Студопедия — Артилерійський дивізіон (батарея) в наступі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Артилерійський дивізіон (батарея) в наступі






В наступі дивізіон (батарея) разом з другими засобами ураження виконують наступні задачі: прикриває вихід і розгортання частин і підрозділів для наступу, підготовляє і підтримує їх в атаці, забороняє висування резервів противника із глибини оборони і відбиває їх контратаку, підтримує ввід в бій других ешелонів і дії тактичного повітряного десанту, підтримка загальновійськових підрозділів при форсуванні водних перешкод, при оволодінні проміжними оборонними позиціями (рубежами) і при переслідуванні противника.

Виконуючи ці задачі, дивізіон (батарея) вражає засоби ядерного і хімічного нападу противника, його артилерійські і мінометні батареї, протитанкові, зенітні і радіоелектронні засоби, пункти управління, танки і броньовані машини, живу силу і вогневі засоби, руйнує фортифікаційні споруди. Задачі по вогневій поразці противника в наступі дивізіон (батарея) виконує в період артилерійської підготовки атаки, артилерійської підтримки атаки і артилерійського супроводу наступу в глибині.

Дивізіон (батарея), як правило, діє у складі артилерійської групи (дивізіону). Дивізіон (батарея) з складу полкової артилерійської групи може бути призначений для підтримки батальйону (роти). В ході бою дивізіон може бути приданий батальйону (роті).

На період артилерійської підготовки і в ході наступу вогневі підрозділи дивізіону (батарея, взвод) можуть виділятися для знищення цілей вогнем прямим наведенням.

При підготовці наступу з ходу з початкового району (району зосередження) дивізіон розташовується у вказаному йому районі побатарейно в порядку, що забезпечує швидке і організоване висування.

Для ведення розвідки противника від дивізіону завчасно можуть бути розгорнені пункти спостереження. Кількість, місце і час їх розгортання визначає старший начальник, виходячи з умов обстановки.

Вибір, топогеодезична прив'язка і інженерне устаткування вогневих позицій, прокладка кабельних ліній зв'язку, балістична і технічна підготовка, підвезення і підготовка боєприпасів виробляються завчасно, до початку висунення дивізіону (батареї) в район вогневих позицій. Вибір вогневих позицій батарей, їх топогеодезична прив'язка звичайно покладаються на вислану від дивізіону артилерійську розвідувальну групу.

У район вогневих позицій дивізіон (батарея) висувається, як правило, вночі по наперед розвіданому маршруту.

Підрозділи, виділені для стрільби прямим наведенням, займають підготовлені вогневі позиції в ніч перед початком наступу або з початком артилерійської підготовки атаки.

При переході в наступ з ходу безпосередньо з маршу дивізіон (батарея) висувається до оборони противника у складі колони передового загону, авангарду (головної похідної застави) або у складі колон головних сил. Підрозділи артилерійської розвідки висуваються звичайно за підрозділами похідної охорони. Вибір і топогеодезичну прив'язку вогневих позицій здійснює артилерійська розвідувальна група дивізіону. Дивізіон (батарея) повинен бути готовий розвернутися на непідготовлених позиціях. Батарея (взвод), виділена для стрілянини прямим наведенням, займає вогневу позицію, як правило, під час першого вогневого нальоту артилерійської підготовки атаки.

При підготовці наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником дивізіон (батарея) може бути розгорнутий в бойовий порядок, знаходячись у складі військ, що обороняються, або після висунення з глибини.

На дивізіон зі складу військ, що обороняються, може бути покладене завдання по підготовці вогневих позицій для артилерійських підрозділів, які до початку наступу будуть висунуті з глибини.


Дивізіон (батарея), що висувається з глибини, розгортається в бойовий порядок в нічний час або в інших умовах обмеженої видимості з дотриманням заходів маскування. Планування вогню і переміщення дивізіону здійснює штаб дивізіону на основі виписки — з таблиці вогню артилерійської групи і вказівок командира дивізіону з урахуванням задач, поставлених командиром підтримуваної загальновійськової частини (підрозділу).

До початку артилерійської підготовки командир дивізіону (батареї) зобов'язаний перевірити: точність топоприв’язки вогневих позицій і командно-наглядових пунктів, орієнтування гармат і приладів", точність установок для стрілянини по цілях в період артилерійської підготовки і артилерійської підтримки атаки; готовність матеріальної частини гармат, приладів і боєприпасів до стрільби; знання командирами вогневих задач і порядку їх виконання в період артилерійської підготовки і артилерійської підтримки атаки.

З початком артилерійської підготовки атаки по команді (сигналу) старшого артилерійського командира (начальника) дивізіон (батарея) відкриває вогонь по призначених цілях і виконує вогневі задачі відповідно до таблиці вогню.

До початку або в ході артилерійської підготовки на основі останніх розвідувальних відомостей дивізіону (батареї) раніше поставлені вогневі задачі можуть бути уточнені або частково змінені. При виявленні нових важливих цілей, особливо протитанкових засобів противника, командир дивізіону (батареї) негайно докладає про них старшому артилерійському командиру (начальнику) і ухвалює рішення на поразку їх вогнем дивізіону (батареї), не порушуючи виконання задач, вказаних в таблиці вогню.

Про початок руху загальновійськових підрозділів в атаку командир дивізіону (батареї) доповідає старшому артилерійському командиру (начальнику). З виходом командира підтримуваного батальйону (роти) в район командно-спостережного пункту дивізіону (батареї) командир дивізіону (батареї) встановлює з ним особистий зв'язок і переміщається разом з ним.

Після закінчення артилерійської підготовки атаки дивізіон (батарея) по команді старшого артилерійського командира (начальника) переходить до виконання вогняних задач в період артилерійської підтримки атаки.

Дивізіон (батарея), що привертається до ведення вогню методом послідовного його зосередження, з початком артилерійської підтримки атаки звичайно продовжує вести вогонь по цілі на першому або другому рубежі, яку він пригнічував в останній вогневій наліт в період артилерійської підготовки атаки. Дивізіон переносить вогонь на подальші рубежі по командах (сигналам) командира батальйону або командира артилерійської групи. При підтримці атаки методом вогневого валу з початком артилерійської підтримки атаки батареї в найкоротший час переносять вогонь на свої ділянки. Перенесення вогню на подальші рубежі вогневого валу виробляють по командах (сигналам) командира артилерійської групи. Безпечне видалення від розривів своїх снарядів приймається рівним для мотострілкових підрозділів, що атакують в пішому порядку, — 400 м, щ) БМП (БТР) — 300 м, а для танкових підрозділів — 200 м.

Командир дивізіону (батареї), призначеного для підтримки батальйону (роти), переміщається спільно з командиром батальйону (роти). Командир дивізіону (батареї), приданого батальйону (роті), переміщається спільно з командиром батальйону (роти), веде розвідку противника і спостерігає за діями атакуючих підрозділів, при цьому по команді (сигналу) командира батальйону (роти) і за особистою ініціативою вражає знов виявлені танки, протитанкові і інші вогневі засоби противника, перешкоджаючі атаці підрозділів і розвитку наступу в глибину.

У цих умовах в цілях забезпечення безперервності розвідки противника і управління вогнем, тіснішої взаємодії із загальновійськовими підрозділами від дивізіону звичайно висилають передовий наглядовий пункт.

Батарея (взвод), виділена для стрільби прямим наведенням, з початком артилерійської підтримки атаки продовжує вести вогонь, знищуючи знов виявлені протитанкові і інші вогневі засоби, танки і бронемашини противника на передньому краю і в найближчій глибині його оборони. По цілях на передньому краю батарея веде вогонь, не заважаючи атакуючим підрозділам, звично до моменту їх виходу безпосередньо до переднього краю оборони супротивника. Вогонь по цілях в глибині оборони батарея переносить по команді (сигналу) начальника артилерії полку або самостійно відповідно до раніше встановленого порядку. Найважливіші цілі батарея знищує вогнем декількох або всіх гармат. Після виконання задачі батарея діє відповідно до розпорядження командира дивізіону.

Мінометна батарея батальйону з початком атаки по командах (сигналам) командира батальйону (роти) і за ініціативою командира батареї вражає піхоту і вогневі засоби противника, перешкоджаючі атаці підрозділів, скачками переміщаючись за ротами першого ешелону. Командир батареї переміщається спільно з командиром батальйону (роти).

В ході наступу дивізіон переміщається у повному складі або побатарейно. Дивізіон, приданий батальйону, як правило, починає зміну вогневих позицій після оволодіння наступаючими підрозділами опорними пунктами взводів на передньому краю оборони, а дивізіон, що підтримує батальйон, — після оволодіння опорними пунктами рот першого ешелону противника. Дивізіон, що залучається до послідовного зосередження вогню (вогняного валу), змінюватиме вогняні позиції після виконання задач артилерійської підтримки атаки.

Зміну вогневих позицій дивізіон (батарея) виробляє з дозволу старшого артилерійського командира (начальника) або командира батальйону (роти), якому приданий дивізіон (батарея). В ході переміщення вогневі взводи повинні бути готові розвернутися на непідготовленій вогневій позиції для виконання раптово виниклої вогневої задачі.

При введенні в бій другого ешелону батальйону приданий або паз призначений для підтримки дивізіон вогневим нальотом вражає живу силу і вогневі засоби противника перед фронтом і на флангах рубежу введення в бій другого ешелону. Атаку і подальші дії другого ешелону дивізіон підтримує зосередженим вогнем і вогнем по окремих цілях. Батарея, додана роті другого ешелону або призначена для її підтримки, виконує вогневі задачі по поразці противника, перешкоджаючого наступу роти.

При відбитті контратак переважаючих сил противника дивізіон може бути залучений для поразки засобів ядерного і хімічного нападу, артилерійських і мінометних батарей і резервів противника, що висуваються.

При введенні в бій другого ешелону і при відбитті контратаки переважаючих сил противника від дивізіону, приданого батальйону або призначеного для його підтримки, може бути висунута на відкриті вогневі позиції батарея в цілях знищення протитанкових засобів, танків і інших броньованих машин вогнем прямим наведенням. Висунення батареї прикривається вогнем дивізіону із закритих вогневих позицій.

У разі успішного розвитку наступу і переслідування противника дивізіон (батарея), приданий батальйону (роті) першого ешелону або складаю чого передовий загін, висилає підрозділи артилерійської розвідки спільно з розвідкою батальйону, організовує своєчасне переміщення батарей (вогневих взводів) або їх входження в колони загальновійськових підрозділів.

При необхідності дивізіон (батарея) розгортається в бойовий порядок, зосередженим вогнем і вогнем по окремих цілях перешкоджаючи відходу і закріпленню противника на проміжних позиціях і рубежах, вражає його підрозділи прикриття, прикриває вихід загальновійськових підрозділів у фланг і тил головним силам противника, виконує задачі по закріпленню захопленого рубежу.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1770. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия