Студопедия — Великі довжини
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Великі довжини






Номінальна максимальна довжина кабелю кручений пари - 100 метрів. Номінальна вказує, що фактична, максимальна довжина може змінюватися від виробника до виробника. Можна дізнатися характеристики у вашого кабельного постачальника, щоб знайти фактичну максимальну довжину для кабелю. Якщо потрібно більш довгий кабель, ніж 100 метрів, є два рішення: одне, що використовує кабель виту пару і одне використовує волоконно-оптичний кабель. Можна отримати кабельні довжини аж до 225 метрів з кручений парою, і аж до 2000 метрів з волоконно-оптичним кабелем. Для того, щоб збільшити максимальну довжину кручений пари, застосовуються трансивери, які мають функцію подовження номінальної довжини (Мал. 2.7)

 

Малюнок 2.7. Використання трансиверів для кручений пари.

 

При використанні волоконно-оптичного кабелю необхідні оптоволоконні трансивери. Якщо кабель підключений між пристроями, які формують кордону LAN (мости, комутатори, маршрутизатори), то відстань в 2000 метрів відповідає стандарту Fast Ethernet на затримку. У принципі можна підключити навіть невелику робочу групу до іншого кінця кабелю, за умови, що один з кінців є пристроєм, що формує кордон мережі (мости, комутатори, маршрутизатори) - тобто колізійних домен (Рис.2.8).

 

Малюнок 2.8. Використання комутатора для подовження ВОК

 

Захист від перешкод

Оскільки волоконно-оптичний кабель використовує оптичний, а не електричний сигнали, волоконно-оптичний кабель стійкий від впливу електромагнітних перешкод. Якщо потрібно зробити мережу, в якій будуть присутні з'єднання через галузі високих електромагнітних перешкод, то рекомендується використання волоконно-оптичної направляючої системи, яка забезпечить стійкість проти перешкод.

Кабель для зовнішньої прокладки

Для прокладання кабелю на відкритому повітрі між будівлями єдиний кабель, який рекомендується використовувати - волоконно-оптичний. Оскільки у волоконно-оптичного кабелю - оптична, а не електрична середина, він стійкий від ударів блискавок. Зовнішній волоконно-оптичний кабель повинен прокладатися так, щоб оберегти його від фізичного пошкодження.

Вибір кабельних компонентів

У нашому випадку для з'єднання Адміністративного будівлі з цехами потрібно оптичний кабель. Вибираємо ОКП-62,5-02-0,7-4. Це кабель оптичний підвісний, вітчизняного виробництва, укомплектованість оптичними волокнами компанії Corning. Кабель має 4 багатомодових 62,5 / 125 волокна, призначений для зовнішньої прокладки. Для кожного з'єднання нам потрібно два волокна, - отже, інші два можуть бути використані в якості резерву на випадок розширення мережі або при пошкодженні інших волокон.

Для організації введення оптичного кабелю в будівлю необхідні оптичні розподільні коробки. Вибираємо для Адміністративного будівлі коробку, розраховану на 16 SC портів (по числу вхідних оптичних волокон) фірми FOCI, що має сплайс-пластину і двері з замком. Для цехів вибираємо розподільні коробки розраховані на 8 SC портів, пропоновані фірмою Vimcom-Optic. Для з'єднання активного обладнання з оптичними коробками необхідні здвоєні сполучні оптичні шнури з SC конекторами. Вибираємо пропонований фірмою Vimcom-Optic DPC-M-3-SC/SC здвоєний патч-корд SC, розрахований на мнгогомодовое волокно, довжиною 3 метри.

Оскільки кабельна система закладається на 10-15 років, неможливо точно розпланувати схему розміщення персоналу по робочих місцях і визначити типи обладнання для кожного робочого місця. Тому, в пропоновані проектні рішення закладаються з'єднання тільки 4-х парним кабелем категорії 5. Це дає можливість перекладу будь-якої точки підключення (розетки) з категорії передачі голосу в категорію передачі даних і навпаки.

Для підключення робочих станцій до концентраторів використовуємо кабель категорії 5 компанії AMP. Кабель містить 4 екранування кручених пари, ув'язнених у полівінілхлоридну оболонку і упакований в коробку (305 метрів). одножильний, 4-парний, 100 0м, діаметр провідника -0,51 мм (0,0201 "або 24 AWG). Загальний екран є доповненням до основної конструкції. Зовнішній діаметр кабелю не більше 6,35 мм (0,25"). Має 15-річну гарантію виробника.

Активне обладнання має бути захищене від зовнішнього впливу, для чого необхідні телекомунікаційні шафи. Виберемо настінний шафа компанії Rittal серії EL2243.600 - 3ВЕ з габаритами 600 * 212 * 415 міліметрів, зі скляними дверцятами, 3-секційний.

У комунікаційних центрах формується комутаційне поле з дворядних панелей. До портів нижнього ряду задньої сторони панелей підключається комунікаційне обладнання активне мережеве обладнання. До портів верхнього ряду задньої сторони панелей підключається система кабелів горизонтальної розводки. З'єднання конкретної розетки з конкретним портом обладнання здійснюється на "чистому" комутаційному поле на фронтальній стороні панелі комутаційними перемичками. Застосування дворядної панелі викликано:

 необхідністю захисту обладнання і горизонтальної кабельної системи від дій персоналу, що працює в комунікаційному центрі;

 зручністю проведення перекомутацію тільки на легкодоступною лицьовій поверхні панелей;

 зручністю роботи нема з жорсткими горизонтальними кабелями, а з гнучкими комутаційними перемичками.

Закладення кабелів на тильній частині панелі проводиться в жорстке з'єднання типу "110" або "Krone", що збільшує його надійність. У подібній схемі легко який здійснюють реалізація з'єднання будь-якого порту обладнання з будь розеткою.

Вибираємо патч-панель компанії Siemon: HD5-16T4-CK Патч-панель 16-ти портова (T568A) 5-ї категорії.

Таблиця 2.5. Список необхідного обладнання

Код Название Количество
J4120A HP ProCurve Switch 1600M (16 ports/1slot)  
J4112A HP ProCurve Switch 100Base-FX Module (4 ports)  
J3233B HP AdvanceStack 100Base-T Hub-12TXM  
J3248A HP AdvanceStack 100Base-FX Switch Port Module  
SMC9334BDT/SC TigerArray, 1 card, 2*RJ-45, Software  
D6692A HP 10/100Base-TX NightDirector/100 card  
ОКП-62,5-02-0,7-4 Кабель оптический подвесной mm 4х62,5/125  
PT-M-1-SC/NC Pig Tail SC mm, 1m  
DPC-M-3-SC/SC Dual Patch-cord SC mm, 3 м  
EL2243.600 Rittal Шкаф 3ВЕ-600*212*415 стекл. дв., 3-секц.  
HD5-16T4-CK Патч-панель 16-ти портовая (T568A) 5-й категории (шт.)  
0-0057819-2 FTP, Cat. 5, 4 pair, solid, 100MHz, PVC, for 15-years AMP Warr., box (305m)  
MMT0 (MINI TRUNKING) Короб 16 x 10mm (1м) Стандартная длина - 2,92м  
MMT2 (MINI TRUNKING) Короб 25 x 16mm (1м) Стандартная длина - 2,92м  
CT-5F-T4-(XX) Розетка CT-серии 5-й категории RJ45 (T568A) белый, в полной комп. (шт.)  
MB5008SC Распределительная коробка металл. до 8 портов SC  
D-WP-B-016 Распределительная коробка FOCI, 16 портов ST/FC/SC сплайс, дверь с замком  

 

Методика прокладки і монтажу кабелю, використовуваного в проектованої ЛВС

У даній роботі проектується територіально розподілена мережа, що зв'язує декілька будівель. Будівництво підвісних волоконно-оптичних ліній зв'язку - сучасна альтернатива колекторним, траншейним і іншим "підземним" оптичним трактах.

Основні відмінності від традиційних (колекторних):

 мінімум в 1.5 рази нижча вартість;

 низька вартість обслуговування (у рази);

 висока швидкість відновлення серйозних руйнувань;

 

Для правильної прокладки оптичного кабелю необхідно виконати ряд дій:

Розробка підготовчих заходів. У процесі підготовки до будівництва вивчається проектна документація і траса лінії в натурі. При цьому особливу увагу звертають на місця введення кабелю в будівлю, прокладку кабелю по повітряних опор та стін будівель.

Проект виконання робіт. За результатами вивчення проектної документації та ознайомленням з трасою лінії складається проект виробництва робіт, який містить мережевий графік із зазначенням термінів і послідовності виконання окремих видів робіт.

Підготовка кабелю до прокладання і випробування. Всі будівельні довжини кабелю перед прокладанням піддаються повній або частковій перевірці. Кабелі, що надійшли до місця прокладки із зовнішніми дефектами, такими як: вм'ятини, перетискання, обламані кінці, - піддаються повній перевірці. При повній перевірці проводиться: зовнішній огляд барабанів, перевірка цілісності оптичних волокон шляхом просветкі електричним ліхтарем, випробування на герметичність оболонки, вимірювання загасання оптичних волокон. Виготовляються в даний час оптичні кабелі мають на довжинах хвиль 1,3 і 1,55 мкм середні значення загасання 0,3... 1 дБ / км і дисперсії 0,1... 0,3 нс / км * нм для градієнтних волокон. У реальних оптичних волокнах відхилення цих параметрів збільшуються через вплив безлічі випадкових факторів, до яких відносяться: неоднорідності в конструкції волокна; сторонні домішки в матеріалі серцевини і оболонки; відхилення профілю показника заломлення від оптимального; флуктуації микроизгибов волокон у процесі їх укладання в оптичний кабель і прокладки; неоднорідності, що виникають в місцях з'єднання волокон. У результаті параметри передачі реальних волокон містять випадкові складові, абсолютні значення яких звичайно невеликі, але їх відносні відхилення від середніх значень через малість останніх можуть мати великі значення. Великі відносні коливання дисперсії градієнтних волокон обумовлені в основному відхиленнями профілю показника заломлення від оптимального. Випадкові відносні коливання загасання від середніх значень на будівельних довжинах становлять 30... 50%. Відхилення дисперсії можуть досягати 50... 80%.

Прокладка кабелю по стінах будівель і підвіска на опорах. При монтажі територіально розподілених мереж, що пов'язують декілька будівель, доводиться прокладати кабель по стінах будівель - отже необхідно захистити кабель від механічних пошкоджень сталевим кутовим профілем або жолобом на висоті до 3 метрів від поверхні землі. Якщо кабель прокладається по стінах будівель, що мають карнизи або інші виступаючі частини, намагаються прокласти кабель під ними, щоб захистити його від механічних пошкоджень, можливих при скиданні з даху льоду і снігу. Спосіб кріплення на опорі підвісної самонесучого кабелю наведено на рис. 3.1.

3.1.

Муфта  

 

 


Рис.3.1. Кріплення самонесучого кабелю

 

Особливості прокладки ОК обумовлені меншими допустимими значеннями тягових зусиль, радіусів вигинів ОК, зниженням габаритних розмірів і маси ОК у порівнянні з аналогічними значеннями цих величин для звичайних електричних кабелів (табл. 3.1).

 

Таблиця 3.1. Порівняння монтажних параметрів кабелів

Параметр Значение параметра кабеля
оптического электрического
Допустимое тяговое усилие, Н 600…1200 500…30000
Минимально допустимый радиус изгиба, см 20…30 10…80
Диаметр кабеля, мм 10…15 10…80
Масса кабеля, кг/км 80…160 95…6400
Строительная длина кабеля, м 500…2000 260…500

 

Монтаж оптичних кабелів. Монтаж ОК є найбільш відповідальною операцією, яка зумовлює якість і дальність зв'язку по оптичних кабельних лініях. З'єднання волокон проводиться як в процесі виробництва, так і при будівництві та експлуатації кабельних ліній. При монтажі ОК повинні бути забезпечені: висока вологостійкість зростка, надійні механічні характеристики на розрив і зминання, і стабільність характеристик зростка при тривалій експлуатації.

 

З'єднання волокон механічним сплайсов (МС). МС - це прецизійне, просте у використанні, недорогий пристрій для швидкої стиковки оголених багатомодових і одномодових волокон в покритті з діаметром 250 мкм - 1 мм за допомогою спеціальних механічних затискачів. Скляний капіляр, заповнений імерсійним гелем, забезпечує вносяться втрати <0,2 дБ і зворотні втрати <-50 дБ. По надійності і внесеним втрат МС поступається зварному з'єднанню.

 

Зварне з'єднання волокон. Зварювання оптичних волокон заснована на їх точному центруванні, після чого волокна зварюються один з одним за допомогою дугового розряду між електродами. Центрування волокон представляє з себе або автоматичне центрування, або центрування у V-подібному пазу. Найбільш поширений метод автоматичного центрування заснований на так званій системі PAS, коли місце зрощування волокон висвітлюється збоку за допомогою дзеркал з двох сторін. При цьому на екрані, що знаходиться на протилежній стороні від місця зрощування, з'являється зображення, яке визначається профілем показника заломлення оптичного волокна, по якому можна визначити положення серцевини. Більш простий у використанні метод центрування у V-подібному пазу (V-groove) вимагає високої якості геометрії волокна для забезпечення прийнятних характеристик зварного з'єднання, рис. 3.2.

 


 

 

 


Рис. 3.2. Вплив геометрії волокна при зварюванні методом V-groove.

 

 

Три геометричні характеристики волокна впливають на якість зварювання методом V-groove:

• розкид значень діаметрів оболонки волокна;

• концентричність серцевина / оболонка;

• неоднорідності оболонки волокна - потовщення або порожнини.

Неоднорідність оболонки зазвичай проявляється рідше і тільки на певних ділянках волокна. Вплив цього фактора менше, ніж для двох попередніх, для волокон провідних фірм-виробників.

Після зварювання оголене волокно повинне бути механічно захищено, для чого найчастіше використовують термоусадочні захисні гільзи. Термоусадка цих гільз відбувається в призначеній для цієї мети спеціальної печі, яка, як правило, є одним з вузлів зварювального апарату. Зварювання створює нерозривне з'єднання і тому забезпечує найкращі характеристики по внесеним зворотним втрат у порівнянні з роз'ємним з'єднанням або механічним сплайсов.

Переваги зварного з'єднання:

• безперервне з'єднання

• менші вносяться втрати

• менші зворотні втрати

• легше досягається герметичність

• менш дороге в розрахунку на одне з'єднання

• більш компактне в розрахунку на одне з'єднання

 

Термінування ОК. Терминировании називається оконцовиваніе волокон ОК оптичними коннекторами і наступне підключення оконцован волокон до перехідних розеток, закріпленим на оптичній розподільній коробці / панелі, для забезпечення подальшої зв'язку з мережевим обладнанням через оптичні з'єднувальні шнури. У будівлю може заходити кілька лінійних ОК. Оптичний вузол є тим центром, де здійснюється сполучення волокон зовнішніх і внутрішніх ОК. Основні вимоги, які пред'являються до оптичного вузла - його надійність і гнучкість. В даній мережі рекомендується використовувати оптичні розподільні коробки (ОРК). ОРК призначені для кріплення на стіну і виконують функцію терминирования волокон зовнішнього ОК необхідним типом оптичних з'єднувальних розеток, рис.3.3. Вони можуть встановлюватися в тих випадках, коли не потрібна складна комутація, наприклад, на віддаленому мережевому вузлі або в центральному вузлі з невеликою концентрацією волокон. Як правило, ОРК використовуються при побудові волоконно-оптичних магістралей локальних мереж підприємств. За способом терминирования волокон ОРК відносяться до терминированию через зварювання з pig-tail-ами. При монтажі ОРК відбувається зварювання оптичних волокон попередньо обробленої зовнішнього кабелю з волокнами pig-tail-ів. Місця зварювання захищаються термоусаживающаяся захисними гільзами, які кріпляться в спеціальне гніздо. Pig-tail з внутрішньої сторони підключається до перехідної розетці, встановленої в бічній панелі ОРК. Надлишки волокон зовнішнього кабелю і pig-tail-ів укладаються в сплайс-пластини. Запас волокон в пластині повинен становити 0,8... 1 м з кожного боку кабелю. Pig-tail-и заготовлюються заздалегідь з типом коннектора, відповідним типу перехідних розеток. Оптичні розподільні шнури підключаються до сполучних розеток із зовнішнього боку коробок.

 

 

 


1 - зовнішній ВОК

2 - гермоввід для кріплення кабелю

3 - панцирами волокна ВОК

4 - корпус

5 - сплайс-пластина

6 - місце для кріплення на стіну

7 - комплект для захисту зварювання

8 - місце зварювання

9 - волокно pig-tail-а

10 - коннектор pig-tail-a

11 - оптична перехідна розетка

 

Рис.3.3. Схема розбирання оптичних волокон всередині ОРК

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 584. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия