Студопедия — Основи наступу механізованого (мотопіхотного) танкового батальйону
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основи наступу механізованого (мотопіхотного) танкового батальйону






Для забезпечення успішного ведення бойових дій велике значення мають знання командирами і кожним військовослужбовцем організації, тактики ведення бойових дій, бойових можливостей, а також бойових характеристик техніки та озброєння армій інших країн світу.

Після вивчення тактики дій підрозділів інших армій в основних видах бою та їх організації командир здатний провести розрахунок сил та засобів, найбільш ефективно побудувати оборону, організувати дії в наступі та керувати веденням бою підрозділом.


С Ш А

На погляд американського командування — наступ це основний вид бойових дій, який сприяє досягненню вирішальних цілей. Головною його метою є знищення противника. Наступ передбачається вести як із застосуванням ядерної зброї, так і з використанням лише звичайних засобів знищення.

Польові статути сухопутних військ США передбачають наступні основні способи наступальних дій:

- зближення з противником;

- наступ з ходу;

- попередньо підготовлений наступ;

- розвиток успіху;

- переслідування.

В рамках цих основних способів застосовуються такі форми маневру: охоплення, прорив, фронтальний наступ. Батальйон (батальйонна тактична група) може також виконувати і специфічні наступальні дії: розвідка боєм, рейди в тил противника, обманні удари, демонстраційні дії.

Мотопіхотні і танкові підрозділи, в залежності від ролі і місця в бойовому порядку бригади. А також від виконуваної задачі, можуть знаходитися в першому або другому ешелоні (резерві) і наступати на головному або допоміжному напрямку.

Підрозділи першого ешелону виконують задачі, як засоби підсилення, вихідна позиція для наступу, позиція атаки, позиції регулювання, смуга або напрям наступу.

Задачі підрозділам ставлять по об’єктах. Може вказуватись один, декілька об’єктів, послідовно розміщених в глибині оборони противника. Об’єктами насамперед є вогневі засоби та жива сила противника в опорних пунктах або районах (смугах оборони). Для найбільш ефективного використання підрозділів різних родів військ у бою, на основі мотопіхотних, танкових та розвідувальних батальйонів створюються батальйонні тактичні групи із засобами підсилення. Батальйонні тактичні групи можуть бути: мотопіхотними, танковими або збалансованими (рівна кількість танкових та мотопіхотних підрозділів).

Мотопіхотні підрозділи будують свій бойовий порядок в колону, в лінію, виступом вправо (вліво) або кутом вперед (назад).

Вихідна позиція для наступу звичайно знаходиться в районі розташування своїх військ. При наступі із безпосереднього контакту з противником вихідною позицією служить позиція контакту з ним.

Позиція атаки назначається підрозділам до батальйону включно. Вона встановлюється в 100–150 м від переднього краю оборони противника при наступі в пішому бойовому порядку та на великих відстанях при діях на БТР або БМП.

Підрозділам вказують позиції регулювання для забезпечення узгодженого просування і позиції безпечного віддалення, на якому вони не будуть уражені своїми ядерними ударами. Початку наступу можуть передувати ядерні удари, авіаційна та артилерійська підготовка.

Мотопіхота і танки в період ядерних ударів, авіаційної та артилерійської підготовки висуваються на позиції атаки. З виходом на неї мотопіхоти вогонь засобів підтримки переноситься в глибину оборони, і підрозділи атакують противника.

Наступ передбачається вести рішуче, у високому темпі, від об’єкту до об’єкту. Захопивши об’єкт, підрозділи продовжують пересування вперед, закріплюють його підрозділи другого ешелону (резерву). Якщо контратакуючий противник здатний зірвати виконання бойової задачі, командир підрозділу організовує оборону на досягнутій позиції.

При відході противника проводиться переслідування. Воно може бути фронтальним, паралельним або комбінованим, тобто поєднуватися з охопленням. На шляху відходу противника та у вигідні в тактичному відношенні райони місцевості рекомендується висилати або викидати десанти на танках чи гелікоптерах. На шляху переслідування можливий зустрічний бій.

В армії США однією з форм маневру в наступі, згідно зі статутом, є проникнення. Головна його мета — вихід в тил противнику, захоплення й руйнування його можливих об’єктів, співпраця з підрозділами своїх військ, які наступають з фронту. Використовуючи проникнення, той, хто наступає, непомітно проходить через бойові порядки противника, уникаючи бойового контакту з ним, і непомітно виходить в глибину розташування противника. проводиться воно групами, які рухаються в тил противника, в декількох напрямках. в тилу призначаються місця зустрічі і вихідне положення для атаки об’єкту.

До складу групи можуть входити від декількох чоловік до роти і більш великих підрозділів. Найзручнішими районами для проникнення вважаються лісові масиви, пересічена або болотиста місцевість. Виконавши задачу, групи проникнення приєднуються до головних сил або виходять в розташування своїх військ. проникнення як спосіб наступу може бути використаний для збору розвідувальних відомостей та виснаження противника.

 

Ф Р Н

На погляд командування Бундесверу наступ вважається основним видом бойових бій, який дозволяє досягти поставленої мети. Його метою є знищення противника і захоплення його території. Наступ ведеться вдень або вночі і у високих темпах.

Статути Бундесверу головну роль у наступі відводять бойовим батальйонам, які діють у складі бригади. Інші бойові структури, війська бойової підтримки і гелікоптери вогневої підтримки використовують для їх підсилення. Часто бойові батальйони підтримуються авіацією. Напрямок головного удару вибирається там, де помічені слабкі місця в обороні противника або характер місцевості дозволяє виконати швидкий прорив в глибину оборони противника, використовуючи ударну силу своїх військ і вогонь усіх видів зброї. Якщо можливо, напрямок головного удару забезпечується нанесенням раптового удару по ворогу.

Танкові підрозділи призначені для ведення в основному наступальних дій і проведення швидких і сильних контратак. Найбільш ефективними є їх дії на рівнині і на горбкуватій місцевості, що мало закрита і добре проглядається.

Мотопіхотні підрозділи рекомендується використовувати на сильно пересіченій чи закритій місцевості або там, де обмежені можливості використання танкових з’єднань.

На погляд командування Бундесверу, мотопіхота є одним із основних родів військ. Вона володіє високою маневреністю на полі бою і при взаємодії з іншими родами військ здатна вирішальним чином впливати на хід і результати бою. Вона може проривати оборону противника. уміло використовуючи результати ведення вогню артилерією і застосування зброї масового знищення, знищувати залишки живої сили та техніки, розвивати успіхи, вести переслідування, з ходу долати водні перешкоди та виконувати інші задачі.

27.2.2. Тактика дій механізованого (мотопіхотного)







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2236. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия