Студопедия — Заповнити пропущені місця. 1. _____________ - це наука, яка вивчає закономірності та взаємозв’язки явищ і процесів, надаючи їм кількісного виразу
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Заповнити пропущені місця. 1. _____________ - це наука, яка вивчає закономірності та взаємозв’язки явищ і процесів, надаючи їм кількісного виразу






1. _____________ - це наука, яка вивчає закономірності та взаємозв’язки явищ і процесів, надаючи їм кількісного виразу.

2. _______-______ - це загальний обсяг коштів банку.

3. _________ _________ – це частина брутто-коштів, яка не може бути використана для вкладень з метою одержання прибутку.

4. _______-______ – це частина брутто-коштів, яка може бути використані як кредитні ресурси.

5. _________ _________ - коефіцієнт, що відображає відношення іммобілізованих коштів до брутто-коштів.

6. _________ _____-_______ - коефіцієнт, що відображає відношення нетто-коштів до брутто-коштів.

7. _________ _________ _________ _________ - коефіцієнт, який показує, скільки власних коштів вистачить для забезпечення надійного зберігання коштів вкладників і кредиторів.

8. _________ _________ _________ _________ - коефіцієнт, який показує, як структура балансу звітного періоду відрізняється від базового в середньому по всіх статтях.

9. _________ _________ - узагальнюючий показник пропорційності розподілу власних і залучених коштів.

10. _________ _________ — застосування дій, спрямованих на підтримання такого рівня ризику, що відповідає поставленим на даний момент цілям управління.

11. _________ _________ - це ризик можливості невиконання позичальником своїх зобов’язань.

12. _________ _________ - це ризик можливостьі коливань ринкових процентних ставок.

13. _________ _________ _________ _________ - це ризик можливості знецінювання цінних паперів.

14. _________ _________ - це ризик коливання курсів валют при купівлі-продажу валюти, видачі валютних кредитів.

15. _________при_________ _________ - це ризик дострокового вилучення вкладів.

16. _________ __________ _________ - показник, який характеризує середню кількість оборотів, які здійснила короткострокова позика за певний період.

17. _________ _________ - показник, який характеризує середню кількість днів користування позикою та є зворотною величиною щодо швидкості обороту позики.

18. _________ _________ _________ _________ _________ _________ - індекс, який є відношенням середнього рівня швидкості обороту позики по сукупності клієнтів або підрозділів банку у звітному періоді до рівня базового періоду.

19. _________ _________ _________ _________ _________ _________ - індекс, який показує, як змінилась середня швидкість обороту позик по банку у звітному періоді порівняно з базовим тільки за рахунок зміни швидкості в окремих підрозділах банку.

20. _________ _________ _________ _________ _________ _________ - індекс, який показує, як змінилася середня швидкість обороту позик по банку в цілому тільки за рахунок зміни розподілу залишків позик між підрозділами банку, тобто за рахунок зміни питомої ваги позик по підрозділах банку.

21. _________ _________ - імовірність неповернення позичальником отриманого кредиту та процентів за користування позикою в результаті фінансових ускладнень, фінансового краху чи шахрайства.

22. _________ ___________ _________ - кредитні операції, за якими кредитний ризик є незначним і становить 2 % чистого кредитного ризику.

23. __ _________ _________ _________ - кредитні операції, за якими кредитний ризик є незначним, але може збільшитися внаслідок виникнення несприятливої для позичальника ситуації та становить 5 % чистого кредитного ризику.

24. _________ __________ _________ - кредитні операції, за якими кредитний ризик є значним, надалі може збільшуватись і становить 20 % чистого кредитного ризику, а також є ймовірність несвоєчасного погашення заборгованості в повній сумі та в строки, що передбачені кредитним договором.

25. _________ __________ _________ - кредитні операції, за якими виконання зобов’язань з боку позичальника / контрагента банку в повній сумі (з урахуванням фінансового стану позичальника та рівня забезпечення) під загрозою, ймовірність повного погашення кредитної заборгованості низька та становить 50 % чистого кредитного ризику.

26. _________ _________ _________ - кредитні операції, ймовірність виконання зобов’язань за якими з боку позичальника / контрагента банку (з урахуванням фінансового стану позичальника та рівня забезпечення) практично відсутня, ризик за такими операціями дорівнює сумі заборгованості за ними (100 %).

27. _________ __________ _________ - це відправна величина для визначення обсягу резервів банку для покриття ризику ліквідності по активних операціях.

28. _________ _________ _________ - індекс, який показує, як у середньому по банку (у відносному та абсолютному вираження) в звітному періоді порівняно з базовим змінився рівень ризику активів за рахунок усіх факторів.

29. _________ __________ _________ - індекс, який показує, як у середньому по банку (у відносному та абсолютному вираженні) в звітному періоді порівняно з базовим змінився рівень ризику активів за рахунок динаміки ризику активів по окремим установам банку.

30. _________ __________ _________ - індекс, який показує, як в середньому по банку (у відносному та абсолютному вираженні) у звітному періоді порівняно з базовим змінився рівень ризику активів за рахунок зміни розподілу установ банку за обсягом активів.

31. _________ _________ - це загальна сума грошових коштів, отриманих від здійснення активних операцій.

32. _________ _________ - це збільшення економічних вигод протягом звітного періоду у формі припливу або зростання активів або зменшення зобов’язань, що спричиняють збільшення капіталу та не є внесками акціонерів.

33. _________ _______________ _________ - це сумарний позитивний результат господарсько-фінансової та комерційної діяльності банку.

34. _________ _________ - це показник, що відображає різницю між процентами отриманими та сплаченими ставками; за його допомогою визначається необхідна мінімальна різниця між ставками за активними й процентними операціями, що дасть змогу банку покращити витрати, але не принесе прибутку.

35. _________ ___________ _________ - показник, який слугує для покриття витрат банку та ризику, в тому числі інфляційного, створення прибутку, покриття договірних угод; допомагає з’ясувати, чи може банк давати прибуток у вигляді доходу від процентної різниці.

36. _________ _________за_________ _________ _________ _________ - показник, який висвітлює ступінь залежності банку від непроцентних доходів; його зростання може свідчити про рівень диверсифікації чи прагнення одержати спекулятивний прибуток, аби замаскувати недостатність основного банківського доходу від процентів.

37. _________ _________ - показник, який виражає питому вагу кожної установи, а також часткові показники пропорційності розподілу.

38. _________ __________ _________ - коефіцієнт, який показує, як у середньому значення окремих місяців відрізняються від середньомісячного значення.

39. _________ _________ - це вся сукупність витрат банку, пов’язаних з його функціонуванням як інституціональної одиниці в ринковій економіці.

40. _________ _________ - показник, що характеризує кінцевий результат діяльності банку.

41. _________ _________(______) — прибуток (збиток), утворений на основі процентних доходів з позик за винятком сплачених процентів.

42. _________ (______) від_________з_________ _________ — різниця між доходами від операцій з цінними паперами та витратами на їх здійснення.

43. _________ (______) від__________ _________ — різниця між прибутком, одержаним у результаті формування доходів за комісією, стягування плати за доставку цінностей та обслуговування рахунків, отримання штрафів, і витратами з забезпечення функціональної діяльності (витрати на утримання апарату управління, господарські витрати, амортизаційні відрахування та ремонт основних засобів), а також іншими витратами (виплачена комісія, штрафи сплачені, поштові та телеграфні витрати).

44. ________________ - процентне відношення суми одержаного прибутку до будь-якого показника: доходу, величини витрат, активів, капіталу.

45. _________ _________ - (або маржа прибутку), показник, який виражає частку прибутку в доході банку.

46. _________ _________ - показник, який виражає розмір прибутку на 100 грн витрат банку.

47. _________ __________ _________ - показник, що характеризує основну здатність банку мати прибуток від процентної різниці стосовно до середніх активів.

48. _________ _________ — це активи, що приносять дохід у формі процента чи комісії, і утворюють прибуток банку.

49. _________ _________ - показник, що висвітлює різницю між процентною ставкою за виданими кредитами і процентною ставкою за залученими коштами.

50. _________ _________ _________ - показник, що відбиває співвідношення непроцентних доходів (плати за обслуговування рахунків клієнтів та інші види комісійної нагороди, одержані банком) і непроцентних витрат (у т.ч. заробітна плата, витрати на ремонт і технічне обслуговування банківського устаткування).

51. _________ _________ _________ _________ - показник, що характеризує співвідношення операційних доходів та операційних витрат і частку операційних прибутків у робочих активах.

52. _________ _________ _________ _________до_________ _________ - показник, що відображає залежність від нетрадиційного доходу; збільшення цього показника може демонструвати диверсифікацію в платні фінансові послуги чи намагання досягти спекулятивного прибутку, щоб замаскувати недостатність основного банківського доходу від процентів.

53. _________ _________ _________ _________ - показник, що свідчить, яка частина сукупних активів банку породжує прямий дохід.

54. _________ _________ - показник, що відображає ефективність управління витратами та політики у встановленні цін на банківські послуги; слугує мірою здатності контролювати витрати та зменшувати податки.

55. _________ _______________ _________ - (або дохідність активів), коефіцієнт, що відображає політику управління портфелем (особливо в частині структури активів банку та доходів по них).

56. _______________ _________ - показник, що відображає фінансовий підйом або політику в області фінансування: вибрані джерела формування банківських ресурсів; є прямим показником того, яка кількість грошових одиниць повинна забезпечувати кожну грошову одиницю власного капіталу, і відповідно, яка частина ресурсів банку може бути представлена в формі боргових зобов’язань.

57. __________ — частина бухгалтерського балансу, яка характеризує склад, розміщення та використання коштів, згрупованих за їх економічним значенням у процесі відтворення.

58. ________ _____________ — кошти та активи, що можуть бути легко трансформовані у наявні кошти.

59. ________ ___________ — кошти на коррахунку, в касі, вкладені в майно, розміщені в інших банках, цінних паперах, надані кредити, інші кошти та інші активи, що приносять прибуток банку.

60. ________ ____________ _________ — фінансові операції з розміщення вільних коштів з метою отримання прибутку. До активних операцій банку належать: надання кредитів і позичок, придбання цінних паперів, вкладення коштів у комерційні проекти, лізингові, факторингові операції, операції з векселями та інші банківські операції.

61. ________ __________ — сукупність коштів, які знаходяться в розпорядженні банку і використовуються ним для здійснення кредитних та інших активних операцій. Поділяються на власні та залучені. Власні кошти банку включають статутний, резервний та інші фонди банку, а також нерозподілений прибуток.

62. _______________ _______ — це доходи, що отримують банки від операцій, не пов’язаних з наданням позик під процент, тобто: доходи та комісія за послуги клієнтам банку, від операцій з цінними паперами, від операцій з валютами, від лізингових і факторингових операцій.

63. _________________ _____________ — здатність банку захистити кредиторів та вкладників від непередбачених збитків, які може зазнати банк у процесі своєї діяльності залежно від розміру різноманітних ризиків.

64. ________ __________ — кошти на поточних, депозитних та інших рахун­ках банківських клієнтів, кошти, отримані від інших кредиторів, і кредити, отримані від інших банків.

65. ___________ ________ — надається одним підприємством іншому у вигляді продажу товару з відстрочкою платежу.

66. ________ — економічні відносини, що виникають між кредитором і позичальником з приводу одержання останнім позички в грошовій чи товарній формі на умовах повернення в певний строк і зі сплатою процента.

67. ________ _______ — сума, що виплачується позичальником кредитору за користування позичковими коштами згідно із встановленою ставкою процента.

68. ________ _____________ — поточні зобов’язання позичальника.

69. ____________ — система умов, яка визначає спроможність підприємства залучати позичкові кошти та повертати їх в повному обсязі в передбачені строки зі сплатою процентів.

70. ________ _____________ — комісія за послуги банкам за кореспондентськими відносинами, поштово-телеграфні витрати за операціями клієнтів, матеріальні витрати за розрахунковим та касовим обслуговуванням, витрати на виготовлення бланків, чеків, квитанцій, по маркетингу та рекламі.

71. ________ _____________ — показник, який характеризує швидкість обігу кредиту.

72. ________ _____________ — сума процентних і непроцентних операційних витрат.

73. ________ ______________ _____________ — операції, за допомогою яких банки формують свої ресурси для здійснення активних операцій.

74. ________ _____________ — норма, що фіксує розмір плати за позичкові гроші; являє собою відношення процентних грошей, що виплачуються за фіксований відрізок часу, до величини позики; виконує функції вимірювача ступеня дохідності банківських операцій.

75. ________ __________ — це дохід, що отримує банк від позичальника як винагороду за надання кредитів фізичним і юридичним особам, міжбанківських кредитів, а також доходи по дисконтних операціях з векселями.

76. ________ __________ — проценти, сплачені за поточними та іншими рахунками клієнтів, за депозитами та вкладеннями фізичних осіб.

77. ________ _____________ — рахунок, на якому установи банку обліковують кредити, що їх одержали позичальники.

78. ________ _________________ ________ — емісія, гроші в обігу, кошти в розрахунках, кошти бюджету, частина заощаджень населення, кошти, вкладені у валютний та золотий запас.

79. ________ _____________ - характеристика доходів банку залежно від джерел надходження.

80. ________ _____________ ________ __________ — це кількісне визначення ролі окремих факторів у формуванні доходу за певний проміжок часу.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 825. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.042 сек.) русская версия | украинская версия