Студопедия — Організаційно штатна структура батальйону іноземних армій
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Організаційно штатна структура батальйону іноземних армій






Для забезпечення успішного ведення бойових дій велике значення мають знання командирами і кожним військовослужбовцем організації, тактики ведення бойових дій, бойових можливостей, а також бойових характеристик техніки та озброєння армій інших країн світу.

Після вивчення тактики дій підрозділів інших армій в основних видах бою та їх організації командир здатний провести розрахунок сил та засобів, найбільш ефективно побудувати оборону, організувати дії в наступі та керувати веденням бою підрозділом.


Командування іноземних армій, готуючи збройні сили до ведення бойових дій, як із застосуванням зброї масового знищення, так і з застосуванням звичайних засобів ураження, постійно проводить реорганізацію військ і оснащення їх новітніми видами бойової техніки та озброєння.

Значна увага приділяється вдосконаленню організаційної структури з’єднань, частин і підрозділів сухопутних військ іноземних армій.

 

С Ш А

Мотопіхотний батальйон — основний бойовий підрозділ механізованої і бронетанкової дивізії. В бою на його базі, як правило, утворюється батальйонна тактична група, яка діє переважно у складі бригади, інколи вона може виконувати і самостійні завдання в різноманітних видах бою.

Мотопіхотний батальйон має штаб і шість рот: штабну, 4 мотопіхотні і протитанкову.

В штабній роті (345 чоловік) 6 взводів: забезпечення, розвідувальний (6 розвідувальних машин), мінометний (6 самохідних мінометів), зв’язку, ремонтний та медичний.

Мотопіхотна рота (116 чоловік) має керівний склад і 3 мотопіхотних взводи (в кожному по 4 БМП).

Протитанкова рота (65 чоловік) включає керівний склад і 3 протитанкових взводи.

Протитанковий взвод (20 чоловік) має керівний склад і дві протитанкові секції по 2 розрахунки (в кожному 4 чоловіка і самохідний ПТРК “Toy” М901).

Всього в мотопіхотному батальйоні нової організації 896 чоловік, 12 самохідних ПТРК “Тоу”, 54 БМП М2 “Бредлі”, 6 БРМ М3 “Бредлі” та інше озброєння.

 

 

 


Схема 27.1. Організація мотопіхотного батальйону

 

 

В армії США танкові батальйони є основою бронетанкових дивізій. Їх мають у своєму складі і механізовані дивізії. Організаційна структура цих батальйонів однотипна. Вони мають на своєму озброєнні танки М-1 “Абрамс”, М60А2, М60А3.

В роті 6 БРМ МЗ “Бредлі”, 6 106, 7 мм самохідних мінометів, 11 БТР М113А1, 5КШМ М577А1, 96 радіостанцій.

Танкова рота (61 чоловік) налічує керівний склад (2 танка) і 3 танкових взводи, по 4 танка М1 “Абрамс” в кожному. В танковій роті 14 танків М1 “Абрамс”, 2 автомашини, 16 радіостанцій.

Схема 27.2 Організація танкового батальйону

 

Всього в танковому батальйоні нової організації 523 чоловіка, 58 танків М1 “Абрамс”, 6 БРМ МЗ “Бредлі”, 6 106, 7 мм самохідних мінометів, 11 БТР М113А1, 8КШМ М577А1, близько 90 автомашин, 171 радіостанція та інше озброєння.

При такій організації, як вважають закордонні військові спеціалісти, рухомі групи, що складаються з мотопіхотних на БМП М2 “Бредлі” і танкових підрозділів, які мають високу маневреність і вогневу потужність, будуть діяти активно.

Вважається також, що прийняття на озброєння БМП “Бредлі” і танків “Абрамс” дозволить цим групам успішно вирішувати бойові завдання як у складі дивізії і бригади, так і самостійно.

 

Ф Р Н

В сухопутних військах ФРН — три армійських корпуси, чотири типи дивізій:

- мотопіхотні (чотири);

- танкові (шість);

- гірська піхотна;

- повітряно-десантна.

Мотопіхотні і танкові дивізії складаються з дивізійних частин, мотопіхотних і танкових бригад.

Схема 27.3. Організація мотопіхотного батальйону


Основу мотопіхотних і танкових бригад складають мотопіхотні батальйони танкових бригад, мотопіхотні батальйони на БМП «Мардер» («Murder») мотопіхотних бригад та змішані мотопіхотні батальйони мотопіхотних бригад, танкові батальйони мотопіхотної і танкових бригад і змішані танкові батальйони танкових бригад.

Змішаний мотопіхотний батальйон мотопіхотної бригади організаційно складається із штабу, роти штабної та забезпечення, двох мотопіхотних рот на БМП «Мардер» і танкової роти.

Основу мотопіхотних і танкових бригад складають мотопіхотні батальйони танкових бригад, мотопіхотні батальйони на БМП «Мардер» («Murder») мотопіхотних бригад та змішані мотопіхотні батальйони мотопіхотних бригад, танкові батальйони мотопіхотної і танкових бригад і змішані танкові батальйони танкових бригад.

Змішаний мотопіхотний батальйон мотопіхотної бригади організаційно складається із штабу, роти штабної та забезпечення, двох мотопіхотних рот на БМП «Мардер» і танкової роти.

 
 

 


Схема 27.4. Організація змішаного мотопіхотного батальйону мотопіхотної бригади

 

Рота штабна та забезпечення включає взводи: рекогніціровки, ремонтний, забезпечення, а також три відділення — колісних та гусеничних машин, зв’язку та медичне.

В роті нараховується 184 особи (сюди входить також особовий склад штабу). На озброєнні рота має БМП «Мардер» — 2, БТР 113 — 5 (три з них санітарні), 44 мм РПГ — 25, кулеметів — 10, автомашин — 50 та іншу техніку.

Мотопіхотна рота на БМП «Мардер», не беручи до уваги відділення керування, включає три мотопіхотні взводи та мотопіхотне відділення. В роті нараховується більш ніж 100 чоловік особового складу, БМП «Мардер» — 11. ПУ ПТУР «Мілан» — 6; 44 мм гранатометів — 8; 40 мм протитанкових гранатометів — 7 та інша техніка.

Мотопіхотний взвод на БМП «Мардер» складається із групи керування і двох мотопіхотних відділень. Чисельний склад взводу — 27 чоловік. В кожному відділенні нараховується 10 чоловік особового складу: командир відділення, помічник командира відділення, механік-водій БМП «Мардер» навідник-оператор БМП, оператор ПТУР «Мілан», гранатометник, помічник гранатометника, два стрільці.

Озброєння і бойова техніка відділення: БМП «Мардер» — 1; 44 мм РПГ «Панцер­фауст» — 1; 7, 62 мм єдиний кулемет MG-3 — 5, 9 мм пістолети «Вальтер» — 5.

Танкова рота має в наявності три танкових взводи (в кожному 4 танки «Леопард-1» або «Леопард-2»). В роті налічується близько 60 чоловік особового складу, 13 танків, 1 4 мм РПГ, 2 автомашини.

Всього в змішаному мотопіхотному батальйоні мотопіхотної бригади більш ніж 400 чоловік особового складу, БМП «Мардер» — 24; танків — 13, БТР М113 — 5; ПУ ПТУР «Мілан» — 12; 44 мм РПГ — 42 та інша воєнна техніка.

Основними бойовими підрозділами танкових військ є танкові батальйони — головна ударна сила мотопіхотних і танкових бригад. У військах існує два їх типи:

- перший тип — танкові батальйони, які входять до складу як танкових, так і мотопіхотних бригад;

- другий тип — змішані танкові батальйони, які входять до складу танкових бригад.

Танковий батальйон складається із штабу, роти штабної та забезпечення та трьох танкових рот. В штабі наявні чотири секції: особового складу, розвідки та оперативна, МТО і адміністративна.

Рота штабна та забезпечення включає взводи: рекогніції, ремонтний, забезпечення; три відділення — колісних та гусеничних машин, зв’язку та медичне.

Танкова рота є основним бойовим підрозділом батальйону. Вона складається із трьох танкових взводів. В танковому взводі — два танкових відділення, в кожному — по два танки з екіпажами. В роті нараховується близько 60 чоловік особового складу, 13 танків, 2 автомашини і 44 мм РПГ «Панцерфауст».

Всього в танковому батальйоні більше 300 чоловік особового складу, 41 танк «Леопард», 5 БТР М113, більше 20 РПГ «Панцерфауст» та інше озброєння.

 


Cхема 27.5. Організація танкового батальйону мотопіхотної і танкової бригад

 

Змішаний танковий батальйон складається з штабу і рот: штабної та постачання, двох танкових та мотопіхотної на БМП «Мардер» (організація, бойовий та чисельний склад штабу та рот подібні до таких самих підрозділів мотопіхотного і танкового батальйону). Всього в змішаному танковому батальйоні нараховується більше 400 чоловік, 28 танків «Леопард», 11 БМП «Мардер», 6ПУ ПТУР «Мілан», близько 30; 44 мм РПГ «Панцерфауст» та інше озброєння.

 

 
 

 


Схема 27.6. Організація змішаного танкового батальйону танкової бригади

 

27.1.2. Бойова техніка і озброєння механізованого (мотопіхотного),

танкового батальйону іноземних армій

 

С Ш А

США практично стали головним арсеналом озброєння для ряду союзів та угрупувань, особливо для НАТО та для держав з різними режимами. На озброєнні мотопіхотних і танкових батальйонів армії США наявні пістолети, гвинтівки, кулемети та гранатомети. Батальйони армії США озброєні великою кількістю ПТУР «Тоу» та «Дракон» для боротьби з танками. Для боротьби з літаками на малих висотах та з гелікоптерами застосовуються ПЗРК «Стінгер».

ПТУР «Дракон» наводиться малопотужним лазерним променем. Пересувається та застосовується однією людиною. Стартова маса 6, 3 кг. Довжина — 744 мм, діаметр корпусу — 122 мм. Максимальна дальність стрільби — 1000 м, мінімальна — 30–50 м Товщина броні, яку може пробивати — до 430 мм.

ПТУР запускається з пластмасової, скловолоконної труби-контейнера, який в похідному стані носиться на ремені.

Для проведення стрільби труба разом з ПТУР встановлюється на тринозі, до середньої частини пускової труби кріпиться блок оптичного прицілу з інфрачервоним приймачем. ПТУР викидається з труби при допомозі вибивного заряду. Після запуску блок оптичного прицілу знімається і кріпиться до іншого контейнера.

ПТУР «Тоу» керують в польоті при допомозі проводів, стеження за ціллю — оптичне. Розрахунок наземної пускової установки — 3 особи. Ракета — двоступінчаста, переноситься в контейнері. Стартова маса ПТУР «Тоу» — 18, 9 кг, маса бойової частини — 3, 6 кг.

Максимальна дальність стрільби — 3750 м, мінімальна — 65 м. Товщина броні, яку може пробивати — 600 мм.


Таблиця 27.1. Основні дані мінометів

Найменування Маса, кг Прицільна дальність, м Швидко-стрільність, постр./хв Ємність магазину, кількість патронів Швидкість руху, км/год ---------------- Запас ходу, км
81 мм самохідний міномет (маса міни 3, 2–5, 1)   10–12 (боєкомплект) 65/500
106, 7 самохідний міномет (маса міни 12, 3)   8–10 (боєкомплект) 65/500

 

ПЗРК «Стінгер» характеризується наступними даними: стартова маса — 10 кг, довжина — близько 1, 4 м, бойова частина — осколково-фугасна, масою 1 кг. Максимальна дальність стрільби — 5, 5 км, мінімальна — 0, 5 км. Висота ураження цілі: максимальна — близько 3, 5 км, мінімальна — близько 30 м. Максимальна швидкість польоту ракети — 700 м/с. В боєкомплекті — 6 зенітних керованих ракет.

До складу ПЗРК входять ЗУР, пусковий пристрій та система пізнавання «свій-чужий». ЗУР має твердопаливний маршовий двигун, головку самонаведення з чутливим ІК-датчиком, який забезпечує ведення стрільби на навздогінних та зустрічних курсах.

БТР М113А1 — найбільш розповсюджена машина не лише в армії США, але й в арміях держав НАТО та інших капіталістичних держав. Машина — гусенична, плаваюча. Маса — 11 т, місткість (враховуючи екіпаж) — 13 чоловік, максимальна швидкість на суходолі — 65 км/год, на воді — 5, 6 км/год. Запас ходу — 480 км. Озброєна 12, 7 мм зенітним кулеметом на турельній установці.

БМП М2 «Бредлі» застосовується для сумісних дій з танками. Маса — 22, 6 т, екіпаж — 3 особи та 6 чоловік десанту. Озброєна 25 мм автоматичною гарматою та 7, 62 мм кулеметом, який встановлено на башті, поруч з баштою встановлено ПУ ПТУР «Тоу» з боєкомплектом, до якого входять 7 ракет. Для гармати боєкомплект — 900 пострілів, для кулемета — 2200 патронів.

На БМП встановлено двигун потужністю 500 кінських сил, який дозволяє розвинути швидкість на шосе до 66км/год, запас ходу — 480 км. БМП обладнано фільтровентиляційною установкою та засобами радіозв’язку. Стрільці десанту розташовуються в бойовому відділенні, в кормі машини, на відкидних сидіннях вздовж бортів, перед амбразурами, обладнаними перископами. Вони озброєні 5, 56 мм бортовими гвинтівками М231, які є модифікацією гвинтівки М16А1.

Танк М1 «Абрамс». Маса — 53, 4 т. Озброєння — 105 мм нарізна гармата, стабілізована в горизонтальній площині, з боєкомплектом 55 пострілів; два 7, 62 мм кулемети, один з них спарений з гарматою, другий змонтовано над люком заряджаючого; 12, 7 мм кулемет над люком командира. Боєкомплект для 12, 7 мм кулемета — 100 патронів, для 7, 62 мм кулемета — 11400. На танку встановлено газотурбінний двигун потужністю 1500 к.с. Швидкість руху на шосе — 70 км/год. Запас ходу — 500 км.

 

Ф Р Н

Із стрілецької зброї на озброєнні знаходяться пістолети, гвинтівки, кулемети, гранатомети, а також пістолети-кулемети «УЗІ» ізраїльської розробки. Ведуться роботи над новими моделями гвинтівок калібру менше 6мм.


120 мм самохідний міномет створено на базі американського БТР М113. Міномет встановлено на спеціальній поворотній основі в бойовому відділенні БТР. Там же розміщується боєкомплект мін. Стрільба з міномету може вестися також і з ґрунту. Екіпаж — 4 людини. Маса — 10, 7 т, маса міни — 12, 6 кг, максимальна дальність стрільби — 6500 м, швидкострільність — 5–10 постр./хв, запас ходу — 500 км.

44 мм протитанковий гранатомет «Панцерфауст» («Лянце») має масу 9, 2 (10, 3) кг, маса гранати — 2, 1 (1, 5) кг, швидкість польоту гранати — 107 (168) м/с, дальність ефективної стрільби по танках — 200 (300) м, швидкострільність — 3–4 постр./хв. Товщина броні, яку може пробити — 320 (370) мм.

ПТРК «Мілан» сумісної західнонімецької та французької розробки має мінімальну дальність стрільби 25 м, максимальну — 2000 м. Маса ПТУР — 6 кг. Вага бойової частини — 2, 98 кг. Товщина броні, яку може пробити — 550 мм. Система керування — напівавтоматична, з інфрачервоною апаратурою супроводження ракети та передачею команд проводами.

БМП «Мардер» має зварний корпус із сталевих броньованих листів. Нахил верхнього лобового листа — 75°. Вважається, що лобова броня забезпечує захист від 20 мм снарядів та мін більшого калібру. На даху корпусу встановлена башта, яка може обертатися. В ній справа розташовується командир, а зліва — навідник. Екіпаж з десантом — 10 осіб. На башті, на броньованому лафеті, змонтована 20 мм гармата та спарений з нею 7, 62 мм кулемет. Другий 7, 62 мм кулемет розташовано на кормі корпусу. На башті знаходиться також шість димових гранатометів та прожектор видимого діапазону ІЧ-світла. Потужність двигуна — 600 к.с., швидкість руху — 75 км/год, запас ходу — 500 км.

Десантна група БМП може вести прицільний вогонь з машини, використовуючи чотири амбразури з шаровими опорами, а командир десанту — із встановленого на даху корпусу кормового кулемету з дистанційним керуванням.

Танк «Леопард-2» має класичну компановку з розташуванням силової установки в кормовій частині корпусу. Башта та корпус — зварні. Екіпаж — 4 особи. Танк має 120 мм гладкоствольну гармату, стабілізовану в двох площинах наведення. Боєкомплект гармати — 42 постріли унітарного зарядження з опереними снарядами двох типів: бронебійно-підкаліберного та кумулятивно-осколкового. Маса пострілів співвідносно 19 та 23 кг. Вони мають гільзи із корпусом, що згорає, а також сталевий піддон. В якості допоміжного обладнання використовуються два 7, 62 мм кулемети (один спарений з гарматою, другий встановлено на турелі люку заряджаючого або командира). Для створення димових завіс по бортах кормової частини башти змонтовано по 8 гранатометів. Потужність двигуна — 1500 к.с. Швидкість руху — 72 км/год. Запас ходу — 550 км.

Танк устатковано системою захисту від зброї масового знищення, протипожежним обладнанням, автономним обігрівачем, а також засобами радіозв’язку. Для подолання глибоких бродів передбачено спеціальне обладнання.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 6394. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия