Студопедия — Зміст педагогічної практики
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Зміст педагогічної практики






Педагогічна практика здійснюється у формі педагогічної або методичної роботи, відповідної спеціалізації студента. У якості індивідуального завдання студенту доручається одне з наступних:

- участь магістранта у підготовці лекції з теми, визначеної керівником магістерської дисертації та відповідної напрямку наукових інтересів магістранта;

- підготовка і проведення семінарських занять відповідно до обраної спеціалізації;

- підготовка навчально-методичних матеріалів відповідно до обраної спеціалізації (підготовка кейсів, матеріалів для семінарських занять, складання задач);

- участь у проведенні ділової гри для студентів;

- участь у перевірці курсових робіт та звітів з практик;

- інші форми робіт.

Керівництво педагогічною практикою здійснює науковий керівник магістранта за погодженням з керівником відповідної магістерської програми. Контроль проходження науково-педагогічної практики здійснюється науковим керівником магістранта у відповідності з індивідуальною програмою практики.

Індивідуальне завдання студента-магістранта під час проходження науково-педагогічної практики визначається науковим керівником і затверджується завідуючим кафедрою.

Форма звіту студента про науково-педагогічній практиці залежить від його індивідуального завдання і може мати один з двох видів:

Розгорнутий план семінарських чи лекційних занять;

Навчально-методичні матеріали в придатною для публікації формі.

 

БАЗИ ПРАКТИКИ

Базами практики є організації та підприємства різних форм власності та підпорядкування.

Вимогою до бази практики є наявність комп’ютерної техніки, її програмного забезпечення та можливості забезпечення умов для виконання програми практики для освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр з економічної кібернетики».

Визначення баз практики здійснюється керівництвом навчального закладу на основі прямих договорів із підприємствами (організаціями, установами) незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності.

При підготовці фахівців за цільовими договорами з підприємствами (організаціями, установами) бази практики передбачаються у цих договорах.

Підприємство, де студент проходить практику, стає об’єктом проведення самостійного наукового або науково-прикладного дослідження та виконання звіту з практики на фактичних даних реального підприємства, організації, що функціонує в ринкових умовах.

У випадку, коли підготовка фахівців здійснюється за замовленням фізичних осіб, бази практики забезпечують ці особи з урахуванням всіх вимог Програми.

Студенти можуть самостійно, за погодженням із керівництвом вищого навчального закладу, підбирати базу практики та пропонувати її для використання.

Зміна бази практики можлива лише з поважних причин і лише до початку педагогічної практики. Рішення про можливість зміни бази практики приймає завідувач кафедри.

Самостійно змінювати місце практики студент не має права. У разі самостійної зміни місця практики, нез'явлення до місця практики без поважних причин вважають, що студент не виконав навчального навантаження і може бути відрахований з навчального закладу.

Підприємство, обране базою практики, має відповідати певним вимогам: бути самостійним господарюючим суб’єктом, мати успішний досвід діяльності на ринку не менше 3 років, проводити стандартизований облік, фінансову звітність, функціонувати як відкрита господарська система в ринковій економіці.

Проходження практики оформляється наказом по підприємству і здійснюється згідно з режимом його роботи.

Студенти та керівники практики повинні дотримуватися певного порядку його проходження:

Згідно програми підготовки магістра зі спеціальності «Економічна кібернетика» практику проходять студенти 5 курсу. Тривалість практики визначається навчальним планом.







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 414. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия