Студопедия — ПЕРЕДМОВА 4 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПЕРЕДМОВА 4 страница






Тема 8: Міжбюджетні відносини

Поняття міжбюджетних відносин. Значення міжбюджетних відносин. Поняття міжбюджетних трансфертів. Види міжбюджетних трансфертів. Принципи здійснення міжбюджетних трансфертів. Поняття субвенцій. Види субвенцій. Дотації вирівнювання.

Теми 9: Бюджетний процес

Поняття бюджетного процесу. Ознаки бюджетного процесу. Стадії бюджетного процесу. Порядок складання проекту бюджету: основні напрямки бюджетної політики; бюджетний запит; схвалення КМУ проекту закону України про Державний бюджет. Розгляд та прийняття бюджету: прийняття до розгляду представленого проекту закону про Державний бюджет України; перше читання проекту закону про державний бюджет України; друге читання проекту закону про Державний бюджет України; третє читання проекту закону про Державний бюджет України; бюджетні призначення в разі несвоєчасного прийняття закону про Державний бюджет України. Виконання бюджету: за доходами; за видатками. Контроль за виконанням бюджету: звітність про виконання Державного бюджету України; річний звіт про виконання закону про Державний бюджет України та його розгляд.

ПОДАТКОВЕ ПРАВО

Тема 10: Податкове право і податкові правовідносини

Предмет податкового права. Метод податкового права. Поняття податкових правовідносин. Види податкових правовідносин. Ознаки податкових правовідносин. Особливості податкових правовідносин. Джерела податкового права. Поняття податку. Ознаки податку. Функції податку. Співвідношення податку і збору. Подібності і відмінності між ними. Класифікація обов’язкових платежів.

Тема 11: Суб’єкти податкових правовідносин.

Податковий обов’язок Поняття платника податків. Ознаки платників податків. Види платників податків. Фізичні особи як платники податків. Юридичні особи як платники податків. Постійні представництва іноземних юридичних осіб як платники податків. Податкові органи як суб’єкти податкових правовідносин: система податкових органів; податкові адміністрації та податкові інспекції; податкова міліція. Поняття податкового обов’язку (у широкому та вузькому розумінні). Підстави виникнення податкового обов’язку. Підстави припинення податкового обов’язку. Способи забезпечення виконання податкового обов’язку (податкова застава, податкова порука).

Тема 12: Елементи податку. Усунення подвійного оподаткування

Поняття об’єкта оподаткування. Види об’єкта оподаткування. Поняття ставки податку. Види ставок податку. Одиниця оподаткування та база оподаткування. Поняття сплати податків і зборів. Форми сплати податку. Способи сплати податку. Джерело сплати податку. Усунення подвійного оподаткування. Поняття подвійного оподаткування. Види подвійного оподаткування. Методи усунення подвійного оподаткування. Усунення подвійного оподаткування завдяки міжнародним договорам.

Тема 13: Непрямі податки

Поняття непрямого податку. Ознаки непрямого податку. Види непрямих податків. Поняття податку на додану вартість. Платники податку на додану вартість. Об’єкт оподаткування податку на додану вартість. Порядок обчислення і сплати податку на додану вартість. Податковий кредит та бюджетне відшкодування. Податкова накладна. Поняття акцизного збору. Відмінність акцизного збору від податку на додану вартість. Платники акцизного збору. Об’єкт оподаткування акцизного збору. Порядок обчислення і сплати акцизного збору. Марки акцизного збору. Тема 14: Податок з доходів фізичних осіб Поняття податку з доходів фізичних осіб. Платники податку з доходів фізичних осіб. Самозайнята особа. Незалежна професійна діяльність. Об’єкт оподаткування. Податковий кредит. Ставка податку з доходів фізичних осіб. Оподаткування операцій з продажу нерухомого та рухомого майна. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок.

Тема 15: Мито. Державне мито

Поняття та види мита. Ставки мита. Ввізне та вивізне мито. Сезонне мито. Спеціальне мито. Антидемпінгове мито. Компенсаційне мито. Митна вартість. Порядок нарахування та сплати мита. Звільнення від сплати мита. Поняття державного мита. Платники державного мита. Об’єкти справляння державного мита. Розміри ставок державного мита. Пільги щодо сплати державного мита.

Тема 16: Оподаткування прибутку підприємств

Поняття податку на прибуток підприємств. Платники податку на прибуток підприємств. Об’єкт податку на прибуток підприємств. Валові доходи. Валові витрати. Амортизаційні відрахування. Порядок нарахування та сплати податку на прибуток підприємств. Ставка податку на прибуток підприємств.

 

Тема 17: Плата за землю. Податок на промисел

Поняття плати за землю. Платники податку. Розмір плати за землю. Об’єкт плати за землю. Пільги щодо плати за землю. Обчислення і строки сплати земельного податку. Поняття податку на промисел. Платники податку на промисел. Обов’язки платників податку на промисел. Об’єкт оподаткування. Ставка податку на промисел. Порядок сплати та зарахування до бюджету податку на промисел.

Тема 18: Місцеві податки і збори

Податок з реклами. Комунальний податок. Збір за припаркування автотранспорту. Ринковий збір. Збір за видачу ордера на квартиру. Курортний збір. Збір за участь у бігах на іподромі. Збір за виграш на бігах на іподромі. Збір з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі. Збір за право використання місцевої символіки. Збір за право проведення кіно- і телезйомок. Збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей. Збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг. Збір з власників собак.

Тема 19: Спрощена система оподаткування

Поняття спрощеної системи оподаткування. Поняття єдиного податку. Суб’єкти малого підприємництва як платники єдиного податку. Ставка єдиного податку. Порядок переходу на спрощену систему оподаткування. Торговий патент. Придбання торгового патенту. Вартість торгового патенту. Строк дії торгового патенту. Порядок використання торгового патенту. Поняття фіксованого сільськогосподарського податку. Платники фіксованого сільськогосподарського податку. Об’єкт оподаткування. Ставка фіксованого сільськогосподарського податку. Порядок нарахування та строки сплати фіксованого сільськогосподарського податку.

 

 

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

(юридичний факультет)

заочна форма навчання

Назва теми Всього Кількість годин
Лекції   Прак тичні сам робота Консультація Залік/ іспит
ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  Фінанси України та фінансова діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування     -      
  Фінансове право як галузь права     -      
  Фінансово-правові норми та фінансові правовідносини   - -      
  Фінансовий контроль. Суб’єкти фінансового контролю            
БЮДЖЕТНЕ ПРАВО
  Бюджетне право і бюджетні правовідносини     -      
  Бюджетна класифікація. Складові частини бюджету            
  Доходи та видатки бюджету     -      
  Міжбюджетні відносини   - -      
  Бюджетний процес            
Податкове право
  Податкове право і податкові правовідносини     -      
  Суб’єкти податкових правовідносин. Податковий обов’язок.     -      
  Елементи податку. Усунення подвійного оподаткування   - -      
  Непрямі податки   - -      
  Податок з доходів фізичних осіб     -      
  Мито. Державне мито   - -      
  Оподаткування прибутку підприємств   - -      
  Плата за землю. Податок на промисел   - -      
  Місцеві податки і збори     -      
  Спрощена система оподаткування   - -      
ВСЬОГО:            

 

Скорочений зміст лекцій

 

Лекція1.: Фінанси України та фінансова діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

1.Фінанси та фінансова діяльність держави.

2. Фінансова система України.

3. Предмет та метод фінансового права України.

4. Фінансове право України та інші галузі права.

5. Джерела фінансового права України

 

Лекція2: Бюджетне право і бюджетні правовідносини

1. Бюджетне право. Предмет бюджетного права.

2. Бюджет: поняття, значення.

3. Бюджетно-правові норми: поняття, види.

4. Бюджетні правовідносини. Суб’єкти бюджетних правовідносин та їх повноваження.

5. Бюджетне законодавство.

6. Бюджетна система та принципи її побудови.

 

Лекція3: Податкове право. Податкові правовідносини.

7. Предмет і метод податкового права.

8. Податкові правовідносини: поняття, види, ознаки, особливості.

9. Джерела податкового права.

10. Податок: поняття, ознаки, функції.

11. Співвідношення податку і збору.

12. Класифікація обов’язкових платежів.

 

 

Практичні заняття

 

Семінар1. Фінансове право як галузь права

Питання:

1. Предмет та метод фінансового права України.

2. Фінансове право України та інші галузі права.

3. Фінансовий контроль: поняття та значення.

4. Види та методи фінансового контролю.

5. Поняття та види перевірок. Порядок проведення перевірок.

6. Повноваження контролюючих органів при проведенні перевірок.

7. Організація та суб’єкти проведення фінансового контролю:

· Верховна Рада України;

· Рахункова палата;

· Міністерство фінансів України;

· Державне казначейство;

· Державна податкова служба;

· Державна контрольно-ревізійна служба;

· Національний банк України;

· Державний митний комітет;

8. Аудиторська діяльність.

 

 

 

 

 

Семінар 2. Бюджетна класифікація. Складові частини бюджету

 

Питання:

 

1. Бюджетний процес: поняття, ознаки, стадії.

2. Порядок складання проекту бюджету:

3. основні напрямки бюджетної політики;

4. бюджетний запит;

5. схвалення КМУ проекту закону України про державний бюджет.

6. Розгляд та прийняття бюджету:

7. прийняття до розгляду представленого проекту закону про Державний бюджет України;

8. перше читання проекту закону про державний бюджет України;

9. друге читання проекту закону про державний бюджет України;

10. третє читання проекту закону про державний бюджет України;

11. бюджетні призначення в разі несвоєчасного прийняття закону про Державний бюджет України.

12. Виконання бюджету:

13. за доходами;

14. за видатками.

15. Контроль за виконанням бюджету:

16. звітність про виконання Державного бюджету України;

17. річний звіт про виконання закону про Державний бюджет України та його розгляд.

 

 

Семінар 3. Непрямі податки

 

Питання

 

1. Поняття ПДВ. Платники ПДВ.

2. Об’єкт оподаткування.

3. Порядок обчислення і сплати ПДВ.

4. Податковий кредит та бюджетне відшкодування.

5. Податкова накладна.

6. Поняття акцизного збору. Відмінність від ПДВ.

7. Платники акцизного збору. Об’єкт оподаткування.

8. Порядок обчислення і сплати акцизного збору.

9. Марки акцизного збору.

 

 

Самостійна та індивідуальна робота

 

Тема 2: Фінансове право як галузь права

Фінансове право як галузь права. Предмет фінансового права України. Метод фінансового права України. Фінансове право України та інші галузі права (конституційне право, адміністративне право, цивільне право, кримінальне право, трудове право). Джерела фінансового права України. Система фінансового права.

Тема 3: Фінансово-правові норми та фінансові правовідносини

Поняття фінансово-правової норми. Види фінансово-правових норм. Структура фінансово-правової норми. Особливості фінансово-правових норм. Поняття фінансових правовідносин. Суб’єкти фінансових правовідносин. Органи державної влади як суб’єкти фінансових правовідносин (Верховна Рада України, Президент України, Кабінет Міністрів України, Рахункова палата, Міністерство фінансів України, Державна податкова адміністрація, Контрольно-ревізійна служба, Національний банк України). Органи місцевого самоврядування як суб’єкти фінансових правовідносин. Об’єкт фінансових правовідносин. Зміст фінансових правовідносин. Юридичні факти як підстава виникнення фінансових правовідносин.

Тема 4: Фінансовий контроль

Поняття фінансового контролю. Об’єкт фінансового контролю. Предмет фінансового контролю. Принципи фінансового контролю. Значення фінансового контролю. Види фінансового контролю. Методи фінансового контролю. Перевірки як методи здійснення фінансового контролю. Порядок проведення фінансових перевірок. Поняття суб’єктів фінансового контролю. Види суб’єктів фінансового контролю. Верховна Рада України як суб’єкт проведення фінансового контролю. Рахункова палата як суб’єкт проведення фінансового контролю. Міністерство фінансів України як суб’єкт проведення фінансового контролю. Державне казначейство як суб’єкт проведення фінансового контролю. Державна податкова служба як суб’єкт проведення фінансового контролю. Державна контрольно-ревізійна служба як суб’єкт проведення фінансового контролю. Національний банк України як суб’єкт проведення фінансового контролю. Державна митна служба як суб’єкт проведення фінансового контролю. Державна пробірна палата як суб’єкт проведення фінансового контролю.

Тема 6: Бюджетна класифікація. Складові частини бюджету

Бюджетна класифікація: поняття та складові частини (класифікація доходів, класифікація видатків, класифікація фінансування бюджету, класифікація боргу). Складові частини бюджету. Загальний фонд бюджету. Спеціальний фонд бюджету. Резервний фонд бюджету. Єдиний казначейський рахунок. Структура єдиного казначейського рахунку. Призначення єдиного казначейського рахунку.

 

Тема 7: Доходи бюджету

Поняття доходів бюджету. Ознаки доходів бюджету. Класифікація доходів бюджету. Власні, закріплені та регулюючі доходи. Податкові та неподаткові доходи. Доходи державного бюджету України. Доходи місцевих бюджетів. Поняття видатків. Ознаки видатків. Принципи видатків. Класифікація видатків. Поточні та капітальні видатки. Розпорядники бюджетних коштів. Головні розпорядники бюджетних коштів. Бюджетне призначення. Бюджетне асигнування. Бюджетне зобов’язання. Бюджетний розпис. Виконання бюджету за видатками. Стадії виконання бюджету за видатками. Роль Державного казначейства України у виконанні державного та місцевих бюджетів за видатками. Видатки державного бюджету України. Видатки місцевих бюджетів. Захищені статті видатків. Таємні видатки. Дефіцит та профіцит бюджету. Джерела фінансування дефіциту бюджету.

Тема 8: Міжбюджетні відносини

Поняття міжбюджетних відносин. Значення міжбюджетних відносин. Поняття міжбюджетних трансфертів. Види міжбюджетних трансфертів. Принципи здійснення міжбюджетних трансфертів. Поняття субвенцій. Види субвенцій. Дотації вирівнювання.

Теми 9: Бюджетний процес

Поняття бюджетного процесу. Ознаки бюджетного процесу. Стадії бюджетного процесу. Порядок складання проекту бюджету: основні напрямки бюджетної політики; бюджетний запит; схвалення КМУ проекту закону України про Державний бюджет. Розгляд та прийняття бюджету: прийняття до розгляду представленого проекту закону про Державний бюджет України; перше читання проекту закону про державний бюджет України; друге читання проекту закону про Державний бюджет України; третє читання проекту закону про Державний бюджет України; бюджетні призначення в разі несвоєчасного прийняття закону про Державний бюджет України. Виконання бюджету: за доходами; за видатками. Контроль за виконанням бюджету: звітність про виконання Державного бюджету України; річний звіт про виконання закону про Державний бюджет України та його розгляд.

Тема 11: Суб’єкти податкових правовідносин.

Податковий обов’язок Поняття платника податків. Ознаки платників податків. Види платників податків. Фізичні особи як платники податків. Юридичні особи як платники податків. Постійні представництва іноземних юридичних осіб як платники податків. Податкові органи як суб’єкти податкових правовідносин: система податкових органів; податкові адміністрації та податкові інспекції; податкова міліція. Поняття податкового обов’язку (у широкому та вузькому розумінні). Підстави виникнення податкового обов’язку. Підстави припинення податкового обов’язку. Способи забезпечення виконання податкового обов’язку (податкова застава, податкова порука).

Тема 12: Елементи податку. Усунення подвійного оподаткування

Поняття об’єкта оподаткування. Види об’єкта оподаткування. Поняття ставки податку. Види ставок податку. Одиниця оподаткування та база оподаткування. Поняття сплати податків і зборів. Форми сплати податку. Способи сплати податку. Джерело сплати податку. Усунення подвійного оподаткування. Поняття подвійного оподаткування. Види подвійного оподаткування. Методи усунення подвійного оподаткування. Усунення подвійного оподаткування завдяки міжнародним договорам.

Тема 13: Непрямі податки

Поняття непрямого податку. Ознаки непрямого податку. Види непрямих податків. Поняття податку на додану вартість. Платники податку на додану вартість. Об’єкт оподаткування податку на додану вартість. Порядок обчислення і сплати податку на додану вартість. Податковий кредит та бюджетне відшкодування. Податкова накладна. Поняття акцизного збору. Відмінність акцизного збору від податку на додану вартість. Платники акцизного збору. Об’єкт оподаткування акцизного збору. Порядок обчислення і сплати акцизного збору. Марки акцизного збору. Тема 14: Податок з доходів фізичних осіб Поняття податку з доходів фізичних осіб. Платники податку з доходів фізичних осіб. Самозайнята особа. Незалежна професійна діяльність. Об’єкт оподаткування. Податковий кредит. Ставка податку з доходів фізичних осіб. Оподаткування операцій з продажу нерухомого та рухомого майна. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок.

Тема 15: Мито. Державне мито

Поняття та види мита. Ставки мита. Ввізне та вивізне мито. Сезонне мито. Спеціальне мито. Антидемпінгове мито. Компенсаційне мито. Митна вартість. Порядок нарахування та сплати мита. Звільнення від сплати мита. Поняття державного мита. Платники державного мита. Об’єкти справляння державного мита. Розміри ставок державного мита. Пільги щодо сплати державного мита.

Тема 16: Оподаткування прибутку підприємств

Поняття податку на прибуток підприємств. Платники податку на прибуток підприємств. Об’єкт податку на прибуток підприємств. Валові доходи. Валові витрати. Амортизаційні відрахування. Порядок нарахування та сплати податку на прибуток підприємств. Ставка податку на прибуток підприємств.

 

Тема 17: Плата за землю. Податок на промисел

Поняття плати за землю. Платники податку. Розмір плати за землю. Об’єкт плати за землю. Пільги щодо плати за землю. Обчислення і строки сплати земельного податку. Поняття податку на промисел. Платники податку на промисел. Обов’язки платників податку на промисел. Об’єкт оподаткування. Ставка податку на промисел. Порядок сплати та зарахування до бюджету податку на промисел.

Тема 18: Місцеві податки і збори

Податок з реклами. Комунальний податок. Збір за припаркування автотранспорту. Ринковий збір. Збір за видачу ордера на квартиру. Курортний збір. Збір за участь у бігах на іподромі. Збір за виграш на бігах на іподромі. Збір з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі. Збір за право використання місцевої символіки. Збір за право проведення кіно- і телезйомок. Збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей. Збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг. Збір з власників собак.

Тема 19: Спрощена система оподаткування

Поняття спрощеної системи оподаткування. Поняття єдиного податку. Суб’єкти малого підприємництва як платники єдиного податку. Ставка єдиного податку. Порядок переходу на спрощену систему оподаткування. Торговий патент. Придбання торгового патенту. Вартість торгового патенту. Строк дії торгового патенту. Порядок використання торгового патенту. Поняття фіксованого сільськогосподарського податку. Платники фіксованого сільськогосподарського податку. Об’єкт оподаткування. Ставка фіксованого сільськогосподарського податку. Порядок нарахування та строки сплати фіксованого сільськогосподарського податку.

 

 

Перелік контрольних питань

1. Предмет і метод податкового права.

2. Податкові правовідносини: поняття, види, ознаки, особливості.

3. Джерела податкового права.

4. Податок: поняття, ознаки, функції.

5. Співвідношення податку і збору.

6. Класифікація обов’язкових платежів.

7. 1.Платник податків: поняття, ознаки, види.

8. 2.Фізичні особи як платники податків.

9. Юридичні особи як платники податків.

10. Постійні представництва іноземних юридичних осіб як платники податків.

11. Податкові органи як суб’єкти податкових правовідносин:

12. система податкових органів;

13. податкові адміністрації та податкові інспекції;

14. податкова міліція.

15. Податковий обов’язок:

- поняття (у широкому та вузькому розумінні);

- підстави виникнення та припинення податкового обов’язку;

- способи забезпечення виконання податкового обов’язку (податкова застава, податкова порука).

16. Об’єкт оподаткування: поняття, види.

17. Ставка податку: поняття, види.

18. Одиниця оподаткування та база оподаткування.

19. Сплата податків і зборів:

20. поняття, форми та способи сплати податку;

21. джерело сплати податку.

22. Усунення подвійного оподаткування:

23. поняття, види подвійного оподаткування;

24. методи усунення подвійного оподаткування;

25. усунення подвійного оподаткування завдяки міжнародним договорам.

- Поняття ПДВ. Платники ПДВ.

- Об’єкт оподаткування.

- Порядок обчислення і сплати ПДВ.

- Податковий кредит та бюджетне відшкодування.

- Податкова накладна.

- Поняття акцизного збору. Відмінність від ПДВ.

- Платники акцизного збору. Об’єкт оподаткування.

- Порядок обчислення і сплати акцизного збору.

- Марки акцизного збору.

26. Поняття податку на прибуток підприємств. Платники податку на прибуток підприємств.

27. Об’єкт оподаткування. Ставка оподаткування.

28. Обчислення і сплата податку на прибуток підприємств.

29. Податок з доходів фізичних осіб: поняття, платники податку.

30. Об’єкт оподаткування. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину (чи за договором дарування) майна.

31. Оподаткування операцій з продажу об'єктів нерухомого і рухомого майна.

32. Державне мито.

33. Мито: поняття, види.

34. Плата за землю. Пільги щодо плати за землю.

35. Податок з власників транспортних засобів.

36. Податок на промисел.

37. Спрощена система оподаткування:

38. торговий патент;

39. єдиний податок;

40. фіксований сільськогосподарський податок.

 

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ

 

І. Виберіть правильну відповідь

 

 

  Загальна кількість членів Аудиторської палати України становить
   
   
   
   
  Парламентські слухання з питань бюджетної політики на наступний бюджетний період у Верховній Раді України відбуваються
  не пізніше 1 червня або першого наступного за цією датою дня пленарних засідань Верховної Ради України
  1 червня
  10 липня
  1 квітня
  Фінанси – це
  грошові заощадження
  сукупність фондів грошових коштів держави
  матеріальні блага суб’єкта
  сукупність економічних відносин по утворенні, розподілі і використанні фондів грошових ресурсів для забезпечення виконання завдань і функцій держав
  Термін чинності сертифіката аудитора
  не може перевищувати 5 років
  не може перевищувати 10 років
  4 роки
  1 рік

 

  Порядок зарахування податків і зборів (обов'язкових платежів) до Державного бюджету України і місцевих бюджетів та державних цільових фондів встановлюється
  Верховною Радою України, Верховною Радою Автономної Республіки Крим і сільськими, селищними, міськими радами
  Кабінетом Міністрів України
  Президентом України
  Місцевими радами

 

  Аудиторська фірма - це  
  спілка професійних і непрофесійних аудиторів, бухгалтерів, юристів
  юридична особа, створена відповідно до законодавства, яка здійснює виключно аудиторську діяльність
  відділ Аудиторської Палати
  Непрофесійна організація, що здійснює перевірку фінансового балансу

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 294. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия