Студопедия — Лабораторна робота № 6. Мета: Навчитися підгодовувати зображення до друку
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лабораторна робота № 6. Мета: Навчитися підгодовувати зображення до друку






Тема: CorelDRAW. Друк та підготовка до нього.

Мета: Навчитися підгодовувати зображення до друку

Завдання: Створити рекламний банер.

 

Хід роботи

1. Створити використовуючи раніше здобутті знання рекламний банер (індивідуально для кожного).

2. Перейти до вікна попереднього перегляду.

3. Розбити банер на чотири сторінки формату A4.

4. Роздрукувати баннер відредагувавши відповідно параметри принтера.

5. Оформити звіт до роботи.

Теоретичні відомості

Підготовка до друку і друк

Настройка параметрів друку

Про те, як ви роздруковуватимете документ, краще подумати із самого початку, поки він не містить жодного об'єкту. Але і тоді, коли робота над зображенням завершена, варто звернути увагу на деякі «дрібниці», які можуть, наприклад, істотно погіршити якість поліграфічного друку.

Розміри документа

Краще всього, якщо сторінка документа відповідає його реальному розміру. Налаштувати розмір сторінки можна на панелі властивостей в той момент, коли жоден об'єкт не виділений.

Важливе значення має і розмір сторінки принтера, на який ви збираєтеся виводити свій документ. Його можна вибрати в найостанніший момент, але іноді корисно представляти заздалегідь, як буде розташовано зображення на роздруківці.

Розмір друкарської сторінки (і взагалі всі параметри принтера) встановлюються в діалоговому вікні Print Setup (Настройка друку), що викликається командою File > Print Setup (Файл > Настройка друку).

Клацанням на кнопці Properties (Властивості) викликається специфічне для даного принтера вікно, в якому можна вибрати, зокрема, розмір і орієнтацію друкарської сторінки. Якщо вибрати команду меню View > Show > Printable Area (Вигляд > Показати > Друкарська область), у вікні документа штриховою лінією відображатиметься межа області друку на сторінці принтера. Це дозволить вам бачити, яка частина документа знаходиться на непродруковуваних полях.

Повнішу інформацію дає команда File > Print Preview (Файл > Проглядання друку).

Накладення фарби (Overprint)

Напевно, іноді при розгляді поліграфічного відбитку ви помічали, що при накладенні один на одного двох кольорових об'єктів між ними виникає білий зазор.

Це результат неспівпадіння фарб при друці. Настройкою друкарської машини зменшити цей ефект можна, але виключити повністю не можна. Тому при підготовці до друку використовується спеціальний прийом, званий треппиигом. Це означає, що колір об'єкту на задньому плані друкується так, як об'єкту, що ніби перекриває його, немає. В результаті в місці перекриття верхнього і нижнього об'єктів їх кольору підсумовуються.

У CorelDRAW для привласнення властивості накладення фарби використовуються команди контекстного меню, яке з'являється при клацанні правою кнопкою на об'єкті.

Ви можете присвоювати властивість накладення як заливці (команда Overprint Fill (Накладення заливки», так і обведенню (команда Overprint Outline (Накладення обведення)).

Друк

Власне друк здійснюється в CorelDRAW за допомогою діалогового вікна Print (Друк), яке викликається однойменною командою з меню File (Файл).

Це діалогове вікно складається з декількох вкладок. На першій з них зібрані основні настройки друку.

· Destination (Призначення) — вибір і настройка принтера;

· Print range (Діапазон сторінок) — можна відібрати для друку окремі сторінки і навіть тільки виділені об'єкти;

· Copies (Копії) — кількість і спосіб підбору копій;

· Print Preview (Перегляд друку) — якщо клацнути на кнопці із значком подвійної стрілки, поряд з основним вікном відкриється вікно попереднього перегляду. Це дозволить оперативно відстежувати зміни, зроблені в параметрах друку.

На вкладці Layout (Макет) вказуються параметри розташування зображення на друкарській сторінці.

Сторінку документа можна розташувати на сторінці принтера декількома способами:

· As in document (Як в документі) — зображення друкується в масштабі 1:1 в центрі сторінки;

· Fit to page (Розтягнути по сторінці) — зображення центрується і збільшується або зменшується так, щоб максимально заповнити сторінку принтера;

· Reposition images to (Перемістити зображення) — ви можете точно задати положення зображення на друкарській сторінці і його розміри.

Прапорець Print tiled pages (Друкувати на декількох сторінках) дуже корисний, якщо документ по розмірах перевищує сторінку принтера. Ви можете роздрукувати такий файл на декількох сторінках.

Випадаючий список Imposition layout (Спуск смуг).

Вкладка Separations (Цветоделеніє) визначає порядок виведення кольороподільних форм.

Для того, щоб зображення, що містять різні кольори CMYK або різні змішувані кольори, виводилися на окремих формах (листах плівки або паперу), встановите прапорець Print separations (Друкувати коліроподіл).

Нижче приведені параметри настройки кольороподілу. У розділі Trapping (Трепінг) встановлюються параметри ручного або автоматичного трепінга.

Вкладка Prepress (Режими друку) дозволяє задати тип друку і друк спеціальних міток.

Тип друку задається в розділі Paper/film settings (Установки паперу/плівки): Invert (Негативний друк) або Mirror (Дзеркальний друк).

Із спеціальних міток найважливішими є мітки поєднання кольорів (Registration marks) і мітки обрізу і згину (Crop/fold marks).

Вкладка PostScript знадобиться вам, якщо ви друкуєте на PostScript-устройстве.

На вкладці Misc (Різне) зібрані параметри, що не увійшли до інших вкладок.

Попередження про можливі проблеми при друці приведені на вкладці Issue (Проблеми).

Повідомлення можуть бути самими різними: від перевищення виходу зображення за край друкарської сторінки до збігу кутів растрування різних кольорів при кольороподілу.

Повертаючись до вікна Print Preview (Переголд друку), слід зазначити, що в ньому можна дістати доступ до всіх перерахованих вище налаштувань друку через пункт його меню Settings (Установки). Зліва знаходяться чотири інструменти, що визначають режим роботи у вікні.

Pick (Вибір) — зміна положення на сторінці і розмірів зображення

Imposition Layout (Спуск смуг) — управління розміщенням сторінок документа на друкарській сторінці.

Marks Placement (Розміщення міток) — розміщення на друкарській сторінці міток поєднання кольорів, обрізу, згину і так далі

Zoom (Масштаб) — зміна масштабу перегляду у вікні.

Деякі найбільш часто вживані операції (наприклад, включення режиму кольороподілу або «дзеркальний» друк) винесені у верхню частину вікна у вигляді кнопок.

Контрольні запитання

1. Які параметри сторінки можна змінювати в редакторі?

2. Що таке трепінг?

3. Як роздрукувати документ на кількох сторінках?

4. Які важливі поліграфічні мітки можна вивести?








Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 449. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия