Студопедия — Облік розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Облік розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами






 

Бюджет установи у процесі виконання кошторису здійснюють розрахунки з постачальниками за отримані матеріальні цінності. Для обліку розрахунків з постачальниками за отримані матеріальні цінності, надані послуги призначені такі субрахунки: 364 „Розрахунки зіншими дебіторами” i 675 „Розрахунки з іншими кредиторами”.

Застосування субрахунків 364 i 675 залежить від того, яка операція була здійснена першою – перерахування (отримання) попередньої плати або отримання (відвантаження) матеріальних цінностей.

Вартість отриманих матеріальних цінностей (наданих послуг), оплачених бюджетною установою раніше, відображається записом у дебет рахунків обліку запасів 20 „Виробничі запаси”, 21 „Тварини на вирощуванні i відгодівлі”, 22 „Малоцінні та швидкозношувані предмети”, 23 „Матеріали i продукти харчування” та кредит субрахунку 364.

Субрахунок 364 використовується також при розрахунках за наданіплатні послуги. По дебету субрахунку 364 відображається нарахування відповідної плати(за навчання у вищих навчальних закладах, за підготовку кадрів i підвищення кваліфікації, за оренду приміщення, користування гуртожитком та ін.), а по кредиту – її надходження в кореспонденції з рахунками 30 „Каса”, 31 „Рахунки в банках”, 32 „Рахунки в казначействі”.

Аналітичний облік розрахунків по субрахунку 364 ведеться в накопичувальній відомості (ф. № 408 (Бюджет)), меморіальному ордері № 4.

Записи в меморіальному ордері здійснюються окремо по кожному дебітору i у poзpiзi кодів економічної класифікації видатків (КЕКВ). При цьому записи проводяться позиційним методом – по кожній операції, яка підтверджена відповідним документом (платіжним дорученням, рахунком-фактурою).

Облік операцій по розрахунках з дебіторами, які здійснюються за рахунок коштів спеціального фонду, здійснюється в окремому меморіальному ордері за даною формою.

Для розрахунків з постачальниками за отримані матеріальні цінності, оплата за які не зроблена, і послуги, які будуть надані, використовується субрахунок 675 „Розрахунки з іншими кредиторами”.

Вартість отриманих матеріальних цінностей i послуг, за які установа розрахується у майбутньому, відображається записом у дебет рахунків класу 2 плану рахунків „Запаси” (20 „Виробничі запаси”, 21„Тварини на вирощуванні i відгодівлі”, 22 „Малоцінні та швидкозношувані предмети”, 23 „Матеріали і продукти харчування”) i кредитсубрахунку 675 „Розрахунки з іншими кредиторами”.

Кошти, перераховані постачальникам за отримані матеріальні цінності, записуються у дебет субрахунку 675 i кредит рахунків обліку грошових коштів 31 „Рахунки в банках”, 32 „Рахунки в казначействі”.

Аналітичний і синтетичний облік розрахунків по субрахунку 675 ведеться внакопичувальній відомості (ф. 409 (Бюджет)) меморіального ордеру № 6. Записи в меморіальному ордері № 6 здійснюються окремо по кожному кредитору i у розрізі КЕКВ позиційним методом – по кожній операції, яка підтверджується відповідними документами (платіжним дорученням, рахунком-фактурою, актом звірки i т. ін.).

Операції по розрахунках з кредиторами, які здійснюються за рахунок коштів спеціального фонду, відображуються в окремому меморіальному ордері за даною формою.

3 метою обмеження взяття зобов’язань на здійснення видатків у межах бюджетних асигнувань наказом Державного казначейства України від 08.05.2001 р. № 73 затверджений Порядок списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, термін позовної давності якої закінчився (термін позовної давності, встановлений згідно зі ст. 71 Цивільного кодексу України, становить 3 роки). Відповідно до Порядку № 73 суми кредиторської заборгованості з минулим терміном позовної давності не вносяться в дохід бюджету i при відсутності фінансування не обліковуються за балансом протягом п’яти років, а мають бути списані з рахунків бухгалтерського обліку.

Дебіторська заборгованість з минулим терміном позовної давності списується за рішенням керівника на зміну результату виконання кошторису за минулий piк. Операції з обліку списання заборгованості, термін позовної давності якої закінчився, надамо у табл. 3.2.

 

Таблиця 3.2

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 522. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия