Студопедия — Рівненська область
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Рівненська область






РОГО «Комітет виборців України» запрошує усіх небайдужих до майбутнього нашої держави громадян долучитися до процесу спостереження за дотриманням законодавства в день голосування під час дострокових виборів Президента України 25 травня 2014 року на Рівненщині.

Не маєте досвіду спостереження – ми Вас безоплатно навчимо.

Від Вас – лише бажання вчитися і працювати та виділити свій час на навчання і спостереження в день виборів 25 травня.

За додатковою інформацією звертайтеся до нас:

- за адресою в м. Рівне: вул. Короленка, 6, каб. 4, 9 (приміщення обласної бібліотеки);

- за телефонами: (0362) 26-39-43, 26-38-47;

- на електронну пошту: [email protected];

- через сайт організації www.cvu.com.ua в розділі «Контакти»;

- через сторінку організації в мережі Facebook.

Також Ви вже можете проявити свою громадянську активність та повідомляти нас про факти порушень виборчого законодавства (адміністративний тиск, підкуп, нечесна агітація тощо).

Разом ми станемо творцями нової успішної сторінки в історії молодої незалежної демократичної та процвітаючої України. Про це повідомляє інформаційний відділ РОГО КВУ (Рівнян запрошують стати спостерігачами на виборах // Все – сайт чесних новин (http://vse.rv.ua/news/1399442533-rivnyan-zaproshuyut-stati-sposterigachami-na-viborah.html). – 2014. – 07.05).

Сумська область

У Сумах агітатори заклеюють листівками паркани та кидають їх по під’їздах. У неналежних для цього місцях агітують за кандидатів в Президенти Сергія Тігіпка, Анатолія Гриценка, а також кандидатів в мери обласного центру Сергія Клочка та Анатолія Жука.

Найчастіше листівки розклеюють у прохідних місцях на парканах та будинках поруч з іншими рекламними матеріалами комерційного характеру. Так, в центральній частині міста один із парканів був заклеєний листівками за Сергія Тігіпка. Також в центрі на парканах зустрічаються плакати за Анатолія Гриценка.

Агітатори кандидатів на пост міського голови розклеюють оголошення про зустріч з політиком в мікрорайонах міста. Листівки такого змісту від кандидата у мери Сергія Клочка були розклеєні в одному зі спальних районів міста Суми.

Агітатори іншого кандидата у мери Анатолія Жука вирішили пройтись від дверей до дверей та принести рекламу свого кандидата кожному сумчанину. Як наслідок – під’їзди засмічені листівками.

Цікаво, що агітатори ігнорують офіційні місця для розміщення політичної реклами (Суми засмічують політичною рекламою // Громадянська мережа ОПОРА (http://oporaua.org/news/5067-sumy-zasmichujut-politychnoju-reklamoju). – 2014. – 09.05).

Тернопільська область

На сайті колишнього технолога місцевих регіоналів Ярослава Чорнозуба з’явилося відео, як начальник виборчої кампанії Порошенка в Тернопільській області Степан Барна виявив в одній з місцевих друкарень газети з чорним піаром проти кандидата в Президенти (Барна знайшов друкарню, де штампують погане про його нового кумира // За Збручем (http://zz.te.ua/barna-znajshov-drukarnyu-de-shtampuyut-pohane-pro-joho-novoho-kumyra/). – 2014. – 07.05).

 

Херсонська область

В окружній виборчій комісії № 187, що у м. Цюрупинську Херсонської області (округ включає Голопристанський, Каланчацький, Скадовський, Цюрупинський райони, місто Гола Пристань) розповіли, як проходить робота по організації діяльності дільничних виборчих комісій. Член ОВК Лариса Філіпова змалювала поточну ситуацію.

Майже в усіх дільничних виборчих комісіях округу пройшли перші засідання, більшість членів ДВК прийняли присягу, і комісії набули своїх повноважень. Є лише проблема у ДВК № 485, що у с. Широке Скадовського району, там відмовились всі троє осіб з керівного складу (голова від Зоряна Шкіряка, заступник – від Миколи Маломужа, секретар – від Василя Куйбіди). Зараз ОВК працює з довіреними особами кандидатів над замінами керівного складу.

Всі дільничні комісії отримали печатки, тексти Закону «Про вибори Президента» інформаційні плакати кандидатів, навіть спеціальні подушечки для печаток, які є додатковим захистом від підробок печатки.

Проте, є складності з матеріально-технічним забезпеченням: кошторис затверджений, але коштів на рахунок ОВК не поступає. Так, нема змоги виготовити таблички на дільничні комісії, нема канцелярського приладдя, тканини для виготовлення кабінок для голосування.

На питання, чи будуть ротації членів ДВК, відповіли, що - не більше 10-15%. У містах з замінами простіше, а от у сільській місцевості зараз гаряча пора, люди зайняті на польових роботах, тому важче знайти тих, хто погодиться працювати в комісіях. Така ситуація в окрузі склалася станом на 9 травня.

Чергове засідання ОВК № 187 відбулося 10 травня, були затверджені 72 заміни по різних виборчих дільницях, з них 7 членів ДВК залишились у комісіях, але вже не займають керівні посади. В основному ротація пройшла по Цюрупинському району. Ситуація з ДВК № 485 поки не змінилися (Херсонщина: Дільничні комісії запрацювали (ОВК № 187) // Громадянська мережа ОПОРА (http://oporaua.org/news/5104-hersonshchyna-dilnychni-komisiji-zapracjuvaly-ovk--187). – 2014. – 11.05).







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 306. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия