Студопедия — Артилерійський дивізіон (батарея) в зустрічному бою
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Артилерійський дивізіон (батарея) в зустрічному бою






Дивізіон в зустрічному бою може діяти у складі передового загону, авангарду (бічного загону) або у складі головних сил, батарея — в складі головної (бічної) похідної застави головних сил батальйону або у складі дивізіону.

Однією з найважливіших умов, що забезпечують досягнення успіху в зустрічному бою, є випередження противника у відкритті артилерійського вогню. Тому дії дивізіону і батареї в зустрічному бою повинні відрізнятися максимальною швидкістю розгортання в бойовий порядок, максимальним скороченням часу на підготовку вогню, широкою ініціативою, сміливістю і рішучістю всіх командирів. Це досягається підтримкою постійної готовності дивізіону (батареї) до виконання вогневих задач і правильним розміщенням його в похідному порядку загальновійськової частини або підрозділу.

Основними задачами дивізіону і батареї в зустрічному бою є: перешкода висуненню противника і розгортанню його танків і піхоти в бойовий порядок, прикриття висунення і розгортання загальновійськових підрозділів, підтримка атаки загальновійськових підрозділів, прикриття відкритих флангів підрозділів, віддзеркалення атак танків і піхоти противника, перешкода відходу противника і його закріпленню на вигідних рубежах.

Виконуючи ці задачі, дивізіон (батарея) вражає засоби ядерного і хімічного нападу, артилерію, танки, живу силу, протитанкові і інші вогневі засоби противника. З ухваленням рішення командиром загальновійськового підрозділу, якому приданий дивізіон, на зустрічний бій або з отриманням задачі від старшого артилерійського командира (начальника) командир дивізіону уточнює задачі по розвідці противника, ставить або уточнює бойові задачі підрозділам, організовує висування і розгортання дивізіону в бойовий порядок, уточнює порядок взаємодії із загальновійськовими підрозділами і управляє вогнем дивізіону.

При постановці задач командир дивізіону вказує: задачі по підтримці підрозділів передового загону (авангарду, бічного загону); вогневі задачі по ураженню засобів хімічного і ядерного нападу противника, його відповідних колон і по забороні їх розгортання; задачі по прикриттю розгортання і підтримці атаки головних сил, початок і тривалість вогневого нальоту перед атакою; райони вогневих позицій і командно-наглядових пунктів батарей, основний напрям стрільби; час готовності до відкриття вогню; місце командно-наглядового пункту і пункту управління вогнем дивізіону.

Командир дивізіону (батареї), одержавши бойову задачу, розгортає дивізіон (батарею), висувається в призначений район командно-спостережного пункту і встановлює особистий зв'язок з командиром підтримуваного загальновійськового підрозділу, ставить (уточнює) задачі по розвідці противника, по готовності вогневих взводів, відкриває вогонь по розвіданих цілях.

Із зав’язкою бою батарея, яка діє у складі головної похідної застави, по сигналу (команді) командира застави швидко розгортається в бойовий порядок і відкриває вогонь по противнику.

При зустрічі з підрозділами розвідки і охороною противника залежно від умов місцевості батарея розгортається на відкритій вогневій позиції і знищує цілі вогнем прямим наведенням. Найважливіші цілі (танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, протитанкові засоби) знищуються вогнем декількох гармат. Після розгрому головною похідною заставою протидіючого противника батарея звертається в колону, займає своє місце в колоні головної похідної застави і продовжує рух.

При зустрічі з перевершуючим по силі противником і занятті головною похідною заставою вигідного рубежу батарея, як правило, розгортається на закритій вогневій позиції, завдає поразки танкам, що висуваються, і піхоті противника, спільно з іншими засобами відбиває його атаку, прикриває фланги головної похідної застави.

Дивізіон, який діє у складі передового загону (авангарду), за рішенням командира загону (авангарду) розгортається в бойовий порядок, відкриває вогонь по противнику і його відповідним колонам, підтримує дії головної похідної застави, прикриває висунення, розгортання і підтримує атаку головних сил передового загону (авангарду). З метою забезпечення швидкості відкриття вогню батареї займають вогневі позиції, не зважаючи на незручності місцевості, топогеодезична прив'язка здійснюється по карті. Батареї у міру готовності, не чекаючи команд командира дивізіону і розпоряджень (сигналів) командирів загальновійськових підрозділів, самостійно відкривають вогонь по розвіданих цілях і відбивають атаки противника на головну похідну заставу.

В окремих випадках частина батареї (гармат) висувається на відкриті вогневі позиції для стрільби прямим наведенням. Прикриваючи висунення і розгортання головних сил передового загону (авангарду), дивізіон вражає артилерійські і мінометні батареї, протитанкові засоби противника, не допускає виходу його танків і піхоти у фланг головним силам. Перед атакою головних сил передового загону (авангарду) дивізіон коротким, але могутнім вогневим нальотом вражає противника в намічених об'єктах.

Після захоплення передовим загоном вказаного йому рубежу дивізіон виконує вогневі задачі по закріпленню цього рубежу, зосереджує зусилля розвідки на флангах, виробляє зміну вогневих позицій батарей.

Дивізіон, діючий у складі авангарду, після знищення похідної охорони противника побатарейно переміщається у вказаному напрямі, підтримує прорив підрозділів авангарду до головних сил противника, наносить їм поразка, сковує їх маневр, прикриває розгортання і введення в бій головних сил полку.

У разі випередження противником передового загону у виході на вказаний рубіж, а авангарду в розгортанні і веденні наступу дивізіон у взаємодії з іншими вогневими засобами відбиває атаки противника, не допускає його проникнення в проміжки між загальновійськовими підрозділами, прикриває відкриті фланги передового загону (авангарду), вогнем прямим наведенням знищує танки і піхоту противника, що прорвалися в район вогневих позицій, в подальшому виконує задачі по прикриттю розгортання і вступу до бою головних сил.

Батареї займають вогневі позиції на танконебезпечному напрямі, по можливості ближче до бойових порядків рот першого ешелону. Для ведення розвідки противника на широкому фронті в дивізіоні і в батареях розгортаються бічні пункти спостереження.

Дивізіон (батарея), діючий у складі бічного загону (бічної похідної застави), при зустрічі з противником за рішенням командира загону (застави) розгортається в бойовий порядок, вражає колони противника, що висуваються, прикриває розгортання головних сил загону, у взаємодії з іншими вогневими засобами відображає атаки танків і піхоти, прикриває проміжки між підрозділами і підтримує дії загальновійськових підрозділів на широкому фронті.

Дивізіон, діючий у складі артилерійської групи, може одержати задачу для підтримки батальйону з складу головних сил. В цьому випадку командир дивізіону призначає батареї для підтримки рот і встановлює особистий зв'язок з командиром батальйону ще до виходу батальйону на рубіж введення в бій головних сил. У цих умовах дивізіон (батарея) на максимально допустимій швидкості виходить в призначений район вогневих позицій, розгортається в бойовий порядок і у міру готовності відкриває вогонь по відповідних колонах противника, по команді командира групи вражає засоби ядерного і хімічного нападу, артилерійські і мінометні батареї, протитанкові засоби, танки і піхоту, підтримує атаку підрозділів головних сил полку.

При спробі противника перейти до оборони на вигідному рубежі дивізіон (батарея) забороняє підхід (відхід) його підрозділів до вигідного рубежу, пригнічує живу силу і вогневі засоби під час занять ними позицій, підтримує атаку загальновійськових підрозділів в цілях захоплення вигідного рубежу.

При відході противника, потерпілого поразку в зустрічному бою, дивізіон (батарея) переміщається (слідує) в передбойовому (похідному) порядку загальновійськових підрозділів в готовності з маршу розвернутися в бойовий порядок і підтримати дії загальновійськових підрозділів по знищенню підрозділів прикриття противника і прориву до його головних сил, вражає колони головних сил, в першу чергу танки і інші броньовані машини.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1469. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия