Студопедия — ВИСНОВКИ. В результаті написання магістерської роботи відповідно до поставлених завдань можна зробити наступні висновки:
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ВИСНОВКИ. В результаті написання магістерської роботи відповідно до поставлених завдань можна зробити наступні висновки:






 

 

В результаті написання магістерської роботи відповідно до поставлених завдань можна зробити наступні висновки:

1. Релігійний туризм – це досить тривала подорож (понад 24 години), без оплачуваної діяльності із зобов’язанням залишити країну або місце перебування у зазначений термін і повернутися до місця свого постійного проживання; подорож до релігійного об’єкта не лише як до атрактивно-рекреаційного явища, що несе значну культурно-пізнавальну інформацію, а подорож з метою поклоніння святості релігійного об’єкта, що є одним із виявів віри такого подорожнього у догмати своєї релігії, свідченням його належності до певної релігії чи конфесії.

Релігійний туризм виконує такі основні функції: інтеграційна, комунікаційна, регулятивна, світоглядна, духовно-просвітницька (теологічна), рекреаційна (терапевтична), естетична, пізнавальна, компенсаційна, соціальна, економічна, виховна та ін.

2. Релігійний туризм – це самостійний вид туризму. У нього, як і у інших його видів, є свої різновиди. Існують різні підходи до їх виділення:

1) релігійний туризм і паломництво;

2) паломництво, екскурсійний туризм релігійної тематики і науковий туризм із релігієзнавчими цілями;

3) паломництво і релігійно-екскурсійний туризм;

4) паломництво, пізнавальні подорожі, наукові поїздки.

Релігійний туризм і його різновиди представлені різними формами: 1) за видом транспорту: авіаційний, залізничний, автомобільний, морський, річковий; 2) за особливостями організації: організований, неорганізований; 3) від числа учасників: групові, індивідуальні; 4) залежно від тривалості: одноденні, багатоденні; 5) взалежності від віку: діти, молодь, молоді економічно активні люди, економічно активні люди середнього віку, люди похилого віку.

Сполучення цих типів призводять до формування категорій туризму: внутрішній, в'їзний, виїзний, національний, міжнародний туризм та туризм внутрі країни.

3. Інновації в туризмі слід розглядати як системні заходи, що мають якісну новизну і призводять до позитивних зрушень, що забезпечує стале функціонування і розвиток галузі в регіоні.

До основних принципів інновацій в туризмі відносять: принцип науковості, принцип системності, принцип відповідності інновації потребам туристів, принцип позитивності результатів, принцип іманентності інвестиційним процесам, відповідність інноваційної діяльності та її результатів рівню розвитку суспільства, принцип зв'язності, принцип безпеки.

Основні напрями інноваційної діяльності в сфері релігійного туризму: випуск нових видів туристського продукту, ресторанного продукту, готельних послуг і т.д. для паломників; використання нової техніки і технології у виробництві релігійних туристичних продуктів; використання нових туристсько-релігійних ресурсів, що раніше не використовувалися; новий маркетинг, новий менеджмент; виявлення і використання нових ринків збуту продукції.

4. Туристичне агентство “Трайдент Хіт” – це приватне підприємство, з правом найму робочої сили, функціонує на принципах повної економічної та правової самостійності та діє на підставі статуту.

На ринку туристичних послуг турагенство “Трайдент Хіт” працює з 1997 року. „Трайдент Хіт” – це туристична компанія, яка має мережу туристичних агентств, які діють по всій території України, зокрема і в Луцьку. Можливими конкурентами турфірми “Трайдент Хіт” є турагенства, що займаються подібним видом діяльності, зокрема “Join up”, “Viva Travel”, “ MAKiNTOUR”, “Валерія”, “Малібу tour”, “Скалат” та ін.

Організаційна структура туристичного агенства „Трайдент Хіт” (Луцьк) є лінійною. Умови праці в туристичній агенції “Трайдент Хіт” можна визначити як оптимальні, тобто такі, при яких зберігається не лише здоров'я працюючих, а створюються передумови для підтримування високого рівня працездатності. Незважаючи на настільки оптимальні умови праці у агенції можливі і виробничі шкідливості: шум на робочих місцях, випромінювання від комп’ютера, тривалий час у сидячому положенні.

Проаналізувавши дані про кількість обслугованих туристів туристичного агентства „Трейдент Хіт” можна зробити наступні висновки: кількість обслугованих туристів у 2013 р. у порівнянні з 2011-2012 рр. зменшилася; кількість туристів, які виїжджали за кордон збільшилася; тенденція внутрішнього туризму практично не змінилася. Популярність екскурсійних послуг знизилася. Щодо кількості обслугованих туристів в залежності від мети поїздки, то в сегменті власне релігійного туризму скористались послугами агентства 17 туристів (на рівні з лікувально-оздоровчим та сільським туризмом). Протягом останніх трьох-чотирьох років відчутно збільшилось число туристів, що здійснюють паломництво як по Україні, так і за кордон.

5. Туристичне агентство “Трайдент Хіт” пропонує релігійні тури більше ніж 10 країн світу й практикує індивідуальний підхід до своїх клієнтів. Діяльність туристичного агентства “Трайдент Хіт” спрямована на організацію виїзних релігійних та паломницьких турів в межах України та за кордон. “Трайдент Хіт” підтримує зважену цінову політику, постійно порівнюючи її із аналогічними пропозиціями конкурентів.

За 2013 рік туристичне агентство “Трайдент Хіт” реалізувало 11 турів, якими скористалося 17 туристів. Релігійним туризмом охоплено в основному людей старше 30 років, значно менше користуються попитом релігійні тури серед молоді. Країнами, які найбільш користуються попитом в туристичному агентстві “Трайдент Хіт” за 2013 р. у сегменті релігійного туризму є Греція, Італія, Грузія, Ізраїль.

Проаналізувавши організацію туру “Луцьк – Почаїв – Межиріччя – Остріг – Луцьк” туристичним оператором “Unique Ukraine (Унікальна Україна)”, з яким співпрацює агенція “Трайдент Хіт”, можна відзначити та стадії: проведення науково-дослідної роботи, визначення економічних чинників, що впливають на формування туру, короткий аналіз готелів, визначення тривалості поїздки, робота необхідного для прийому туристів, робота за розрахунком остаточної ціни туру.

6. Діяльність туристичного агентства “Трайдент Хіт” спрямована на отримання прибутку. Проаналізувавши діяльність фірми “Трайдент Хіт” за період 2012-2013 рр. можна зазначити, що дохід (виручка) від реалізації продукції (турів) у зріс. Сегмент релігійного туризму дає не значний прибуток, так як кількість реалізований релігійних турів не значна. Туристична агенція “Трайдент Хіт” отримує лише 7% прибутку від реалізації релігійних та паломницьких турів.

Станом на 2013 рік дохід від релігійного сегменту туристичного ринку становив 70 502 грн. Безпосередньо у сегменті релігійного туризму найбільше прибутків туристична агенція отримує від реалізації турів за кордон, тоді як обслуговування туристів охоплених внутрішнім туризмом становить не значну частку.

7. Розробка туристичного продукту – це складний, багатоступінчастий процес, що вимагає комплексного, системного підходу. Саме системний підхід набуває сьогодні найбільшої популярності під час розробки нового туристичного продукту у сегменті релігійного туризму. Головне призначення системного підходу полягає не просто в аналізі якихось систем, а в системному розгляді деяких сукупностей елементів і зв'язків між ними, які є складовими туристичного продукту.

Створення нового турпродукту у сегменті релігійного туризму послідовно проходить через такі етапи: генерування ідей відносно турпродукту, розробка концепції нового релігійного турпродукту, пробний маркетинг, комерціалізація нового турпродукту в релігійному сегменті.

8. Туристична агенція “Трайдент Хіт” м. Луцьк не розробляє самостійно нові туристичні продукти, тому, реалізуючи послуги туроператорів, агентство досліджує ринок, туристичний продукт і може удосконалювати його або вносити свої пропозиції, організовувати додаткові екскурсі. Тому нами був проаналізований релігійний тур туристичного оператора “Волиньтурист” по території Волині та сусідніх областей “Православні святині Волині”, та розглянуто декілька варіантів його удосконалення задля отримання прибутку:

1) вартість такої екскурсії у туроператора “Волиньтурист” коштуватиме 310 грн., за продаж такого туру туристичне агентство отримує 11% від вартості прибуток, тобто агенція від продажу туру групі туристів з 10 чоловік отримує 341 грн.

2) задля забезпечення екскурсійного обслуговування туристична агенція може замовити екскурсії окремо від туристичного оператора, скориставшись послугами екскурсійного бюро; екскурсовод, який не лише проводитиме екскурсії у місцях розміщення сакральних пам’яток, але й супроводжуватиме туристів впродовж всього дня та зробить подорож більш пізнавальною; разом із тим, прибуток агентства збільшиться і становитиме 594,9 грн.

3) найбільш прибутковим способом організації екскурсійного обслуговування є навчання власного екскурсовода, вартість якого становить 1200 грн. у місті Луцьку; окуплюватися наявність власного екскурсовода у туристичному агентстві починає із продажу трьох екскурсій; повноцінний прибуток починає отримувати компанія уже із реалізації чотирьох турів – 679,6 грн.

9. Просування на ринку як самої турфірми, так і її туристичного продукту є найважливішим засобом маркетингу. Туристичне агентство “Трайдент Хіт”, м. Луцьк враховує потреби своїх клієнтів, постійно досліджує ринок та цільові сегменти споживачів та потенційних клієнтів для ефективнішого функціонування та просування свого туристичного продукту.

У сегменті релігійного туризму туристична фірма “Трайдент Хіт” впроваджує та застосовує такі маркетингові заходи: спонсорування різноманітних заходів (зокрема різних релігійних акцій, хресних ходів, інших заходів релігійної спрямованості), розвиток іміджу туристичної агенції в інтернеті, демонстрація туристичного продукту або послуги, задоволення потреб клієнта, аналіз та оптимізація релігійного туристичного продукту, організація та проведення маркетингових досліджень, “нагадування про себе”, роздача візитних карток, створення запам'ятовуючого логотипу з назвою компанії, дисконтна карта, розпродажів турів, розробка анкет для опитування клієнтів та ін.

Ще один метод комунікаційної політики, який використовує компанія, передбачає створення віртуального туристичного офісу у вигляді web-сайту, що містить рекламу та умови реалізації туристичного продукту. Відвідуваність сайту туристичного агентства постійно зростає. Разом із тим можна прослідкувати тенденцію до збільшення кількості придбаних турів, у тому числі і релігійних.

 

 

 







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 226. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия