Студопедия — Розділ 1. Активна аудиторія
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розділ 1. Активна аудиторія






 

 

Набряклий іоніт можна уявляти, як концентрований розчин електроліту, в якому іони одного сорту - фіксовані, нерухомі. Така система має незвичайні електрохімічні властивості, завдяки яким ці матеріали знаходять широке застосування їх в технологіях очистки засолених стічних вод.

Електропровідність матеріалу визначається концентрацією і рухливістю

присутніх у ньому переносчиків зарядів. Хоча рухливість іонів в іоніті нижча, ніж у розчинах, їхня висока концентрація забезпечує велику електропровідність. Велика електропровідність іоніту забезпечується високим вмістом фіксованих іонів, малим вмістом агента,що зшиває,а також типом рухливих іонів (H+ чи OH-)

Абсолютні значення електропровідності 10-1–10-3 ом-1см-1. В області дуже розведених розчинів електропровідність іоніту вище електропровідності рівноважного розчину.

Явище високої питомої електропровідності іоніту використовується для регенерації іоніту. Іоніт можна регенерувати без розчинів кислот, чи лугів.

У шарі іоніту при накладанні електричного потенціалу протікають хімічні реакції, з допомогою яких проходить регенерація.

1/2H2OH++1/4O2+e- (8.16) Na++H2O+e-Na(OH)+1/2H2

 

 

Малюнок 1.3.1 - Схема електрохімічної регенерації іоніта.

 

Шар катіоніту є найбільш розповсюдженим напівпровідником. Він пропускає

через себе катіони і не пропускає аніони і навпаки, аніоніт пропускає аніони і не

пропускає катіони.

Останнім часом почали використовувати мембрани, виготовлені з іонообмінних смол. Ці мембрани являють собою листи, товщиною близько 1 мм, вони можуть мати форму дисків, для них властива напівпровідність.[5]ст75

 

Література:

1. Тимонин А.С. Інженерно- екологічний довідник. - Т. 2. - Калуга: Изд-во Н. Бочкарьової, 2003. - 884 с.

2. Будівельні норми і правила. Каналізація. Зовнішні мережі та споруди СНиП 2.04.03-85- 144с.

3. Довідковий посібник до СНиП 2.04.03-85. Проектування споруд для очищення стічних вод. - Москва Стройиздат, 1990.-137с

4. 1975_Yakovlev_S_V_Kanalizaciya_Uchebnik_dlya_vu Москва стройиздат-.633с

5. М.О. Трофіменко ТЕХНОЛОГІЯ очищення стічних ВОД КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ Затверджено Редакційно-видавничий секцією Науково -методичної ради ДДТУ 19.01.2012 р - 120с.

6.СОУ ДДТУ 1: 2009 Зі змінамі відповідно до наказу ректора ДДТУ від 28.12.2009 р. № 750. Назва Міністерства вказана за станом на 2011-02-010 /- 69с

 

Вступ

Мільйони газетних смуг щодня потрапляють до рук читачів. Хвилі сотень радіостанцій пронизують сьогодні ефір, доносячи до слухачів новини з будь-якого куточка нашої планети. Тисячі телевеж, десятки космічних супутників роблять нас свідками подій у різних країнах світу. ЗМІ перетворились на потужний інструмент впливу, охоплюючи своїм впливом величезну в історії кількість людей. З вище сказаного стає ясно, що просто необхідно знати всі процеси, котрі пов’язують ЗМІ та їх аудиторію.

Актуальність теми полягає в суспільній зацікавленості аудиторії до здобуття інформації, зв’язку зі ЗМІ і активній участі в соціумі. ЗМІ не буде існувати без аудиторії, тому їм потрібно зацікавити аудиторію і добитися її активності в комунікативній галузі. Також виявлення недоліків й порушень, через які аудиторія втрачає інтерес до активності, можуть допомогти ЗМІ виявити проблеми формування цієї активної аудиторії. Інтерес суспільства до поданої інформації підштовхне аудиторію до розбору цієї новини, її обговоренню та активної комунікації. Ми знаємо, що соціологічний аналіз проблем аудиторії припускає вивчення як об’єктивних, так і суб’єктивних сторін феномену. Тут повинні бути приведені у систему всі зв’язки між аудиторією і засобами масової інформації в усьому їх розмаїтті та на різних рівнях.

Об’єкт дослідження є активна глядацька аудиторія ЗМІ.

Предмет дослідження це проблеми формування активної глядацької аудиторії.

Мета дослідження є знаходження вирішення проблем які не дають ЗМІ активізувати діяльність аудиторії, іі співпрацю зі ЗМІ. Також розбір цих проблем, дізнатися як правильно сформувати аудиторію і залучити її до активної участі в комунікації.

Задачі дослідження:

• розгляд характерних рис телеаудиторії;

• розбір методології вивчення аудиторії;

• розбір взаємовпливу аудиторії на телеконтент;

• сформувати правила співпраці з аудиторією;

• розібрати методи які впливають на активність аудиторії.

Для розкриття теми і написання дослідження було розглянуто матеріал за роботами різних авторів. Почепцов Г.Г, Лубкович И.М. та Жаворонков А.В. аналізують ЗМІ та їх вплив на аудиторію, розкривають методи пропагандди, в свою чергу Усенко Ю.В., Тхагучевич И.Н., Чуміков Л.Н. і Бочаров М.П. розкривають взаємодію з журналістикою. Корконосенко С.Г. та Кузнецов Г.В. надають теоретичний матеріал по журналістській справі та теорію у галузі тележурналістики. Богомолова Н.Н. розглядає масову комунікацію у суспільстві, а також психологію людини та її зв'язок з психологічними галузями журналістики.

Новизна дослідження полягає у розборі глядацької аудиторії як об’єкта для співпраці, взаємодії зі ЗМІ.

Методологічна база – аналіз праць авторів які працювали над суміжними з нашою темами, дослідження активності аудиторії у журналістських матеріалах, моніторинг телевізійних ЗМІ.

Теоретичне значення дослідження у використанні матеріалу для спеціальності «Журналістика».

Практичне значення дослідження – використання практиками журналістами, для написання робот в цій галузі, стосовно цих питань.

Структура роботи:

Робота складається зі Вступу, основної частини (теоретичної та практичної глав), висновків і списку літератури.

У Вступі ми розбираємо актуальність,об’єкт та предмет, мету і задачі,міру вивченості, а також новизну дослідження.

В І розділі «Активна телеаудиторія» ми розглядаємо теоретичний матеріал стосовно аудиторії, її зв’язку зі ЗМІ, активності у комунікації на основі розглянутих нами матеріалів.

В ІІ розділі «Проблеми формування активної аудиторії» ми розглядаємо перелік проблем з якими зіштовхуються ЗМІ під час комунікації з аудиторією і її інтересу до активної участі, а також розкриваємо можливі вирішення цих проблем.

В висновках ми надаємо загальні висновки даного дослідження.

В кінці роботи надається список використаної літератури. (90 джерела)

Розділ 1. Активна аудиторія

Аудиторія ЗМІ - сукупність людей, що користуються і залучених певним типом засобів масової інформації, або публіка конкретного ЗМІ, або споживачі одиничного тексту або медіатексту .[1 Під ред. С.Г. Корконосенко СОЦІОЛОГІЯ ЖУРНАЛІСТИКИ. - М.: Аспект Пресс, 2004.]

Дослідження аудиторії ЗМІ з точки зору маркетингу - складова частина медіадослідження. Один з важливих кількісних показників аудиторії ЗМІ - частка ринку.

Характеристики аудиторії

В аудиторії ЗМІ, як правило, «перемішуються» несхожі за соціально-демографічними ознаками люди, і єдине, що їх ріднить, - це інтерес до даного джерела інформації.

Одним з найважливіших факторів, що визначають якісні характеристики аудиторії - є рівень освіти. Він надає прямий вплив на вибір аудиторією того чи іншого джерела інформації, ступінь розуміння і використання змісту пропонованої інформації. Критерій освіти не має, однак, універсального характеру. Він по-різному заломлюється в різних соціальних умовах того чи іншого суспільства [3 Лаврик О. В. Основи журналістики: Навчально-методичний Л 13 посібник для студентів зі спеціальності "Журналістика". – Х.: ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2010. – 73 с..].

Виділяють первинну і вторинну аудиторію. Первинна аудиторія - це аудиторія, яка отримує інформацію безпосередньо зі ЗМІ. Первинна аудиторія транслює отриману зі ЗМІ інформацію для тих, хто безпосередньо зі ЗМІ не контактував. Так утворюється вторинна аудиторія [1 Під ред. С.Г. Корконосенко СОЦІОЛОГІЯ ЖУРНАЛІСТИКИ. - М.: Аспект Пресс, 2004].

Аудиторія прес

Інформація в пресі фіксується на паперовому аркуші та сприймається читачем «без посередників», сприяє прояву ряду важливих властивостей взаємин преси та аудиторії. По-перше, є можливість швидкого, оглядового ознайомлення з усім репертуаром повідомлень, що в свою чергу дає можливість отримати первинну, цілісну орієнтацію в усьому обсязі інформації. По-друге, можна користуватися можливостями «відкладеного читання». [4 Перейти до: 1 2 3 Є.П. Прохоров Введення в теорію журналістики. - Москва: Ріп-холдинг, 1998. - С. 192.]

Основним методом вимірювання аудиторії преси є опитування по вчорашньому дню, як у формі особистого інтерв'ю, так і у формі телефонного опитування (CATI). Основними параметрами при аналізі аудиторії преси є нещодавно (чи читав респондент видання в останній проміжок часу) і частотність (скільки з фіксованого числа останніх номерів читав респондент); а так само частота (інтенсивність) прочитання і кількість читачів одного примірника видання. [5 А. Балабанов Вимірювання аудиторії преси - Лекції з медіапланування]







Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 562. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия