Студопедия — Заповнити пропущені місця. 1. __________ - це звіт про фінансовий стан банку, який відображає його активи, пасиви та власний капітал у грошовому виразі на певну дату
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Заповнити пропущені місця. 1. __________ - це звіт про фінансовий стан банку, який відображає його активи, пасиви та власний капітал у грошовому виразі на певну дату






1. __________ - це звіт про фінансовий стан банку, який відображає його активи, пасиви та власний капітал у грошовому виразі на певну дату.

2. __________ __________ __________ _____ - аналіз балансу банку, який полягає у розрахунку процентного співвідношення (частки) балансових статей у загальній сумі активів та пасивів.

3. __________ __________ __________ - це наявність економічних ресурсів, що належать банку, і весь капітал, який протистоїть їм на певний момент часу.

4. __________ __________ - це ресурси, що контролюються банком, які набуто в результаті попередніх операцій і які повинні принести дохід чи іншу економічну вигоду в майбутньому; це економічні ресурси, що перебувають у розпорядженні банку, використання яких, ймовірно, принесе в майбутньому доход.

5. __________ __________ - це кредиторська заборгованість банку, що виникла в результаті попередніх операцій і яка має бути погашена у визначений термін. Зобов'язання банку передбачають зменшення доходів, які пов'язані з придбанням активів або отриманням послуг від інших осіб внаслідок раніше проведених операцій.

6. __________ __________ __________ - це різниця між активами та зобов'язаннями, тобто частина активів, яка сформована за рахунок власних джерел банку.

7. __________ __________ - це такий банк, який має нульову чи негативну величину власного капіталу.

8. __________ __________ - це банк, в якого величина власного капіталу більша за нуль.

9. __________ __________ __________ __________ - коефіцієнт, який характеризує здатність банку залучати депозити для підтримки своїх кредитних операцій та його можливість давати в кредит ці депозити.

10. __________ __________ __________ - коефіцієнт, який подає " реальний" капітал як відсоток загальних активів, зважених на ризик; показує межу захисту кредиторів та вкладників банку від непередбачених збитків, яких може зазнати банк у процесі своєї діяльності.

11. __________ __________ __________ __________ __________ - коефіцієнт, який показує, наскільки продуктивно керівництво використовує активи.

12. __________ __________ __________під__________за__________та_________ ________ - коефіцієнт, який характеризує якість банківського портфеля позик та покриття безнадійних боргів.

13. __________ _________ - це рiзниця мiж доходами та витратами банку.

14. __________ _________ - показник, що характеризує ефективнiсть використання всiх ресурсів, які банк отримав у своє розпорядження.

15. __________ _________ - показник, що характерізує дохідність капiталу учасників.

16. __________ __________ - коефіцієнт, який повинен враховувати тільки активи та пасиви, до яких застосовуються процентні ставки; він виключає вплив безпроцентних депозитів " до запитання", капіталу та невиконаних вимог резервування на чисті отримані проценти, і - звідси - на прибутки банку; це ізолює вплив процентної ставки на прибуток банку і цим самим дає більш глибоке розуміння джерел прибутку банку та наслідків уразливості надходжень

17. __________ __________ ________ - коефіцієнт, який визначає здатність банку приносити прибуток - його дохід від процентної різниці як процент середніх загальних активів.

18. __________ __________ __________ __________ __________до__________ __________ - коефіцієнт, який показує залежність від «нетрадиційного доходу».

19. Коефцієнт відношення чистого операційного доходу до загальних активів

a. коефіцієнт, що відрізняється від коефіцієнта доходу на активи на розмір непроцентних операційних витрат, сплачених податків та непередбаченого доходу чи збитку.

20. __________ __________ - показник, що визначається як різниця між вартістю залучення коштів та доходом на доходні активи, плюс дохід від відповідних комісійних та зборів; різниця визначає кількість коштів, що виділені банківською системою на посередництво між тими, хто надає кошти, і тими, хто їх використовує.

21. __________ __________ __________ __________ - показник, який суттєво відрізнятиметься при співставленні банку з невеликою кількістю працівників (але з високою заробітною платою) і банку з великою чисельністю низькокваліфікованих працівників (з низькою заробітною платою)

22. __________ __________до__________на__________ __________ - коефіцієнт, який вимірює окупність витрат на утримання працівників.

23. __________ __________ __________ - показник, який вимірює, скільки грошових одиниць приносить 1 грошова одиниця вкладень в робочу силу (продуктивність праці).

24. __________ __________ __________ __________ - показник, який вимірює, скільки грошових одиниць приносить 1 грошова одиниця вкладень в основні засоби (фондовіддача або капіталовіддача).

25. __________ __________ __________ - показник, який вимірює, скільки грошових одиниць приносить кожна грошова одиниця інших витрат.

26. __________ __________ - показник, який вимірює забезпеченість оборотними засобами залучених засобів.

27. __________ __________ __________ - показник, який вимірює рівень забезпечення ліквідними засобами рахунків «до запитання».

28. __________ __________ __________ - коефіцієнт, який характеризує оперативну платоспроможність (у короткостроковий період).

29. __________ __________ __________ __________ - показник, який характеризує платоспроможність у короткостроковому та середньостроковому періодах.

30. __________________ - показник, який характеризує ступінь пориття власними коштами банку ризикових активів.

31. __________ __________ - показник, який характеризує ефективність використання всіх ресурсів, які банк отримав у своє розпорядження.

32. __________ __________ - показник, який характеризує прибуток у розрахунку на 100 грошових одиниць капіталу банку.

33. __________ __________ - показник, який характеризує окупність витрат банку: показує розмір прибутку на 100 грошових одиниць витрат банку.

34. __________ __________ - показник, який виражає частку прибутку в доході банку.

35. __________ __________ - показник, який вимірює різницю між процентною ставкою по виданих кредитах і процентною ставкою по залучених коштах.

36. __________ __________ __________ - показник, який характеризує співвідношення ризикових активів і капіталу банку.

37. __________ __________ __________ - показник, який визначає основну здатність банку мати прибуток - його прибуток від процентної різниці як процент загальних активів.

38. __________ __________ __________ - показник, який вимірює, скільки грошових одиниць прибутку приносить кожна грошова одиниця статутного фонду.

39. __________ __________ __________ __________ - показник, який вимірює, скільки одиниць коштів у позичках припадає на кожну одиницю фондів.

40. __________ __________ - коефіцієнт, який вимірює рівень покриття власним капіталом витрат і збитків.

41. __________ __________ __________ - порівняння кожної позиції звітності з попереднім періодом.

42. __________ __________ __________ - визначення структури фінансових показників з оцінкою впливу різних факторів на кінцевий результат.

43. __________ __________ - порівняння кожної позиції звітності з рядом попередніх періодів і визначення тренду, тобто основної тенденції динаміки показників, очищеної від впливу індивідуальних особливостей окремих періодів.

44. __________ __________ - аналіз відносних показників.

45. __________ __________ - визначення впливу окремих факторів (причин) на результативний показник детермінованих або стохастичних (випадкових) величин.

46. __________ __________ __________ - метод прогнозування, заснований на досвіді вчених і спеціалістів-практиків, які розробляють альтернативні оцінки і гіпотези, ідеї та концепції з визначенням шляхів їх реалізації.

47. __________ __________ - метод прогнозування, який вказує на можливі шляхи та строки досягнення необхідного перспективного рівня показників ринку інвестицій відповідно до цільових нормативів.

48. __________ __________ __________ __________ - норматив, який відображає здатність банку своєчасно і в повному обсязі розрахуватися за своїми зобов'язаннями, що випливають із торговельних, кредитних або інших операцій грошового характеру.

49. __________ __________ __________ __________до__________ __________ - норматив, який відображає розмір регулятивного капіталу, необхідний для здійснення банком активних операцій.

50. __________ __________ __________ - норматив, який встановлює мінімально необхідний обсяг високоліквідних активів для забезпечення виконання поточних зобов'язань протягом одного операційного дня.

51. __________ __________ __________ - норматив, який встановлює мінімально необхідний обсяг активів банку для забезпечення виконання поточного обсягу зобов'язань протягом одного календарного місяця.

52. __________ __________ __________ - норматив, який встановлює мінімально необхідний обсяг активів для забезпечення виконання своїх зобов'язань протягом одного року.

53. __________ __________ __________ __________ __________на__________ __________ - норматив, який встановлюється з метою обмеження кредитного ризику, що виникає внаслідок невиконання окремими контрагентами своїх зобов'язань.

54. __________ __________ __________ __________ - норматив, який встановлюється з метою обмеження концентрації кредитного ризику за окремим контрагентом або групою пов'язаних контрагентів.

55. __________ __________ __________ __________, __________та__________, __________ __________ __________ - норматив, який встановлюється для обмеження ризику, який виникає під час здійснення операцій з інсайдерами, що може призвести до прямого та непрямого впливу на діяльність банку. Цей вплив зумовлює те, що банк проводить операції з інсайдерами на умовах, не завжди вигідних для банку.

56. __________ __________ __________ __________ __________, __________та __________, __________ __________ - норматив, який встановлюється для обмеження сукупної суми всіх ризиків щодо інсайдерів, оскілки надмірний обсяг призводить до концентрації ризиків і загрожує збереженню регулятивного капіталу банку.

57. __________ __________в__________ __________ __________за__________ __________ - норматив, який встановлюється для обмеження ризику, пов'язаного з інвестуванням в акції, паї, частки та інвестиційні сертифікати окремої юридичної особи.

58. __________ __________ __________ __________ - норматив, який встановлюється для обмеження ризику, пов'язаного із здійсненням банком інвестиційної діяльності. Н12 характеризує використання капіталу банку для придбання акцій (паїв/часток) будь-якої юридичної особи.

59. __________ __________ - це здатність банку забезпечити своєчасне виконання своїх грошових зобов'язань, яка визначається збалансованістю між строками і сумами погашення розміщених активів та виконання зобов'язань банку.

60. __________ __________ - це кошти в касі, які відкриті в НБУ та інших банках, а також активи, що можуть бути швидко проконвертовані в готівкові чи безготівкові кошти.

61. ___________________ - наявність передумов для одержання кредиту і здатність повернути його.

62. __________ __________ __________ - це ризик, що прийняв банк на одного контрагента або групу пов'язаних контрагентів, коли сума всіх вимог банку до цього контрагента або групи пов'язаних контрагентів і всіх позабалансових зобов'язань, наданих банком щодо цього контрагента або групи пов'язаних контрагентів, становить 10 % і більше регулятивного капіталу банку.

63. _______________ - особи, які здатні здійснювати прямий або непрямий вплив на діяльність банку, може призвести до значних проблем, оскільки в цих випадках визначення платоспроможності контрагента не завжди здійснюється об'єктивно.

64. __________ __________ __________ - це внесення банками власних коштів або майна до статутного фонду юридичної особи в обмін на корпоративні права (акції, пайові свідоцтва), емітовані такою юридичною особою.

65. __________ __________ - це банк, у якого більше 50 % активів є активами одного типу, пов'язаного з іпотекою, інвестиційною діяльністю, кліринговою діяльністю.

66. __________ __________ - це банк, в якого більше 50 % пасивів є вкладами фізичних осіб.

67. __________ ____________ __________ - це один із активних інструментів, за допомогою якого НБУ визначає потребу та здійснює регулювання грошової маси в обігу; дозволяють комерційним банкам підтримувати ліквідність на певному рівні та забезпечувати своєчасні платежі за вимогами клієнтів.

68. __________ __________ __________ - це кошти, що знаходяться на депозитних, розрахункових, поточних, бюджетних рахунках юридичних і фізичних осіб, а також кошти інших загальнобанківських рахунків.

69. ___________ — кінцевий результат діяльності, який характеризується обсягом матеріальних благ і послуг, якість та асортимент яких відповідає потребам суспільства; його показниками є ВВП, ВНП, ВНД, реалізована продукція, дохід, прибуток.

70. ____________ ____________ — соціально-економічна категорія, що характеризує співвідношення ефекту та витрат його чинників — засобів та предметів виробництва, робочої сили.

71. ____________ _____________ ____________ — фондовіддача, фондоємність, продуктивність праці, матеріалоємність, ефективність інвестицій.

72. ______________ ____________ — показник ефективності використання витрат; результат зниження питомих витрат, скорочення витрат і збитків.

73. ______________ _______________ _________ — різниця між фактичними та базовими витратами.

74. ______________ ______________ — різниця між фактичними витратами та базовими, скорегованими на динаміку ефекту.

75. ______________ ______________ — переважне зростання ефекту за рахунок інтенсивних чинників — підвищення фондовіддачі, продуктивності праці, рентабельності.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 885. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия