Студопедия — Система запалення.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Система запалення.






4.28.1. Заборонена батерейна система запалення. Заборонені будь-які системи, які змінюють кут упередження запалення. Для всіх двигунів груп 1 та 2 системи запалення повинні бути омологовані СІК-ФІА.

4.29. Електронні системи

Заборонено застосування будь-яких електронних систем, які здійснюють управління параметрами функціювання двигуна або карта під час заїздів. Від часу початку офіційних тренувань на картах дозволено застосування систем, які враховують наступні параметри функціювання двигуна або карта: оберти колінчастого валу двигуна, час проходження кола (секундомір), показники 2-х температур, величини продовжного та бокового прискорень, швидкість 1-го колеса (встановлення 1-го датчика швидкості).

Дозволяється встановлення датчика температури на випускній системі за допомогою різьбової втулки закріпленої методом зварювання.

Заборонено застосування будь-яких систем телеметрії під час змагань.

4.30. Система рідинного охолодження.

Система рідинного охолодження двигуна повинна бути одноконтурною та вміщувати у собі один одноконтурний радіатор та один односекційний рідинний насос. Привід рідинного насосу тільки від задньої вісі карта. Рідинні шланги повинні бути виконані із матеріалу, який має здатність витримувати високий тиск (10 Bars) та підвищену температуру (150°С). Охолоджуюча рідина – тільки вода (Н2О). Дозволено встановлювати термостат.

4.31. Важіль коробки передач - не повинен мати гострих кутів.

Глава 5.

ТЕХНІЧНА РЕЄСТРАЦІЯ ТА АДМІНІСТРАТИВНІ ПЕРЕВІРКИ

5.1. Ніякий карт не може прийняти участь у змаганнях, якщо він не пройшов омологацію, реєстрацію та технічний огляд (інспекцію).

5.2. Кожен Водій, що приймає участь в офіційних змаганнях об’явлених ФКУ, повинен бути екіпійованим у омологований вогнебезпечний комбінезон, взуття, рукавички та омологований шолом, або визнані ФКУ. Для міжнародних змагань екіпіювання водія повинно відповідати вимогам СІК-ФІА.

5.3. До технічного огляду (контролю) водій забов’язаний надати усе обладнання (шасі, двигуни, колеса) і екіпіровку (шолом, окуляри, рукавиці, комбінезон, взуття), які передбачаються до використання у даному змаганні, при цьому надати:

- чистий карт повністю підготовлений до змагань, із виконанням вимог безпеки, який відповідає цим Вимогам та критеріям реєстраційної карти;

- заповнену та підписану технічну карту і рекомендовано технічний паспорт;

- спортивне екіпіювання.

5.4. Під час технічного огляду (інспекції) та адміністративних перевірок Учасник зобов’язаний надати всі передбачені Регламентом документи,карт та водія. Учасник, що не вклався у встановлений розклад, до участі у змаганнях не допускається.

5.5.

5.6. Технічний комісар має право:

а) провести технічний огляд карта в будь-який час змагань;

б) за санкцією Колегії Спортивних Комісарів вимагати від Учасника провести розкриття двигуна, щоб переконатись у правильності допуску та відповідності його заявленим параметрам;

в) вимагати від Учасника надати йому необхідні деталі або докази, які

вважає необхідними.

5.7. Форма реєстрації (омологації) повинна мати дійсну печатку міжнародної або національної Федерації.

5.8. Під час придбання шасі, двигуна, кузова необхідно отримати від виробника (продавця) омологаційні карти СІК-ФІА або реєстраційну карту ФКУ на дану модель.

5.9. Двигуни, шасі, шини та інш.повинні відповідати, а технічна комісія повинна ідентифікувати їх за зображенням (фото, креслення, розміри, т.п.) та у реєстраційній карті.

5.10. Будь-який карт, що пройшов технічний огляд,але буврозібраний або змінювався таким чином, що могло вплинути на безпеку або його відповідність заявленим параметрам, повинен пройти повторний технічний огляд.

5.11. Технічний комісар повинен виконати перевірки будь-якого карту, який став учасником аварії.

5.12. Перевірка та технічний огляд повинні проводитись спеціально призначеними Офіційними особами. Тільки вони уповноважені надавати вказівки водіям та Учасникам.

5.13. Технічна комісія повинна опубліковувати результати технічного огляду кожного карта про допуск до змагання, а, в разі необхідності, доводити їх до відома інших учасників. Ці результати не повинні вміщувати ніяких цифрових даних за виключенням даних, що відносяться до аналізу палива або у випадках невідповідності карта технічним вимогам.

5.14. Надання карта на технічну комісію рівнозначно заяві про його відповідність технічним вимогам.

5.15. Під час технічного огляду, технічна комісія може провести опломбування (або будь-яким іншим чином, засобом зробити відмітку) наданого водієм обладнання.

5.16. Виміри та допуски.

5.16.1. Якщо за текстом дійсних “Класифікації та технічних вимог…”:

- у омологаційних або реєстраційних формах будь-які розміри зазначені як максимальний або мінімальний, в такому разі слід вважати, що ці розміри обмежуючі та допуски не враховуються.

- зазначений кут (фаза) випуску, в цьому разі вважається, що такий кут обмежувальний та допуск до уваги не приймається, вимір фази двигуна проводиться за допомогою щупа товщиною 0.2мм.

5.16.2. Під час здійснення технічного контролю повинні прийматись до уваги наступні допуски:

- діаметр циліндра двигуна - + 0,01 мм.

- діаметри диффузора карбюратора - без допусків

- хід поршня двигуна - + 0,1 мм.

-міжосева відстань отворів шатуна - + 0,1 мм.

- кути фази циліндра - + 2 град.

- розміри, менше 25мм 25-60 мм більше 60мм

у тому числі:

оброблені механічно + 0,5 мм. + 0,8 мм. + 1,5 мм.

необроблені + 1,0 мм. + 1,5 мм. + 3,0 мм

 

5.16.3. Вимір діаметру циліндра двигуна здійснюється між верхньою кромкою випускного вікна та верхнім торцом циліндра (гільзи), у двох взаємно перпендікулярних напрямках.

Вимір діаметру циліндра двигуна здійснюється з використанням вимірювального інструменту, що забезпечує точність виміру до 0,01мм.

 

5.16.4. Вимір хода поршня двигуна здійснюється за допомогою вимірювального інструменту, що забезпечує точність виміру до 0,1мм.

 

5.16.5. Для виміру об’єму камери згоряння, необхідно використовувати емкість з поділами не більш ніж одна десята куб. см. та використовувати суміш складена із 50% бензину та 50% моторного мастила для двотактних двигунів.

Д О Д А Т К И







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 378. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия