Студопедия — ОСНОВНИХ РУХІВ ВИКОРИСТАНИХ В ПОСТАНОВЦІ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ОСНОВНИХ РУХІВ ВИКОРИСТАНИХ В ПОСТАНОВЦІ






 

Графічне зображення Кількість тактів Опис танцю
    1-16 На затемненній сцені жриці лежать у колі у вихідному положенні. З початком музичного супроводу виконують комбінацію № 1.    
        17-24 На затемнену сцену з другої правої куліси рухом №2 вибігає богиня в центр кола та виконує рух №3, жриці піднімають корпус на 20 – 22 такт, на 23 такт – опускають у в. п., на 24 такт – піднімають корпус та сідають на коліна.
          25-32 Богиня знаходиться в центрі кола та виконує комбінацію №2, жриці виконують комбінацію №3 (обличчям в центр кола).
          33-36 Богиня виконує рух № 8, а жриці– кругообертальні рухи головою та лягають в партер.  
        37-40 Богиня виконує комбінацію № 4, жриці виконують переміщення вліво-вправо по колу в партері.    
        41-44 Богиня виконує комбінацію № 4 (вліво), жриці піднімаються з партеру та виконують рух № 11 з кола у своєму напрямку.    
      45-48   Богиня виконує комбінацію № 5, жриці виконують рух № 12 та port de bras, описуючи коло руками зліва направо (погляд спрямований за руками), повертаються обличчям в центр кола (правим плечем назад).
          49-52 Богиня, знаходячись в центрі кола, виконує комбінацію № 6. Жриці, звужуючи коло, роблять 2 танцювальних кроки з правої ноги в напрямку до центру кола та рух № 15; виконують комбінацію № 7.
      53-58   Богиня виконує рух № 7 та два випади назад почергово правою та лівою ногами з невеликим нахилом корпусу та голови назад; потім виконує комбінацію № 8. Жриці, тримаючись за руки, виконують 4 простих танцювальних кроки з правої ноги назад (коло рухається за годинниковою стрілкою), рух № 19, 2 рази рух № 9, зіскок на дві ноги та піднімання лівої ноги в положення на passé, повертаються обличчям в центр кола.
    61 - 64 Жриці виконують перегин корпусу назад (тримаючись за руки) і розходяться простими танцювальними кроками на свої попередні місця.
      65-72   Богиня виконує комбінацію № 9, рухаючись по колу проти годинникової стрілки. Жриці виконують комбінацію № 10, зберігаючи попередні інтервали.    
      73-76   Богиня виконує 2 рази рух № 17, потім – рух № 23, 24 та 25, робить 2 простих кроки вперед між жрицями, потім рух № 4 і стає в першу паралельну позицію ніг по центру фігури, голова нахилена донизу, руки вздовж корпусу. Жриці виконують «хвильку» по колу на кожен рахунок – присідають, а потім піднімаються по черзі soute.
    77-78 Рухаючись по колу проти руху годинникової стрілки, жриці виконують рух № 9 з правої та лівої ніг.  
    79-80 Мілким кроком на всій стопі сходяться в центр і будують фігуру.    
      81-84   Всі учасники виконують комбінацію № 11, на кінець якого Богиня стає обличчям до жриць, спиною до глядача (поворот на 180°).    
        85-88 Жриці по черзі підіймають праві/ліві руки вверх з акцентом голови та plie в опорній нозі, Богиня виконує теж саме, тільки акцент руками по черзі в напрямку до кожної групи жриць та повертається до глядача. Після цього всі разом виконують комбінацію № 12 і зміщаються вправо.
      89-96   Всі разом виконують комбінацію № 13 та зміщують малюнок на центр сцени - вліво.  
      97-100   Богиня виконує рух № 20 з правої та лівої ніг та № 26, потім зміщається до лівої куліси на авансцену, виконуючи комбінацію №14 в просуванні. Жриці в цей час розбігаються рухом № 2 через два півкола, будуючи колону (обличчям один до одного) по центру.  
      101-103   Жриці, розходячись з колонки на фігуру «клин» простим мілким кроком на plie, ніби схиляються перед Богинею та закликають повернутися до них.    
      Коли Мокоша забігає в коло, виконують рух № 4 кожна колонка в свою сторону та повертаються обличчям до глядача. Богиня приймає їхню самовіддачу.  
    105-202     Богиня виконує комбінацію № 15 та відходить назад, переключаючи увагу на жриць, а жриці виконують комбінацію № 16.  
      203-204   Жриці комбінацією №17 сходяться в одну колону по центру сцени, а Богиня виконує рух № 27, знаходячись на заднику сцени.  
      205-206   Богиня залишається на заднику сцени та виконує підготовку до туру та сам тур - рух № 17. Жриці виконують рухи № 11 та № 28 в просуванні і забігають за куліси.    
      207-210 Богиня залишається сама на сцені, виконує нахили корпусу та рухом № 20 з правої та лівої ніг в просуванні вперед на центр сцени скликає жриць до себе. Жриці підкорюються і з’являються з-за куліс на сцені – будують фігуру.    
        211-218   Богиня виконує комбінацію № 18, а жриці - № 19 – кожна діагональ фігури у своєму напрямку.  
        219-226 Всі учасники виконують комбінацію № 19 у своїх напрямках, Богиня виконує обличчям до глядача – en face.  
    227 - 230     Жриці виконують стрибок з підгинанням ніг вліво та розбігаються на коло. Богиня теж виконує цей стрибок та рухом № 12 відходить назад в глибину кола.  
      231-233     Жриці виконують комбінацію № 20 по колу за рухом годинникової стрілки, а Богиня – цю ж комбінацію – проти руху годинникової стрілки.  
      Богиня стає в кінцеву позу: четверта не виворітна позиція ніг, руки підняті вгору долонями від себе (до глядача). Жриці теж приймають фінальне положення в партері.  






Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 393. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия