Студопедия — ДОДАТОК А
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ДОДАТОК А






СТАТУТ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМЧТВА “ТРАЙДЕНТ КОНСАЛТІНГ ТА ІНВЕСТИЦІЇ”

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТРАЙДЕНТ КОНСАЛТІНГ ТА ІНВЕСТИЦІЇ»

(далі за текстом – Товариство) створене згідно із законодавством України, та здійснює свою діяльність на підставі чинного законодавства України та даного Статуту, який розроблено у відповідності з Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законами України «Про господарські товариства» та іншими законодавчими актами України.

 

1. НАЗВА ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТОВАРИСТВА 1.1. Назва та місцезнаходження. – повна назва Товариства: українською мовою: Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАЙДЕНТ КОНСАЛТІНГ ТА ІНВЕСТИЦІЇ». російською мовою: Общество с ограниченной ответственностью «ТРАЙДЕНТ КОНСАЛТИНГ И ИНВЕСТИЦИИ». – скорочена назва Товариства: українською мовою: ТОВ «Трайдент Хіт». російською мовою: ООО «Трайдент Хит».
1.2. Місцезнаходження товариства: Україна, 79000, м. Львів, вул. Коперніка 18.
2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 2.1. Товариство створене на підставі прийнятого рішення учасника товариства. Товариство є юридичною особою, створеною у формі товариства з обмеженою відповідальністю згідно із законодавством України та здійснює свою діяльність на підставі Рішення про утворення Товариства, цього Статуту та законодавства України.
2.2. Учасником Товариства є фізична особа, яка прийняла відповідне рішення про утворення Товариства і внесла внесок у майно Товариства. Учасником Товариства є: Мала Ірина Миколаївна, 1967 року народження, паспорт серія КС № 381589, виданий Галицьким РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області 1996 р., який проживає Україна, м. Львів, вул. Чорновола, 21.
2.3. Товариство набуває всіх прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації у відповідних державних установах.
2.4. Товариство відповідає за своїми зобов’язаннями у межах свого майна. Відповідальність Учасника обмежується, відповідно, його внеском до Статутного капіталу Товариства. Товариство не відповідає по зобов’язаннях та боргах Учасника. Звернення стягнення на внесок учасника за його особистими боргами допускається лише у випадках передбачених чинним законодавством та ЦК України, у разі недостатності іншого майна для задоволення вимог кредиторів Учасника. Учасники Товариства, які не повністю внесли вклади, несуть солідарну відповідальність за його зобов’язаннями у межах вартості невнесеної частини вкладу кожного з учасників.
2.5. Товариство є юридичною особою, має право від свого імені укладати договори та інші угоди, набувати майнових і особистих немайнових прав, вступати в зобов’язання, виступати від власного імені в суді, господарському та третейському суді.
2.6. Термін дії Товариства є необмеженим, крім випадків припинення діяльності Товариства у відповідності з цим Статутом та законодавством України.
2.7. Товариство у своїй діяльності має повну економічну самостійність щодо визначення своєї організаційної структури, процедури прийняття рішень, маркетингової та цінової політики, системи оплати праці, та всіх інших аспектів своєї господарської діяльності та внутрішнього розпорядку.
2.8. Товариство має самостійний баланс, поточні та інші рахунки в національній та іноземних валютах в установах банків, фірмову марку, товарний знак, знак обслуговування, які затверджуються Директором Товариства та реєструються в установленому актами чинного законодавства України порядку, круглу печатку і штампи зі своїм найменуванням, а також інші реквізити.
2.9. Товариство є власником майна, переданого йому Учасниками, одержаних доходів, а також іншого майна, набутого на підставах, не заборонених актами чинного законодавства України. Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що є власністю Товариства або передане йому в користування, несе Товариство.
2.10. Товариство має право створювати на території України та за її межами філії та представництва, входити в об’єднання відповідно до чинного законодавства України.
3. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВАРИСТВА 3.1. Метою створення Товариства є найповніше задоволення суспільних потреб в продукції та послуг,що входять в специфіку роботи підприємства та отримання прибутку від її реалізації; насичення ринку туристичними товарами та послугами. За рахунок прибутку підприємство «Туристична фірма «Трайдент Хіт» реалізує соціальні та економічні інтереси членів колективу та інтереси власника.
3.2. Предметом діяльності Товариства є надання туристичних послуг юридичним та фізичним особам, згідно з відповідними законами України, а також здійснення фінансово-економічної, виробничо-господарської, науково-дослідної, проектної та всіх інших видів діяльності.
3.3. Предметом діяльності Товариства є: 3.3.93. Організація іноземного, внутрішнього, зарубіжного туризму; екскурсійна діяльність; 3.3.6. Надання транспортно-експедиційних послуг, декларування тощо, включаючи пакувальні роботи, зв’язані з перевезеннями; 3.3.12. Створення та експлуатація магазинів, ресторанів, кафе, барів, інших закладів громадського харчування, а також клубів, готелів та відеосалонів; 3.3.13. Створення та експлуатація центрів відпочинку та дозвілля; 3.3.30. Організація, проведення (в т.ч. на комерційній основі) та участь в торговельно-промислових, мистецьких виставках, ярмарках, аукціонах, вернісажах, конкурсах, торгах, розпродажах, фізкультурно-спортивних та культурно-мистецьких заходах, а також організація салонів, центрів науково-технічної творчості, художніх майстерень; 3.3.31. Здійснення посередницьких операцій, при яких право власності на товар не переходить на посередника (на основі договорів комісії, агентських договорів, договорів доручення тощо); 3.3.32. Здійснення експортно-імпортних операцій у відповідності з укладеними договорами та контрактами, надання зовнішньоекономічних послуг; 3.3.33. Сумісна підприємницька діяльність з іноземними суб’єктами господарської діяльності, включаючи створення спільних підприємств різноманітних видів і форм, проведення спільних господарських операцій та спільне володіння майном на території України та за її межами; 3.3.107. Надання послуг з організації перевезень пасажирів, вантажів повітряним, річковим, морським, автомобільним та залізничним транспортом; 3.3.118. Робота з готівкою;
3.4. Перелік видів діяльності Товариства не повинен обмежуватися видами діяльності, визначеними у цьому Статуті, і будь-яка здійснювана Товариством діяльність, що у прямій та вичерпній формі не заборонена законодавством України, вважатиметься законною і такою, що передбачена цим Статутом і здійснюється у відповідності з ним.
3.5. Якщо для здійснення якогось виду діяльності Товариства згідно чинного законодавства України потрібна ліцензія або дозвіл відповідного державного органу, то такий вид діяльності Товариство здійснює після отримання необхідного дозволу (ліцензії).
4. СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ, ІНШІ ФОНДИ ТА ПРИБУТОК ТОВАРИСТВА 4.1. Для забезпечення діяльності Товариства за рахунок внесків Учасника створюється Статутний (складений) капітал. 4.1.1. В рахунок свого вкладу у Статутний (складений) капітал Учасник у відповідності з Рішенням про утворення може вносити рухоме та нерухоме майно, грошові кошти у національній та іноземній валюті, цінні папери, права користування землею, водою, іншими природними ресурсами, майном, а також інші майнові права (включаючи майнові права на об'єкти інтелектуальної власності) та інше, що має вартісну оцінку. Забороняється використовувати для формування Статутного (складеного) капіталу Товариства бюджетні кошти, кошти, одержані в кредит та під заставу.
4.2. Якщо внески до Статутного капіталу Товариства здійснюються в іноземній валюті, то Учасник повинен визначити у відповідності з чинним валютним законодавством валюту та курс обміну, що будуть застосовуватися у разі сплати внеску в іншій валюті, за курсом, встановленим Національним банком України на момент внесення вкладу до Статутного капіталу.
4.3. Статутний капітал Товариства становить 800000,00 (вісімсот тисяч) гривень і формується із внесків Учасника, здійснених у такий спосіб: Мала Ірина Миколаївна – здійснює внесок до Статутного капіталу Товариства у відповідності з п. 4.1.1 Статуту на загальну суму 800000,00 (вісімсот тисяч) гривень, що становить 100 % Статутного Капіталу.
4.4. До моменту державної реєстрації Товариства Учасник повинен внести 50% свого вкладу.
4.5. Учасник зобов’язаний повністю здійснити свій внесок протягом одного року після державної реєстрації Статуту Товариства. Учаснику Товариства, який повністю вніс свій вклад, видається свідоцтво Товариства.
4.6. Збільшення або зменшення Статутного капіталу проводиться по рішенню Учасника за умов, передбачених чинним законодавством. 4.6.1. Збільшення Статутного капіталу може бути здійснено тільки після внесення повністю Учасником своїх внесків. Збільшення Статутного капіталу можливе за рахунок додаткових внесків Учасника, відрахувань від частини прибутків Товариства за рішенням учасника або шляхом прийняття до складу Товариства нових Учасників. 4.6.2. Зменшення Статутного капіталу при наявності заперечень кредиторів Товариства не дозволяється.
4.7. Прибуток Товариства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Товариства сплачуються відсотки по кредитах банків та по облігаціях, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету. Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Товариства, яке визначає напрями його використання. Порядок розподілу чистого прибутку Товариства, строки та порядок виплати частки прибутку Учасникам у вигляді дивідендів встановлюється Загальними зборами учасників за підсумками роботи за календарний рік. Загальні збори учасників розглядають пропозиції Директора Товариства з цього питання.
4.8. Резервний фонд Товариства створюється в розмірі двадцять п’ять відсотків його Статутного капіталу шляхом відрахувань до нього щорічно не менше п’яти відсотків з суми чистого прибутку Товариства, з урахуванням цього конкретний розмір щорічних відрахувань у Резервний фонд визначають Загальні збори учасників. Кошти фонду зараховуються на спеціальний рахунок в установі банку і використовуються для покриття збитків, пов’язаних з господарською діяльністю Товариства. Рішення про використання коштів з Резервного фонду приймається Директором Товариства. Якщо діючим законодавством України встановлені інші правила формування Резевного фонду - Товариство керується вимогами діючого законодавства.
4.9. Товариство самостійно визначає кількість необхідних йому фондів та порядок і нормативи їх формування. Порядок створення та використання фондів затверджується Загальними зборами учасників.
5. МАЙНО ТОВАРИСТВА 5.1. Майно Товариства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі Товариства.
5.2 Джерелами формування майна Товариства є: - грошові та матеріальні внески Учасника, - доходи одержані від реалізації продукції, надання послуг, а також від інших видів господарської діяльності, - кредити банків та інших кредиторів, - капітальні вкладення і дотації з бюджету, - надходження від роздержавлення і приватизації власності, - доходи, одержані від реалізації цінних паперів, - відрахування від прибутків спільних підприємств, організацій і об’єднань, створених за участю Товариства, а також інших госпрозрахункових організацій пов’язаних з Товариством відповідними договірними відношеннями, - безкоштовні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян, - інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
5.3. Товариство є власником: майна, яке передане йому Учасником Товариства; одержаних прибутків, а також іншого майна придбаного протягом діяльності Товариства, на підставах не заборонених законодавством. Майном Товариства є також майно підприємств, створених Товариством, якщо інше не встановлено в установчих документах цих підприємств. Ризик випадкової загибелі майна, переданого товариству у власність Учасником несе Товариство.
5.4. Учасник Товариства не володіє відокремленими правами на майно Товариства. Для вирішення конкретних проблем господарського, комерційного, виробничого і соціального розвитку можуть використовуватись додаткові внески Учасника Товариства, які здійснюються на добровільній основі.
5.5. Товариство не відповідає по зобов’язанням держави, а держава не відповідає по зобов’язанням Товариства.
5.6. Товариство не несе відповідальності по зобов’язанням Учасника. Учасник несе відповідальність по зобов’язанням Товариства тільки в обсязі внесків в Статутний (складений) капітал Товариства.
6. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ТОВАРИСТВА 6.1. Учасник Товариства мають право: - брати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим Статутом; - брати участь в розподілі прибутку Товариства та одержувати його частку (дивіденди); право на отримання частки прибутку (дивідендів) пропорційно частці кожного з Учасників мають особи, які є Учасниками Товариства на початок строку виплати дивідендів; - вийти у встановленому законодавством України та цим Статутом порядку зі складу Учасників Товариства; - одержувати інформацію про діяльність Товариства; на вимогу Учасника відповідний орган управління Товариством в межах власної компетенції зобов’язаний надавати йому для ознайомлення річні баланси, звіти Товариства про його діяльність, протоколи Зборів; - вносити пропозиції щодо діяльності Товариства на розгляд Загальних зборів учасників, Голови Товариства, Директора; - отримати частину вартості майна Товариства у випадку його ліквідації; - вимагати проведення аудиторської перевірки річної фінансової звітності Товариства; - першочергового отримання послуг, які надаються Товариством; - вносити додаткові внески; - здійснити відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства, цінних паперів, що засвідчують участь у товаристві, в порядку, встановленому законом. - користуватися будь-якими іншими правами, наданими законодавством України.
6.2. Учасник Товариства зобов’язаний: - додержуватись вимог установчих документів Товариства і виконувати рішення Загальних зборів учасників Товариства; - виконувати свої зобов’язання перед Товариством, в тому числі пов’язані з майновою участю, а також вносити вклади у розмірі, в порядку та засобами, передбаченими статутними документами та інвестиційними програмами Товариства; - не розголошувати відомості, що становлять комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства; - сприяти Товариству у досягненні поставленої мети його діяльності, утримуватись від будь-яких дій, що можуть пошкодити Товариству; - виконувати інші обов’язки, визначені законодавством України.
6.3. Учасник Товариства має право продати чи іншим чином відступити свою частку (її частину) у Статутному капіталі одному чи або кільком учасникам цього Товариства, а також третім особам. З цією метою він повинен повідомити про це інших Учасників Товариства шляхом направлення їм рекомендованого листа з повідомленням про вручення. Учасники Товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) Учасника, який має намір її відступити, пропорційно їх часткам у Статутному капіталі Товариства або в іншому погодженому між ними розмірі. Купівля здійснюється за ціною та на інших умовах, на яких частка (її частина) пропонувалась для продажу третім особам. Таким правом Учасники Товариства можуть скористатися на протязі місяця з моменту отримання письмового повідомлення Учасника про відступ своєї частки (її частини). У випадку, якщо Учасники Товариства не виявили бажання придбати таку частку (її частину) і не повідомили про це Учасника, що має намір відступити свою частку (її частину), рекомендованим листом з повідомленням про вручення, Учасник, що має намір відступити свою частку (її частину), має право відступити її третім особам. Передача частки (її частини) третім особам можлива тільки після повного внесення вкладу Учасником, який її відступає. При передачі частки (її частини) третій особі відбувається одночасний перехід до неї всіх прав та обов'язків, що належали Учаснику, який відступив її повністю або частково. Частка Учасника Товариства після повного внесення ним вкладу може бути придбана самим Товариством. У цьому разі воно зобов'язане передати її іншим Учасникам або третім особам у строк, що не перевищує одного року. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму у вищому органі управління Товариством – Загальних зборах учасників провадяться без урахування частки, придбаної Товариством.
6.4. Учасника Товариства, який систематично не виконує або неналежним чином виконує обов'язки або перешкоджає своїми діями досягненню цілей Товариства, може бути виключено з Товариства на основі одностайно прийнятого рішення Загальних зборів учасників Товариства. При цьому цей Учасник (його представник) у голосуванні участі не бере. Виключення Учасника з Товариства призводить до наслідків, передбачених пунктами 6.5, 6.6 цього Статуту. Спори про виключення Учасника з Товариства вирішуються в судовому порядку.
6.5. Учасник Товариства має право вийти з Товариства, повідомивши про це не пізніше, ніж за три місяці до виходу. Учасник, який виходить з Товариства, має право одержати вартість частини майна, пропорційну його частці у статутному капіталі Товариства. Виплата провадиться після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, і в строк до дванадцяти місяців з дня виходу. На вимогу Учасника та за згодою Товариства вклад може бути повернуто повністю або частково в натуральній формі. Якщо вклад до Статутного капіталу був здійснений шляхом передання права користування майном, відповідне майно повертається учасникові без виплати винагороди. При виході Учасника з Товариства йому виплачується вартість частини майна Товариства, пропорційна його частці у Статутному капіталі. Учаснику, який вибув, виплачується належна йому частка прибутку, одержаного Товариством в даному році до моменту його виходу.
6.6. При реорганізації юридичної особи, Учасника Товариства, або у зв'язку із смертю громадянина, Учасника Товариства, правонаступники (спадкоємці) мають переважне право вступу до Товариства. При відмові правонаступника (спадкоємця) від вступу до Товариства або відмові Товариства у прийнятті до нього правонаступника (спадкоємця) йому видається у грошовій або натуральній формі частка у майні, яка належала реорганізованій або ліквідованій юридичній особі (спадкодавцю), вартість якої визначається на день реорганізації або ліквідації (смерті) Учасника. У цих випадках розмір Статутного капіталу Товариства підлягає зменшенню.
6.7. Спори, що виникають у зв’язку із виходом Учасника із Товариства, у тому числі спори щодо порядку визначення частки у Статутному капіталі, її розміру і строків виплати, вирішуються судом.
7. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТОВАРИСТВОМ 7.1. Управління Товариством здійснюють його органи: - вищий орган управління - Учасник Товариства; - виконавчий орган управління, який формується вищим органом і здійснює керівництво поточною діяльністю Товариства - Директор Товариства; За рішенням вищого органу можуть створюватись інші органи Товариства.
7.2. Вищим органом Товариства є Загальні збори учасників Товариства, які складаються з Учасників Товариства або їх представників, призначених ними у відповідності до вимог чинного законодавства України. Представники Учасників можуть бути постійними або призначеними на певний строк. Учасник вправі в будь-який час замінити свого представника у Загальних зборах учасників, сповістивши про це інших Учасників. Учасник Товариства вправі передати свої повноваження на зборах іншому Учаснику або представникові іншого Учасника Товариства. Учасники Товариства мають кількість голосів, пропорційну розміру їх часток у Статутному капіталі (фонді). Загальні збори учасників правомочні розглядати і приймати рішення з будь-яких питань діяльності Товариства в порядку, визначеному актами чинного законодавства України та цим Статутом.
7.3. До компетенції Загальних зборів учасників Товариства належить: 7.3.1. Визначення основних напрямів діяльності Товариства і затвердження його планів та звітів про їх виконання; 7.3.2. Внесення змін до Статуту Товариства; 7.3.3. Прийняття рішення про зміну Статутного капіталу; 7.3.4. Встановлення розміру, форми і порядку внесення Учасниками додаткових вкладів; 7.3.5. Вирішення питання про придбання Товариством частки Учасника; 7.3.6. Прийняття в число Учасників Товариства нових осіб, у тому числі правонаступників (спадкоємців); 7.3.7. Виключення Учасника з Товариства; 7.3.8. Затвердження річних звітів та бухгалтерських балансів Товариства, включаючи його філії та представництва, порядку розподілу прибутку, строку та порядку виплати частки прибутку (дивідендів), визначення порядку покриття та розподілу збитків; 7.3.9. Створення, реорганізація та ліквідація філій та представництв, затвердження їх статутів і положень; 7.3.11. Обрання та відкликання Директора Товариства; 7.3.12. Визначення форм контролю за діяльністю виконавчого органу, створення та визначення повноважень відповідних контрольних органів. 7.3.13. Затвердження укладених Директором договорів (угод, контрактів) по господарських операціях з майном Товариства, балансова вартість якого перевищує суму, еквівалентну половині Статутного капіталу Товариства на момент укладання договору (угоди, контракту); 7.3.14. Отримання Товариством банківських кредитів; надання в заставу належного Товариству майна з метою забезпечення його зобов’язань; 7.3.16. Визначення умов оплати праці посадових осіб Товариства, його філій та представництв; 7.3.17. Винесення рішення про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб виконавчих органів Товариством; 7.3.18. Прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу; 7.3.19. Здійснення інших повноважень, передбачених цим Статутом. Загальні збори учасників вправі давати обов'язкові для виконання доручення виконавчому органу та органу контролю Товариства, а також окремим посадовим особам Товариства. Виконання цих доручень контролюється Загальними зборами учасників. Про виконання доручень відповідна посадова особа, якій це доручення видане, звітує Загальним зборам учасників. З питань, зазначених в підпунктах 7.3.1, 7.3.2, 7.3.7 пункту 7.3 цього Статуту, рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосують учасники, що володіють у сукупності більш як 50 відсотками загальної кількості голосів Учасників Товариства. З решти питань рішення приймається простою більшістю голосів.
7.4. Повноваження, передбачені підпунктами 7.3.1 – 7.3.19 пункту 7.3 цього Статуту, належать до виключної компетенції Загальних зборів учасників Товариства і не можуть бути передані іншим органам управління Товариства. Загальні збори учасників Товариства можуть віднести до своєї виключної компетенції також інші повноваження.
7.5. Загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні Учасники (представники Учасників), що володіють у сукупності більш як 60 відсотками голосів. Брати участь у зборах з правом дорадчого голосу має право Директор Товариства, який не є Учасником Товариства. Учасники Товариства, які беруть участь у Зборах, реєструються з зазначенням кількості голосів, яку має кожний Учасник. Цей перелік підписується головою та секретарем Зборів. Будь-хто з Учасників Товариства вправі вимагати розгляду питання на Загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Голова Загальних зборів учасників Товариства організує ведення протоколу. Книга протоколів має бути у будь-який час надана Учасникам Товариства. На їх вимогу повинні видаватися засвідчені витяги з книги протоколів.
7.6. Загальні збори учасників Товариства скликаються не рідше двох разів на рік. Позачергові Загальні збори учасників скликаються Головою Товариства у разі неплатоспроможності Товариства, а також у будь-якому іншому випадку, якщо цього потребують інтереси Товариства в цілому, зокрема, якщо виникає загроза значного скорочення Статутного капіталу. Загальні збори учасників Товариства скликаються також на вимогу Директора. Учасники Товариства, що володіють у сукупності більш як 20 відсотками голосів, мають право вимагати скликання позачергових Загальних зборів учасників у будь-який час і з будь-якого приводу, що стосується діяльності Товариства. Якщо протягом 25 днів Голова Товариства не виконав зазначеної вимоги, вони вправі самі скликати Загальні збори учасників. Про проведення Загальних зборів Товариства Учасники персонально повідомляються Головою Товариства та/або Директором рекомендованими листами з повідомленням про вручення та факсом з зазначенням часу і місця проведення Зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за тридцять днів до скликання Загальних зборів учасників. Будь-хто з Учасників Товариства вправі вимагати розгляду питання на Загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за двадцять п’ять днів до початку Зборів. Не пізніш як за сім днів до скликання загальних Зборів Учасникам Товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного Зборів. З питань, не включених до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх Учасників, присутніх на Зборах. Загальні збори учасників збираються за місцезнаходженням Товариства або в разі необхідності - в іншому місці, вказаному у повідомленні про скликання Загальних зборів учасників, але в будь-якому випадку на території України. Уся робота з підготовки та скликання Загальних зборів учасників Товариства проводиться Директором Товариства.
7.7. Загальні збори учасників відкриває будь-який Учасник Товариства, визначений за згодою інших Учасників Товариства, який доповідає про наявність кворуму на Зборах. Загальні збори учасників обирають голову зборів та секретаря зборів. Рішення щодо кандидатур приймається простою більшістю голосів Учасників, що беруть участь у Зборах. 7.8. Голова Загальних зборів учасників Товариства: 7.8.1. Керує роботою Зборів; 7.8.2. Оголошує питання порядку денного, надає слово виступаючим; 7.8.3. Проводить голосування з питань порядку денного зборів та оголошує підсумки голосування. Секретар Зборів веде протокол українською мовою. Підсумки голосування з питань порядку денного Загальних зборів учасників підраховуються Секретарем Зборів.
7.9. Рішення Загальних зборів учасників Товариства, прийняті з додержанням вимог цього Статуту, є обов'язковими для всіх Учасників Товариства, включаючи тих, хто не брав участі у Зборах, а також всіх органів і посадових осіб Товариства.
7.10. Хід Загальних зборів учасників Товариства та прийняті ними рішення, включаючи підсумки голосування по кожному питанню, оформляються протоколом Зборів. За рішенням Загальних зборів учасників Товариства протокол Зборів може бути посвідчений нотаріально.
7.11. Учасники, що брали участь у Зборах і не згідні з їх рішеннями, можуть висловити окрему думку, яка заноситься до протоколу Зборів.
7.12. Голова зборів та Секретар зборів несуть персональну відповідальність за достовірність відомостей, що внесені до протоколу Загальних зборів учасників Товариства.
7.13. Протокол Загальних зборів учасників Товариства підписується головою та секретарем Зборів і не пізніше ніж через три робочих дні після закінчення Зборів разом з додатками до протоколу передається Директору Товариства.
7.14. Протоколи Загальних зборів учасників Товариства і всі додатки до них зберігаються у Директора Товариства протягом усього часу діяльності Товариства.
7.15. Директор Товариства несе персональну відповідальність за збереження протоколів Загальних зборів учасників.
7.16. Якщо Загальні збори учасників Товариства не відбулися через відсутність кворуму, передбаченого цим Статутом, то Директор повинні скликати повторні Загальні збори учасників з тим самим порядком денним.
7.17. Повторні Загальні збори учасників повинні бути підготовлені та проведені з додержанням порядку, передбаченого цим Статутом та чинним законодавством України.
7.18. У повідомленні про повторні Загальні збори учасників Товариства викладається порядок денний та міститься вказівка на те, що ці Загальні збори учасників є повторними.
7.19. На Загальних зборах учасників Товариства із числа його Учасників обирається Голова Товариства, який здійснює постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора Товариства та представляє інтереси Учасників між Зборами Товариства.
7.20. До компетенції Голови Товариства належить: 7.20.1. Організація роботи Товариства згідно доручень Загальних зборів учасників; 7.20.2. Скликання Загальних зборів учасників Товариства. 7.20.3. Головування на Загальних зборах учасників Товариства. 7.20.4. Здійснення інших функцій, необхідних для організації діяльності Товариства в межах своїх повноважень, визначених цим Статутом.
7.21. Виконавчим органом Товариства, що здійснює керівництво та управління поточною діяльністю Товариства, є Директор Товариства. У своїй діяльності Директор Товариства керується Конституцією України, іншими актами чинного законодавства України, цим Статутом, рішеннями Загальних зборів учасників, прийнятими в межах їх компетенції, визначеної цим Статутом.
7.22. Директор вирішує усі питання діяльності Товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Загальних зборів учасників Товариством, визначених цим Статутом. Директор підзвітний Зборам Учасників і організує виконання їх рішень. Директор не може приймати рішення, обов'язкові для Учасників Товариства. Директор діє від імені Товариства в межах, встановлених актами чинного законодавства України та цим Статутом. Директор має право без довіреності виконувати дії від імені Товариства. Директор не може обиратися головою Загальних зборів учасників Товариства.
7.23. Директор обирається та відкликається Зборами Учасників Товариства.
7.24. Рішення Директора оформляються його наказами.
7.25. До компетенції Директора Товариства належить: 7.25.1. Організація діяльності (в тому числі зовнішньоекономічної) по всіх напрямках статутної діяльності Товариства у відповідності до планів, програм, інших нормативних актів Товариства; 7.25.2. Контроль за відповідністю діяльності Товариства актам чинного законодавства України; 7.25.3. Підготовка проектів рішень з питань, які входять до компетенції Загальних зборів учасників Товариства; 7.25.4. Здійснення заходів по розвитку матеріально-технічної бази Товариства; 7.25.5. Організація діловодства і внутрішнього розпорядку роботи Товариства. 7.25.6. Підготовка і подання на розгляд та затвердження Загальних зборів учасників Товариства: 7.25.6.1. Звітів про результати діяльності Товариства за рік; 7.25.6.2. Пропозицій з питань удосконалення діяльності Товариства; 7.25.6.3. Програм і планів діяльності Товариства. 7.25.7. Без довіреності (доручення) представляти Товариство перед іншими фізичними та/або юридичними особами як на території України, так і за її межами; 7.25.8. Видавати доручення іншим фізичним та/або юридичним особам на представництво інтересів Товариства, здійснення господарських операцій. При цьому обсяг повноважень уповноважених Директором в такий спосіб інших осіб не може перевищувати обсяг компетенції Директора, що визначений цим Статутом; 7.25.9. Проведення господарських операцій, підписання договорів, угод та контрактів від імені та на користь Товариства без попереднього погодження та наступного затвердження Зборами Учасників Товариства, за винятком договорів (угод, контрактів) по господарських операціях з майном Товариства, балансова вартість якого перевищує суму, еквівалентну половині Статутного капіталу Товариства на момент укладання договору (угоди, контракту); 7.25.10. Видавати накази з питань діяльності Товариства; 7.25.11. Затверджувати штатний розклад, інструкції про посадові обов’язки і порядок оплати праці працівників Товариства з урахуванням вимог колективного договору, приймати на роботу та звільняти працівників Товариства; 7.25.12. Укладення колективного договору з працівниками Товариства; 7.25.13. Організовувати проведення планових ревізій та аудиторських перевірок діяльності Товариства;
7.26. Перелік повноважень Директора Товариства може бути розширений на підставі окремих доручень Загальних зборів учасників Товариства.
7.27. Директор Товариства в межах наданих йому повноважень несе персональну відповідальність за результати діяльності Товариства, за виконання правомірних рішень Загальних зборів учасників Товариства.
8. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ДИРЕКТОРА 8.1. Контроль за діяльністю Директора здійснюють Загальні збори учасників Товариства.
8.2. За рішенням Загальних зборів учасників у Товаристві може бути сформований орган, що здійснює постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора. Цей орган може бути постійно діючим або тимчасовим, одноособовим (ревізор) або колегіальним. Учасник має право своїм рішенням у будь-який час замінити особу ревізора або будь-якого з членів колегіального органу.
8.3. Орган, що здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора має право перевіряти та контролювати діяльність, а також документи та звіти Товариства, включаючи, без обмежень, усі бухгалтерські звіти. Даний орган уповноважений перевіряти щорічні балансові звіти, книги та пропозиції щодо розподілу прибутків Товариства, а також переглядати річні звіти Директора, які мають відношення до господарської діяльності Товариства. У зв’язку з цим готує свої висновки стосовно річних бухгалтерських звітів та балансів Товариства і звітує про результати своїх перевірок перед Учасником. Орган, що здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора може також надавати Загальним зборам учасників або Директору рекомендації щодо діяльності Товариства.
8.4. Орган, що здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора має право перевіряти діяльність Директора на вимогу Загальних зборів учасників. Орган, що здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Директора має право вимагати від посадових осіб Товариства надання усіх необхідних матеріалів, бухгалтерських та інших документів, а також особистих пояснень.
8.5. За рішенням Загальних зборів учасників Товариства та у випадках визначених законодавством для перевірки фінансової діяльності Товариства може призначатися аудиторська перевірка.
9. ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ ТОВАРИСТВА. РЕВІЗІЙНА КОМІСІЯ 9.1. Товариство веде бухгалтерський облік, складає і подає фінансову звітність відповідно до чинного законодавства України. Організація діловодства в Товаристві, його філіях, представництвах визнача





Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 196. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия