступного місяця та сплачуються Позичальником щомісячно протягом 5 (п'яти) банків­ських днів з дати їх нарахування з їх поточного рахунку Позичаль­ника №_____________в Головному операційному управлінні банку

України, МФО________на рахунок №__________________, відкри­тий Банком у Головному операційному управлінні банку України, МФО_____.

3.5. У випадку порушення Позичальником строку погашення одер­жаного кредиту, встановленого п. 2.2 цього Договору, Позичальник на­далі сплачує відсотки за неправомірне користування кредитом у розмірі _______відсотків річних, порядок нарахування та сплати яких встанов­люється згідно з пп. 3.3, 3.4 цього Договору.

3.6. За наявності заборгованості по кредиту та відсотках за користу­вання ним (у тому числі і відсотках за неправомірне користування кре­дитом), у першу чергу сплаті підлягають прострочені відсотки, а після повного їх погашення сплаті підлягає сума кредиту.

3.7. У випадку настання будь-якої із наступних умов (зміни поряд­ку кредитування, погіршення умов придбання кредитних ресурсів та/або підвищення їх вартості, збільшення розміру облікової та/або ломбардної ставки Національного банку України), Банк та Позичаль­ник вносять зміни до цього договору щодо відповідного збільшення розміру відсотків за користування кредитом. Зміни повинні бути вне­сені шляхом укладання додаткової угоди протягом 5 банківських днів з моменту направлення Банком повідомлення Позичальнику про не­обхідність таких змін (з урахуванням часу поштового обігу). За відсут­ності відповіді Позичальника або його незгоді із запропонованим розміром відсотків за користування кредитом цей Договір може бути розірваний за будь-чиєї ініціативи у порядку, передбаченому чинним законодавством України. При цьому Сторони погоджуються, що у ви­падку розірвання цього Договору за вказаних вище умов Позичальник зобов'язується:

— повернути кредит, сплатити нараховані, але несплачені відсотки за користування кредитом, а також суму всіх штрафних санкцій, нарахо­ваних за порушення умов цього Договору;

— сплатити Банку суму коштів, яка дорівнює різниці між сумою відсотків, які повинні були нараховуватися відповідно до запропо­нованих Банком змін їхнього розміру, та сумою відсотків, нарахова­них згідно з їхнім розміром, який існував на момент направлення Банком повідомлення про зміну Договору. Ця різниця обраховуєть­ся за весь строк користування кредитом після відмови Позичаль­ника від внесення змін до цього Договору до дати його розірвання включно.

Після розірвання цього Договору кредит, відсотки за користу­вання ним, штрафні санкції та вказана вище сума різниці відсот­ків сплачуються Позичальником добровільно у 3-денний строк з моменту розірвання, а у разі незгоди Позичальника сплатити до­бровільно — стягуються Банком з Позичальника у судовому по­рядку.

3.8. Забезпеченням кредиту є_________________________________

_____________________________________, що оформлена_________

  1. Права та обов'язки Сторін

 

4.1. Банк зобов'язується:

4.1.1. Видати кредит у безготівковому порядку шляхом оплати роз­рахункових документів Позичальника.

4.1.2. Забезпечувати Позичальника консультативними послугами з усіх питань, що стосуються кредитного обслуговування.

4.2. Позичальник зобов'язується:

4.2.1. Використати кредит за цільовим призначенням і погасити за­боргованість по кредиту перед Банком до ________________ року

шляхом її перерахування з поточного рахунку №_________________в

Головному операційному управлінні банку України, МФО _____, на

позичковий рахунок №______________, відкритий Банком в Голов­ному операційному управлінні банку України, МФО______.

4.2.2. Своєчасно сплачувати відсотки за неправомірне користування кредитом на умовах та в порядку, передбачених цим Договором, а та­кож передбачені цим Договором штрафні санкції.

4.2.3. Надавати представникам Банку безумовно за першою вимо­гою інформацію про свою фінансово-господарську діяльність, а саме: бухгалтерську та статистичну звітність, баланси, розшифровки дебі­торської заборгованості, висновки аудиторів, книгу запису застав, бух­галтерські та інші документи, що підтверджують рух (списання, за­рахування) грошових коштів Позичальника за рахунками в інших кредитно-фінансових установах, у тому числі в іноземній валюті, а також договори, контракти, рахунки-фактури, що стосуються предме­та цього Договору, та документи, які підтверджують цільове викорис­тання кредиту.

4.2.4. До повного повернення кредиту та/або сплати відсотків за користування кредитом, та/або сплати відсотків за неправомірне ко­ристування кредитом не надавати позик, не виступати гарантом та/або поручителем, а також не надавати комерційних кредитів (по­ставка/продаж з відстрочкою платежів), у тому числі оформлених векселями, своїм контрагентам, контрагентам, без попередньої згоди на це Банку.

4.2.5. До повного повернення кредиту та/або сплати відсотків за користування кредитом, та/або відсотків за неправомірне корис­тування кредитом не розподіляти належне Позичальнику майно та/або грошові кошти між своїми засновниками (учасниками, акціо­нерами), не передавати в заставу належне йому майно, а також не продавати, передавати, обмінювати, здавати в оренду, надавати без­оплатно в тимчасове користування юридичним чи фізичним особам основні засоби, не змінювати організаційно-правовий статус підпри­ємства, не здійснювати реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) чи ліквідацію без письмової згоди на це Банку.

4.2.6. У _______-денний строк з дня підписання цього Договору

сплатити Банку суму коштів в розмірі__________________________

(_______________) грн за підготовку та впровадження кредитного

проекту, а також подальший його супровід.

4.3. Банк має право:

4.3.1. Перевіряти цільове використання кредиту, стан ефективності використання гехніко-економічного обґрунтування та схеми руху гро­шових коштів, які надані Позичальником при отриманні кредиту, стан бухгалтерського обліку та звітності Позичальника.

4.3.2. Відмовляти Позичальнику в оплаті наданих ним розрахунко­вих документів за рахунок кредитних коштів у випадку, якщо їх оплата суперечить цільовому призначенню кредиту.

 

4.3.3. Відмовляти Позичальнику у подальшому кредитуванні (в об­сягах, попередньо погашених Позичальником) за настання будь-якої та/ або всіх подій, що суттєво погіршують стан кредитування:

4.3.4. Вимагати від Позичальника сплатити заборгованість за креди­том та/або відсотки за користування ним, та/або відсотки за неправомір­не користування кредитом, та/або суму штрафних санкцій, передбаче­них цим Договором у випадках, коли Позичальник не виконав у строк свої обов'язки щодо повернення кредиту та/або інші обов'язки щодо сплати грошових коштів, що передбачені цим Договором.

4.3.5. У встановленому чинним законодавством порядку достроково розірвати цей Договір при погіршенні фінансового стану Позичальника (наявність збиткової діяльності за даними балансу на останню звітну дату, зменшення надходжень коштів на поточний рахунок більш як на 50 % порівняно з попереднім місяцем та інше) та/або при порушенні умов цього Договору, зокрема у випадку нецільового використання кредиту, несвоєчасної сплати відсотків за користування ним протягом більш як трьох останніх місяців, письмово попередивши Позичальника про розірвання цього Договору за 10 днів до вчинення необхідних дій з розірвання.

У цьому випадку Банк має право вимагати дострокового повернення кредиту, сплати відсотків за користування ним та/або суми штрафних санкцій.

4.4. Позичальник має право:

4.4.1. Отримувати від Банку консультаційну допомогу з усіх питань кредитного обслуговування.

4.4.2. Повернути кредит та/або сплачувати відсотки за користування

ним достроково.

 

  1. Відповідальність Сторін

 

5.1. За невиконання або неналежне виконання прийнятих на себе зобов'язань винна Сторона сплачує неустойки, передбачені цим До­говором.

5.2. За несвоєчасну сплату відсотків за користування кредитом (у тому числі і відсотків за неправомірне користування кредитом) Пози­чальник сплачує пеню, яка обчислюється від простроченого платежу, у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що" діє у період, за який сплачується пеня.

5.3. За використання кредиту не за цільовим призначенням Пози­чальник сплачує пеню, яка обчислюється від суми кредиту, використа­ної на цілі, не передбачені цим Договором, у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діє у період, за який спла­чується пеня.

5.4. За невиконання прийнятих на себе зобов'язань, передбачених пп. 4.2.4,4.2.5 Позичальник сплачує штраф у розмірі____________грн.

  1. Інші умови

 

6.1. Цей Договір набирає чинності з дати його підписання повноваж­ними представниками Сторін. Позичальник у_____-денний строк з да­ти підписання цього Договору зобов'язаний надати Банку перший із розрахункових документів, указаних у п. 3.2 цього Договору, до сплати його з позичкового рахунку. У випадку ненадання Позичальником та­кого документа до оплати (відмови Позичальника від отримання креди­ту) протягом зазначеного строку Банк набуває права відмовитися від виконання зобов'язань, прийнятих ним на себе згідно з умовами цього Договору, та порушити питання про його розірвання.

6.2. Цей Договір діє до повного повернення Позичальником кредиту та/або сплати ним відсотків за користування ним, та/або до виконання Позичальником будь-яких інших грошових зобов'язань, прийнятих ним на себе згідно з умовами цього Договору.

6.3. Усі зміни та доповнення до цього Договору вносяться за згодою Сторін у письмовій формі.

6.4. Позичальник зобов'язаний у триденний термін письмово пові­домляти Банк про зміну власної юридичної адреси.

6.5. Усі спори між Сторонами у разі недосягнення згоди шляхом пе­реговорів передаються на вирішення до арбітражного суду.

6.6. Цей Договір складений у двох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу: один — для Банку, другий — для Пози­чальника.







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 324. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия