Студопедия — ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ І
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ І






Колектив професіоналів або іншими словами, кіровоградське кіровоградське поліграфічне підприємство «Імекс-ЛТД» розпочало свою діяльність з 1992 року і не мало тоді до поліграфії жодного стосунку, а виготовлялися там тільки необхідні канцелярські документи.

Лише за три роки зі зміною його співзасновників і статуту розпочалася нова ера в розвитку нині одного з провідних поліграфічних підприємств міста й області.

Товариство надає поліграфічні послуги, друкує різну повно кольорову та однокольорову продукцію, виготовляє рекламно-сувенірні вироби. ТОВ «Імекс ЛТД» є лідером видавничої справи на території Кіровоградської області, щорічно виготовляє більше 30 найменувань книг, зокрема і краєзнавчих. Є постійним учасником виставок, ярмарків як місцевого, так і всеукраїнського рівнів, проекту «Купуй кіровоградське!», усі книги видавництва можна придбати в крамниці «Професіонал» та інших торговельних точках міста й області. 25 відсотків власної продукції (бланки, журнали обліку, блокноти, теки тощо) на підприємстві випускають з місцевою символікою.

Видавництво вийшло на новий рівень роботи, оновилася кадрова система і тепер там працюють не тільки інженери та механіки, а й коректор – випускниця факультету філології та журналістики Ольга Цимбаліст.

Видавництво напрацювало вже свій авторитет і знане по всій Україні. Виграє велику кількість конкурсів і грантів на видавничу продукцію.

«Імекс-ЛТД» не відрізняється демократичними цінами на видання, але тут повністю спрацьовує принцип «ціна-якість» – продукція поліграфічного підприємства дуже якісна і саме тому багато науковців і письменників звертаються саме сюди, щоб отримати солідне поліграфічне втілення своїх задумів.

«Імекс-ЛТД» займається не тільки випуском книг. До їхнього спектру послуг також входить виготовлення магнітів, листівок, які присвячені тематиці рідного краю і вигідно репрезентують Кіровоградщину. Ці листівки і магніти можна знайти як і в фірмовому магазині, так і на прилавках різних магазинчиків і лотків по місту.

Інша продукція – сувенірні чашки, тарілки, банери тощо. І міська влада, і підприємці вже знають, що, якщо треба подарувати їхнім гостям якийсь сувенір, то магазині «Імекса» такий завжди є. Це – і сувенірні вироби, і книги, і, наприклад, фотоальбом «Кіровоградщина. Ми – українці», де через людей, їхні емоції, вирази облич, справу, якою вони займаються, презентовано рідний край. Альбом охоче купують (тим паче, що тексти в ньому – трьома мовами: українською, російською та англійською). Як й інші книги виробництва «Імекс ЛТД».

Завдяки напрацьованому авторитету, видавництво міцно тримає свої позиції і, незважаючи на розповсюдження електронних та інформаційних технологій, дивлячись на якісну і гідну конкуренції продукцію, створюється впевненість у тому, що книга залишається і за прогнозами фахівців буде і надалі одним із основних носіїв інформації. Така тенденція характерна як для світового, так і українського книговидання. Це дає змогу випускати книги з вищою продуктивністю незалежно від обсягу і формату, спрощеної конструкції, застосовувати для їх комплексної обробки універсальні автоматизовані або потокові лінії з швидким переналагодженням устаткування.

Друкована продукція має багато спільних рис, але є й деякі ознаки, що відрізняють її від інших. Кожен вид друкованих видань має специфічну внутрішню та зовнішню структуру, яка є основою його оформлення. Недо-тримання певних норм і стандартів при створенні видавничої продукції призводить до того, що друкований продукт виходить неякісним, незручним, самодіяльним і не відповідає вимогам читача. Для останніх важливими є, крім відповідності заданій тематиці, такі показники видання, як формат, читабельність, ілюстративність, обсяг, міцність, зручність пошуку. Саме такі вимоги читача і мають бути враховані під час перетворення авторського тексту в матеріальний продукт - друковане видання.

Таким видання відводиться особливе місце у ніші книг. Вони являють собою окремий сегмент книговидавничого ринку. Звісно, вони потребують чималих затрат як часу, так і матеріальних, щоб мати змогу достойно представити рідну область.

Характерною особливістю видавництва «Імекс - ЛТД» є його нішевість, тобто, місце на видавничому ринку, яке йому вдалося вигідно заповнити. Це невелике підприємство фактично не має конкурентів в області, тому то й клієнтський список у них доволі таки розширений.

Підприємство тісно співпрацює з місцевою владою. 2011 року на розгляд координаційної ради розвитку підприємництва було надано його бізнес-план інвестиційного проекту «Модернізація дільниці офсетного друку з метою збільшення обсягів виробництва друкованої продукції, у першу чергу книг та підвищення якості їх виробництва». Цей проект було підтримано та спрямовано на розгляд наглядової ради регіонального фонду розвитку підприємництва в Кіровоградській області. Загальна його вартість – 950,0 тис. грн. На реалізацію проекту було використано власні гроші підприємства (750,0 тис. грн.) та виділено кошти з обласного (195,0 тис. грн.) і з міського бюджетів (п’ять тис. грн). Ця допомога – яскравий приклад того, як влада може сприяти розвитку того чи іншого підприємства, на необхідності такої співпраці наголошується і в соціальних ініціативах Президента України, спрямованих на підтримку малого та середнього бізнесу.

Фінансову підтримку воно отримує від облдержадміністрації, коли остання береться спонсорувати вихід у друк окремого видання чи серії та від грантових або спонсорських програм. Але коли такої можливості немає, то вихід книги оплачує сам автор.

На підтвердження тези про те, що видавництво дає можливість втілити свій видавничий проект, можна навести приклад проекту Олесі Копецької «Мандрівка у книжковий світ». Проект дитячої книги зацікавив кіровоградське видавництво «ІМЕКС ЛТД», видавнича інтуїція директора видавництва Т.Саміляк дозволив цьому виданню отримати грант в проекті «Українська книга», в результаті чого її видали за кошти держави. Видавництво "ІМЕКС" одне з небагатьох, в якому можуть надрукувати видання в одному примірнику. Так було і в Олесі: саме тут випадково директор видавництва побачив вже готовий проект авторської казки і він його не залишив байдужим, результат – друк книги за державним грантом.

 

 

РОЗДІЛ II: ОГЛЯД І ХАРАКТЕРИСТИКА ІМІДЖЕТВОРЧОЇ РОЛІ ВИДАВНИЧИХ ПРОЕКТІВ РЕГІОНАЛЬНОЇ КРАЄЗНАВЧОЇ ТЕМАТИ ВИДАВНИЦТВА «Імекс-ЛТД»







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 148. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия