Студопедия — Екстремальні стани
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Екстремальні стани






3.10.1. Під час землетрусу на людину впала плита і притиснула ноги від половини стегна і нижче. Який екстремальний стан виник у результаті тривалого роздавлювання м’яких тканин кінцівок?

 

3.10.2. Хворому з пораненням плечової артерії наклали джут. Через 4,5 години джут зняли, який екстремальний стан може розвинутися після зняття джгута?

 

3.10.3. Під час ремонтних робіт будівельник впав з даху і отримав травму печінки і селезінки. У хворого виникла внутрішня кровотеча. Який екстремальний стан внаслідок кровотечі може розвинутися у постраждалого?

 

3.10.4. У хворої з шоком є гостра недостатність кровообігу. Які механізми лежать в її реалізації?

 

3.10.5. У хворого розвинувся колапс. Що є головною ознакою колапсу?

 

3.10.6. Хворій, яка протягом 2-х тижнів знаходилася на строгому ліжковому режимі, лікар дозволив встати. Хвора встала, але через 15 с втратила свідомість. Шкірні покрови бліді, пульс прискорений, артеріальний тиск знижений, зіниці розширені. Який екстремальний стан виник у хворої?

 

3.10.7. Мужчина 40 років вперше пішов у сауну. Перші 5 хв. чоловік почувався задовільно, але раптом він відчув різку слабість, йому потемніло в очах і він втратив свідомість. Який вид екстремальних станів виник у хворого?

 

3.10.8. Хвора 30 років знаходиться на стаціонарному лікуванні в психіатричній лікарні на строгому ліжковому режимі. Через 2 тижні такого режиму їй дозволили встати. Хвора встала, але раптом втратила свідомість і впала. З яким станом пов’язана втрата свідомості у хворої?

 

3.10.9. Хворий з виразковою хворобою шлунка, ускладнену масивною шлунковою кровотечею, доставлений до стаціонару у непритомному стані. У хворого виник постгеморагічний колапс. Який фактор є ведучим у розвитку цього стану?

 

3.10.10. У хворого К. 20 років з гангреною ноги розвинувся токсико-інфекційний шок. Що є основним у патогенезі даного шоку?

 

3.10.11. У хворого діагностовано першу фазу травматичного шоку. Як буде змінюватися функція нервової системи?

 

3.10.12. У хворого діагностовано другу фазу травматичного шоку. Як буде змінюватися функція нервової системи?

 

3.10.13. З якого і по який термін, в середньому, триває проміжний період (переважає гостра ниркова недостатність) при краш-синдромі?

 

3.10.14. Внаслідок обвалу у шахті у постраждалого гірника розвинувся краш-синдром. Які, з нижче перерахованих, факторів мають значення у розвитку даного стану?

 

3.10.15. У хворого розвинулася гіпокортикоїдна кома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.16. У хворої розвинулася гіперосмолярна діабетична кома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.17. У хворого розвинулася гіпертермічнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.18. У хворої розвинулася гіпоксичнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.19. У хворого з інсулінзалежним цукровим діабетом розвинулася гіпоглікемічнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.20. У хворого розвинулася респіраторнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.21. Внаслідок переливання несумісної крові у хворого розвинулася гемолітичнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.22. У хворого розвинулася ацидотична діабетична кома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.23. У хворого розвинулася лактацидемічнакома. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.24. У хворого черепно-мозкова травма ускладнилася розвитком коми. Який провідний механізм є у розвитку даного стану?

 

3.10.25. У хворого з опіками ІІ і ІІІ ступеня розвинувся опіковий шок. Які основні ланки є в патогенезі цього шоку?

 

3.10.26. У хворої розвинувся гіповолемічний колапс. Що могло бути причиною його розвитку?

 

3.10.27. Хворий з інсулінзалежним цукровим діабетом прийняв дозу інсуліну, але не мав змоги поїсти. Яке ускладнення може розвинутися у хворого?

 

3.10.28. У хворого з інсулінзалежним цукровим діабетом через деякий час після прийому дози інсуліну з’явилося відчуття голоду, головокружіння, слабість, холодний піт, дратівливість, спутана мова. Чим обумовлена поява цих ознак?

 

3.10.29. Хвора доставлена у реанімаційне відділення з молочнокислою комою. Накопичення у крові яких речовин спричинило її розвиток?

 

3.10.30. Хвора доставлена до лікарні з гіпоглікемічною комою. Що є первинним у патогенезі цієї коми?

 

3.10.31. У хворого на інсулінзалежний цукровий діабет через деякий час після введення інсуліну розвинулася гіпоглікемічна кома. При якому вмісті глюкози у крові вона може розвинутися?

 

3.10.32. У хворої з цукровим діабетом розвинулась діабетична кетонемічна кома. Що спричинило її розвиток?

 

3.10.33. У підлітка 14 років, який протягом 3-х місяців різко схуд, розвинулася кома. Вміст глюкози в крові становить 50 ммоль/л. Який головний механізм розвитку цієї коми?

 

3.10.34. Хвора каретою «швидкої допомоги» доставлена до лікарні. Діагностовано гіперосмолярну кому. При якому вмісті глюкози у крові вона може розвинутися?

 

3.10.35. Хвора каретою «швидкої допомоги» доставлена до лікарні. Діагностовано гіперосмолярну кому. Що лежить в основі розвитку даної коми?

 

3.10.36. У хворого на фоні хронічного алкогольного гепатиту розвинулася печінкова кома. Порушення якої функції печінки призвело до її розвитку?

 

3.10.37. У хворої на фоні вірусного гепатиту розвинулася кома. Яка головна ланка у патогенезі даної коми?

 

3.10.38. У хворого з цирозом печінки розвинулася печінкова кома. Які зміни кислотно-основного стану спостерігаються при печінковій комі?

 

3.10.39. У хворої з хронічним пієлонефритом на фоні хронічної ниркової недостатності розвинулася уремічна кома. Які зміни у крові є характерними для даного стану?

 

3.10.40. У хворого з уремічною комою наявні анорексія, нудота, блювота. Що спричинило розвиток цих симптомів?

 

3.10.41. У хворого з хронічною нирковою недостатністю розвинулась уремічна кома. Що спричинює кому при хронічній недостатності нирок?

 

3.10.42. У хворого з хронічною нирковою недостатністю розвинулась уремічна кома. Які ознаки є обов'язковими для коми?

 

3.10.43. У хворої на 3-й день інфаркту міокарда різко погіршився загальний стан. Об’єктивно: тахікардія, аритмія, АТ – 50/20 мм рт.ст., задишка, порушення свідомості. Яке ускладнення розвинулося у хворої?

 

3.10.44. У хворого з аневризмою серця виникло ускладнення – кардіогенний шок. Що є ведучим у патогенезі даного шоку?

 

3.10.45. У хворого з ексудативним перикардитом розвинувся кардіогенний шок. Як змінюється серцевий викид і загальний периферійний опір судин при даному ускладненні?

 

3.10.46. Хворий доставлений до лікарні каретою «швидкої допомоги» з гострою крововтратою. Об’єктивно: хворий збуджений, шкіра бліда, кінцівки холодні, холодний піт, виражена задишка, пульс 140 уд./хв., АТ – 95/50 мм рт. ст. Який екстремальний стан розвинувся у хворого?

 

3.10.47. Хворий доставлений до лікарні каретою «швидкої допомоги» з гіповолемічним шоком. Яка основна ланка патогенезу даного шоку?

 

3.10.48. Хворий з опіками значної частини тіла доставлений в опікове відділення. Що є причиною інтоксикації організму при опіковому шоку?

 

3.10.49. Постраждалий внаслідок пожежі доставлений до лікарні з опіковим шоком. Що є причиною дегідратації організму при опіковому шоку?

 

3.10.50. Після введення пеніциліну у хворого виник анафілактичний шок. Що є визначальним у патогенезі анафілактичного шоку?

 

3.10.51. Хворий доставлений після дорожньо-транспортної пригоди з клінікою травматичного шоку. Які ознаки характерні для першої фази травматичного шоку?

 

3.10.52. Хворий доставлений після дорожньо-транспортної пригоди з клінікою травматичного шоку. Які ознаки характерні для другої фази травматичного шоку?

 

3.10.53. Постраждала доставлена після дорожньо-транспортної пригоди у стані шоку. Які ознаки характерні для першої фази травматичного шоку?

 

3.10.54. Хворий доставлений після дорожньо-транспортної пригоди у стані шоку. Які ознаки характерні для другої фази травматичного шоку?

 

3.10.55. Постраждалому у дорожньо-транспортній пригоди у кареті «швидкої допомоги» перелили велику кількість крові І групи (у хворого ІІ група крові). Яке ускладнення внаслідок переливання крові може розвинутися у хворого?

 

3.10.56. У хворого внаслідок крововтрати розвинувся гіповолемічний шок легкого ступеня. Які компенсаторні механізми включаться при даному шоку?

 

3.10.57. У хворої внаслідок крововтрати розвинувся гіповолемічний шок середнього ступеня. Які компенсаторні механізми включаться при даному шоку?

 

3.10.58. У постраждалого в ДТП внаслідок крововтрати розвинувся гіповолемічний шок середнього ступеня. Які компенсаторні механізми включаться при даному шоку?

 

3.10.59. У дитини з кишковою інфекцією в результаті профузних проносів розвинувся ангідремічний шок. Що є первинним у розвитку шоку?

 

3.10.60. У хворого з нецукровим діабетом розвинувся ангідремічний шок. Які фактори мають значення у розвитку шоку? с.

 

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 1481. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Типовые ситуационные задачи. Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт. ст. Влияние психоэмоциональных факторов отсутствует. Колебаний АД практически нет. Головной боли нет. Нормализовать...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.035 сек.) русская версия | украинская версия