Студопедия — ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1






 

 

 

Висота колоди по верхній кромці від підлоги — 750—1200 мм.

Довжина колоди — 5000 мм.

Ширина опорної поверхні — 100 мм.

Товщина колоди — 160 мм.

 

Міцність установки перевіряють так: до середини колоди, установленої на висоті 1200 мм, підвішують вантаж 1,35 кН (135 кгс).

Прогин колоди не повинен перевищувати 8 мм.,

 

3. ПІД ЧАС ЗАНЯТЬ

Забороняється:

3.1. Експлуатувати спортивне обладнання яке не пройшло випробування на початок навчального року. Наявність акта випробувань - обов”язкова.

3.2. Експлуатувати технічно несправне, ненадійно закріплене спортивне обладнання

3.3. Проводити уроки з фізкультури у разі відсутності Акта – дозволу на проведення занять

 

4. ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ УРОКУ

4.1. Вчитель проводить візуальний огляд обладнання з метою перевірки його технічного стану.

4.2. У тому разі, якщо спортивний снаряд на наступному уроці не використовується, його необхідно перенести в снарядну. Перед перенесенням спортивного снаряду всі учасники перенесення проходять цільовий інструктаж відповідного змісту.

4.3. Забороняється проводити заняття з рухливих, ігрових видів спорту в спортивному залі у разі знаходження там спортивних снарядів.

 

5. В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ

5.1. У випадку будь якої аварiйної ситуації під час уроку негайно повiдомити керiвника закладу відповідні аварійні служби та виконати наступнi дiї:

У разі пожежі вчитель зобов'язаний:

а) негайно повідомити про пожежу у найближчу пожежну частину за телефоном 01, дати сигнал три­воги для місцевої добровільної пожежної частини;

б) вжити всіх можливих заходів щодо евакуації дітей з приміщень (дітей молодшого віку евакуювати в першу чергу). Евакуацію дітей треба починати із приміщень, де виникла пожежа, а також із приміщень, яким загрожує небезпека її поширення;

в) направити евакуйованих дітей у безпечне місце (будівлю);

г) негайно почати гасити пожежу своїми силами й наявними в установі засобами пожежогасіння;

д) для зустрічі викликаної пожежної частини або дружини треба виділити особу, яка повинна чітко проінформувати начальника частини (дружини), що прибула, про те, чи всі діти евакуйовані з будівлі, яка горить або задимлена, і в яких приміщеннях ще є люди.

у разi вiдключення електроенергiї, термiново вимкнути все електрообладнання, яке знаходилося в роботi;

-- у разi аварiї в системi водопостачання чи каналiзацiї необхiдно термiново перекрити крани водопостачання i викликати аварiйну службу водоканалу;

у разi травмування працiвника закладу або дитини (учня, вихованця) необхiдно надати першу долiкарську допомогу i якнайшвидше вiдправити потерпiлого до медпункту,.викликати швидку медичну допо­могу за телефоном 03.

Розроблено:

вчитель фізкультури ______________________________

 

Погоджено:

 

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1

ВИЗНАЧЕННЯ МІЦНОСТІ БЕТОНУ МЕХАНІЧНИМ НЕРУЙНІВНИМ МЕТОДАМИ З ВИКОРИСТАННЯМ МОЛОТКА КАШКАРОВА

(за ГОСТ 22690-88)

 

Мета роботи: 1. Вивчення конструкції та принципу роботи молотка Кашкарова.

2. Отримання студентами практичних навичок роботи при визначення міцності бетону з використанням молотка Кашкарова.

3. Вивчення статистичних методів визначення міцності бетону на основі результатів випробувань.

 

1. Загальні вимоги

 

1.1. Міцність бетону визначається за попередньо встановленими градуйованими залежностями між міцністю бетону зразків згідно ГОСТ 10180-90 та побічними характеристиками міцності.

1.2. Побічними характеристиками міцності за методом використання молотка Кашкарова є розміри відбитків на бетоні (Ø, мм) або співвідношення діаметрів відбитків на бетоні та еталонному зразкові при ударі індентором по поверхні бетону.

1.3. Метод визначення міцності бетону за допомогою молотка Кашкарова використовують для визначення міцності бетону всіх видів нормованої міцності, що контролюються ГОСТ 18105-86, а також для визначення при обстеженні та відбракування конструкцій. Метод може використовуватися для визначення міцності бетону в діапазоні 5÷50 МПа.

1.4. Випробування проводять при плюсовій температурі бетону. Допускається під час обстежень конструкцій визначати міцність бетону при мінусовій температурі, але не нижче мінус 10°С за умови, що до моменту заморожування конструкція знаходилася не менше одного тижня при плюсовій температурі і відносній вологості повітря не більше 75%.

 

2. Апаратура та матеріали

 

Для проведення випробувань використовують:

— еталонний молоток Кашкарова (рис.1) з твердістю індентора (кульки діаметром від 15 до 16 мм) не менше HRS60 і параметром шорсткості його поверхні Ra ≤0,3 мкм. Допускається збільшення параметра шорсткості індентора за час експлуатації до Ra =5 мкм;

— еталонні стержні довжиною 100÷150 мм із круглої гладкої пруткової сталі марки Вст3сп2 або Вст3пс2 діаметром 10-12 мм з тимчасовим опором розриву 420÷460 МПа;

— вимірювальний інструмент, що забезпечує вимірювання розмірів відбитків з похибкою не більше 0,1 мм (кутовий масштаб, вимірювальна лупа, штангенциркуль, мікроскоп);

— копіювальний та білий папір;

— бетонні зразки (куби з розмірами 150´150´150 мм);

3. Підготовка і проведення випробувань

 

3.1. Випробування бетону проводять на ділянці конструкції (зразка), межі якого повинні знаходитися на відстані не менше 50 мм від краю конструкції (зразка).

3.2. Вологість бетону на ділянці випробування не повинна відрізнятися від вологості бетону зразків, що використовувалися при побудові градуйованої залежності більше ніж 30%.

3.3. При випробуваннях удар по бетону наносять перпендикулярно до поверхні, яка випробовується. При цьому удар можна наносити самим еталонним молотком або звичайним молотком по головці еталонного молотка (рис.2).

3.4. Удар необхідно наносити із зусиллям, що забезпечує утворення відбитку на бетоні розміром 0,3-0,7 діаметру кульки та розміру відбитку на еталоні не менше ніж 2,5 мм.

3.5. Кількість випробувань на ділянці конструкції або зразка повинна бути не менше ніж 5.

3.6. Відстань між відбитками повинна бути не менше 30 мм на бетоні і 10 мм на еталонному стержні.

3.7. Розміри відбитків на бетоні і еталонному стержні вимірюють з похибкою не більше 0,1 мм.

3.8. Для спрощення вимірювань відбитків удар по бетону рекомендується наносити через аркуші копіювального і білого паперу. В цьому випадку зразки для побудови градуювальної залежності випробувань з використанням такого ж паперу.

4. Обробка результатів випробувань

 

4.1. Величину побічної характеристики міцності бетону для ділянки конструкції знаходять за формулою:

, (1)

де — діаметр відбитка на бетоні, мм;

— те ж на еталоні, мм.

При визначенні побічної характеристики міцності бетону відбракування анормальних результатів випробувань проводять відповідно до вимог діючих правил відбракування.

Відбракування анормальних результатів випробувань проводять при кількості результатів не менше 3 за формулою:

, (2)

де — середня міцність бетону в серії зразків, середній результат неруйнуючим методом одного зразка або ділянки конструкції;

— середнє квадратичне відхилення, яке визначається при розрахунку залежності градуювання за формулою:

, (3)

де — коефіцієнт, що приймається за табл. 2;

— максимальний та мінімальний результати випробувань у серії зразків або окремому зразку;

— кількість серій або кількість окремих зразків, використаних при побудові градуйовочної залежності.

Результати випробувань визнають анормальними і не враховують у розрахунках, якщо величина , визначена за формулою (2), перевищує допустиме значення , що дається в табл. 1.

Табл. 1

Кількість результатів випробувань, n                
1,74 1,94 2,08 2,18 2,27 2,33 2,39 2,44

Табл. 2

Кількість результатів випробувань, n                  
1,13 1,69 2,06 2,33 2,53 2,70 2,85 2,97 3,08

 

При оцінці анормальності окремих результатів випробувань на ділянках конструкції значення приймають таким, що дорівнює розрахунковому для окремих зразків при побудові градуйовочної залежності.

4.2. Міцність бетону на стиск на ділянці конструкції визначають за величиною побічної характеристики , користуючись уніфікованою градуйовочною залежністю (рис.3).

4.3. Результати випробувань міцності бетону заносять у „Журнал лабораторних робіт”.

4.4. Визначається середня міцність бетону за формулою:

, (3)

де — міцність бетону в кожному випробуванні;

загальне число випробувань.

 

4.5. Розраховується значення середньоквадратичного відхилення в серії випробувань за формулою:

. (4)

4.6. Визначається коефіцієнт варіації в кожній серії за формулою

, (5)

4.7. Клас бетону визначається за:

, (6)

де =1,64 — показник надійності для нормованої забезпеченості міцності бетону 0,95.

4.7. Відхилення міцності бетону за даними випробування на стиск (ГОСТ 10180-90) від середньої міцності бетону , отриманою механічним неруйнівним методом з використанням молотка Кашкарова, становить:

(7)








Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 587. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия