Студопедия — ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ №3
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ №3






 

Тема: Принципи, закони та закономірності менеджменту.

Мета: Узагальнити знання про закони та закономірності менеджменту; вивчити основні принципи управління А.Файоля, Г.Еммерсона, П.Дракера, Г.Форда та інших теоретиків і практиків менеджменту; проаналізувати можливість застосування в умовах України принципів управління, особливо у сфері бізнесу та підприємництва [5 (с. 65)].

Навчальні запитання:

1. Розкрийте сутність принципів менеджменту.

2. Які ви знаєте закони менеджменту?

3. У чому полягає різниця між сформульованими наукою законами й закономірностями менеджменту?

4. У чому полягає системність впливу закономірностей менеджменту на практику господарювання?

Запитання для роздумів:

1. Існує закон планування й розвитку, який забезпечує в управлінні найбільш високі кінцеві результати, це: “Принципи передусім”. Маються на увазі організаційні, економічні, моральні і т.д., яких неухильно повинні дотримувати у своїй діяльності держава, організації, колектив, особистість. Однак вважається, що це можливо лише в цивілізованих, правових державах із розвиненою економікою. Чи правильне таке судження? [5 (с. 65)].

2. Чи можливо в Україні, в умовах економічної й соціальної кризи неухильно дотримувати класичних принципів А. Файоля в діяльності держави, організації, особистості чи це на сьогодні є проблемою, яку неможливо розв’язати? [5 (с. 65)].

ХІД ЗАНЯТТЯ

I. ■ Наведіть приклад відображення в живій природі взаємозв’язку підприємства, прибутку та служіння суспільству.

II. ■ Гра “Якби я був...”

Підготовчий етап гри. У групі вибирають “ведучого” – того члена групи, який за відповідями на запитання типу “Якби ця людина була твариною, то якою? ”, “Якби вона була літературним героєм, то яким саме? ”, “Якби вона була напрямком у музиці, то яким? ” тощо має відгадати про кого з членів групи йде мова. Ведучий виходить за межі аудиторії і чекає, доки його покличуть. У цей час група обирає “жертву” – того члена групи, якого будуть “описувати” всі інші, відповідаючи на запитання “ведучого”.

Основний етап гри. ”Ведучий” заходить в аудиторію і ставить запитання. Студенти відповідають на них. Слід пам’ятати про те, що кожен член групи може не погодитися з відповіддю на запитання, даною іншими, і запропонувати свій варіант. “Жертва” теж обов’язково приймає участь в обговоренні.

Заключний етап гри. Робляться висновки щодо того, наскільки розвинена емпатія (уміння співпереживати) у “ведучого”.

За бажанням і по можливості, гру можна повторювати, обираючи нового “ведучого” і нову “жертву”.

 

III. D З допомогою тесту оцініть Ваші шанси стати підприємцем [14 (с. 61 - 62)]:

Інструкція: Виберіть у кожному із семи пунктів по одній характеристиці поданих рис, яка найбільш Вам відповідає. При цьому проставте бали:

а — 4, б — 3, в — 2, г — 1.

Перелік запитань тесту

1. Ініціатива:

а) шукаю додаткові завдання;

б) винахідливий при виконанні будь-якого завдання;

в) виконую необхідний обсяг робіт без указівок керівництва;

г) постійно чекаю вказівок.

2. Лідерство:

а) сильний, справляю враження впевненого;

б) уміло даю ефективні накази;

в) ведучий;

г) ведений.

3. Відповідальність:

а) виявляю відповідальність при виконанні завдань;

б) погоджуюсь із завданнями (хоча і не без заперечень);

в) неохоче берусь за виконання завдань;

г) ухиляюсь від виконання завдань.

4. Ставлення до інших:

а) позитивно та доброзичливо ставлюся до інших;

б) приємний та ввічливий;

в) іноді зі мною важко працювати;

г) сварливий та некомунікабельний.

5. Організаторські здібності:

а) переконливий, умію подати факти в логічній послідовності;

б) здібний організатор;

в) середні організаторські здібності;

г) те, що я організовую, як правило, не відбувається.

6. Рішучість:

а) швидкий та точний;

б) обережний;

в) швидкий, але часто помиляюсь;

г) боязкий, часто сумніваюся.

7. Наполегливість:

а) цілеспрямований, мене не зупиняють труднощі;

б) докладаю постійних зусиль;

в) намагаюсь докладати зусиль, поки є результати від цього;

г) якщо у мене щось не вдається, то я цю справу залишаю.

Результати:

25—28 балів: Ви природжений підприємець.

21—24 бали: У Вас є значні шанси стати підприємцем.

17—20 балів: Ви можете стати непоганим підприємцем, якщо на Вашому шляху не виникне значних перешкод.

13—16 балів: Для того щоб Ви могли стати підприємцем, Вам необхідно докласти значних зусиль для власного самовдосконалення і щоб успішно склались обставини.

Менше 13 балів: Ваші шанси у сфері підприємництва не дуже сприятливі, спробуйте свої сили в інших сферах.

 

ІV. D Розв’яжіть задачі, у разі необхідності відповідь підтвердіть розрахунками [20 (с. 6 - 8)]:

1.Два каменярі за дві години викладають стіну довжиною 2м. Скільки каменярів за 5 год. викладуть стіну довжиною у 5м?

2. Робітник кожну годину відрізає від мідного бруска довжиною 20м по шматку завдовжки 2м. Скільки часу пройде, доки брусок буде використано повністю?

3. Як із 12–літрового відра відміряти рівно 6 літрів води, маючи пусті 5-ти- й 8-милітрові відра?

4. Є 6 посудин, 3 із яких пусті, а 3 наповнені рідиною. Посудини розміщені підряд: спочатку 3 пусті, а за ними 3 повні. Що треба зробити, щоб пусті й повні посудини чергувались? Яку мінімальну кількість посудин треба звільнити від рідини для цієї операції?

5. Задача І. Ньютона: Трава на всьому пасовищі росте однаково густо й швидко. Відомо, що з урахуванням підростання трави 70 корів поїли б її за 24 дні, а 30 корів – за 60 днів. Скільки корів поїло б усю траву за 96 днів?

6. Половину свого робочого часу менеджер провів у кабінеті, а потім робив обхід підприємства доти, поки не залишилась половина часу, витраченого на обхід. Яку частину свого робочого часу менеджер витратив на обхід підприємства?

7. Під час ділових переговорів підприємця Чорнова, банкіра Бєлова й юриста Рижова один із присутніх, бажаючи зняти напруження, зазначив: “Цікаво, що ні у кого з нас колір волосся не відповідає прізвищу”. При цьому він доторкнувся до своєї чорної шевелюри. “Ви праві”, відреагував банкір. Якого кольору було волосся у кожного з трьох учасників зустрічі, якщо вони мають різний колір волосся?

 

V. ■ Проаналізуйте сім принципів ведення справ у Росії, вироблених ще у 1912 р. та принципи управління компанії IBM щодо їхньої актуальності для українських підприємств:

Сім принципів ведення справ у Росії [15 (с. 309 - 310)]

1. Поважай владу. Влада – необхідна умова ефективного ведення справ. У всьому повинен бути порядок. У зв’язку з цим виявляй повагу до охоронців порядку.

2. Будь чесним та правдивим. Чесність та правдивість – фундамент підприємництва, передумова отримання “здорового” прибутку та гармонійних стосунків у справах. Російський підприємець зобов’язаний бути бездоганним носієм чесності та правдивості.

3. Поважай право приватної власності. Вільне підприємництво – основа добробуту держави. Російський підприємець зобов’язаний в поті чола працювати на благо своєї вітчизни. Таке завзяття можна виявити лише за спирання на приватну власність.

4. Люби і поважай людину. Любов та повага до людини праці з боку підприємця породжує любов у відповідь та повагу. В таких умовах виникає гармонія інтересів, що створює атмосферу для розвитку у людей здібностей, спонукає їх виявити себе з найкращого боку.

5. Будь вірний слову. Ділова людина повинна бути вірною своєму слову. Успіх у справі суттєво залежить від того, як оточуючі довіряють тобі. Слово ділової людини повинно цінуватися значно більше від паперу з печаткою.

6. Живи за можливостями. Не заривайся. Вибирай справу для себе. Завжди оцінюй свої можливості. Дій відповідно до своїх засобів.

7. Будь цілеспрямованим. Завжди май перед собою ясну мету. Підприємцю така мета потрібна, як повітря. Не відволікайся на інші цілі. Служіння “двом господарям” неприродне. У прагненні досягти мети не переходь межі дозволеного. Ніяка мета не може замінити моральні принципи.

Принципи управління IBM [16 (с. 27)]

1. Орієнтація на дію, на досягнення успіху. «Експериментуй першим».

2. Обличчям до споживача. «Соромно, якщо гарне обслуговування є винятком».

3. Продуктивність — через людей. «У кожному працівникові треба бачити джерело ідей, а не тільки пару рук».

4. Зв'язок із життям, ціннісні орієнтири.

5. Вірність своїй справі. «Не починай справу, якщо не знаєш, як її вести».

6. Простота форми, мінімальний штат управління.

7. Свобода дій і жорстка дисципліна одночасно.

8. Самостійність і підприємливість. «Переконайтесь, що ви помиляєтесь у межах допустимого».

Запитання

1. Як, на Вашу думку, узгоджуються описані принципи із сьогоднішньою практикою господарювання в нашій державі?

2. Перерахуйте принципи, які на Вашу думку, зневажаються підприємцями і скажіть чому це відбувається?

3. Що необхідно здійснити на рівні держави для створення оптимальних умов господарювання та ефективного управління? [1 (с. 54 – 55)].

 

VI. ■, D Прочитайте текст і дайте відповіді на запитання:

Майже 58 років Анрі Файоль працював у компанії по переробці вугілля і залізної руди. Запорукою свого успіху в якості менеджера Файоль вважав правильну організацію й здійснення своєї роботи. У центрі уваги його завжди була управлінська діяльність. Файоль запропоновував, на його думку, універсальні принципи наукового управління.

Запитання

■ 1. Які 14 принципів наукового управління організації запропонував А.Файоль?

■ 2. Подумайте й скажіть, який характер, на думку автора, мало носити застосування цих принципів на практиці: жорсткий чи гнучкий? Чи залежить застосування цих принципів від ситуації, в якій здійснюється управління?

D 3. У чому різниця між принципами “єдності керівництва” та “єдності розпорядництва”? Відповідь запишіть.

 

VII. ■ Ознайомтеся з текстом [5 (с. 77 – 78)] і дайте відповіді на запитання:

Гаррінгтон Еммерсон увів, більше з точки зору інженерної економіки, “дванадцять принципів продуктивності”:

1. Точно поставлені цілі та ідеали.

2. Здоровий глузд.

3. Компетентна консультація.

4. Дисципліна.

5. Справедливе відношення.

6. Швидкий, надійний, повний і точний, постійний облік, контроль.

7. Диспетчерування (регулювання процесів).

8. Норми і розклади.

9. Нормалізація, забезпечення умов.

10. Нормування операцій (економічних норм).

11. Писані стандартні інструкції.

12. Винагорода за продуктивність.

Генрі Форд опирався на принципи, закладені Марксом, Тоскі, що складають закон розподілу праці. Модель виготовлення лише тоді вигідна для виробництва, коли коли вона легко може бути розщеплена на операції, число яких не повинно бути ні малим, ні великим. Процес, поставлений неправильно, знаменується ритмічною дією виготовлення, де швидка робота може бути так же невигідною, як і повільна. Форд виступав проти вирівнювання заробітної плати. Він висуває думку про можливість близького співробітництва між господарем і працівником.

Пітер Дракер, американський учений-практик, основними принципами сучасного управління вважає практику нововведень і систематичне підприємництво, а також принципи безперервного навчання та перенавчання.

Запитання

1. Як би ви пояснили принцип Г.Еммерсона “Компетентна консультація”?

2. Чому Г.Форд називав своїх робітників “компаньйонами” і виступав лише за збільшення заробітної плати?

3. У відношенні окремих людей чи організацій вірними є програмні положення П.Дракера?

 

VІІІ. ■ Проаналізуйте можливість застосування в умовах України принципів управління. Відповідь обґрунтуйте.

ІХ. ■ Визначте, на які принципи управління спирається керівництво нашого університету і Вашої “кращої” організації у своїй діяльності.

 

Контрольні завдання

X. D Виконайте тестові завдання:

Виберіть вірну відповідь

1. Сталі та незаперечні норми управління організаціями називаються

а) принципами;

б) методами;

в) законами;

г) закономірностями;

д) прийомами.

2. На досягнення єдності зусиль усіх підрозділів, служб, працівників для виконання завдань організації шляхом застосування правил, процедур ієрархії управління, особистих зв’язків, стилів керівництва спрямований

а) закон спеціалізації управління;

б) закон інтеграції управління;

в) закон економії часу в управлінні;

г) закон пропорційного розвитку систем управління.

3. Безперервний розвиток організації та утримання загальної рівноваги на кожному етапі цього розвитку передбачає наступний принцип менеджменту:

а) активізації;

б) взаємозалежності;

в) цілеспрямованості;

г) динамічної рівноваги.

4. Засади сучасної управлінської науки формують

а) закони, закономірності та принципи менеджменту;

б) закони, методи та принципи менеджменту;

в) методи, принципи та закономірності менеджменту;

г) закони, закономірності та методи менеджменту.

5. Принципи менеджменту відображають:

а) способи діяльності членів організації;

б) прийоми взаємодії між членами організації;

в) прикладний характер управління організаціями;

г) взаємопов’язаність елементів організації.

6. Наявність єдиного відповідального центру, який здійснює керівництво та координацію діяльності організації, передбачає принцип:

а) єдиновладдя;

б) єдності дій;

в) підпорядкованості інтересів;

г) скалярного ланцюга.

7. Об’єктивні, стійкі, загальні та повторювальні зв’язки явищами, процесами, категоріями менеджменту є:

а) законами;

б) закономірностями;

в) методами;

г) принципами менеджменту.

8. Установлених правил слід дотримуватися на всіх рівнях скалярного ланцюга — це принцип:

а) підпорядкованості інтересів;

б) скалярного ланцюга;

в) справедливості;

г) централізації.

9. Синдром великого бізнесу (результатом природного росту організації є централізація, яка веде до зниження ефективності підприємницької діяльності) лікується з допомогою використання закономірності:

а) єдність систем управління виробництвом;

б) пропорційність виробництва;

в) поєднання централізації та децентралізації управління;

г) співвідношення керуючої та керованої підсистем.

Виберіть правильні відповіді та розмістіть номери варіантів відповідей так, щоб вони відображали істинне їх положення в практичній діяльності

10. Якщо уявити менеджмент як систему управління, де принципи “насамперед”, то ця “драбина” у практичній діяльності буде мати такий вигляд:

а) методи управління;

б) способи й прийоми управління;

в) стилі управління;

г) результат;

д) принципи менеджменту;

е) початковий етап.

 

XІ. D Проілюструйте на конкретних прикладах користь, яку можна отримати від знань принципів А.Файоля та інших учених.

Навчальні завдання для самостійної роботи

XІІ. D Напишіть конспект із винесених на самостійне опрацювання питань теми “Історія розвитку менеджменту”:

1. Розвиток управлінської думки в Україні.

2. Виникнення ситуаційного підходу, як підтвердження кризи в теорії управління.

3. Вклад у розвиток управлінської думки зарубіжних вчених.

4. Вклад у розвиток управлінської думки вітчизняних вчених.

5. Особливості формування сучасної моделі менеджменту в Україні.

 

ХІІІ. ■ Підготуйтесь до наступного практичного заняття за навчальними запитаннями до нього.

Заключна частина практичного заняття

Перевірте, наскільки знання та уміння, здобуті Вами на занятті, відповідають переліку базових знань та опорних умінь з теми “Принципи, закони та закономірності менеджменту”:

Знати:

1. Сутність, склад і механізми дії законів менеджменту.

2. Різниця між сформульованими наукою законами й закономірностями менеджменту.

3. Сутність та значення принципів менеджменту.

Уміти:

1. Застосовувати принципи управління організацією з метою спрощення прийняття рішень та зменшення ризику при діях.

Для підготовки до наступного заняття

1 [с. 31 - 45]; 3 [с. 43 - 58]; 5 [с. 7 - 22], 8 [с. 61 – 85], 10 [с. 20 – 31], 11 [с. 14 – 20], 12 [с. 75 - 130].

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1234. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Трамадол (Маброн, Плазадол, Трамал, Трамалин) Групповая принадлежность · Наркотический анальгетик со смешанным механизмом действия, агонист опиоидных рецепторов...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия