Студопедия — Практичне заняття. Під час самостійної підготовки курсанти письмово вирішують запропоновані задачі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Практичне заняття. Під час самостійної підготовки курсанти письмово вирішують запропоновані задачі






Під час самостійної підготовки курсанти письмово вирішують запропоновані задачі. На занятті відбувається обговорення їх рішень та реферативних повідомлень.

 

1. При врученні письмового повідомлення про підозру, громадянин Іванов О.А. заявив клопотання про зупинення досудового розслідування у зв’язку із тим, що він хворий на відкриту форму туберкульозу, надавши при цьому відповідну медичну довідку.

Як діяти слідчому у цій ситуації?

Які підстави зупинення досудового розслідування передбачені КПК?

2. При проведенні досудового розслідування встановлено, що підозрюваний Іванов О.А. переховується від органів слідства з метою ухилення від кримінальної відповідальності. Виконаними у справі всіма слідчими (розшуковими) та іншими процесуальними діями місцезнаходження особи не встановлено. У зв’язку із цим слідчий виніс постанову про зупинення досудового розслідування, а її копію направив прокурору.

Чи відповідають дії слідчого вимогам КПК?

Який процесуальний порядок зупинення досудового розслідування?

3. Після зупинення досудового розслідування у зв’язку із тяжкою хворобою підозрюваного слідчий, з метою уточнення деяких обставин справи вирішив повторно допитати потерпілого.

Оцініть дії слідчого.

Які слідчі (розшукові) дії дозволяється проводити після зупинення досудового розслідування?

4. Прокурор виніс постанову про зупинення досудового розслідування у зв’язку з необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Слідчий суддя, скасовуючи цю постанову вказав на те, що такі процесуальні дії мають бути виконані без прийняття рішення про зупинення досудового розслідування оскільки місцезнаходження підозрюваного за кордоном встановлено і необхідно вирішувати питання про його екстрадицію.

Чи відповідають дії слідчого судді вимогам КПК?

5. На дванадцятий день після отримання копії постанови про закриття кримінального провадження потерпілий надіслав поштою прокуророві на неї скаргу. Прокурор погодившись із позицією потерпілого виніс постанову про скасування постанови слідчого у зв’язку із необґрунтованістю.

Оцініть дії прокурора.

Який процесуальний порядок закриття кримінального провадження?

6. Захисник підозрюваного, ознайомлюючись із матеріалами досудового розслідування, заявив клопотання слідчому про надання йому можливості ксерокопіювати окремі документи, а також надати доступ до приміщення органу досудового розслідування де зберігаються речові докази.

Які мають бути дії слідчого?

Який процесуальний порядок відкриття матеріалів іншій стороні?

7. Прокурор надіслав запит захиснику підозрюваного, щодо надання доступу до документів, відомості з яких сторона захисту має намір використати у суді як докази. Надаючи відповідь на запит, захисник відмовив прокуророві у доступі, посилаючись на те, що ці відомості можуть бути використані прокурором на підтвердження винуватості обвинуваченого.

Чи відповідають дії захисника вимогам КПК?

Як діяти прокурору у цій ситуації?

8. Не погодившись із обвинувальним актом на тій підставі, що у ньому не вказано обставин, які обтяжують чи пом’якшують покарання, прокурор дав усну вказівку слідчому усунути зазначений недолік у триденний строк.

Чи відповідає це рішення нормам КПК?

Які відомості має містити обвинувальний акт?

9. Слідчий заявив клопотання прокурору про продовження строку досудового розслідування до трьох місяців у зв’язку з тим, що у нього в провадженні знаходиться значна кількість кримінальних проваджень. Прокурор виніс постанову про відмову у продовженні строку досудового розслідування.

Чи відповідають дії слідчого та прокурора вимогам КПК?

Які підстави продовження строку досудового розслідування?

Питання для самоконтролю:

1. Підстави і процесуальний порядок відновлення досудового розслідування.

2. Розшук підозрюваного.

3. Відкриття матеріалів кримінального провадження іншій стороні.

4. Ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

5. Обвинувальний акт та його значення.

6. Структура та зміст обвинувального акту.

7. Додатки до обвинувального акту.

8. Клопотання про застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру та його зміст.

9. Вручення копій обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру та реєстру матеріалів досудового розслідування.

10. Систематизація і технічне оформлення матеріалів кримінального провадження.

Теми рефератів, доповідей:

1. Підстави та умови зупинення досудового розслідування.

2. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні та додатки до нього.

3. Ознайомлення учасників кримінального процесу з матеріалами кримінального провадження.

 

Завдання для самостійної та індивідуальної роботи:

1. Охарактеризуйте за запропонованою схемою інститут зупинення досудового слідства:

ЗУПИНЕННЯ ДОСУДОВОГО СЛІДСТВА
Підстави Умови Процесуальний порядок
     

2. Охарактеризуйте за запропонованою схемою інститут закриття кримінального провадження як форму закінчення досудового розслідування:

ЗАКРИТТЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ
Підстави Процесуальний порядок Оскарження (строки і порядок)
     

Література до теми:

[4-7, 9-12, 44, 47, 53, 62-64, 68-70, 72-77, 80, 81, 87, 97, 103, 105-107, 113]

 

Тема 12 (5.1.) Оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування

Семінарське заняття – 2 год.

Практичне заняття – 2 год.

Самостійна робота – 2 год.

Індивідуальна робота –2 год

Ключові терміни та поняття до теми:

Право на оскарження; рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора; скарга; порядок розгляду скарг; порядок вирішення скарги; оскарження ухвал слідчого судді; види рішень за результатами розгляду скарги.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 898. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия