Студопедия — Глава 2. Поля: ліве – 1,2 см, праве – 1,2 см, верхнє – 1,0 см, нижнє – 1,4 см.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Глава 2. Поля: ліве – 1,2 см, праве – 1,2 см, верхнє – 1,0 см, нижнє – 1,4 см.






 

Формат сторінки – А4.

Поля: ліве – 1,2 см, праве – 1,2 см, верхнє – 1,0 см, нижнє – 1,4 см.

 

Обсяг текстового матеріалу – 6000-6100 символів з пробілами.

Текст заверстується в три колонки.

 

Форматування основного тексту: гарнітура Verdana; розмір – 7,5-8 пт; вирівнювання тексту – по ширині; міжстрочковий інтервал – 0,88 пт; інтервали до та після абзаців – 0 пт; абзацний відступ – 4 мм.

 

Форматування заголовків: гарнітура Arial; розмір – 14-16 пт; вирівнювання тексту – по центру.

 

Обов’язкова наявність мінімум однієї ілюстрації. Розміри ілюстрації: висота – 9 см, ширина – 12,6 см.

 

Верхній колонтитул оформляється згідно зразка:

 

 

Глава 1.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Дійсний документ встановлює спортивну класифікацію картів, які приймають участь у змаганнях на території України, а також технічні вимоги до них, та вводиться в дію з 1.01.2012 року.

Трактування положень цього документу та доповнень до нього є прерогативою технічного комітету ФКУ.

1.2. Технічні вимоги містять перелік обмежень, а також дозволених змін та доповнень під час підготовки картів до змагань. Ці вимоги є обов’язковими, та порушення їх тягне за собою покарання у відповідності з Правилами змагань.

1.3. Якщо в тому або іншому пункті Технічних вимог надається перелік дозволених переробок, змін та доповнень, тоді усі технічні зміни, що не вказані в цьому переліку, безумовно забороняються.

 

1.4..Якщо в тому або іншому пункті Технічних вимог надається перелік заборон або обмежень, в такому разі технічні зміни, що не наведені в цьому переліку, безумовно дозволяються.

1.5. Всі карти допускаються до змагань тільки в разі їх повної відповідності до вимог, що передбачені цим документом, а також доповнень до нього, що приймаються у відповідності з діючим Регламентом.

 

Глава 2.

ТЕРМІНОЛОГІЯ ТА ВИЗНАЧЕННЯ

2.1. Карт:

Карт - це сухопутний одномісний транспортний засіб без даху чи сидіння, без підвісок та з/або без елементів кузова з 4-ма невідцентрованими колесами, що контактують із землею, 2 передніх колеса контролюють напрям руху, 2 задніх колеса, з’єднані цільною віссю, постачають енергію.

Карт складається із шасі, кузова, шин, двигуна і призначений для навчально-тренувальної роботи, змагань на спеціально обладнаних закритих трасах із твердим (асфальтобетонним) покриттям.

2.2. ВИРОБНИК:

Юридична особа або фізична особа, яка має, на підставі Статуту та діючого законодавства, право виробничої діяльності та володіюча сертифікованими виробничими потужностями для випуску виробів, що мають пройти сертифікацію чи омологацію.

2.3. РЕЄСТРАЦІЙНА ФОРМА:

Офіційний документ ФКУ, в якому вказуються всі необхідні дані виробника (параметри, креслення, ескізи, фото), що дозволяє ідентифікувати дану модель двигуна, шин, шасі, інш.

2.4.СертиФІКАТ:

Офіційний документ ФКУ в якому вказуються всі необхідні дані (розміри, креслення,малюнки, фото, інш.) що дозволяють ідентифікувати надану модель шасі, шин, двигуна та інше.

2.5. СЕРТИФІКАЦІЯ (РЕЄСТРАЦІЯ):

Офіційне підтвердження ФКУ для національних змагань про те, що двигуни, шасі, шини моделі виготовлені в необхідній кількості, як серійна продукція внесені у Список сертифікованої продукції ФКУ і допущені до змагань

2.6. ОМОЛОГАЦІЯ:

Офіційне підтвердження Міжнародною Комісією Картингу (СІК-ФІА) для міжнародних змагань про те, що двигуни, шасі, шини визначеної моделі та інше, визнані і допускаються до змагань.

2.8. ОМОЛОГАЦІЙНА ФОРМА:

Офіційний документ СІК/ФІА, в якому виробник позначає усі необхідні дані (параметри, креслення,малюнки,ескізи, фото), що дозволяє ідентифікувати дану модель двигуна, шасі, шин та інше.

2.9. ШАСІ:

Це конструкція, що складається із рами, вузлів та агрегатів, яка служить для забезпечення передання реакції трека на раму через колеса.

 

2.10. БАЗА:

Відстань між вісями колес карта.

2.11. ДОРОЖНІЙ ПРОСВІТ:

Відстань між поверхнею дороги та найнижчою точкою карта.

2.13. МІНІМАЛЬНА ВАГА:

Мінімальна вага власне карта та вага екіпірованого водія (шолом, комбінезон, рукавички, окуляри, взуття).

Вага власне карта та вага екіпірованого водія на протязі усієї подовженості змагання не повинна бути меншою за мінімальну вагу.

Вимір ваги може бути зроблене в будь-який момент змагань. Вимір проводиться за методикою, викладеною в додатку до дійсних вимог.

 

2.14. БАЛАСТ:

Додаткові пристрої, які дозволяють збільшувати вагу карта. Баласт встановлюється додатково у вигляді суцільних блоків, що закріплюються за допомогою інструменту з можливістю опломбування.

 

2.15. ПЕРИМЕТР КАРТУ, видимий зверху:

Це визначення відноситься до картів у тому вигляді, в якому вони знаходяться на старті даного змагання.

2.16. КЛАПАН ПОТУЖНОСТІ (регульований випуск):

Будь-яка система, що за допомогою механічного, електричного, гідравлічного чи іншого приводу може змінювати фазу випуску чи вільний рух вихлопних газів в атмосферу, і змінювати об’єм випускної системи під час роботи двигуна.

 

2.17. НАДДУВ:

Збільшення будь-якими засобами маси заряду паливно-повітряної суміші у камері згоряння двигуна із порівнянням до маси, яка утворюється при нормальному атмосферному тиску та за рахунок динамічних процесів у впускній та (або) випускній системах.

 

2.18. СИСТЕМА НАДДУВУ:

Будь-яка система при який повітря надходить у двигун під тиском перевищуючим атмосферний і здійснює вплив на стиснуту в картері паливну суміш, що приводить до додаткового тиску, крім явища резонансу і стиску при ході поршня вниз.

 

2.18. СИСТЕМА ВПРИСКУ ПАЛИВА:

Будь-яка система при який паливо подається у впускний тракт двигуна під тиском, перевищуючим атмосферний.

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 331. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия