Студопедия — ГРУПА 2
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ГРУПА 2






3.5.4. Клас “ІНТЕРКОНТИНЕНТАЛЬ-А”:

Відповідно Ст.10 Спеціальні вимоги до ІСА Міжнародних техвимог (МТВ)

* Одноциліндровий двигун водяного чи повітряного охолодження серійного виробництва з повнопоточним клапаном без коробки передач, омологований СІК-ФІА і відповідаючий цим вимогам.

* Максимальний робочий об’єм циліндра: 100 см. куб.

* Хід: мінімум - 48.5 мм – максимум - 54.5 мм.

* Максимальна фаза випуску - 177 °, незалежно від вказаної в омологаційній формі (відрахована на крузі мінімального діаметра 200 мм або при допомозі цифрового приладу).

* Число перепускних каналів: 3 (три).

· Карбюратор повинен бути визнаним СІК-ФІА, мати дросельну заслонку на центральній осі, і максимальний діаметр диффузора 24 мм.

* Випускна труба повинна бути омологована CIK-FIA, як одна на дану модель двигуна.

Випускна труба повинна мати два виступаючих кільця для пломбування та мати номер омологації CIK-FIA.

Товщина листового металу повинна бути мінімум 0.75 мм, и вага вихлопної труби, має бути не менше 90 % ваги, вказаної в омологації до 2000 року.

* Мінімальна вага: 150 кг

* Мінімальна вага власне карта (без палива): 65 кг

· Шины: 5" омологовані, м’який, середній або твердий тип.

Тип шин на конкретні змагання в Україні визначається Регламентом.

Вік водіїв - старше 15 років.

 

3.5.5. Клас “ІНТЕРКОНТИНЕНТАЛЬ-А-ЮНІОР”:

Відповідно Ст.10 Спеціальні вимоги до ІСА-J МТВ.

* Одноциліндровий двигун повітряного охолодження серійного виробництва з поршневим газорозподілом без коробки передач, омологований СІК-ФІА і відповідаючий цим вимогам.

Оригінальні частини омологованого двигуна повинні завжди зберігати їх оригінальну конструкцію та мати можливість бути ідентифікованими по фотографіях, малюнках чи кресленнях та мати розміри, вказані в омологаційних формах.

* Максимальний робочий об’єм циліндра: 100 см3.

* Хід: мінімум - 46.0 мм - максимум - 54.5 мм.

* Максимальна фаза впуску та випуску: строго у відповідності до діаграми "A" омологаційної форми (відрахована на крузі мінімального діаметра 200 мм або при допомозі цифрового приладу).

*Загальна ширина впускних каналів не повинна бути більше ніж 22.3 % повного кола циліндру, встановленого теоретично максимального діаметра в омологації CIK-FIA + товщина перегородки між вікнами. Форма впускних каналів повинна мати геометричну форму, сторони якої рівні між собою (два по два) і мати 4 радіуси, менше чи рівних 4 мм.

Максимальна фаза випуску: строго у відповідності до діаграми "B" омологаційної форми (відрахована на крузі мінімального діаметра 200 мм або при допомозі цифрового приладу).

* Загальна ширина випускних каналів не повинна бути більше ніж 22.3 % повного кола циліндру, встановленого теоретично максимального діаметра в омологації CIK-FIA + товщина перегородки між вікнами.

* Фази впуску: будь- який пристрій, що може змінити фази впуску, або який дозволяє прамо чи опосередковано збільшити вхідний отвір або цикл впуску заборонено.

*Будь-яка механічна обробка циліндра та/чи поршня, яка дозволяє рух суміші в циліндр, коли більш низький край поршня перекриває вхідне вікно, заборонена. Це включає (але не тільки): зміщення середньої лінії колінчастого вала до середньої лінії вікна будь-яким способом, асиметричну механічну обробку головки чи юбки поршня, скошування поршня та вікна за ним, за виключенням того, що необхідно для обробки країв.

· Карбюратор повинен бути визнаним СІК-ФІА, мати дросельну заслонку на центральній осі, і максимальний діаметр диффузора

· 24 мм.

* Дозволяється штуцер вакуумного насосу максимальним діам. 3.25 мм

* Відстань між задньою стороною карбюратора та геометричною віссю циліндра не повинна бути менше ніж 91 мм (виміряною в відповідності з критеріями CIK-FIA.

Кути (Альфа) і (Бета) визначаючі 91 мм, не можуть бути змінені. Будь-яке з’єднання, що утворює додатковий об’єм на рівні впускного каналу (за винятком каналу між карбюратором та вакуумним штуцером карбюратора) заборонено (див.Технічний мал.№ 5).

* Трубочка вакууму в картері повинна мати максимальний внутрішній діаметр 3.25 мм.

* Об’єм камери згоряння: 12 см3 мінімум. Об’єм камери вимірюється лабораторною бюреткою класу А, проградуйованою до десятих долей см. куб. Суміш, що використовується для вимірів, повинна складатись з суміші неетилованого бензину та масла для двотактних двигунів у пропорції 1:1. Камера згоряння повинна бути заповнена у відповідності до методу, описаного в додатку 5. Будь-який пристрій або спосіб, що може змінити об’єм камери згоряння, описаній в омологації, чи який може прямо чи опосередковано зменшити цей об’єм, заборонено.

* Свічки запалювання: вільні. Корпус Свічки запалювання (за виключенням електродів), закрученої в головку циліндра, не повинен виступати за межі верхньої частини купола камери згоряння.

Розміри - довжина: 18.5 мм; крок: М. 14 x 1.25.

* Зазор (відстань між поршнем та головкою циліндра) повинна бути 1.2мм як мінімум у всіх точках. Товщина олов’яної проволочки для вимірювання цього зазору повинна бути 1.2-1.5мм. Цей зазор може бути виміряний в будь-який момент під час змагання.

* Випускна труба повинна бути омологована CIK-FIA, як одна на дану модель двигуна.

Випускна труба повинна мати два выступаючих кільця для пломбування та мати номер омологації CIK-FIA. Товщина листового металу повинна бути мінімум 0.75 мм, а вага вихлопної труби, має бути не менше 90 % ваги, вказаної в омологації до 2000 року.

* Обов’язкове застосування вимикача запалювання, встановленого таким чином,щоб водій під час керування картом мав змогу його застосувати.

* Муфта: омологована CIK-FIA суха центробіжна муфта.

* Стартерна система має бути електрична і може бути бортова.

* Муфта повинна спрацьовувати в максимумі на 5000 обертів за хвилину і змусити карт з водієм на борту рухатись вперед.

*Повинен бути ефективний захист муфти (зроблений з алюмінію), що покриває всю муфту, але залишає вільним доступ до цепу чи ременю приводу.

· Шины: 5" омологовані, середнього чи твердого типу.

· Тип шин на конкретні змагання визначається Регламентом.

* Мінімальна вага: 135 кг

* Мінімальна вага власне карта (без палива): 65 кг.

Вік водіїв - від 13 до 15 років.

 

3.5.6 Клас «KF – 4»

Оригінальні частині омологованого двигуна мають завжди зберігати їх оригінальну конструкцію, відповідати й бути однаковоми із фотографіями, кресленнями та фізичною висотою, що описана в омологаційній формі, яка представлена омологаційною печаткою на двигуні.

Будь-які зміни заборонено, навіть якщо це неявно дозволено статтею цього Регламенту, чи з метою безпеки. Під змінами маються на увазі будь-які дії, такі як: зміна початкового зовнішнього вигляду, розміру, креслень чи фотографій оригіналів омологованих частин.

Основа двигуна має легко пристосовуватись до усіх трьох категорій.

Одноциліндровій, із прямим приводом, двотактний, з обернено поступальним рухом двигун, омологований СІК-ФІА.

Екзотичні матеріали заборонені, обов’язково застосування тільки сталі та алюмінію.

Карбон заборонений для усіх структурних частин.

Картери двигуна та циліндру: обов’язково з алюмінієвих литв.

Колінчастий вал, шатун та палець: обов’язково магнітна сталь.

Поршні: обов’язково з алюмінієвої болванки чи ковані.

Гільза циліндра із ливарної сталі.

Висота блока циліндра вимірюється між верхньою площиною прокладки вкладиша і площиною прокладки основи циліндра.

Об’єм перепускних каналів, довжини випускного каналу, внутрішній профіль випускного каналу і нижньої площиниі циліндра повинні відповідати Омлогаційній карті. Ці елементи повинні контролюватись згідно Додатку 3.

Максимальний об’єм циліндра – 125 см3.

Хід поршня: включно у межах від 54мм мінімум до 54,5мм максимум.

Водяне охолодження (картера, циліндра, голівка циліндра) одноконтурне із вбудованою водяною помпою.

Омологований радіатор.

Пелюстково-клапанний впуск у картер чи циліндр.

Клапан на випуску дозволений: омологований із пневматичним контролем (відкриття) і механічним поверненням (закриття), без будь-яких електронних з’єднань.

Нагнітання суміші забороне.

Мінімальний об’єм камери згорання – 9 см3; він вимірюється відповідно до методу, що описаний у Додатку № 1а.

Свічка запалення:марка будь-яка. Оболонка свічки запалення (не включаючи електроди), яка закручена у голівку циліндра не повинна перевищувати (виходити за межі) верхньої частини оболонки камери згорання.

Розміри нарізкового отвору свічки: довжина – 18,5 мм, крок нарізки – М14х1,25.

Обов’язкова омологована система балансу, зроблена з небалансувальної маси, такої, що обертається у протилежному напрямі від колінчастого валу. Балансировка має бути мінімум 25% (див. деталі у Регламенті омологації). Має надаватись можливість знімати її та перевіряти безпосередньо із зовні.

Омологована система змінного електричного запалення із системою самозарядки для батареї дозволена лише відповідно до швидкості двигуна. Встановлення, пристосування, принцип роботи та маркування: відповідно до списку вимог, зазначених у Регламенті омологації СІК – ФІА.

Обмежувач швидкості двигуна встановлений на відмітці 14000 об/хв..

Карбюратор тільки оригінальний, той, що масово виробляється, вакуумний, з максимальним діаметром 30 мм, із круглою заслінкою, без будь-яких електронних зєднань.

Стартер із бортовим електричним джерелом. Обов’язкова кнопка запуску і виключення двигуна, яка повинна бути доступна пілоту в його нормальному положенні.

Обов’язкова герметична батарея (вільне кріплення), яка використовується лише для стартера.

Обов’язковим є омологоване сухе відцентрове зчеплення із масою зчеплення та приводним кільцем, яке прилягає до половини колінчастого валу (чи маховика).

Мінімальна вага зчеплення: -разом із приводним кільцем та моторною зіркою повинна відповідати Омологаційній карті.

Зовнішній діаметр зчеплення- 80 мм. мінімально

Зчеплення двигуна має приводитись до руху при 5000 об/хв. максимум й рухатись вперед із водієм, який сидить у карті.

Має бути встановлений ефективний захист (зроблений із алюмінію чи пластику), який закриває відцентрове зчеплення, але залишає вільним доступ до ланцюга чи ременя.

Система вихлопу складається максимально з 6-ти секцій із сталим діаметром (який розходиться та сходиться без різниці) та випускного глушника, омологованного разом із двигуном. Мінімальна товщина листа металу вихлопної системи – 0,9 мм.

Омологований глушник впуску з 2-ма впускними отворами і максимальним діаметром 23 мм.

Шум обмежений до 100 ДБ/А максимум на 7500 об/хв..

Кількість мастильних матеріалів, доданих до палива, обмежена до 4%.

Обмеження хімічних викидів контролюється омологацією.

Ідентифікація: оброблене місце 30х20 мм для додання спеціальної ідентифікаційної таблички:

А) передньої частини циліндру;

Б) на верхній частині картера кріплення системи клапанного впуску.

 

3.5.7 Клас «КF – 3».

Двигун, омологований для KF-4, із такими змінами:

Клапан на випуску заборонений: замінений омологованою вставкою або його місце не оброблюється на верстаті.

Кут фази випуску максимум 170*,вимірюваний на рівні циліндру, відповідно до методів, що описані у статті 2.25.3.2 Технічних Вимог СІК/ФІА.

Спеціальна монолітна система вихлопу (розміри та об’єм відповідно до креслень № 12). Для Чемпіонатів, Кубків, Трофеїв постачальника систем вихлопу буде визначано за результатами тендеру.

Омологований карбюратор типу “метелик” із максимальним діаметром 20 мм, включно із двома гвинтами регулювання, відповідно до омологації. Він повинен відповідати спеціальним вимірювальним приладам Виробника для контролю внутрішнього отвору (дифузору). Для Чемпіонатів, Кубків, Трофеїв СІК-ФІА буде визначений карбюратор за результатами тендеру.

Радіатор вільний.

Омологована система вихлопу із спеціальним обмежувачем обертів до 14000 об/хв..

Мінімальний об’єм камери згоряння – 12 см.3., вимірювальний згідно Додатку 1b Технічних Вимог.

Шини 5” омологовані середнього чи твердого типу.

Гальма-тільки на задню вісь.

Загальна мінімальна вага- 145 кг. (включаючи вагу пілота).

Мінімальна вага карта (без палива) – 75 кг.

Вік пілотів: від 13 до16 років.

 

3.5.8 Клас «КF – 2»

Двигун, омологований для KF-4, із такими змінами:

Омологоваий клапан випуску дозволений.

Мінімальний об’єм камери згорання – 9см3. Він вимірюється відповідно до методу, що описаний у Додатку №1с до Технічних Вимог.

Максимальні обороти двигуна - до 15000 об/хв..

Омологований карбюратор із заслінкою типу “метелик” з максимальним діаметром 24 мм. включно із двома гвинтами регулювання, відповідно до омологації. Він повинен відповідати спеціальним вимірювальним приладам Виробника для контролю внутрішнього отвору (дифузору).

Вільний радіатор (и).

Омологована система запалення із спеціальним обмежувачем обертів на 15000 об/хв..

Механічне функціонування випускного клапану вільне, при умові, що всі деталі, показані у розвернутому кресленні, включеному Омологаційну форму, використовуються і ніякі інші не добавлені.

Шини 5” омологовані, м’якого, середнього чи твердого типу.

Загальна мінімальна вага- 158 кг. (включаючи вагу пілота).

Мінімальна вага карта (без палива) – 75 кг.

Дозволено гальма на передні колеса, але тільки діючої омологації СІК/ФІА та з ручним приводом.

Вік пілотів – старше 15 років.

3.5.9. Клас “KZ-2”:

Відповідно Ст.10 Спеціальні вимоги до ІСС МТВ.

* Силовий агрегат: двигун не повинен відділятись від коробки передач. Силовий агрегат може розділятись тільки на 2 частини (у вертикальній чи горизонтальній площині).

* Одноциліндровий двигун водяного охолодження з клапаном на впуску та одним ланцюгом, омологований CIK-FIA.

* Максимальний робочий об’єм циліндра: 125 см3.

· Клапанна коробка (розмір і креслення) повинна відповідати омологаційній формі. Кришка клапанної коробки вільна.

· Покриття коробки клапанів – довільне.

Карбюратор – зроблений із алюмінію, типа «Вентурі», максимальний діаметр диффузору - 30 мм. Для Чемпіонатів, Кубків і Трофеїв СІК/ФІА на 2007-2009 рік карбюратор повинен бути Dell΄Orto VHSH 30. Постачальник визначається після тендеру. Карбюратор повинен бути строго оригінальним. Регулюванню підлягають- заслонка, голка, поплавок, поплавкова камера, розпорошувач (жиклерний стовпчик), жиклери і комплекти деталей голки, відповідаючи всім занімяемим деталям тільки оригінальному Dell΄Orto. Об’єднаний паливний фільтр і пластина (деталь № 28 на технічному малюнку № 7 додатку) можуть бути зняті. Якщо вони залишені- повинні бути оригінальними.

* Коробка передач: омологована CIK-FIA (включно крутячий момент). Мінімально -3, максимально 6 передач. Перевірка передаточних чисел за допомогою градуйованого диска мінімальним діаметром 200 мм або цифрового пристрою; десятичні числа, вказані в омологаційній формі повинні бути вказані в долях градусів, а не в хвилинах. Для омологації коробки передач- Виробник,модель і тип повинні бути вказані в Омологаційній карті.

* виключно механічна коробка передач з ручним управлінням без сервоприводів.

*Будь-яка система виключення запалювання заборонена.

* Максимальна фаза випуску - 199 ° незалежно від вказаної в омологаційній формі (відрахована на крузі мінімального діаметра 200 мм або при допомозі цифрового приладу).

* Об’єм камери згоряння: 11 см3 мінімум. Об’єм камери вимірюється лабораторною бюреткою класу А, проградуйованою до десятих долей см. куб. Суміш, що використовується для вимірів, повинна складатись з суміші неетилованого бензину та масла для двотактних двигунів

у пропорції 1:1. Камера згоряння повинна бути заповнена у відповідності до методу, описаного в додатку 4.

* Свічки запалювання: вільні. Корпус Свічки запалювання (за виключенням електродів), закрученої в головку циліндра не повинен виступати за межі верхньої частини купола камери згорання.

Розміри: довжина - 18.5 мм; крок: М. 14 x 1.25.

* Дозволено добавляти масу до ротора системи запалювання; він повинен бути зафіксований не менш ніж 2 болтами без зміни омологованого ротора.

* Вихлоп: омологований (див. Додаток до омологаційної форми), із магнітної сталі, товщиною мінімум на 0.75 мм.

· Шины: 5"омологовані, середнього чи твердого типу.

· Тип шин на конкретні змагання визначаються Регламентом.

* мінімальна вага карта - 175 кг

Вік водіїв - старше 15 років.

При виникненні розбіжностей у трактовці керуватись оригіналом Технічних Вимог СІК/ФІА.

ГРУПА 3.

3.5.7. КЛАС “ПІОНЕР-Н”

Одноциліндрові двигуни “Мотор-Січ Д-70Д” повітряного охолодження без коробки передач виробництва Запорізького заводу “Мотор - Січ”.

Робочий об’єм двигуна - 70,6 см3 ±0,1

Об’єм камери спалювання – мінімум 7,5 cм– (процедура обміру у додатку № 1)

Хід поршня - 35,8 мм +0,06, діаметр поршня максимальний - 50,12

Циліндр –оригінальний Мотор Січ,без доопрацювання,максимальна висота вихлопного вікна від нижньої площини циліндра – 39,2.

Поршневі кільця - 2 шт.,прямокутної форми,висота 1,2 (+ - 0,1)

Охолодження - примусове, повітряне.

Муфта - центробіжного типу.(момент срабатывания не более 5000об/мин)

Запалення - комплектації заводу-виробника; шпонка, шпоночні пази колінчатого валу та ротора запалювання оригінальні, без доопрацювання і пошкоджень.

Карбюратор - типу "ВЕНТУРІ" КМ – 17, "Tillotson-HS" з максимальним діаметром диффузора 17,7 мм, Загальна довжина пакету деталей впускного тракту від площини кріплення впускного патрубка на циліндрі до площини кріплення на карбюраторі- не більше 40 мм

Система запуску двигуна не регламентується.

Основним документом для контролю розмірів є реєстраційні карти ФКУ.

Випускна труба та коліно – згідно реєстраційної карти ФКУ.

Ведуча зірочка – 10 зубів.

 

Дозволено вносити наступні зміни

- Знімати в карбюраторі пускову заслонку з віссю

- Отвір від вісі пускової заслонки заглушити

- Вільне кріплення карбюратора

- Для карбюратора КМ -17 - виготовляти нові кришки мембранної камери та камери бензонасосу

- дозволяється встановлювати вакуумний штуцер на кришку бензонасоса карбюратора "Tillotson-HS"

- Встановлювати вільний повітряний фільтр різних років омологації;отвори – 2х23 мм

- Встановлювати свічку запалювання з довжиною різьбової частини до 10 мм, диаметр 14 мм, шаг 1,25

- Заглушувати отвір декомпресора у циліндрах деяких модифікацій;

- Полегшення картера двигуна зняттям металу - не торкаючись кривошипно - шатунної камери та площини роз’єму з циліндром

- Зняття металу на картері для співпадання каналів продувки з каналами циліндра;

- Ремонт картера за допомогою зварки, крім зони перепускних каналів;

- Переносити вакуумний штуцер приводу паливного насоса у картері в інше місце з незмінним діаметром внутрішнього отвору, рівним 2,5 мм,

- Проводити заміну підшипників на інші 203 серії з кульками з магнітного матеріалу.

- Матеріал, товщина прокладки між циліндром і картером двигуна та частинами картера не регламентується,

- Сальники колінчастого валу будь-якого виробника, відповідні розмірам ВАТ ”Мотор Січ” - 17х29.

- Циліндр –,встановлювати датчик температури типу АІМ різьба М5 у глухий отвір з різьбою М5, виготовлений на місці центрувального отвору зверху циліндра

- Ремонт свічних різьбових отворів згідно креслень, футорка дозволена згідно креслення додаток №3,

Поршень без доопрацювання, кільце, палець – оригінальні,допускається зняття фасок на кільцях.

Підсилювати випускне коліно біля циліндра та встановлювати датчик температури.

- Колінчастий вал - оригінальний, (дозволено нарізати різьбу для закрутки гайки електричного пуску двигуна)

- Вузол охолодження – оригінальний, кожух охолодженняциліндра вільний

Мінімальна вага– 100 кг.

Вік водіїв - 9 -12 років.

 

3.5.8. КЛАС “ПІОНЕР-Н-міні”

Двигуни повинні відповідати вимогам, що передбачені для класу

“Піонер-Н”.

Основним документом для контролю розмірів є реєстраційні карти ФКУ.

На впуску обов’язкове встановлення двох шайб, через які повинна проходити уся робоча суміш, яка поступає до циліндру: однієї дистанційної шайби з отвором діаметром не більше 20±0,5 мм та дроссельної шайби з от отвором діаметром 12 мм максимум Товщина кожної шайби не більше 2 мм і не менше 1,5мм. фаски и на діаметрі 12 мм. – заборонені.

Від площини карбюратора мусить стояти одна прокладка товщиною не більше 1 мм.,шайба з внутрішнім діаметром 20мм., одна прокладка товщиною не більше 1 мм, ще одна шайба з максимальним внутрішнім діаметром 12 мм.,далі пакет деталей не регламентується.

Загальна довжина пакету деталей впускного тракту від карбюратора до площі кріплення впускного патрубка на циліндрі не більше 40 мм

Мінімальна вага – 85 кг.

Вік водіїв - 6 -8 років

МЕТОД ВИМІРУ Об'ЄМУ КАМЕРИ ЗГОРЯННЯ

 

у двигунах картів класів «Піонер-Н» і «Піонер-Н-міні»

 

1. Дочекатись доки двигун набере температуру оточуючого середовища.

2. Демонтувати двигун з шасі карта (припускається здійснення виміру

без виконання демонтажу двигуна в разі можливості забезпечення

перпендикулярності осі циліндру двигуна відносно площини майданчика для виміру).

3. Викрутити свічку запалення, перевірити (глибину різьбового отвору для свічки запалення - глибина отвору дорівнює 6,5 мм).

4. Встановити поршень у крайнє верхнє положення та блокувати

колінчастий вал від зміщення.

5. Ввернути в отвір свічки запалення “ввертиш” (див.технічний мал.№ 2.

“Вставка замість свічки для класу Піонер Н і Н міні”).

6. Використовуючи місткість з поділами не більш ніж 0,1 см3, яка наповнюється сумішшю 50х50% моторного мастила для двотактних двигунів і бензину, через “ввертиш” здійснювати наповнення сумішшю камери згоряння до рівня верхнього краю “ввертиша”. Суміш, яка використовується для заміру, для кожного двигуна повинна бути свіжою (яка ще не використовувалась).

Наповнений об’єм (за показниками поділів на місткості) після відрахування об'єму “ввертиша” (що складає 2 см3), не повинен бути меншим ніж 7,5 см3.

 

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО КЛАСУ 60 см.куб.

1. До змагань допускаються зареєстровані ФКУ серійні одноциліндрові двигуни повітряного охолодження "Comer KWE-60" і „РARILLA-60 SWIFT/UA” з поршневим газорозподілом, без коробки передач, циліндр з чугункою гільзою, з центробіжною муфтою зчеплення та електричним стартером. Виробники- фірми Comer S.p.a. і IAME S.p.a.-Італія.

2. Офіційний постачальник двигунів- „РARILLA-60 SWIFT/UA” - ТОВ „Е.К.О. ГРУП”, "Comer KWE-60" – вільного придбання.

3. Двигуни повинні повністю відповідати регістраційній карті. Всі деталі та вузли двигуна, в т.ч. і прокладки повинні бути оригінальними. На картері, циліндрі та головці циліндра двигуна „РARILLA-60 SWIFT/UA” обов’язково повинно бути заводське клеймо „UA”, на гільзі циліндра – „U”.

4. Максимальний робочий об’єм циліндра – 60 см3.

5. Мінімальний об’єм камери згоряння – 6.5 см3. Вимір проводиться при допомозі спеціального „ввертиша”, рекомендованого СІК/ФІА.

6. Типи і розмір підшипників колінчатого вала (в т. ч. і кількість шариків) і шатуна повинні відповідати оригіналу.

7. Моторна зірочка Z10 або Z11 зубців.

8. Для двигунів "Comer KWE-60" максимальний кут відкриття фази впуску – 144°, випуску - 156° фаза перепуску 117 +-2°.. Для двигунів „РARILLA-60 SWIFT/UA” максимальний кут відкриття фази впуску – 144°, випуску - 156°, фаза перепуску 116 +-2°.

9. Вимір углових параметрів циліндра двигунів „РARILLA-60 SWIFT/UA” і "Comer KWE-60" проводиться електронним фазоміром з використанням спеціального щупа IAME 101194 товщиною 0,2 мм. Для фази перепуску ширина щупа – 5 мм., для фаз впуску і випуску ширина щупа – 10 мм.

10. Мінімальна товщина прокладки „циліндр-картер” двигуна „РARILLA-60 SWIFT/UA”- 0,3 мм..

11. Вимір лінійних параметрів циліндра двигунів „РARILLA-60 SWIFT/UA” і „Comer KWE-60" виконується з використанням спеціальних шаблонів IAME

12. Обов’язкове використання оригінальної центробіжної муфти зчеплення. Муфта повинна включатись до 5500 об/хв колінчатого валу (пілот повинен знаходитись за кермом).

13. Обов’язкове використання свічок запалення NGK BR9EG або NGK BR10EG з оригінальною уплотнюючою шайбою. Розмір різьбової частини свічки запалювання- довжина- 18 мм., діаметр-14 мм., шаг- 1,25. У разі використання датчика температури, дозволяється відсутність уплотнюючої шайби, при умові предявленні двигуна на технічний огляд з встановленим датчиком.

14. Різьбова частина свічки запалювання не повинна входити в камеру згорання.

15. Обов’язкове використання оригінальних систем запалення. Акумуляторна батарея «сухого” типу, ємкостью до 9 А і вагою до 5 кг.

16. Обов’язкове використання оригінального глушника шуму впуску.

17. Обов’язкове використання карбюратора Dell’Orto PHBG 18 ВS (Cod 2523 standart):

- максимальний діаметр диффузора – 18 мм;

- максимальний діаметр вихідного отвору – 25 мм;

- головний паливний жиклер – 92 -95;

- голка W23;

- стовпчик голки-AN 266;

- заслонка – 40;

- жиклер холостого ходу 55;

- стартовий жиклер – 60;

- вага поплавків – 4 гр.

На циліндрі двигуна обов’язкове використання оригінального впускного патрубка „Супер-міні” і використання однієї оригінальної прокладки.

Обов’язкове використання діафрагменного паливного насоса Dell’Orto.

18. Обов’язкове використання оригінальної випускної системи, на циліндрі двигуна - оригінального випускного патрубка для класу „Супер-міні” і однієї оригінальної прокладки. Заборонено використання проставок.

19. Дозволено вносити наступні зміни в двигун:

- ремонт різьбових отворів картера і циліндра шляхом переходу на більший діаметр різьби;

- виправляти локальні дефекти лиття в каналах циліндра;

- усувати ступіньки між каналом і вікном, які утворюються при запресовці гільзи циліндра.

20. При внесенні дозволених змін у двигун, повинні бути витримані віс розміри, вказані у регістраційній карті при збереженні начальної конфігурації вікон циліндра та без створення додаткових фасок на кромках вікон циліндра.

21. Будь-які зміни і доопрацювання деталей двигуна і його систем, не дозволені у прямій формі- заборонені.

22. Шасі.

- база – 950 +- 5 мм.;

- максимальний діаметр труб рами 28 мм.;

- максимальна ширина карта по зовнішнім сторонам задніх коліс 1100 мм.;

- максимальний діаметр задньої осі 30 мм. (мінімальний розмір стінки осі- 4,9 мм.);

- довжина задньої осі 960 +- 10 мм. Вага задньої осі – 2900+- 100 гр.;

- ширина переднього диска 110 – 120 мм., ширина заднього диска 140 – 150 мм.;

- обов’язкове застосування коробів безпеки;

- обов’язкове застосування пластикового заднього відбійника згідно вимог СІК/ФІА.

23. Мінімальна вага карта (включаючи вагу пілота) – 110 кг.

24. Вік пілотів 8 – 12 років.

3.5.9. КЛАС ”ПІОНЕР-Б”

Одноциліндрові двигуни повітряного або рідинного охолодження з коробкою передач серійного виробництва будь-якої країни, та саморобні, зареєстровані ФКУ;

Передні гальма – рекомендовано;

Коробка передач - до 4 ступенів;

Максимальний об’єм - 50 см3;

Карбюратор – вільний, один;

Система впуску - вільна; повітряний фільтр – вільний;

Система випуску - вільна;

Мінімальна вага - 90 кг;

Вік водіїв – 6 -13 років.

3.5.13. КЛАС “ПОПУЛЯРНИЙ-ЮНАКИ”

Двигуни серійного виробництва марки “ММВЗ” (Мінського мотовелозаводу), всіх модифікацій - одноциліндрові, повітряного охолодження, з коробкою передач від 3-х до 6-и ступенів, який візуально визнається як двигун родини ММВЗ.

Двигуни серійного виробництва марки “Чезет”, моделей: ЧЗ-984, - 511, - 516 - одноциліндрові, повітряного охолодження з коробкою передач;

Максимальний об’єм 125 см3:

* Свічки запалювання: вільні. Корпус свічки запалювання (за виключенням електродів), закрученої в головку циліндра не повинен виступати за межі верхньої частини купола камери згоряння.

Розміри - довжина: 18.5 мм; крок: М. 14 x 1.25.

Забороняється для двигунів марки “ММВЗ”:

- золотникова система впуску горючої суміші;

- встановлювати циліндр та головку циліндра інших моделей двигунів;

- немагнітний матеріал шатуна;

- змінювати хід поршня. Максимальний діаметр циліндра 52,6 + 0,02 мм.

Забороняється для двигунів марки “Чезет”:

- встановлювати циліндр і головку інших моделей двигунів, а також саморобні:

- немагнітний матеріал шатуна:

- золотникову і клапанну систему впуску паливної суміші;

- змінювати міжцентрові відстані між колінчастим валом і валами коробки передач (див. малюнок 3):

- встановлювати інші системи запалення, крім штатних та омологованих систем: "PVL", "SELETRA", " ITAL SISTEM"…

Циліндр:

- змінювати систему газорозподілу;

- змінювати кількість і взаємне розміщення впускних, перепускних і випускних каналів і вікон;

- додавати матеріал будь - яким методом зверху та із середини на зони циліндра і картера, пов'язані з процесом газообміну (впуск, перепуск, випуск), крім гвинтів фіксації впускного алюмінієвого патрубка в циліндрі та дистанційної проставки між циліндром і картером;

- максимальний діаметр циліндра 55,8 мм. + 0,02.

Гільза циліндру повинна бути виготовлена з чавуну без будь-якого покриття робочої поверхні.

Вікна гільзи циліндру можуть бути довільної форми та розмірів, із збереженням кількості і взаємного початкового розташування впускних, перепускних і випускних вікон.

Дозволити: зварювання в зоні каналів картера та циліндра тільки у випадку

ремонту (надання первинних форм та розмірів заводу-виробника), яке не

призводить до зміни габаритних розмірів, форм та напрямку каналів порівняно з заводом-виробником.

Ремонт свічних різьбових отворів за допомогою футорки згідно технічного малюнка № 7 додатка.

Об’’єм камери згоряння не менше 14 см.куб (включно з отвором свічки запалення).

Випускна система - вільна.

Мінімальна вага - 140 кг;

Вік водіїв - 12 - 16 років.

3.5.14. КЛАС “ПОПУЛЯРНИЙ”.

Двигуни повинні відповідати вимогам, що передбачені для класу “Популярний-юнаки”.

Мінімальна вага – 165 кг,

Вік водіїв - старше 15 років.

3.5.15. КЛАС “Комет –120”

Двигуни “Комет-120-Пантера” -тільки комплектації завода–виробника, і повинні повністю відповідати реєстраційній карті, затвердженій ФКУ.

Максимальний діаметр циліндра - 54,40 мм; об’єм камери спалювання, після відрахування об'’єму “ввертиша” (що складає 2 см3),не повинен бути меншим ніж 9,5см3, методика обміру у додатку № 5

Заборонене будь-яке доопрацювання деталей двигуна. Заміна деталей дозволена тільки на оригінальні завода-виробника.

Дозволено;

- доопрацювання циліндра згідно реєстраційній карті ФКУ;

-відновлення різьб шляхом переходу на різьби більшого діаметру;

-відновлення посадочних місць підшипників, сальників і втулок із збереженням первинних розмірів;

-зварювання та підсилення випускного патрубка та встановлення датчика температури;

-знімати сітку повітряного фільтру або замінювати її на іншого типу, та встановлення повітряного фільтру над впускними трубками;

- вільна марка і тип свічки запалювання;

-вільні прокладки під головку та циліндр;

Шасі повинні відповідати вимогам до безкоробочних класів національної реєстрації ФКУ.

Передні гальма – заборонено.

Мінімальна вага - 160 кг.

Вік водіїв – старше 15 років.







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 496. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия