Студопедия — Тема 2. «Управління якістю та обслуговуванням технологічного обладнання».
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема 2. «Управління якістю та обслуговуванням технологічного обладнання».






Виробнича структура швейних підприємств служба побуту, зокрема структура основного виробництва, визначається нерозривному зв'язком процесу провадження з процесом обслуговування населення. Коли швейних підприємствах виробництва основний процес, зазвичай, має певну предметну спеціалізацію і сконцентрований щодо одного будинку, то службі побуту кількаразові контакти з замовником у процесі виробництва з прийоміпримерках і видачі виробів вимагає наближення виробництва дообслуживаемому населенню, певного органічні його масштабів. Тож у швейної галузевої групі служба побуту основне виробництво не концентрується цілком у одному будинку, а розміщається у мережі ательє, майстерень тощо.

Організація процесу виробництва та обслуговування населення у ательє, майстерень чи Будинки моди диференціюється залежно від заданого підрозділи, і поділяються на розряди (класи) – вищий, перший, другий; нижчим ставляться майстерні (>експресс-ателье). Економічною підвалиною диференціації є істотне різниця у цінах послуги: це у ательє першого варіанта й вищого розряду ціни відповідно на 22% і 95% вище, ніж у ательє другого розряду.

Організація виробничого процесу технологія в ательє вищого розряду (класу «Люкс») орієнтовані виготовлення одягу новітнього асортименту, різноманітних і оригінальних фасонів будь-якої складності, відповідних сучасному і перспективному напрямку моди і індивідуальним запитам замовника, також вироби, виготовлені ательє вищого розряду, повинні вирізняються найвищим якістю пошиття.Недопустими дефекти посадки. Найчастіше, в ательє вищого розряду застосовуються інноваційні методи розробки та виготовлення швейних виробів, із застосуванням новітніх розробок у галузі швейної промисловості. Також використовується сучасне обладнання та оснащення. У ательє вищого розряду виробляється пошив виробів із дорогих і складних обробці тканин, із застосуванням високоякісної, і навіть ексклюзивної фурнітури і опоряджувальних матеріалів. За бажання замовника, виріб може доповняться ексклюзивної оздобленням, часто виконуваної вручну (вишивка, аплікації, вишивка бісером, оформлення стразами, кристаликами, каменями); можуть виготовлятися супутні вироби (прикрасу, рукавички, шарфи, сумочки, головні убори).

Ательє першого розряду організується до виконання замовлень на виготовлення, оновлення й ремонту одягу будь-якої складності. У цих ательє також виготовляються вироби будь-якої складності, застосовуються різні види обробки, проте, частка ручної праці значно нижчі від, ніж у ательє вищого розряду, а найчастіше зведена нанівець.

Ательє другого розряду також виконує замовлення виготовлення, оновлення й ремонт одягу. Виріб характеризується меншою оригінальністю, новизною і складністю фасонів.

Майстерня (експресс-ателье) забезпечує пошив і відновлення одягу не складного асортименту (часто із застосуванням готових лекал), і навіть підгонку і ремонт одягу.

Розряд ательє встановлюється насамперед у залежність від значенні досягнутих показників якості, з урахуванням новизни і труднощі фасонів, широти асортименту виготовлених груп одягу. Важливими критеріями організації виробництва та обслуговування населення, затверджені до уваги при покликання ательє підвищеного розряду, є: технічний рівень виробництва, обслуговування замовників, кваліфікація виконавців, комфортність приймального салону, повнота засобів про моді, широта асортименту матеріалів, запропонованих замовником.

У ательє вищого і першого розрядів замовникам надаються додаткові послуги художника консультанта, який, починаючи виробничий процес, виконує відповідальні операції з проектування покрою і фасонузаказиваемой одягу. У великих ательє вищого розряду, ще, здійснюватися періодична демонстрація моделей одягу. У ательє підвищених розрядів необхідна участь у виробничому процесі робочих, мають вищий кваліфікаційний розряд.

Для виробництва одягу за індивідуальними замовленнями характерний, переважно, бригадно-групповой метод організації виробництва, з поділом праці між членами бригади. Принципом розподіл праці для малих бригад із кількістю робочих 4-7 людина є, зазвичай, спеціалізація робочих за видами робіт – машинним, ручним, утюжительним. У цьому виріб у процесі опрацювання повертається деякі робочі місця кілька разів. У бригадах з великим кількісним складом обробка вироби поділяється як за видами робіт, а й у деталей, вузлам з відмежуванням робіт, потребують різної кваліфікації робочих. Проте й великих бригадах вдасться виключити поворотні руху через неоднаковою послідовності обробкиразно-фасонних виробів і потребі більш повного використання спеціального устаткування. Тому передумови для поточного методу організації виробництва вкрай обмежені.

Форми і системи оплати праці покликані забезпечити облік в заробітної плати кількісних і якісних результатів праці, створювати в працівників матеріальну зацікавленість у поліпшенні безпосередніх результатів праці та загальних підсумків діяльності підприємства.

Форми і системи оплати праці різняться нарахування заробітної плати у залежність від його результативності. Система нарахування мала бути проста і ясною, щоб зв'язок між продуктивністю праці, якістю продукції і на виконання робіт, з одного боку, і обсягом зарплати, з другого, можна було доступною розумінню кожного працівника.

Повременная форма оплати праці передбачає, що обсяг зарплати визначається з урахуванням фактично відпрацьованого часу й встановленої тарифної ставки (окладу).

Повременная оплата може бути простою іповременно-премиальной, коли він крім заробітку по тарифної ставки (окладу) за фактично відпрацьоване час виплачується премія у виконанні перевиконання певних показників у роботі.

Відрядна форма – вести нараховується працівникові з кількості фактично виготовленої продукції або витрат часу їхньому виготовлення.

Сдельную форму зарплати прийнято підрозділяти на системи: пряму відрядну,сдельно-премиальную,сдельно-прогрессивную, непряму відрядну і акордну.

Пряма відрядна система оплати у тому, що заробіток нараховується працівникові за наперед установленими розцінками за одиницю якісно виготовленої продукції. Основний елемент даної системи – відрядна розцінка, встановлювана з тарифної ставки, відповідної розряду роботи, і норми вироблення чи норми часу цю роботу.

При відрядно-преміальною системі працівникові понад заробітку за прямими відрядним розцінками нараховується й сплачується премія за кількісні чи якісні показники роботи.

Сдельно-прогрессивная система у тому, що сплата праці працівника не більше встановленої вихідної бази (норми) виготовляють основі одинарних розцінок, а понад встановленої вихідної бази, за підвищеними відрядним розцінками.

Косвенная відрядна система передбачає, що справжній рівень заробітку ставляться в пряму залежить від результатів праці (роботи) обслуговуваних чи працівників. Ця система застосовується на оплату допоміжних робочих.

Аккордная відрядна система – встановлення розміру оплати не було за кожну виробничу операцію окремо, а й за сув'язь робіт, узятий загалом.

Вибір тій чи іншій оплати праці диктується об'єктивними обставинами: особливостями технологічного процесу, характером застосовуваних ліків праці та формами осередку, ступенем вимогливості до якості вироблюваної продукції або виконуваної роботи. Всебічний облік цих умов, може бути здійснений тільки безпосередньо для підприємства. У цьому вибір форм і систем оплати праці – прерогативи підприємства, організатора праці та виробництва, тобто. роботодавця. Так, враховуючи специфічні особливості організації виробництва, у підприємствах із пошиття одягу за індивідуальними замовленнями найвигіднішою є відрядна оплата праці, зокрема такі, як, пряма відрядна ісдельно-премиальная. У підприємствах ж масового пошиття одягу має місце як відрядна, і погодинна форми оплати праці.

Ательє першого розряду організується до виконання замовлень на виготовлення, оновлення й ремонту одягу будь-якої складності. У цих ательє також виготовляються вироби будь-якої складності, застосовуються різні види обробки, проте, частка ручної праці значно нижчі від, ніж у ательє вищого розряду, а найчастіше зведена нанівець.

Ательє другого розряду також виконує замовлення виготовлення, оновлення й ремонт одягу. Виріб характеризується меншою оригінальністю, новизною і складністю фасонів.

Майстерня (>експресс-ателье) забезпечує пошив і відновлення одягу не складного асортименту (часто із застосуванням готових лекал), і навіть підгонку і ремонт одягу.

Розряд ательє встановлюється насамперед у залежність від значенні досягнутих показників якості, з урахуванням новизни і труднощі фасонів, широти асортименту виготовлених груп одягу. Важливими критеріями організації виробництва та обслуговування населення, затверджені до уваги при покликання ательє підвищеного розряду, є: технічний рівень виробництва, обслуговування замовників, кваліфікація виконавців, комфортність приймального салону, повнота засобів про моді, широта асортименту матеріалів, запропонованих замовником. У ательє вищого і першого розрядів замовникам надаються додаткові послуги художника консультанта, який, починаючи виробничий процес, виконує відповідальні операції з проектування покрою і фасонузаказиваемой одягу.

У великих ательє вищого розряду, ще, здійснюватися періодична демонстрація моделей одягу. У ательє підвищених розрядів необхідна участь у виробничому процесі робочих, мають вищий кваліфікаційний розряд.

Високим попитом користуються ремонтні види робіт. Це стало стимулом для розвитку невеликих майстерень у торгових центрах, на ринках.

За результатами соціологічних опитувань понад 50% опитаних вважають, що таких підприємств недостатньо, особливо підприємств з пошиття шкіряних, хутряних і трикотажних виробів.

Крім того, для підприємств даного виду послуг існує проблема браку кваліфікованих кадрів, тому що професії непрестижні і часто малооплачіваеми. Послуги з пошиття і ремонту швейних, хутряних та шкіряних виробів, головних уборів та виробів текстильної галантереї, ремонту, пошиття та в'язання трикотажних виробів затребувані населенням; Для малозабезпечених категорій населення по даному виду послуг необхідна пряма адресна допомога через систему акредитованих підприємств; Для розширення мережі підприємств по пошиву та ремонту одягу для населення з середнім достатком необхідна реалізація системи заходів щодо залучення інвесторів; Необхідно підвищувати рівень обслуговування населення, забезпечувати співвідношення ціни та якості пропонованих послуг, у тому числі через запровадження системи добровільної сертифікації побутових послуг. Необхідно розробити і реалізувати комплекс заходів, спрямованих на створення позитивного іміджу таких професій, як кравець, закрійник, майстер художнього штопання, модистка і т.п.

 

 







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 2440. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия