Студопедия — Підготовка до занять
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Підготовка до занять






Успіх в сучасному бою досягається вмілими і рішучими діями як окремих воїнів, так і підрозділів, у складі яких вони діють. Саме поняття підрозділу включає організаційні і взаємо пов’язані дії групи окремих військовослужбовців, що підчиняються єдиній волі командира. Тому підготовка відділення і взводу багато в чому залежить від рівня підготовки кожного солдата і сержанта, які входять до їхнього складу. При цьому процес одиночної підготовки з точки зору вироблення у учбового персоналу твердих навиків у виконанні прийомів і способів дій на полі бою повинен поєднуватися з вихованням у військовослужбовців високих морально-психологічних якостей, сильної волі, здатності стійко переносити всі труднощі та обмеження бойової дійсності, настирливості, активності та рішучості у досягненні цілей наступального бою, стійкості і впертості в обороні, військової хитрості і вигадки при діях у розвідці.

При навчанні солдатів одиночній підготовці повинен суворо дотримуватися один з найважливіших принципів військової тактики — принцип системності і послідовності у навчанні, який потребує, щоб навчання солдата, здійснювалося послідовно від простого до складного і за визначеною системою.

Одиночна підготовка молодих солдатів проводиться з початком першого періоду навчання тривалістю два місяці.

Заняття з молодими солдатами плануються так, щоб тактичній підготовці передувала їх одиночна підготовка за іншими предметами навчання з таким розрахунком, щоб раніше отримані знання, вміння і навики по вогневій, фізичній, стройовій підготовці, а також тактико спеціальних дисциплінах уміло та цілеспрямовано застосовувалися в конкретній тактичній обстановці.

Навчання солдата на тактико-стройовому занятті здійснює командир відділення під керівництвом командира взводу, тому якість заняття буде багато в чому визначатися вмілою його підготовкою командиром взводу.

Підготовка до заняття включає в себе: визначення (уточнення) вихідних даних, розробку плану проведення заняття, особисту підготовку командира взводу, підготовку сержантів і солдатів, підготовку місця (району) заняття і засобів матеріального забезпечення.

Вихідними даними для підготовки заняття є: тема, учбова і виховна мета, учбові питання, тривалість, місце (район) проведення, розхід імітаційних матеріалів.

Тема, учбові питання і тривалість заняття визначаються програмою бойової підготовки і конкретизуються ротним розкладом.

Мета заняття, місце (район) його проведення і розхід імітаційних засобів визначаються командиром взводу, виходячи із змісту заняття (учбових питань), а розхід імітаційних засобів, крім того, встановленими нормами розходу.

Крім учбової командир повинен визначити і виховну мету кожного заняття. Так, наприклад, на занятті, де виносяться питання знищення противника в траншеях вогнем з ходу в упор, гранатами і в рукопашному бою, командир повинен поставити одним із завдань — виховати у тих, хто навчається сміливість, рішучість, високе наступальне прагнення.

На заняттях по оборонній темі виховною метою може бути — виховати у учбового персоналу впертість, стійкість, здатність переносити труднощі бойової обстановки.

Для більш якісного обробітку питань доцільно на одне заняття виносити не більше 2–3 учбових питань при тривалості його 2–3 години.

Важливим питанням при визначенні (уточненні) вихідних даних є вибір місця, району проведення заняття і його рекогносцировка. Найбільшої ефективності проведення заняття можна досягнути при проведенні заняття на тактичному учбовому полі, обладнання якого у великій мірі наближує обстановку до бойової дійсності.

При відсутності в частині лежачого поблизу тактичного учбового поля необхідно вибрати таку ділянку місцевості, яка забезпечила б якісне опрацювання учбових питань.

Рекогносцировку місця (району) занять командир взводу проводить спільно з командирами відділень, де визначає маршрут висування, питання, які необхідно опрацювати в ході пересування до місця занять, місця опрацювання учбових питань, як їх обладнати, (яку створити мішенну обстановку), порядок і спосіб позначення дій противника.

Після визначення (уточнення) вихідних даних, командир взводу складає план проведення заняття, в якому повинні знайти відображення: найменування теми заняття, його вид і час проведення (вдень, вночі); учбова і виховна мета, час (тривалість) і місце проведення заняття; інструкції та засоби; матеріальне забезпечення; учбові питання і час на їх опрацювання; зміст і методика роботи командира взводу і командирів відділень; очікувані дії учбового персоналу і схема дій.

План повинен бути складений командиром взводу не пізніше, ніж за 2–3 дні до початку заняття і затверджений командиром роти.

Готуючись до заняття, командир взводу повинен вивчити вимоги керуючих документів за темою заняття, пункти статутів, настанов і збірника нормативів, підібрати вдалі приклади і з досвіду бойових дій, військових навчань.

Основною формою підготовки сержантів є інструкторсько-методичні заняття та інструктажі.

Інструкторсько-методичне заняття планується в ротному розкладі і проводиться командиром роти перед відпрацюванням теми сержантами із своїми підлеглими.

За 1–2 дні до початку заняття командир взводу з сержантами проводить інструктаж, на якому дає конкретні вказівки по підготовці до заняття і методиці опрацювання кожного учбового питання у відповідності зі своїм планом проведення заняття.

Якщо по даній темі не проводилося інструкторсько-методичне заняття і сержанти не брали участі в рекогносцировці, то інструктаж з ними проводиться на місцевості.

На основі вказівок командира взводу сержанти розробляють свої плани проведення заняття і затверджують у командира взводу.

План проведення заняття командира відділення за своєю формою відрізняється від плану, розробленого командиром взводу, тим, що в ньому не знайдуть свого відображення дії командира взводу. В той же час дії командира відділення і учбового персоналу повинні бути викладені більш повно.

Після затвердження своїх планів командири відділень вивчають теоретичні положення, що відносяться до теми заняття.

Підготовка солдатів до заняття полягає в тому, що ними вивчаються статті статутів, інструкцій, доводяться правила безпеки. Велику допомогу в підготовці до занять може здійснити демонстрація військово-учбового фільму чи перегляд діапозитивів.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1774. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия